Hei fyr, hvor har nettstedet mitt gått? Hva som skjer når webhotell krasjer

Noe av det mest irriterende / overraskende / irriterende som du kan oppleve på nettet er når du søker etter et bestemt nettsted, bare for å finne at det ikke er der lenger. Ikke bare er det bare ikke tilgjengelig, det ser ut til å ha forsvunnet fullstendig. Generelt, i dette tilfellet, kan overraskelse vende seg til skuffelse, og du bare fortsetter, kanskje du tenker at du vil komme tilbake til det senere. Det er imidlertid en mye annen historie når nettstedet du prøver å få tilgang til er ditt eget.


>> Klikk her for å laste ned PDF-filen <<

Overraskelse blir til frustrasjon og deretter raskt til irritasjon fordi din betalte webhotell har droppet ballen her. Selvfølgelig, hvis du er avhengig av nettstedet ditt for penger, kan irritasjon vende seg til terror når summen av tapt inntekt begynner å bygge i hodet ditt.

nedetid på nettstedets krasjDette er et scenario som ble virkelighet for mange nettstedeiere, men likevel er det få som er over hvordan dette skjer og hva det betyr for dem. Her vil vi i lekmannsbetingelser ta for oss årsakene og virkningene av en serverkrasj, og hva, hvis noe, kan du gjøre hvis det skjer med deg.

Webhost-serveren din er forbindelsen mellom nettstedet ditt som er lagret i nettområdet, og alle kan se det når noen søker etter det på nettet. Så det er fornuftig da at hvis noe går galt med webhotellets server som huser nettstedet ditt, så vil noe gå galt med tilgjengeligheten til nettstedet ditt.

De fleste hosting selskaper garanterer 99,9 prosent “up time” som betyr at nettstedet ditt skal være online “praktisk” hele tiden. Så når nettstedet ditt ikke lenger er synlig, og alt fungerer som normalt på din hjemme-datamaskin, er det sannsynlig at noe har skjedd med serveren som vert for nettstedet ditt.

Når servere har problemer som påvirker nettstedet ditt, er det normalt forårsaket av et “krasj” av programvaren som kjører serveren, i hvilket tilfelle nettstedet ditt kan være fullstendig utilgjengelig eller gi en feilmelding i stedet for det vanlige innholdet.

Når nettstedet ditt ikke kan nås på grunn av noe som skjer med serveren, er dette kjent som “downtime” for nettstedet. Noen ganger kan nedetid være et planlagt scenario, men ofte er det mer alvorlige eller uhyggelige implikasjoner bak hendelsen. Følgende er en liste over anerkjente årsaker til nedetid på serveren;

 • Planlagte – vertsfirmaer må oppgradere programvare, operativsystemer og maskinvarekomponenter.
 • Komponenter mislykkes – programvarefeil kan utvikle seg, maskinvarekomponenter kan bli feil, programmeringsfeil kan forekomme, sammen med virus og korrupsjon av filer.
 • Operatørfeil – ufaglærte operatører kan utilsiktet slette filer.
 • Serveroverbelastning – enten fra uventet massetrafikk eller skadelig intensjon.
 • Ondsinnede brukere – forsettlig sletting og hacking av filer for å få ned serveren.
 • Naturkatastrofer – som stormer, jordskjelv, flom.

Vi har allerede berørt effekten som nedetid på serveren kan ha på nettstedet ditt. Følgende er en mer ekspansiv liste over hva du kan forvente når dette skjer;

 • Sakte å laste – skjer vanligvis i en periode med “myk” nedetid, noe som betyr at nettstedet ditt vil være synlig på nettet, men det vil fungere dårlig.
 • Ikke synlig – nettstedet ditt laster ikke i det hele tatt og vil ikke være tilgjengelig for brukere. Dette er det typiske scenariet i perioder med “hard” nedetid.
 • Skadelig innhold – nettsidene dine blir kapret og normalt innhold blir slettet eller erstattet.
 • HTTP-feil – “tidsavbrudd” -meldinger som følge av treg tilkobling til nettstedet ditt.

Det er åpenbart viktig at eventuell nedetid blir adressert uten forsinkelse, spesielt hvis du er avhengig av at nettstedet ditt gir noen form for inntekt. Lange fraværsbetingelser online kan koste deg penger, miste kunder, avvise potensielle annonsører og til slutt påvirke rangeringen i søkemotorene.

For å sette de sanne kostnadene ved nedetid på nettstedet i et lite perspektiv. I forrige måned fikk både Google og Amazon strømbrudd. Amazon.com gikk ned i 40 minutter og ble det rapportert at det kostet Amazon $ 5 millioner dollar i tapt salg. Det er fantastiske $ 120 000 per minutt.

Når nettstedet ditt blir unødig påvirket av nedetid, er det noen få ting du kan gjøre på kort sikt;

 • Sjekk at nettstedet virkelig er nede – test nettstedet ditt fra en annen kilde og få det bekreftet av en annen part. Det er mange nettsteder som www.downforeveryoneorjustme.com at du kan bruke sjekken om nettstedet virkelig er nede.
 • Finn årsaken – undersøk mulige umiddelbare årsaker som for eksempel et utgått domene eller programmeringsfeil. Dette vil spare deg for sorg hvis du oppdager at problemet ikke er med selve serveren.
 • Kontakt vertselskapet – de fleste leverandører har åpen support 24/7/365, og de kan gi beskjed om kjente problemer og lengde på forsinkelser.
 • Gi beskjed til brukere eller kunder – hvis du har kontoer på sosiale medier på Twitter og Facebook, legg en statusoppdatering på dem om det aktuelle problemet.

I det større skjemaet er serverkrasj som forårsaker driftsstans på nettstedet unntaket fra regelen. At vi har tatt opp saken, utsetter imidlertid at det som settes opp i nettområdet, like gjerne kan falle ned igjen. Med dette i bakhodet er det flere ting du kan gjøre for å forhindre katastrofe hvis dette skjer med deg.

Forsikre deg om at du bruker en pålitelig webhost med en påvist merittliste av solid oppetid (her er en sammenligning av to av de beste vertene). Hvis du har mer enn ett nettsted, bør du arrangere det med et annet selskap, slik at du kan kommunisere fra det hvis ett nettsted går ned. Forsikre deg om at du har sikkerhetskopier av viktige e-poster og meldinger.

Unngå automatisk å verve deg til de billigste hostingplanene, og husk å diskutere hostingkravene dine med potensielle leverandører, inkludert deres støttenivåer, slik at du er så komfortabel som du kan være at din online tilstedeværelse forblir trygt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map