Hva er RSS, og hvordan kan det komme bloggere til gode?

Hvis du er ny på blogging, har du sannsynligvis gått over begrepet RSS. Helt forvirret? Selv mange erfarne bloggere er forvirret over hvordan de kan få dette verktøyet til å fungere for dem. Ikke bekymre deg. Her dekker vi hva RSS er og hvordan du kan bruke det til fordel for bloggen din. La oss komme i gang.


rss

Hva er RSS?

RSS er faktisk enklere enn det høres ut. Det står for Sammendrag av rikt nettsted – eller som noen mennesker vet det, Virkelig enkel syndikering.

I utgangspunktet er RSS teknologien som produserer bloggens innhold i XML-format – et dataspråk – slik at det kan leveres til abonnenter.

På den måten trenger ikke folk som er interessert i innholdet ditt, komme til deg for å sjekke om du har nytt innhold.

Tenk på det på denne måten: Du abonnerer på avisen og får den levert på døra. Du trenger ikke å besøke nyhetsrommet for å se hva de siste nyhetene er.

RSS-feeden din gjør det enkelt for leserne å abonnere og motta disse oppdateringene så snart du publiserer et nytt innlegg.

Hvordan brukes RSS?

Som nevnt kan du bruke RSS-feeden din til automatisk å oppdatere abonnenter på de siste innleggene dine, men det kan gjøre mer for deg hvis du vil det. For eksempel kan du bruke RSS-feeden din til å syndikere – eller samtidig publisere – innholdet ditt med et annet nettsted.

Det betyr at bloggens innhold vises på dette nettstedet når du publiserer nye innlegg. For noen mennesker kan dette være en gunstig måte å øke eksponeringen uten mye krefter.

Hosting Kingdom, for eksempel syndikerer innhold kl Alltop.com i sin kategori for webhotell.

Hvis du er interessert i den enkelte abonnentsiden av RSS-feeder, er det to måter du kan oppdatere lesere på:

  1. Gjennom e-post.
  2. Gjennom en RSS-leser.

Vi vil snakke mer om hvordan du setter opp strømmen din ved hjelp av disse forskjellige metodene nedenfor.

Fordelene med RSS

Ideen med å gjøre en RSS-feed tilgjengelig er at det hjelper med å føre trafikk til nettstedet ditt. Ikke bare kan du nå et bredere publikum ved å syndikere innholdet ditt på nettsteder med høy autoritet, men du får leserne til å komme tilbake for mer fordi de ikke trenger å huske nettadressen din eller prøve å sjekke inn for nytt innhold – alt blir levert til dem automatisk.

rss forklart

På den annen side er det et stort pluss å ha RSS-feeds fra andre nettsteder tilgjengelig for deg som blogger. Legg til favorittblogger og nyhetssider til RSS-leseren din – for eksempel på Feedly, som er blant de mest populære – og du kan enkelt holde deg oppdatert om nyheter i bransjen din. Dette vil hjelpe deg med å forske på blogginnlegg og komme med ideer.

Ulemper ved RSS

Den største ulempen med å gi leserne dine en RSS-feed er det det stemmer kanskje ikke med målene dine. Hvis du for eksempel vil oppmuntre leserne til å abonnere på nyhetsbrevet ditt, vil du at det skal være fokuset for e-post-opt-in-alternativet i stedet for å få leserne til å dele e-posten deres for blogginnleggoppdateringer.

Det er ikke dermed sagt at du ikke skal ha en RSS-strøm i det hele tatt. Hvis en leser ønsker å holde seg oppdatert om de siste blogginnleggene via RSS-leseren, gjør du den tilgjengelig. Handlingen konkurrerer ikke med nyhetsbrevet ditt, så det er ikke gjort skade.

I dette tilfellet kan du sette opp strømmen, men la feedabonnenter finne deg gjennom leseren. Legg igjen all annonsering av RSS-strømmen fra nettstedet ditt, slik at du kan fokusere på nyhetsbrevet.

Slik konfigurerer du RSS-feeden

Det er mye enklere å konfigurere nettadressen til RSS-feeden enn du kanskje tror. Hvis du bruker WordPress, gjøres det automatisk for deg.

Bare gå til www.yourdomain.com/feed for å sjekke at strømmen din fungerer. I noen tilfeller kan strømmen din være til stede på www.yourdomain.com/blog/feed. Hvis du ikke er kjent med dataspråk som XML, vil siden se litt forvirrende ut for deg, men det er greit. Når du besøker denne siden, vil du bare gi deg beskjed om at du har en RSS-strøm, og i mange tilfeller er det nettadressen du vil bruke til å syndikere innholdet ditt på andre nettsteder..

Men det trenger ikke en gang å være så komplisert. Hvis du for eksempel bruker WordPress, er det mange plugins du kan bruke for å gjøre det enkelt å abonnere. Jetpack, for eksempel, kommer med en abonnementswidget som vil sende abonnentene e-post når du publiserer et nytt innlegg. De Subscribe2 plugin er et lignende alternativ som mange foretrekker, eller du kan prøve Abonner via e-post.

Når du har en feed-URL – som gjøres automatisk gjennom WordPress eller kan opprettes gjennom forskjellige online verktøy som Feedity – så er det ingenting mer du trenger å gjøre for at leserne kan se strømmen din i RSS-leseren deres. Alt de trenger å gjøre er å besøke RSS-leserkontoen sin, søke etter nettstedet ditt og abonnere.

Slik sporer du RSS-feedstatistikken

Nå som du har en feed-URL, kan du sende den lenken til syndikasjonsnettsteder, legge til e-postabonnement-plugins eller la lesere abonnere via sin egen RSS-leser.

Hvis du ikke bryr deg om å spore abonnentene dine, er det virkelig ingenting mer du trenger å gjøre på dette tidspunktet. Imidlertid, hvis du er interessert i abonnentdata, er det mange online verktøy som hjelper deg å holde et øye med det.

Feedburner av Google var en gang kongen i å lage RSS-lenker og spore statistikken din, men siden FeedBurner ikke har blitt oppdatert siden 2012, eksperter foreslår å finne et alternativ. Alternative RSS-sporingsverktøy inkluderer:

 • Feedblitz: Dette er både en e-postmarkedsføring og RSS-administrasjonstjenester. Med det kan du levere innholdet gjennom tjenesten deres og spore statistikken. Hvis alt du leter etter er et RSS-administrasjonsverktøy, starter planene bare $ 1,49 per måned, men du kan legge til markedsføringstjenester på e-post, som er priset basert på abonnenter..
 • FeedCat: Denne tjenesten er gratis og tilbyr statistikk og fôrforbedringsverktøy.
 • RapidFeeds: Med en PRO-konto til bare $ 6,95 per måned, kan du administrere blogg- og podcast-feeds og se sporingsmetoder.

Igjen, du trenger ikke å betale for å spore strømningsstatistikken din hvis du ikke vil, og noen av WordPress-programtilleggene som er nevnt over, som Subscribe2, inneholder allerede noe av sporingsinformasjonen du finner med andre tjenester..

Å bruke kraften i RSS-feeden din trenger ikke å være noe vanskeligere enn andre funksjoner på nettstedet ditt. Hvordan vil du bruke RSS-feeden din for å øke trafikken til bloggen din?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map