Jeg meldte meg på webhotell. Hva nå?

Så du vil bygge et nettsted. Det er flott! Du bestemte deg for å gå med et alternativ som var hostet, så du meldte deg på en pakke for webhotell. Og nå stirrer du på dashbordet ditt og lurer på hvor du skal gå videre. Hvilke trinn tar du for å faktisk få nettstedet ditt i gang?


Ikke bekymre deg. Med denne hurtigguiden hjelper vi deg fra å bare ha en webhotellkonto til å ha et fullt fungerende nettsted.

meldte seg på hosting, hva nå

Trinn 1: Konfigurer domenenavnet ditt

Hvis du ikke allerede har et domenenavn, vil du kjøpe en. Du kan gå gjennom hvilken som helst domenenavneleverandør, men det kan være lettere å sette opp et hvis du kjøper domenenavnet ditt gjennom verten (hvis de tilbyr dette alternativet). Hvis du går gjennom verten, bør prosessen være like enkel som å velge og registrere et domenenavn.

Avhengig av verten din, har du kanskje allerede valgt domenenavnet ditt under påmeldingsprosessen. Noen verter har også ett gratis domene, slik at du kanskje ikke trenger å bruke noe for å sette opp det første.

Hvis du kjøper domenet ditt fra en annen leverandør, kan det være litt vanskeligere å knytte det til kontoen din, selv om det ikke er umulig. For å gjøre dette, må du oppdatere navneservere for domenet ditt. Navneserverne dine styrer hvor domenet ditt når filene sine når folk besøker nettstedet ditt. Matt har allerede dekket hvordan du gjør dette i trinn to av “Så du registrerte et domenenavn. Hva nå?”

Trinn 2: Installer CMS

Deretter trenger du et innholdsstyringssystem (CMS) slik at du kan begynne å bygge nettstedet ditt og legge til innhold. Et av de mest populære innholdsstyringssystemene er WordPress. Som en ekstra bonus er det gratis, så du vil ikke ha noen ekstra kostnader forbundet med denne programvaren.

De andre gode nyhetene? De fleste vertsselskaper har WordPress-alternativer som er enkle å installere. Bare naviger til dashbordet, og du bør se et nettstedadministrasjons- eller applikasjonspanel. Der inne, bør du finne flere nettbyggeralternativer, inkludert WordPress. Du trenger ikke å velge WordPress-programvare hvis du ikke vil, men det kommer med fordelene, for eksempel å være gratis og ultra brukervennlig. Bare klikk for å installere, så er du klar til å begynne å bygge nettstedet ditt!

Alternative alternativer

Hvis du allerede har bygget nettstedet ditt, må du laste opp nettstedets filer ved hjelp av en FTP-konto. Verten din skal ha instruksjoner om hvordan du gjør dette.

Hvis du bytter fra en vert til en annen, kan du lese mer grundig om hvordan du gjør dette i “Hvordan bytte til en ny vert – uten driftsstans.”

Trinn 3: Bygg nettstedet ditt

Nå som du har et innholdsstyringssystem, kan du begynne å bygge nettstedet ditt. Verten din skal ha sendt deg en e-post med informasjon om hvordan du får tilgang til CMS-dashbordet. For WordPress, for eksempel, vil du gå til http://www.yourdomainname.com/wp-admin og deretter oppgi innloggingsinformasjon som verten har sendt til deg.

Begynn med å velge et tema. I WordPress, bare gå til Utseende > Temaer, og bla gjennom gratis og betalte alternativer. Alternativt kan du laste opp ditt eget tema hvis du hadde et tilpasset tema laget eller kjøpt et utenfor systemet. Etter at du har installert temaet, klikker du på Tilpass-knappen, eller går til Utseende > Temaalternativer for å gjøre tilpassede endringer. Hvis du er kjent med HTML-koding, kan du også gå til Utseende > Editor for å endre layout, farger og mer om temaet ditt.

Gå deretter til fanen Sider og rediger innholdet på hjemmesiden din. Legg til flere sider etter behov, og gå deretter til Utseende > Menyer for å endre hvordan sidene dine vises på navigasjonsfanen. Til slutt, gå til Utseende > Widgets for å ordne sidefeltet og bunntekstinnholdet. Ikke vær redd for å utforske andre alternativer, for eksempel de generelle innstillingene, før du kunngjør lanseringen av nettstedet ditt.

Trinn 4: Kontroller at nettstedet ditt er live

Avhengig av hvordan du konfigurerer kontoen din, er nettstedet ditt sannsynligvis allerede live. Skriv domenenavnet ditt i adressefeltet bare for å være sikker. Hvis dette ikke tar deg til nettstedet du bygde, kan det hende du må oppdatere domenenavnserverne dine. Hvis du fortsatt har problemer, vil du kontakte verten for å finne ut av problemet.

Ekstra ting du kan gjøre:

Når du har webhotell, er det noen ekstra trinn du kan ta for å bosette deg i. De er ikke påkrevd på noen måte, men du kan finne trinnene nedenfor nyttige.

Sett opp en e-postkonto

Mange webhoteller tilbyr e-posttjenester der du kan opprette en tilpasset e-post tilknyttet domenet ditt, for eksempel [Email protected] Du kan bruke denne e-posten til forretnings- eller administrasjonsformål. Det bør være en “e-postkontoer” -del på dashbordet ditt der du kan sette opp kontoer og få tilgang til innboksen. Den gode nyheten er at mange webhoteller støtter gratis e-postadresser som en del av hostingpakken.

Kjøp eller aktiver addonene dine

Addons kommer i tillegg til den grunnleggende hostingpakken. Noen eksempler inkluderer ekstra domenenavn, personvern for domenenavn, SSL-sertifikater, en dedikert IP, sikkerhetskopieringstjenester for nettsteder og mer. Selv om noen av disse alternativene fulgte med hostingpakken, kan det hende du fortsatt må aktivere dem fra dashbordet, så ikke vær redd for å utforske tilleggstjenestealternativene dine for å se hva som er tilgjengelig med hostingpakken og hva du kan legge til for en liten avgift.

Legg til et underdomene

Et underdomen er en utvidelse av ditt primære domene. mail.yahoo.com er for eksempel et underdomene til Yahoo.com. Et underdomene fungerer som en unik nettadresse for et bestemt område på nettstedet ditt. Hvis du for eksempel ønsket å sette opp en bedriftsnettsted og en blogg, kan du velge noe som blog.yourdomain.com for å gjøre dette området på nettstedet ditt minneverdig og fremdeles være lett tilgjengelig for kundene.

Ikke alle nettstedseiere vil ha eller trenger underdomener, men hvis du gjør det, er prosessen ganske enkel. For de fleste verter, naviger bare til domener > Underdomener fra oversikten. Deretter bestemmer du for underdomenet du ønsker, og velg mappen som underdomenet vil laste innholdet fra.

Å gå fra å ha en hostingkonto til å ha et fullverdig nettsted trenger ikke å ta mye arbeid. Trinnene nevnt over kan komme i gang på få minutter. Hvis du noen gang har et spesifikt spørsmål om hvor du kan finne filer eller utføre visse funksjoner, må du ta kontakt med hostingleverandøren, da prosessene vil variere fra vert til vert.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map