Er “Ubegrenset” webhotell virkelig ubegrenset?

Ordet ‘ubegrenset’ er flott. I sin rå form antyder det at når noen tilbyr ubegrensede mengder av det jeg vil, så er jeg i ferd med å begi meg ut på en ganske søt tur.


>> Klikk her for å laste ned PDF-filen <<

er ubegrenset hosting egentlig ubegrensetEller så tenkte jeg på en gang. Bundet ut av ubegrensede serveringssteder, trukket fram for sjefen for å ha misbrukt ubegrenset sykefraværsregulering, og utestengt til benken for å bytte meg ut på fotballbanen et ubegrenset antall ganger, det føltes mer og mer som når jeg engasjerte meg i noe som holdt ut ubegrensede tilbud, klarte jeg alltid å bli ferdig. Senere, da jeg gikk inn i den elektroniske verdenen med å lage nettsteder, la jeg merke til at mange av vertsselskapene tilbyr “ubegrenset” dette, det og noe annet. Mine tidligere erfaringer løftet umiddelbart noen røde flagg med dette … vel, kanskje ikke umiddelbart, jeg ble fremdeles spent! Heldigvis i dag er jeg imidlertid mye savnere med bruken av dette ordet, og spesielt hva noen vertsbedrifter kan “virkelig” gi etter at de lokker deg med sine ubegrensede løsninger.

Hvis du er ganske ny med konseptet med webhotell, men du vet at du må ha hosting for å få nettstedet ditt live på nettet, kan du fremdeles være i etapper med å prøve å bestemme hvilket vertsfirma som har den beste planen for deg. På hosting-reisene dine er det en veldig god sjanse for at du har kommet over nettstedene som tilbyr ubegrenset båndbredde og ubegrenset diskplass. Så vi er på samme side her, la oss raskt se hva de to fasilitetene er, noe som vil hjelpe oss å få et bedre perspektiv som sluttbruker for hva vertsbedriftene prøver å selge oss. Båndbredde er mengden data som kan overføres fra nettstedet ditt til nettleseren til søkere som besøker nettstedet ditt. Jo mer grafikk og videoer på nettstedet ditt, jo mer båndbredde vil nettstedet ditt trenge for å fungere riktig. Diskplass er derimot plassen du har tildelt til å lagre nettstedet ditt på vertsfirmaets server.

Akkurat nå tenker du kanskje “så hva” til båndbredde og diskplass, fordi “verten med mest” annonserer ubegrenset kapasitet for disse fasilitetene uansett. Godt poeng! Men tenk på dette. Hvis nettstedet ditt blir vert på en delt server med tusenvis av andre nettsteder, må det på et eller annet tidspunkt påvirkes kapasiteten til denne serveren til å fortsette å legge til mer og mer båndbredde og diskplass til den. En server er en fysisk enhet, størrelsen kan ikke være begrenset. Det må være en hard grense for ressursen et sted. Dette gjelder ikke bare begrensningen på lagringsserveren. Når du også ser ubegrensede tilbud på domener, underdomener, e-postkontoer og alt annet som vertsselskapet kaster inn lokkebunten, vil det være kostnader for leverandøren som må sive ned til kundene et sted langs linjen.

Hvordan kan vertsbedrifter lovlig annonsere at de vil gi deg ‘ubegrenset’ noe? Vel, det kan de fordi når du logget på med dem, fortalte du dem at de kunne ved (kanskje blindt) å gå med på vilkårene for deres tjeneste uten å sjekke for å se hva meningen ligger bak betingelsene for din hosting. Det fine utskriften vil indikere et sted at henvisning til tilbudet om ‘ubegrenset’ virkelig er et tilbud som de ikke vil sette et tak på nivået med nettstedets aktivitet. Det vil si, med mindre nettstedet ditt blir så stort fra tillegg til det, eller så populært, at det legger en belastning på serverens ressurser. Hvis dette skjer, kan nettstedet ditt tas offline. Har du noen gang søkt etter et nettsted for bare å finne en hvit side med svart skrift med fet skrift som skriker “Båndbredde Limitt overskredet”?

Nå, på dette tidspunktet, kan du tenke at dette høres helt urettferdig ut for eiere av nettsteder som ser ut til å være prisgitt disse store mobbende tyranner som er vert for konglomerater. Dette er sjelden tilfelle. Forutsatt at du har en god forståelse av hva du har tenkt å gjøre for nettstedet ditt, og hvor stort du forventer at det blir, er sjansen stor for at du aldri en gang trenger å tenke på eventuelle problemer med hostingleverandøren din. I virkeligheten vil kontoen din sannsynligvis ikke engang gå i nærheten av å bruke opp den tildelte båndbredden. Kontoen til andre brukere som du deler serveren med, blir heller ikke. Dette betyr at båndbredde og andre kvoter brukt på kontoer på serveren kan holdes til et rimelig beløp for en veldig rettferdig og tiltalende pris. I de fleste tilfeller viser det seg å være en vinn-vinn for begge parter.

Ubegrensede hostingplaner gir et veldig godt alternativ med hensyn til kostnader og service, forutsatt at du er komfortabel med at du ikke legger til overskudd på nettstedet ditt for å tippe bruksgrensene over kanten. Hvis du er usikker, kan du søke på nettet etter vertsammenligningsverktøy som lar deg oppgi dine forventede bruksdetaljer og finne verten som best passer dine behov. Les også gjennom TOS for en vert før du logger deg på, og hvis du er i tvil, snakk med dine potensielle leverandører for å få bekreftelse om eventuelle bekymringer angående dine “ubegrensede” fordeler som tilbys av dem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map