Slik fremskynder du nettstedet ditt uten å bruke en formue på dedikert webhotell

Hvor lang tid tar det å laste nettstedet ditt? Du vet kanskje ikke det, men hastigheten på nettstedet ditt kan ha en enorm innvirkning på hvor vellykket den er. Visste du at 40 prosent vil folk forlate nettstedet ditt hvis det tar mer enn tre sekunder å laste? Eller det lastetid for sider påvirker rangeringen av søkemotorer?


wordpress hastighet
Bilde via Flickr av Sean MacEntee

Det er mange ting du kan gjøre for å redusere belastningstiden, som å optimalisere bildene og minimere HTTP-forespørsler. Det er også muligheten til å oppgradere hosting til en dedikert server. Dessverre kan det gi deg flere hundre dollar i måneden. Så hva gjør du når du har optimalisert nettstedet ditt og fremdeles ikke kan rettferdiggjøre de store kostnadene ved dedikert hosting?

Jeg gjorde et lite eksperiment i det siste. Nedenfor viser jeg deg hvordan jeg satte opp nettstedet mitt og hva alternativene dine er.

Hvorfor delt hosting bremser nettstedet ditt

La oss først prøve å forstå hvorfor nettstedet ditt er tregt. Hvis du gikk med den billigste pakken som verten tilbyr, blir nettstedet ditt hostet på en delt server. En delt server er noe som et leilighetskompleks. Du får ditt eget lille hjørne av det (din “leilighet”), men alle nettsteder på den serveren bruker de samme ressursene, som hvordan du kan dele et svømmebasseng eller en parkeringsplass på leilighetskomplekset ditt.

Alle naboene dine bruker den samme CPU-tiden, minnet og diskplass, og det kan føre til det noen refererer til som en “flaskehals.” Det er som for mange mennesker prøver å bruke bassenget i samfunnet ditt at det ikke er nok plass til å svømme i det. Avhengig av verten din, kan du dele ressursene med flere hundre (eller i noen tilfeller tusenvis) av andre nettsteder.

Med dedikert hosting derimot, får du hele komplekset for deg selv. Se for deg hvordan må raskere og sikkert nettstedet ditt være hvis du ikke trenger å dele disse ressursene. Derfor krever denne typen hosting et så høyt gebyr.

Men er det et mellomrom? Jepp! Å flytte opp fra den grunnleggende delte hostingpakken uten å gå helt til dedikert hosting er mulig.

Hvordan fikk jeg fart på nettstedet mitt?

Jeg skal innrømme det. Jeg er avhengig av QuickSprout. Neil Patel tilbyr dette supernifty verktøyet der du kan legge inn domenet til nettstedet ditt, og så får du detaljerte hastighets- og SEO-rapporter. Det jeg la merke til når jeg sjekket rapportene mine, var at nettstedene mine var super treg. Når jeg visste at hastigheten på nettstedet påvirker rangeringen av søkemotoren, kunne jeg bare anta at det gjorde meg noe vondt.

Jeg ville ha noe raskere.

Jeg har ikke massevis av penger å kaste inn webhotellet mitt, så jeg forsket litt. Jeg fant ut at oppgradering fra Bluehost.com Plus-pakken (den mest populære delte hosting-pakken) til deres Business Pro-pakke kan gi meg noe av hastigheten jeg var ute etter. I forskningen min kom jeg over folk som sa at dette alternativet noen ganger er bedre enn VPS-hosting. Jeg regnet med at jeg ville ta en kniv for det noen ekstra dollar per måned, spesielt når jeg visste at jeg kunne bytte tilbake hvis jeg ville. Pakken kom også med et gratis SSL-sertifikat og en dedikert IP, alt for $ 20 per måned.

(Her er en morsom ting å merke seg: Da jeg oppgraderte, tok de hensyn til hosting jeg allerede hadde betalt for, og brukte den som en “rabatt” på kjøpet mitt.)

Selv om Business Pro-pakken fremdeles er på en delt server, kommer den med fordel. I følge Bluehost vert Pro-pakken 80 prosent færre brukere per server. Det betyr at det er mye mer ressurser tilgjengelig per bruker.

Når jeg visste at jeg skulle ta denne utfordringen, gjennomførte jeg QuickSprouts test på to av nettstedene mine og tok et skjermbilde slik at jeg kunne sammenligne før og etter. Her er før:

Nettsted nr. 1:

quicksprout test

Nettsted nr. 2:

quicksprout test

Uten å endre en annen ting om nettstedene mine, er det slik testen så ut etter at nettstedet mitt gikk over til en ny server.

Nettsted nr. 1:

quicksprout test

Nettsted nr. 2:

quicksprout test

La oss være rettferdige; Jeg er ikke en nettdesigner. Jeg har noen andre områder på nettstedet mitt jeg kunne rydde opp i, men det er tydelig at oppgradering av vertskapet mitt gjorde noe for nettstedets hastighet. Jeg startet med en 20 sekunders svartid på nettsted nr. 1 og gikk helt ned til en reaksjonstid på 3 sekunder!

Hva er alternativene dine?

Så du vil oppgradere webhotellet ditt? Hvis du har det bra med en delt server og bare vil ha noe litt bedre enn grunnpakken, kan du gjerne ta steget inn i en bedriftspakke. Jeg beklager ikke at jeg gjorde det. (Jeg kan ikke si med sikkerhet om det er på grunn av bedre hosting, men jeg har sett at søkemotorrangeringene mine rykket opp siden jeg oppgraderte, så det er en ekstra fordel.)

Kanskje du ikke løper med Bluehost. Du vil sannsynligvis fortsatt finne flaks med en forretningsplan over grunnleggende plan uansett hvem som er vert for nettstedet ditt. Men jeg er bare en jente med noen få bedriftsnettsteder og en egen blogg. Du kan føle at du har vokst til delt hosting helt.

Hvis det er tilfelle, er det andre alternativet ditt å gå med VPS-hosting. En virtuell privat server er mer som en leilighet enn en leilighet. Mens du deler bygningen, er det færre innbyggere, og du trenger ikke å dele ressursene. Totalt sett er CPU-tiden og ressursene dine delt mellom alle, men de er distribuert på en måte der en del av dem er dedikert til hver bruker. Det betyr at naboene dine ikke kan hogge alle ressursene dine.

VPS-hosting gir også mer fleksibilitet og kontroll over nettstedet ditt, for eksempel å kunne installere all programvare du ønsker. Det vil også maksimere ressursene dine slik at du kan håndtere flere filer og trafikk til nettstedet ditt. I tillegg er det mange planer å velge mellom, slik at du kan bestemme hvor mye hastighet, lagring, båndbredde og RAM du vil dedikere til kontoen din. VPS hosting kan føre deg rundt $ 60 per måned for en anstendig plan.

Uansett hvilken plan du velger å oppgradere til, bør du vurdere hvor du er og hvor du vil være. VPS-hosting kan være litt bratt for deg nå (det er for meg, og det var derfor jeg gikk med Business Pro-planen fra Bluehost.com), men du kan føle at du allerede har vokst ut som delt hosting. Sikt på noe som kan administrere filer og trafikk effektivt.

Tror du nettstedet ditt trenger en ny hostingplan? Hvilket alternativ vil du velge å oppgradere kontoen din?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map