Er nettstedet ditt trygt fra å hacke på en delt hosting-server?

Hvis sikkerheten på nettstedet eller bloggen din ikke er noe du bekymrer deg for mye for, kan det være lurt å begynne å ta det i det minste litt betraktning. Noen uheldige netteiere opplever at nettstedene deres blir angrepet gjentatte ganger til tross for at de etter deres mening har gjort alt for å forhindre det. Men har de det?


>> Klikk her for å laste ned PDF-filen <<

Er delt hosting trygt fra hackingGitt at så mange nettsteder er lagret på en delt server og er ment å beskyttes av verten som huser dem, er det urovekkende at så mange registrerte hackinghendelser og forsøk rapporteres med en slik regelmessighet. Hvis du er en av de små til mellomstore webeierne som betaler verten for å holde nettstedene dine trygge, kan det bare være på tide å vurdere din posisjon i saken på nytt, og vurdere om delt hosting gir online-eiendeler din beskyttelsen som du forvente.

En av grunnene til at eiere av nettsteder velger et bestemt vertsfirma er på grunn av deres sikkerhetsgaranti. Dette gjelder alle hostingnivåer, så det er ikke overraskende at de med mindre nettsteder velger det delte serverfasilitetet som en måte å spare penger på.

Sikkerhetsbeskyttelse pluss lavere prispunkt tilsvarer kostnadseffektiv hosting for den gjennomsnittlige og mer seriøse nettstedseieren. Ethvert ekte vertsfirma vil presentere for sine delte serverkunder at de, til tross for lavere vertshonorar, tilbyr regelmessige sikkerhetskopier, opprettholder omfattende brannmurvern og sikkerhetstiltak fra all hacking. Disse hackingforsøkene kan og forekommer ofte i følgende former;

 • phishing – hackere bryter inn delte servere for å oppdatere serverkonfigurasjonen, slik at phishing-sider kan vises fra en underkatalog av hvert nettsted som er vert på den berørte serveren. Phishing oppfordrer nettstedbrukerne til å legge inn private detaljer på et falsk nettsted som ser nesten likt ut som originalen.
 • DoS og DDoS – nektelse av tjeneste og distribuert nektelse av tjenestehakker oversvømmer serverne med falsk trafikk, så intern tilgang er ikke nødvendig for å stoppe serverne tilgang til nettet på ubestemt tid.
 • Rogue tilgang – trådløse tilgangspunkter som har blitt usikret av uvitende vertskapspersonell gir mulighet for utenforbukser og inntreden av hackere
 • Tilgang på bakdøren – hackere drar full nytte av konfigurasjonsproblemer, administrative feil, dårlige passord og feil sikrede oppringinger.

I alle disse hendelsene er hackerens formål å krasje servere, få ned nettverk og få tilgang til kundenes personlige økonomiske og andre detaljer.

Til tross for hva du nå tenker, er servere som standard veldig sikre. Sikkerhetsproblemet spesielt for delte servere er imidlertid at det kan være mer enn 500 personer på samme server, hver med sin egen FTP-konto. Med så mange som deler den ene serveren, vil de uerfarne eller late kontoinnehaverne i gruppen bruke ekstremt grunnleggende passord.

Disse passordene blir lett sprukket av hackere som deretter kan få tilgang til denne personens andre nettsteder, ofte fordi de samme passordene brukes på alle nettsteder. Slike enkle feil av netteiere forsterkes når hackere kjører automatiske skript mot serverpassord. I tillegg utsetter et innbrudd på en konto på serveren resten av nettstedene på den delte serveren. Med enkle passord som er et så rettferdig spill for de uetiske, er det vanskelig å skylde på hosting-tjenesten for disse hendelsene med innbrudd.

Hacking kan imidlertid skje også gjennom sårbarheter i kontrollpaneladministrasjon, så vel som i sikkerhetshull i plugins og addons i applikasjoner som WordPress. Hvis du er en av nettstedseierne som lagrer nettstedene sine på et delt vertsselskaps delte server, er her noen tips som kan hjelpe deg å hindre hackernes forsøk på å få tilgang til egenskapene dine;

 • Oppgrader applikasjonene du bruker, spesielt WordPress. Dette vil bidra til å forhindre at automatiske skript plukker opp hull i eldre versjoner. Dette gjelder også eldre versjoner av temaer og plugins.
 • Hvis du bruker WordPress, kan du sikre og herde det
 • Endre brukeridentiteten din til noe annet enn “admin”, pluss bruk et bedre passord enn for eksempel passord123
 • Oppgrader andre applikasjoner (helpdesk, fora) enn WordPress som også kan lekke inngangspunkter.
 • Kommuniser med webhotellet for å sikre at det er mulig at den nyeste versjonen av operativsystemet, som Linux, fungerer.
 • Vær på vakt for enhver kontakt fra ‘din’ webhotell som ber om passord eller personlige detaljer.

Et hvilket som helst nettsted kan være rettferdig spill for uhyggelige intensjoner fra hackere, og som det eller ikke, som inkluderer nettsteder på delte hosting-servere. Med populariteten til dette vertsalternativet, er sannsynligheten for at nettstedene dine blir hacket en ekte mulighet, men det er ikke noe du kan bruke tiden din på å stresse med, siden ‘de fleste’ nettsteder spenner over levetiden uten problemer.

Den beste sjansen du har for å beskytte nettstedene dine, er å benytte seg av sterke passord, oppgradere alle applikasjonene dine og samtale med hostingfirmaet ditt for å sikre at de også er flittige med systemets sikkerhet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map