Bør du registrere et domene via webverten?

Vurderer du å bygge ditt første nettsted? Da har du sannsynligvis sett på hostingpakker. En ting du finner hos mange verter som Bluehost, er at du får en gratis ett års domeneregistrering med kontoen din.


I tillegg til det, kan du alltid legge til nye domenenavn ved å registrere dem gjennom verten.

Men er det virkelig det beste alternativet? Noen sier ja; andre forkynner forsiktighet. Nedenfor ser vi på begge sider av argumentasjonen.

registrere domenenavn hos webhotell

Hosting kontra domeneregistrering

La oss se på et øyeblikk forskjellen mellom å kjøpe webhotell og kjøpe et domenenavn før vi dykker på fordeler og ulemper.

Selv om du kan få de to gjennom det samme selskapet hvis du vil, trenger du ikke å gjøre det. Hver og en er et eget stykke data for nettstedet ditt.

Når du kjøper webhotell, leier du plass på en server for å lagre filene på nettstedet ditt.

Ditt navn er adressen folk bruker for å få tilgang til nettstedet ditt. Imidlertid kan en annen domeneregistrator alltid peke webadressen din til serveren filene dine er vert på.

Dette lar deg kjøpe domeneregistrering og webhotell fra forskjellige selskaper og fremdeles få de to til å jobbe sammen.

Muttere og bolter foreslår å tenke på domenenavnet ditt som en telefons SIM-kort. Du kan slå ut SIM-kortet med et annet, og deretter fungerer telefonen med et annet telefonnummer.

Du kan få SIM-kortet og telefonen din fra telefonselskapet, eller du kan få et SIM-kort fra dem og kjøpe en ulåst telefon andre steder. Domenenavn og webhotell fungerer på samme måte.

Nå som vi forstår forskjellen, la oss hoppe på fordeler og ulemper ved å bruke den samme leverandøren for ditt domenenavn og webhotell.

Fordeler med å registrere domener hos webverten

Så har du den gratis ett års domeneregistrering med hostingpakken? Her er et par grunner til at du bør dra nytte av det.

Det gjør oppsettet enkelt

Sannheten er at det er lettere å registrere domenenavnet ditt med det samme selskapet som er vert for nettstedet ditt, og det er grunnen til at mange verter tilbyr denne tjenesten.

For eksempel er det ikke nødvendig å endre navneservere, noe som kan være vanskelig hvis du ikke er veldig teknisk erfaren. Hvis du ikke aner hva jeg snakker om når jeg sier “navneserver”, så vil det være mye enklere for deg å registrere domenet ditt gjennom verten uten å bekymre deg for å bla gjennom mange opplæringsprogrammer til du finner et som gir mening.

Siden det er enklere og du ikke trenger å vente på at navneserverne skal omdirigere, kan nettstedet ditt gå opp raskere.

Det er mer praktisk

Jepp, enkelhet er praktisk, men det er også å ha alle nettstedets data på ett sted. Når du registrerer domenenavnet ditt gjennom verten, er det bare en konto du må ha tilgang til, og en kombinasjon av brukernavn og passord for å huske å administrere backend på nettstedet ditt.

Hvis du har flere nettsteder og plasserer alle dataene dine i hendene til en vert, gjør det det enda enklere å administrere det hele. Det hjelper ikke hjernen din å prøve å huske hvilket selskap som er vert for hvilket domene.

Jeg gjorde riktignok den feilen for et par år siden. Når jeg sporet opp registraren, kunne jeg ikke få tilgang til kontoen min fordi jeg mistet innloggingsinformasjonen og detaljene jeg trengte for å gjenopprette den påloggingsinformasjonen.

Det var en merkelig situasjon, og jeg fant det mye lettere å ha alle domenene og vertsinformasjonen på ett sted.

Teknisk support kan alltid hjelpe

Når den samme tekniske støtten er der for deg med domenenavnet og webhotellet ditt, kan det å få hjelp vise seg å være mindre problemfritt.

På den annen side kan det å bruke to selskaper komplisere ting. Hvis du prøver å finne ut et problem i hvordan de to kobler seg sammen, kan det være mye frem og tilbake der ett selskap kan hjelpe med ett aspekt, men de kan ikke hjelpe med et annet.

Å ha alt på samme sted betyr at ditt vertsfirma har tilgang til alle deler av nettstedet ditt, slik at de bedre kan hjelpe deg.

Ulemper ved å registrere domener hos webhotellet ditt

Jeg trodde egentlig aldri at det ville være ulemper å oppbevare alle nettstedets data på ett sted. Jeg mener, det er praktisk og enkelt. Men jeg har nylig møtt diskusjoner med argumenter for at du ikke skulle gjøre dette. Her er grunnen til:

Det er tøffere å overføre domenet ditt

La oss si at du prøver ut et vertsfirma og finner ut at du ikke liker det. Imidlertid elsker du domenenavnet ditt og vil beholde det.

Hvis det er registrert gjennom verten din, må du gjennomgå en tidkrevende prosess med å overføre domenenavnet ditt før du forlater webhotellet..

Hvis domenenavnet ditt er registrert andre steder, må du bare peke det til en ny server gjennom DNS-innstillingene.

Det er ikke like sikkert

Problemet med å overlate ett selskap til alle filene dine er at de har kontroll over alt. Hvis webverten din blir hacket og domenenavnet ditt blir registrert gjennom dem, kan hackere overføre domenenavnet bort fra kontoen din.

Hvis domenet og webhotellet er separate, er det mindre sannsynlig at du begge har blitt hacket på samme tid, noe som gir et lag med sikkerhet på nettstedet ditt.

Webhotellet ditt kan eie ditt domene

Dette er noe jeg hørte et par ganger i forskningen min, men jeg vet faktisk ikke om webverter som gjør dette. Likevel er det godt å passe på.

Problemet her er at når du kjøper en webhotellpakke, vil noen verter registrere domenenavnet i deres navn.

I hovedsak inkluderer pakken din leie av serverplass og domenenavn, men ikke eierrettighetene til domenet for å gjøre med det som du vil.

Dette er ikke noe jeg vil bekymre meg for mye hvis du bruker et anerkjent selskap. For eksempel, Bluehost sier, “Med forbehold om vilkårene i domeneregistreringsavtalen, beholder du eierskapet til domenet ditt til slutten av registreringsperioden.”

Med dem kan du også overføre domenet ditt fra Bluehost eller til en annen person.

Bare sørg for å sjekke vilkårene og betingelsene for en webhotell du registrerer deg gjennom, slik at du ikke får problemer med dette problemet.

Så hvilken rute du bør ta?

Dette er et spørsmål som ikke lett kan besvares. Jeg er fremdeles fan av å plassere all informasjonen min ett sted fordi det er lettere for meg, men du må veie fordeler og ulemper selv.

Betyr enkelhet og bekvemmelighet mer for deg enn sikkerhet?

Gi meg beskjed i kommentarfeltet hva du synes. Vil du registrere domenenavnet ditt via webhotellet eller ikke?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map