Bluehost vs. HostGator: Sammenligning av de to største webhotellmerkene

Prøver å bestemme mellom Bluehost og HostGator, to av de største delte webhotellmerker i bransjen? Da har du sannsynligvis lest tonnevis av artikler som beskriver tilbudene deres.


Faktisk har vi dekket en sammenligning av planene og tjenestene deres før på Hosting Kingdom.

bluehost vs hostgator

Sjekk ut vår Bluehost vs. HostGator side-ved-side visuell sammenligning

I dag skal vi til se på noe annet. La oss i stedet grave i de dypere aspektene. Hvordan driver hvert merkevare virksomhet, og hvordan sammenligner de seg med hverandre? La oss ta en titt.

Bedriftsbakgrunn

Begge selskapene ble stiftet omtrent på samme tid, noe som kan være en årsak til hvor langt de begge har kommet i bransjen takket være å ha over et tiår hver for å bygge opp sin virksomhet og erfaring. HostGator ble grunnlagt i et hybelrom i Florida Atlantic University i oktober 2002, mens Bluehost startet i 1996, men tok ikke de første kundene før i 2003. Bluehost er basert i Utah, og HostGators hovedkontor flyttet fra Florida til Texas i 2006.

Begge kan skryte av et stort antall nettsteder som er vertskap. Bluehost sier på deres hjemmeside at de driver over 2 millioner nettsteder over hele verden mens HostGator er vert for hele 9 millioner.

Du vil også oppdage at de begge gir krav på en rekke priser. Bare noen få priser HostGator har vunnet inkluderer:

 • Beste vert: WordPress Hosting Review 2012
 • Beste Small Business Hosting: 2011 Beste Small Business Hosting
 • Editor’s Choice: Finn My Host Editor’s Choice Awards 2011
 • 239. raskest voksende: Inc.coms raskest voksende selskaper i Amerika

Blant Bluehosts priser har de vunnet:

 • Beste rimelige hosting: Vertsanmeldelse, januar 2013
 • Beste tekniske support: Business Choice Awards PC Mag 2014

nettsted

Design

Bluehost og HostGator tilbyr en lignende opplevelse når det gjelder nettstedene deres. Begge åpner med oversikt over tjenestefunksjonene sine og annonserer de laveste delte webhotellprisene. De fortsetter begge med å utvide ytterligere funksjoner og pakker.

Fra hjemmesiden har hvert nettsted en navigasjonsfane for å gjøre det enkelt å finne detaljer om pakker og virksomhet. De deler også begge sin kontaktinformasjon rett i overskriften, så det er enkelt å kontakte kundestøtte.

Selv om nettstedets utforming er veldig den samme for begge virksomheter, er estetikken veldig forskjellig. Hos Bluehost blir du møtt med en forretningslignende atmosfære. HostGator derimot får webhotell til å føle seg morsom med tegneserietegninger og livlige farger. Det er ikke å si at HostGator ikke er så forretningsorientert eller så alvorlig som Bluehost er; de liker bare å gjøre ting morsomt for deg!

Når du har logget deg på kontoen din, vil du oppdage at BlueHosts og HostGators cPanels er nesten identiske i oppsettet. Kunngjøringer, navigasjonslenker og kampanjer finnes i et venstre panel mens alle hurtigkoblingene dine til nettstedfilene dine er organisert pent inn i forskjellige seksjoner på siden. For å få ting til å se bra ut, har de begge brukt ikoner for å hjelpe deg raskt å finne det du leter etter på cPanel, enten du håper å kjøpe et nytt domene eller få tilgang til e-posten din.

Når det gjelder webdesign, konkurrerer man ikke om den andre; de har begge utviklet vakre nettsteder som stort sett er differensiert av deres unike merkevarebygging.

Brukererfaring

Det godt anlagte designet og det er lett å fordøye materialet gjør begge disse forretningsnettstedene brukervennlige. HostGator gjør det litt enklere å se tilbudene deres ved å liste opp hosting-tjenestene og starte prisene for hver pakke på hjemmesiden deres. Imidlertid gjør Bluehost også å utforske pakkene enkle med “produktene” -fanen på navigasjonspanelet, og registreringsprosessen er enkel..

Å finne støttetjenester er også en fin spiss på begge nettsteder, ettersom hver av dem har en supportfane komplett med et hjelpesenter og forumområde.

De har begge gjemt sine sosiale deleknapper og bloggkoblinger i bunnteksten på nettstedet, så ingen av dem gjør det lettere å finne disse koblingene når du leter etter dem.

Totalt sett har de begge gjort en god jobb med å følge med hverandre for å gjøre nettstedene deres brukervennlige og tiltalende.

Innhold

Når du evaluerer hver virksomhets nettstedinnhold, vil du finne at de er veldig like i metodene de bruker for å konvertere potensielle kunder. De holder begge innholdet på nettstedet sitt kort, til-poenget, og enkelt å lese for en brukervennlig opplevelse.

HostGator har imidlertid noen ekstra seksjoner på hjemmesiden sin – for eksempel “Hvorfor velge HostGator?” og “Hva sier andre om HostGator?” – det kan være et mer overbevisende argument for folk som nettopp begynner med webhotell og ikke er sikker på hva det handler om.

Gå til begge vertspakkenes oppføringer, så finner du en lignende utforming som viser hva du får med hver pakke og hvordan prisene ser ut. Som på hjemmesiden deres, går HostGator litt lenger enn Bluehost med å forklare nøyaktig hva du får, inkludert liste over hvilke CMS-alternativer de tilbyr.

Totalt sett gjør HostGator en bedre jobb med å forklare tilbudene sine til totale nybegynnere mens Bluehost holder innholdet kort for en kundebase som allerede vet hva de vil.

markedsføring

Tradisjonell markedsføring

Siden begge selskapene har tiltrukket seg et stort antall brukere, kan du forvente at markedsføringsinnsatsen deres vil være den samme. De har begge et tilknyttet program og gjør detaljene enkle å finne på nettstedet deres. HostGator gjør imidlertid en bedre jobb med å åpne opp for media med et medie- og pressesett tilgjengelig for nedlasting. BlueHost har for øyeblikket ikke et pressesett som er lett tilgjengelig på deres hjemmeside; i stedet lister de opp “nyhetsrommet” som “kommer snart.”

Begge har kjørt tradisjonelle TV-reklamer, men du vil oppdage at Bluehost er mer proaktiv når det gjelder markedsføring via kortvideo enn HostGator er. Du vil ofte se Bluehost-annonser spille før du ser på en Youtube-video. Siden du kan hoppe over disse annonsene på 5 sekunder, har Bluehost utviklet en serie humoristiske videoer – “Bluehost på 5 sekunder”- som får ideene sine raskt over og deretter fortsetter å tilby et underholdende klipp.

De tilbyr også begge insentiver for å registrere deg, for eksempel pakker med redusert sats for det første året.

SEO

Begge selskapene har henvendt seg til former for inngående markedsføring komplett med firmablogger, sosiale mediekanaler og SEO Tactics. Googles søkeord som “webhotell” eller “delt webhotell”, og du vil se HostGator og Bluehost gå head-to-head for å konkurrere om topplasseringene på Googles første side. HostGator rangerer likevel Bluehost gjennomgående for denne typen betingelser.

Setter kursen mot Alexa.com, og du kan finne ut hvorfor. HostGator rangerer som det 454. mest populære nettstedet i verden mens Bluehost kommer på 660. Mens Alexa-rangering ikke bestemmer Googles søkerangeringer, kan de samme metodene HostGator pleide å bli et mer populært nettsted også hjelpe dem med å rangere høyere for SEO vilkår.

Sosiale medier

Sosiale medier har kanskje ikke så stor innvirkning på disse virksomheters popularitet som deres tradisjonelle markedsføringsmetoder og tilknyttede programmer har, men de forstår begge fremdeles viktigheten av en strategi for sosiale medier.

HostGator viser seg imidlertid å være mer populær på sosiale mediekanaler med over dobbelt så mange følgere på både Facebook og Twitter enn Bluehost har gjort. Begge Tweet heller sjelden, men ta turen til Facebook eller Google+, og du finner begge deler ofte. Som om de ikke kan bli mer lik i sin forretningsmodell, deler de begge lignende innhold på sosiale mediekanaler, inkludert ting som nettstedstips og nyheter, blogginnleggoppdateringer og varsler om tilbud og kuponger.

Selv Youtube-kanalene deres er utrolig like. Begge har annonser, opplæringsprogrammer og treningsvideoer. Bluehost klarer å kreve over dobbelt så mange abonnenter enn HostGator, men HostGator har 10 millioner flere videovisninger enn Bluehost.

Bluehost bruker også aktivt andre populære sosiale mediekanaler som Pinterest og LinkedIn der HostGator ikke engang lister opp disse koblingene på nettstedet deres. Når man ser på aktiviteten deres og hvilken type innhold hver enkelt deler, dominerer man imidlertid ikke den andre i sosiale mediers strategi.

bloggen

Bloggdesign / layout

Som en del av deres inngående markedsføringstiltak benytter begge selskapene en bloggplattform. Bluehosts bloggdesign er ganske enkel, men den tar en unik tilnærming ved å sette nylige, populære og kategorilinker øverst på siden. Likevel gjør den enkle designen det enkelt å navigere hvis du tar hensyn til tilbudene i toppdelen.

På Bluehosts blogg er noen av tekstene som er lagt over toppen av bildene, som gjør datoer og titler tøffe å lese til tider. Bluehost deler heller ikke noe tekstutdrag av blogginnlegget på hjemmesiden, så du har ikke den introen som kan hjelpe deg med å bestemme om du vil lese videre. Heldigvis sier bloggtitlene deres vanligvis nok til å vekke interesse. Når du har kommet inn i blogginnlegget, er delingsknappene ikke-eksisterende. Det er skjult en “Del” -knapp på slutten av hvert innlegg, men hvis det er ment å dukke opp sosiale delingsalternativer, fungerer det ikke.

HostGators blogg inneholder mer av hva du kan forvente deg på en typisk blogg der hele blogginnlegget vises på hjemmesiden. HostGator gjør ting litt lettere å navigere med en sidefelt komplett med emner og kategorier du kan utforske.

Bluehosts blogglayout ser ut til å være mest for de som er på mobile enheter, mens HostGator har mer av en tradisjonell desktop-følelse. Når det gjelder brukervennlighet, tilbyr HostGators bloggdesign en enklere opplevelse.

Bloggfrekvens

Hvis du ofte leter etter tips og råd, kan du gå til HostGators blogg. De vil oppdatere deg hver tirsdag og torsdag, som effektivt har pakket bloggen din med mange nyttige opplysninger om hvordan du bygger nettstedet ditt og driver virksomheten din..

Bluehost ser derimot ikke ut til å bruke en utsendelsesplan, noe som kan bli litt irriterende hvis du prøver å følge innholdet deres. Noen måneder er helt stille i Bluehost-verdenen, mens andre måneder kan det hende du får fem eller flere innlegg fra dem.

Typer innhold

Siden selskapene jobber i samme bransje, kan man bare forvente at de vil dele lignende innhold. HostGators innhold handler veldig mye om å være nyttig for kundene sine. Du vil lese om emner relatert direkte til webhotell, men de deler også råd om nært beslektede interesseområder, inkludert mange småbedriftstips og kampanjeråd for sosiale medier for å hjelpe deg med å lykkes i alle ender av virksomheten din.

Bluehost poster oftere når de har nyheter om virksomheten eller hendelsene de skal oppdatere kundene sine på. Imidlertid vil de kaste inn nyttige artikler og infografikk nå og da, og innholdet de deler er like nyttig som HostGators innhold.

Kundeservice

Mens kunder på tvers av de to merkene sannsynligvis vil klage på kundestøtte på en eller annen gang, er det kunder på begge sider som er begeistret for støtten de får. Heldigvis gjør begge selskaper å kontakte support lett. Du finner et anropsnummer, live chat-alternativ og billettkoblinger på begge selskapenes nettsteder. HostGator er også åpen for å motta fakser. Begge kan skilte med teknisk support 24/7, noe som er veldig nyttig for internasjonale kunder som ikke kjører i samme tidssone.

I likhet med de andre områdene av virksomheten deres, går de hodet til hodet med kundesupporttilfredshet. Kunder rapporterer at estimert ventetid for HostGator-støtte er rundt 30 minutter mens Bluehost-kunder ofte kan komme i kontakt med en representant på 15 minutter eller mindre. Selvfølgelig vil ventetidene variere basert på hvor opptatt de er på et gitt tidspunkt.

For å konkludere

Totalt sett er Bluehost og HostGator veldig like selskaper som bruker mange av de samme effektive taktikkene i webdesign, markedsføring og kundesupport. Når du sammenligner de to selskapene basert på deres forretningsmodell i stedet for deres pakker og priser, er det en tøff sammenligning takket være hvor like de er.

Hva tror du? Hvis du måtte velge ett selskap ut fra hvordan de driver virksomhet, hvilket foretrekker du helst? Gi oss beskjed i kommentarfeltet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map