Kjøpe et nytt domenenavn? Beskytt din personlige informasjon

Du angir Facebook-profilen din til privat. Du holder e-postadressen din trygg og i hendene på bare venner. Du legger aldri noe for privat på dine offentlige profiler.


Så hvorfor vil du dele din personlige informasjon med verden når du registrerer et nytt domenenavn?

domenenavn

Jepp. Når du registrerer et domene, er ditt navn, telefonnummer, e-postadresse og til og med din hjemmeadresse tilgjengelig for alle å se. Det vil si, med mindre du betaler for domenenes personvern, som kan være vel verdt $ 10 eller så per år du betaler for å beskytte informasjonen din.

Interessert i å lære mer? Les videre for å sjekke hva domenenes personvern handler om, og hvordan du bruker det på domenet ditt.

Hva er domenes personvern?

Slik Wikipedia definerer det, er Whois “en spørrings- og svarprotokoll som er mye brukt til å spørre databaser som lagrer registrerte brukere eller mottakere av en internettressurs.” Gjennom denne protokollen kan hvem som helst enkelt søke i hvilket som helst domenenavn og se den personlige informasjonen som er knyttet til den.

Dette har noen praktiske bruksområder, for eksempel:

 • Avgjør om et domenenavn allerede er registrert.
 • Tillater enkel administrasjonskontakt for tekniske problemer.
 • Innhenting av en ekte identitet til personen eller virksomheten bak domenet.

Men som enkeltperson kan informasjonen som deles gjennom denne databasen misbrukes av spammere, identitetstyverier og andre som oppsøker din personlige informasjon.

Den gode nyheten er at du kan skjule denne personlige informasjonen fra Whois-protokollen og øynene for publikum ved å kjøpe domenepersonlighet gjennom domeneregistratoren. I stedet for å oppgi kontaktinformasjonen din, vil databasen vise registrarens kontaktinfo, så alle som ønsker å komme i kontakt med deg, må først gå gjennom registraren din. (Eller i noen tilfeller må de ha en stevning for å undersøke.)

Hvordan beskytter du informasjonen din?

Så, hvordan aktiverer du denne funksjonen slik at du kan beskytte din personlige informasjon? Dette er noe som kan settes opp når du registrerer domenet ditt. Hvis du merker et tillegg for “Domain Domain Privacy”, fortsett og legg det til i handlekurven. Dette koster vanligvis rundt $ 10 per år per domene, så det bør ikke være en økonomisk belastning hvis du bare har noen få domener.

Avhengig av din registrator, kan det hende du oppdager at kjøpet ditt allerede inkluderer domenenes personvern.

Hvis du allerede har registrert domenet ditt, kan du fortsatt legge til denne personverninnstillingen. Dette er hvordan:

1. Sjekk at informasjonen din er privat

Start først med å sjekke om informasjonen din er privat ved å besøke namecheap.com/domains/whois og skriv inn domenenavnet ditt.

Det ser ut til å være mye informasjon med det første, men bla deg litt på siden og du vil merke linjer som “registrant name”, “registrant street” og “registrant phone.” Hvis noe av det ser ut som informasjonen din, har du ikke aktivert domenenes personvern.

Hvis du har personvern for domenet, vil du se proxyinformasjon i disse områdene i stedet. For eksempel vil “registrant name” se ut som “DOMAIN PRIVACY SERVICE FBO REGISTRANT.”

2. Aktiver personvern

Prosessen for å aktivere Whois-personvern vil variere avhengig av selskapet du har registrert domenenavnet ditt gjennom. Hvis du for eksempel bruker Bluehost, kan du bare gå til “Domain Privacy” i oversikten, sjekke domenene du vil legge til personvern til, og gå til kassen.

For de fleste domeneregistratorer bør du kunne aktivere personvern et sted i “Dine domener” -området på kontoen din. Ellers kan du kontakte kundeservice for å kjøpe Whois-personvern.

Trenger du domenenes personvern?

Domenes personvern er ikke nødvendig for alle. Noen bedrifter kan for eksempel ønske å holde kontaktinformasjonen offentlig for å legge til troverdighet til sitt domene og oppfordre folk til å komme i kontakt med dem når det er nødvendig.

I dette tilfellet brukes vanligvis en bedrifts-e-post, telefonnummer og adresse, så det er ingen fare for at personlig informasjon kommer ut.

Hvis du er en som driver en hobbyblogg eller lanserer en frilansende karriere, kan det være personlig informasjon her du ikke vil dele med verden. I så fall er det perfekt å beskytte informasjonen din.

Er det verdt det?

Noen mennesker hevder at personvern for domenet ikke er verdt det, fordi hvis noen ønsket å finne informasjonen din, vil de kunne finne den et annet sted. Andre føler at de kan hvile med trygghet ettersom færre spammere kontakter dem og informasjonen deres er mindre tilgjengelig. Ærlig talt, det er alt opp til deg og hva du føler deg komfortabel med, men ville det ikke være verdt bare $ 10 i året å hvile i komfort?

Alternativet

Hvis du vil at noe av informasjonen din skal være privat og andre deler av den tilgjengelig, er det alternativer. For eksempel kan du liste en P.O. i stedet for hjemmeadressen din, kan du sette opp en unik e-postadresse som bare brukes til å registrere domenet ditt, og / eller du kan få et gratis Google-stemmenummer (hvis du bor i USA) for å beskytte ditt personlige telefonnummer.

Bare vet at å gi falsk informasjon med vilje kan føre til at domenet ditt blir suspendert i henhold til ICANN-retningslinjene.

Er det endringer som kommer til personverninnstillinger for domenet?

Selv om disse personvernalternativene for øyeblikket er på plass, er det snakk om kommende endringer i domenereglene.

Ifølge Electronic Frontier Foundation, et forslag behandles for tiden av ICANN (den globale domenemyndigheten) som vil begrense domenets personvern fra nettsteder som brukes til kommersielle formål. “Kommersielle formål” kan bety alt som genererer inntekter, for eksempel å plassere annonser på nettstedet ditt.

Dette utgjør en risiko for frilansere, solo-bloggere og andre personer som ønsker å holde informasjonen privat, men likevel tjene penger med nettstedet sitt.

For øyeblikket er det ikke klart om dette forslaget vil bestå avstemningen, men i mellomtiden kan du fremdeles beskytte informasjonen din via en fullmaktsregistreringstjeneste.

For en så liten avgift, og for at det er ganske enkelt å aktivere, burde det ikke være noen grunn til ikke å beskytte personvernet ditt som individ. Har du planer om å holde informasjonen din privat, eller foretrekker du at den er tilgjengelig for noen? Gi oss beskjed i kommentarfeltet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map