Hvor mye skal jeg betale for webhotell?

Vil du starte et nettsted? Da vet du allerede at du trenger webhotell. Den gode nyheten er at det ikke trenger å koste en formue. Likevel vekker det faktum at det koster noe i det hele tatt: Hvor mye skal jeg betale for webhotell?


kredittkort

>> Last ned den utskrivbare PDF-versjonen av dette innlegget her << [/ Sociallocker]

Hva er mine alternativer?

Når det gjelder webhotell, har du to alternativer:

1. Gratis webhotell

En gratis vert er vanligvis en som tilbyr gratis hosting sammen med en begrenset versjon av innholdsstyringsprogramvaren deres. WordPress.com, Blogger.com og Joomla.com er bare noen få eksempler på gratis alternativer for webhotell.

Pros:

 • Det er ingen vedlikeholdskostnader.
 • Du får også et gratis underdomener.
 • De fleste gratis alternativer er veldig enkle å bruke og krever ikke teknisk kunnskap.

Ulemper:

 • Avhengig av brukeravtalen din, eier du sannsynligvis ikke bloggen din, noe som betyr at den kan stoppes når som helst.
 • Du har liten kontroll over nettstedet ditt. WordPress.com lar deg for eksempel ikke plassere annonser, noe som begrenser inntjeningspotensialet ditt som blogger, for ikke å nevne at WordPress kan plassere sine egne annonser på nettstedet ditt.
 • Du får ikke ditt eget hoveddomene, noe som betyr at du vil ha “.wordpress.com,” “.blogspot.com,” osv. I domenet ditt.
 • Du er veldig begrenset til lagringsplass, båndbredde og hastighet.

2. Selvhosting

Et selvhostet nettsted er et sted der du er vert for nettstedet ditt på dine egne servere eller betaler en tredjepart, for eksempel Bluehost eller HostGator, for å lagre nettstedfilene dine på serverne deres..

Pros:

 • Du har mer kontroll over nettstedet ditt siden du er eier, og du vil ha tilgang til nettstedkoden din.
 • Du har friheten til å tjene penger på bloggen din som du vil.
 • Selvhostede nettsteder ser mer profesjonelle ut.

Ulemper:

 • Selvhotelse kan være skremmende for nye eiere av nettstedet.
 • Selvhostede nettsteder krever løpende vedlikeholdskostnader.

Selv om du kan bestemme deg for å betale absolutt ingenting for nettstedet ditt, oppveier fordelene ved et selvbetjent nettsted i stor grad fordelene ved et gratis nettsted. Vi anbefaler på det sterkeste mot en gratis vert fordi det bryter kommandoen nr. 1: Du skal ikke velge en gratis webhotellleverandør.

Hvilke funksjoner bør jeg vurdere?

Hvis du velger å være vertskap for nettstedet ditt (som vi håper du vil!), Må du vurdere hva som er en rimelig pris og hva som ikke er det. Men før du kan vite om det du betaler for er rettferdig, må du vite hva du får for prisen. Still deg disse spørsmålene:

Hvor mange nettsteder / blogger har jeg tenkt å være vertskap for?

Hvis du planlegger å sette opp mer enn ett nettsted, vil du forsikre deg om at du bruker en vert som ikke belaster ekstra for hvert domenenavn eller kanskje tilbyr rabatt for flere domener.

Hvor store er nettstedene mine?

Vil nettstedet ditt være et statisk nettsted med bare noen få sider, eller skal du legge inn mye innhold eller bilder på bloggen til nettstedet ditt? Hvis du lener deg mot det siste alternativet, må du være sikker på at den valgte verten din tilbyr nok lagringsplass for deg. Den gode nyheten er at mange av toppvertene har ubegrenset lagringsplass i pakkene.

Hvor mye trafikk forventer jeg?

Båndbredde er datamengden nettstedet ditt kan overføre. Mer båndbredde betyr at du har plass til flere besøkende. Å velge en vert som tilbyr ubegrenset båndbredde er det beste alternativet, men hvis du ser på en annen hostingpakke, må du være sikker på at du vet hvor mange besøkende du vil kunne få plass til. Kontakt vertsleverandøren hvis du er usikker.

Hvor mye kundesupport vil jeg trenge?

Hvis du ikke aner hva du gjør, vil du ha tilgang til kundestøtte som hjelper deg med å bygge nettstedet ditt. Noen hostingleverandører tilbyr et høyere kundestøtte enn andre, så husk å sjekke kontaktalternativene deres hvis du trenger hjelp. Det er bedre å kunne ringe dem på telefonen for å få støtte i stedet for å prøve å få hjelp fra en chatboks der ingen noen gang ser ut til å være på nettet. En billigere hostingpakke kommer sannsynligvis med en lavere kvalitet på kundestøtte.

Er jeg greit å være vertskap på en delt server?

Delt webhotell er når nettstedfilene dine lagres på samme server som andres. Dette er vanligvis ikke et problem for de fleste småbedrifter nettsteder. Imidlertid kan det føre til båndbredde og flaskehals og sikkerhetsproblemer. Likevel betyr delt webhotell at det er mye rimeligere. Hosting på en delt server kan koste rundt $ 5- $ 10 per måned, mens hosting på en dedikert server vil koste deg alt fra $ 100- $ 350 eller mer per måned.

Hvilken type sikkerhet trenger jeg?

En annen ting å vurdere er sikkerhet. Hvis du driver et nettsted for e-handel og godtar mange betalinger på nettet eller lagrer sensitive kundedata, er en SSL-funksjon for å kryptere dataene dine nødvendig for nettstedets sikkerhet og din pålitelighet. Du kan vanligvis legge dette til webhotellet ditt for rundt $ 30- $ 50 per år for et enkelt domene.

Hva skal jeg betale?

Nettstedet ditt vil sannsynligvis pådra seg mange typer kostnader når du begynner å bygge det, fra å betale for et domenenavn til å ansette en webdesigner. Men hva med hostingleverandøren din?

Sannheten er at webhotell varierer i kostnader fra noen få dollar per måned til hundrevis av dollar. Å svare på spørsmålene ovenfor og vite hvilke typer funksjoner du trenger, vil hjelpe deg å ta den beste beslutningen for nettstedet ditt.

Men du kom ikke hit bare for å høre på meg slå rundt bushen.

Her er det raske svaret: Hvis du er en liten bedrift, vil det å betale $ 5- $ 7 per måned vanligvis gi deg alle funksjonene du trenger og noen ganger mer. Det er mange hostingalternativer som tilbyr ubegrenset båndbredde, diskplass, domener og mer for rundt $ 6 per måned. Hvis du betaler noe mer enn det, må du sørge for at du trenger ekstrafunksjonene før du betaler for dem.

Hvis du får mye trafikk og er bekymret for sikkerhet og hastighet, er det rimeligere å betale opp til $ 350 – avhengig av hvor mye lagringsplass du trenger.

Den beste måten å få det beste tilbudet er imidlertid å sammenligne webhotell basert på deres priser og pakker for å finne en som tilfredsstiller dine behov og budsjett..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map