Introduksjon til innholdsleveringsnettverk for et raskere WordPress-nettsted

Hvis du leter etter måter å få WordPress-nettstedet ditt til å laste raskere for å levere en morsommere opplevelse til brukerne dine, og høste alle fordelene forbundet med det, kan du ha kommet over forkortelsen CDN, eller innholdsleveringsnettverk.


Innholdsleveringsnettverk er hovedsakelig vert for mye av nettstedets innhold på servere som er distribuert over hele verden. Fordelen med dette er at når en besøkende kommer til nettstedet ditt, kan innholdet lastes inn fra datasenteret som er nærmest dem, noe som forbedrer tiden det tar før siden lastes inn.

>> Last ned den utskrivbare PDF-versjonen av dette innlegget her << [/ Sociallocker]

Selv om du kanskje er skeptisk til forskjellen plasseringen av en server kan ha på opplevelsen til en besøkende på nettstedet ditt, studier har vist at millisekunder gjør virkelig en forskjell. Sakte lastetid kan påvirke brukertilfredshetsnivået, den oppfattede påliteligheten og målkonverteringsfrekvensen på nettstedet ditt.

Så om du selger varer fra nettstedet ditt, eller bare ønsker å tilby den beste brukeropplevelsen som mulig, kan bruk av tjenestene til et CDN veldig bra hjelpe deg med å nå dine mål.

CloudFlare nettverkskart

CloudFlare CDN Network Map

Hvordan fungerer en CDN-tjeneste?

Selv om innholdsleveringsnettverk er innenfor webhotell, gir de en annen type tjeneste. Vanligvis vil en CDN bli brukt til å være vert for de statiske aspektene av WordPress-nettstedet ditt, for eksempel medieinnholdet inkludert bilde-, lyd- og videofiler, samt JavaScript- og CSS-filer.

CDN-tjenesten vil kopiere det statiske innholdet på et nettsted til deres distribuerte nettverk av servere som er lokalisert i datasentre over hele verden. Hver gang en besøkende får tilgang til en side på nettstedet ditt, lastes innholdet fra serveren som er best plassert for å levere innholdet på en raskest mulig tid av alle tilgjengelige alternativer.

Etter å ha valgt en CDN-tjenesteleverandør, må du konfigurere nettstedet ditt for å koble seg til serverne deres. Etter dette første oppsettet er det imidlertid ikke noe mer å gjøre fra din side da CDN-tjenesten administrerer distribusjonen av statiske filer til serverne deres. De sørger også for å beregne og koble besøkende til det aktuelle datasenteret som vil levere de optimale lastetidene for siden.

Hvem et CDN ikke er for

Hvis nettstedet ditt ikke har mye innhold eller global rekkevidde, kan det hende at det ikke er et reelt behov for å benytte seg av tjenestene til et innholdsleveringsnettverk.

Lokale nettsteder som tilfredsstiller en spesifikk geografisk beliggenhet, kan være bedre å finne en webhotell med et datasenter i sitt målområde. Mens brukere som er basert hvor som helst, fremdeles kan få tilgang til nettstedet, vil de i kjernen av det geografiske området oppleve en raskere lasting av nettstedet.

Alternativt, hvis nettstedet ditt ikke inkluderer mye innhold, spesielt store mediefiler, kan det hende at tjenestene til et CDN ikke gir den beste avkastningen på investeringen din hvis du ennå ikke skal oppgradere webhotellet ditt.

Ting å se etter når du velger en CDN-tjeneste

Her er en sjekkliste over punkter du må tenke på når du handler etter en CDN-tjeneste som kan øke hastigheten på leveringen av nettstedets innhold:

Hvor distribuerte er deres servere

Jo mer du vet om de besøkende og hvor de er basert geografisk, jo bedre utstyrt vil du være når det gjelder valg av CDN.

Hvis flertallet av besøkende er basert i USA og Storbritannia, er det et must å sikre at eventuelle CDN-tjenester du har en shortlist, har datasentre på disse stedene. Alternativt, hvis det ikke er noe mønster for hvor besøkende er basert og du har et virkelig globalt publikum, så bør man oppsøke et CDN som gjenspeiler dette, bør være en prioritet.

Hvordan fungerer prisplanene deres?

Vanligvis belaster CDN-tjenester med mengden data eller båndbredde nettstedet ditt vil bruke, selv om det ikke alltid er tilfelle. Selv om det er relativt enkelt å regne ut hvor mye diskplass nettstedet ditt trenger, er det mindre greit å etablere mengden båndbredde den bruker, spesielt når du prøver å ta med svingende trafikknivå.

Dette kan gjøre å prognosere kostnadene for en CDN mer hit and miss enn det kan være. Som de beste CDN-er vil imidlertid tilby fleksible planer som lar deg bytte fra et nivå eller nivå til et annet etter hvert som dine behov vokser eller reduseres, kan du unngå å betale for mer båndbredde enn du trenger eller bruker.

Gir de støtte for WordPress?

Hvis nettstedet ditt er bygget ved hjelp av WordPress, eller en annen CMS eller publiseringsplattform, er det viktig å sjekke eventuelle CDN-er som støtter den programvaren. Mens mange vil, kan noen gi mer integrasjon enn andre. Dette kan omfatte skreddersydde tjenester og kompatibilitet med populære hurtigbufring-plugins, som populære og gratis W3 Total Cache eller WP Super Cache plugins.

Disse plugins gjør det veldig enkelt å integrere et CDN med ditt WordPress-nettsted, i tillegg til å ha mange andre fordeler. Dette gjør støtte for dem, eller et lignende alternativ, vel verdt å passe på når du velger en tjenesteleverandør.

Beste CDN-alternativer for WordPress-brukere

Nå som du vet hva en CDN er og hvordan det kan være til nytte for nettstedet ditt, samt noen ting du må se etter når du velger en tjeneste, er her noen alternativer du kanskje vil se nærmere på.

MaxCDN

MaxCDN inkluderer stor støtte for WordPress, inkludert integrasjon med W3 Total Cache-plugin. For å få et bedre inntrykk av hvordan denne tjenesten vil fungere med nettstedet ditt, kan du faktisk gjøre det se oppsettveiledningen for WordPress og W3 Total Cache-brukere.

MaxCDN tilby en gratis prøveperiode og med priser fra bare $ 9 per måned, er dette en rimelig måte å øke nettstedets hastighet på.

CloudFlare

CloudFlare er et annet populært valg blant WordPress-brukere. Dette CDN erkjenner dette og har gjort tjenesten deres så enkel å konfigurere for WordPress-nettsteder som mulig, og har opprettet sin egen plugin for å gjøre det.

CloudFlare tilbyr mer enn bare en nettverkstjeneste for innholdslevering, men deres betalte CDN-planer starter på $ 20,00 per måned, og de belaster ikke basert på hvor mye båndbredde nettstedet ditt bruker. De har også gratis planer tilgjengelig for lette brukere.

WPPronto

WPPronto tidligere operert under navnet WPCDN som skulle gi deg en viss ide om tjenestene de spesialiserer seg på.

Selskapet tilbyr nå WordPress hosting med integrasjon med CloudFlare CDN i hjertet av deres hostingplaner. Prisene starter fra $ 20 per måned, som inkluderer hosting for ett WordPress-nettsted på en solid state-stasjon, og ubegrenset CloudFlare CDN-båndbredde. Du får også tilgang til et team av dedikerte WordPress-støtteeksperter og beskyttelse mot flere lag for å holde nettstedet ditt sikkert.

Konklusjon

Forhåpentligvis kan du nå se verdien av å bruke en CDN til å være vert for noe av innholdet fra nettstedet ditt.

Hvis dette høres ut som en tjeneste som nettstedet ditt vil dra nytte av, tilbyr anbefalingene ovenfor noen gode planer for å passe til en rekke nettsteder, fra nye blogger, men til inntektsbringende nettsteder og nettbutikker.

Hvis du har spørsmål om innholdsleveringsnettverk eller andre former for webhotell, vennligst legg igjen en kommentar nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map