Hva er et SSL-sertifikat, og trenger jeg et på nettstedet mitt?

Hvis du driver ditt eget nettsted – enten det er for forretnings- eller personlig bruk – har du kanskje hørt begrepet SSL-sertifikat. Men hva er det, og er det verdt å investere pengene i det for nettstedets skyld?


hva er ssl og https

Hva er et SSL-sertifikat?

Forkortelsen “SSL” står for Secure Sockets Layer. Som definert av Globalsign.com, SSL-sertifikater er “små datafiler som binder en kryptografisk nøkkel til en organisasjons detaljer.” SSL er da krypteringsteknologi som når den er installert på nettstedet ditt, skaper en sikker forbindelse mellom serveren din og de besøkende nettlesere.

Har du noen gang sett hengelåseikonet ved siden av adressefeltet når du besøker visse nettsteder? Eller kanskje du har lagt merke til at noen nettsteder bruker http: // mens andre bruker https: //. Både hengelåsen og “s” merket på http: // indikerer at et nettsted har et SSL-sertifikat installert og at du jobber under en sikker tilkobling.

Hvem trenger et SSL-sertifikat?

SSL-sertifikater handler om å opprette en sikker forbindelse ved å kryptere data, men ikke alle nettsteder sender og mottar sensitiv informasjon, så ikke alle webeiere trenger et SSL-sertifikat. Når det bare vil øke kostnadene for nettstedet ditt, hvordan vet du om du bør investere i en sikker tilkobling?

Svaret er faktisk ganske enkelt. Hvis du er et netthandel og sender kredittkortinformasjon, vil du sørge for at kundene dine stoler på forbindelsen din. Du vil utvilsomt ha et SSL-sertifikat. Hvis du har å gjøre med annen personlig informasjon som personnummer, trenger du også et SSL-sertifikat.

Hvorfor? For en beskytter det deg. Siden tilkoblingen er sikker, er det mindre sannsynlig at du blir hacket, slik at du kan hvile med trygghet og vite at kundenes informasjon er trygg, og at du sannsynligvis ikke vil miste omdømmet til et dataark. Hvis du ikke krypterer dataene dine med et SSL-sertifikat, kan en hvilken som helst datamaskin mellom din og serveren din se informasjonen du sender. Et SSL-sertifikat gir også godkjenning, slik at du vet at du sender informasjon til serveren din i stedet for en kriminals server.

I tillegg kan det koste deg salg hvis du ikke har en. Gartner Research viser at nesten 70 prosent av online-kjøpere vil avslutte en online-ordre når de ikke stoler på transaksjonen. Å ha bevis på at SSL-sertifikatet (med https: //, for eksempel), vil sette den tilliten tilbake i transaksjonen din.

Så trenger jeg et SSL-sertifikat?

Hva om du ikke har å gjøre med sensitive data? Trenger du fortsatt et SSL-sertifikat? Valget er virkelig opp til deg, men sammen med fordelene nevnt over, det kan også øke Google-rangeringene dine, det er grunnen til at mange mennesker gjerne investerer pengene.

Som Google kunngjorde i 2014, sikkerhet er en topp prioritet. Derfor bruker de kryptering som en rangeringsfaktor. Foreløpig har ikke et SSL-sertifikat mye vekt på rangeringene dine, men Google har sagt at de sannsynligvis vil styrke dens effekt på rangeringen i fremtiden. Å hoppe på den bandwagon nå kan gi deg en fordel over konkurrentene når det begynner å gjøre noe mer.

Sannheten er at du kanskje ikke trenger et SSL-sertifikat med mindre du godtar online betalinger, men med så mange fordeler, hvorfor ville du ikke ha et?

Typer SSL-sertifikater

Frem til dette tidspunktet kan det høres ut at SSL-sertifikater er ganske enkle, men det er mange ting du må tenke på når du får et, inkludert de forskjellige typene. Det er tre du kan velge mellom:

 1. SSL-sertifikater for utvidet validering: Hvis du leter etter det høyeste nivået av ektheten, er et EV SSL-sertifikat et godt valg. Dette er fordi det er mer krefter involvert i å skaffe en. Certificate Authority vil sjekke din rett til å bruke det spesifiserte domenet ditt, samt foreta en grundig undersøkelse av organisasjonen din. Dette kommer også med ekstra sikkerhetsforbedringer i nettleseren, for eksempel den grønne adressefeltet som indikerer en sikker tilkobling.
 2. Organisasjonsvalidering SSL-sertifikater: Når du søker om et OV SSL-sertifikat, kontrollerer Certificate Authority din rett til å bruke domenet ditt og gjennomfører en enkel undersøkelse av organisasjonen din. Firmainformasjonen vil vises på Secure Site Seal, noe som øker tilliten til kundene dine.
 3. Domenevalidering SSL-sertifikater: Denne typen SSL-sertifikater innebærer ikke noen bedriftsundersøkelser. Den viser heller ikke annet enn krypteringsinformasjon på Secure Site Seal når besøkende får tilgang til nettstedet ditt.

Sannheten er at ikke alle SSL-sertifikater er opprettet like, og det er grunnen til at du finner et så stort utvalg av prisklasser. I tillegg til de typene SSL-sertifikater som er nevnt over, vil du også merke forskjeller basert på hvem som selger deg SSL-sertifikatet. VeriSign (nå Symantec) er for eksempel et av de mest pålitelige merkevarene, så du vil sannsynligvis betale mer når du bruker tjenestene deres.

Hvordan få en

Generelt er det to måter å skaffe seg et SSL-sertifikat. Du kan kjøpe en rett gjennom webhotellet som et tillegg; bare vær bevisst hvilken type SSL-sertifikat du får hvis du leter etter noe mer enn et SSL-sertifikat for domenevalidering. Avhengig av hvilken vert det er, kan dette koste deg så lite som $ 5 per måned, og i noen tilfeller bare noen få dollar per år.

Du kan også kjøpe via et tredjeparts Certificate Authority og deretter installere SSL Certificate via hostingkontoen din. SSLShopper.com har kundevurderinger fra noen av de mest populære sertifikatmyndighetene og er et flott sted å starte. Disse tjenestene kan koste deg flere hundre dollar per år, men du har vanligvis flere alternativer i å autentisere nettstedet og selskapet ditt for å sette enda mer tillit til merkevaren din.

Når du har installert SSL-sertifikatet, må du sjekke websidene dine og sørge for at hengelåsen og “https: //” vises. Det kan hende du må tvinge https: // til bilde-, CSS- og JavaScript-filer. Her er en rask ressurs for å komme i gang med det for WordPress.

Å gå uten SSL-sertifikat på nettstedet ditt vil ikke hindre funksjonen, men hvis du bruker et kan du beskytte deg og kundene dine, øke tilliten til nettstedet ditt og øke Google-rangeringen. Så tror du det er verdt å investere i et SSL-sertifikat? Gi oss beskjed i kommentarfeltet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map