Er du en blogger? Da vil du ha fordel av å kjenne noen HTML-kode

Forvirret om HTML-kode? Du er ikke den eneste.


Jeg skal innrømme det. Da jeg begynte å skrive for nettet, visste jeg zilch om HTML-kode. Og jeg skal innrømme det igjen. Jeg vet fremdeles ikke mye.

Imidlertid har jeg funnet ut at litt HTML-kunnskap kan gjøre ting enklere når jeg skriver for nettet.

lære språket for hypertekstmarkering

Jada, jeg vet ikke hvordan jeg bygger et nettsted, men jeg vet hvordan jeg kan finjustere små komponenter, og når jeg blir møtt med et redigeringssystem som krever HTML-kode – som du sannsynligvis også kjører over – vet jeg nok til å formatere teksten min riktig.

Vil du eliminere den forvirringen og lære litt om HTML-koding? La oss komme i gang.

Hva er HTML-kode?

Du har sett det rundt, men du vet sannsynligvis ikke hva alt det HTML-gibberish betyr.

Det står for Hypertext Markup Language. HTML er et standardisert system som brukes til formatering av dokumenter. Kodene som brukes – kalt markeringskoder – kan formatere skrift, tekststørrelse, farge, hyperkoblinger, avsnitt og mer.

Nettlesere leser HTML og bruker kodene for å bestemme hvordan innholdet skal vises. Et eksempel på en tagg er den som lager fet tekst, som ser slik ut:

Dette er fet skrift.

På siden ser det slik ut:

Dette er fet skrift.

Det har vært mange versjoner av HTML gjennom årene, men fra oktober 2014 er HTML5 det standardiserte merkespråket på nettet.

Hvorfor det er bra for bloggere å vite

Selv om du kanskje kan klare deg uten å kjenne noen HTML som blogger og gjøre litt juks i stedet – for eksempel å bruke et program som konverterer formateringen til HTML-språk, kan det å hjelpe et par grunnleggende koder virkelig hjelpe når du blogger.

Her er noen situasjoner der jeg personlig har funnet det nyttig:

 • Når du blogger, ønsker noen nettsteder at forfatteren skal skrives i HTML-formatering. Med litt kunnskap kan du legge til lenker og kursiv der det er behov.
 •  Når noe ser av, kan du se på HTML på siden og se hva som forårsaker problemet.
 •  I nettverksnettverk kan du bruke HTML-koder til å formatere kommentarer fra blogginnlegg og forumkommentarer.
 •  Hvis du lærer nok om HTML, kan du begynne å lære litt om CSS og lage mindre justeringer til nettstedet ditt uten å ansette en designer.

Vanlige koder bloggere bruker

Før vi hopper inn for dypt, må du vite at HTML-koder er nøkkelord innkapslet i parenteser. Disse taggene kommer i par, og teksten mellom startkoden og sluttkoden er det som vil bli påvirket. Sluttkoden er skrevet den samme som startkoden, men den bruker en skråstrek før taggen.

Høres forvirrende? Det er lettere hvis jeg gir et par eksempler. La oss se på noen av de vanlige HTML-kodene du bør kjenne som blogger.

Skjelettmerker

Først kommer skjelettmerkene. Dette er de du ikke nødvendigvis vil bruke, men det hjelper å kjenne dem. Disse taggene legger grunnlaget for dokumentet, derav begrepet “skjelettmerker”. De blir lest av websiden, men blir ikke oversatt til visuelle elementer.

Likevel er det godt å vite det. Har du for eksempel noen gang jobbet med et program som ber deg lime inn en kode i nettstedets “hode” -del? Du vil kunne finne det med litt HTML-kunnskap. Så her er noen skjelettmerker du bør vite:

 • : Denne delen beskriver HTML-dokumentet.
 •   : Denne delen inneholder informasjon om dokumentet.
 •   : Dette gir tittelen på dokumentet.
 •   : Dette beskriver visuelle sideelementer. Det er i hoveddelen av siden at bloggere ofte vil lage HTML-justeringer når det er nødvendig. Resten av de nevnte taggene finnes i hoveddelen av dokumentet.
 •  

  : Denne taggen beskriver et avsnitt.

Husk at sideteksten er innkapslet i start- og sluttmerke. Her er et eksempel:

Dette er avsnitttekst.

Overskrift Tagger

Overskrifttagger brukes til å vise dokumenthierarki. Du bruker sannsynligvis allerede overskrifter i bloggens formatering, men forskjellen mellom overskrifter 1-6 betyr mer enn bare tekststørrelse og skriftvekt. De formidler også en følelse av hierarki til nettlesere og bots for søkemotorer.

Overskrift 1 skal brukes til hovedoverskriften i dokumentet, for eksempel tittel på blogginnlegget ditt. Overskrift 2 skal være sekundær informasjon, for eksempel de primære underhodene. Bruk overskrift 3 til underhovedhoder, og så videre gjennom overskrift 6. Disse taggene ser slik ut:

Her er et eksempel på hvordan det oversettes:

Dette er overskrift 5

Dette er overskrift 5

Inline Text Tags

Inline text tags er de du vil bruke til å formatere tekst innenfor koder på blokkeringsnivå som

og

. Her er eksempler på hva du ofte vil bruke.
 • : Dette definerer vektlagt tekst, som de fleste nettlesere kursiverer.
 •   : Dette definerer tekst som er sterkt vektlagt, som de fleste nettlesere fet skrift.
 •   : Dette formaterer et tilbud.
 •   : Dette viser slettet tekst, som ofte oversettes som en gjennomslag, som denne.

Liste tagger

Som du har lagt merke til, har jeg brukt flere bulletlister i hele dette blogginnlegget. Men hvordan gjorde jeg det? Her er kodene du trenger å vite:

 • : Dette definerer et listeelement.
 •  
   : Denne taggen går rundt en uordnet liste, som vises som kulepunkter.
  •  
    : Denne taggen går rundt en bestilt liste, som vises som tall.

  Her er et eksempel på hvordan HTML-koden for en bestilt liste vil se ut:

  1. Listepost 1
  2. Listepost 2
  3. Listepost 3

  Slik vises det på siden:

  1. Listepost 1
  2.  Listepost 2
  3.  Listepost 3

  Bilde og lenke tagger

  La oss ta en rask titt på hvordan du setter inn bilder og lenker før vi går ut. Det er kanskje lettere å bare se koden og deretter fylle ut informasjonen din når du bruker kodene:

  link

  DIN ANKERTEKST

  Ikke fjern anførselstegn rundt nettadressen din. Bare skriv inn nettadressen din mellom anførselstegnene. Ankerteksten din er teksten som vises på siden.

  La oss se på et eksempel. Hvis jeg ville lenke til en tidligere Hosting Kingdom-artikkel, ville koden se slik ut:

  Bør du registrere et domene gjennom webverten din?

  Koblingen vil dukke opp slik på siden:

  Bør du registrere et domene gjennom webverten din?

  Bilde

  Koden for et bilde ser slik ut:

  Merk at dette er en ikke-container-kode, så den har ikke sluttkoden, men du trenger src-attributtet. Du kan legge til ekstrautstyr til denne taggen, for eksempel alternativ tekst eller en størrelsesdefinisjon. Det vil se slik ut:

  ”YOUR

  Kontroller at du ikke fjerner anførselstegnene igjen.

  Merk: Det kan hende du ser forskjellige koder som kan brukes til samme ting. For eksempel har jeg sett , , og koder som brukes til å fet tekst, selv om de kan vises annerledes i forskjellige nettlesere.

  HTML trenger ikke å være så forvirrende som det ser ut. For å øve på HTML og få en bedre følelse av det, bruk interaktive nettsteder som Code Academy, og la oss få vite hvordan det går i kommentarfeltet.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map