Trenger du en redaksjonskalender for bloggen din?

Hvis du har brukt tid på å forske på blogging, har du sannsynligvis kommet over dette rådet før:


Bloggen din trenger en redaksjonskalender.

Dessverre tar ikke mange nybegynnere bloggere det rådet til hjertet. I stedet er strategien avhengig av et stadig skiftende budsjett eller en “når jeg har lyst til det” -tilnærming.

Selv om disse metodene kan fungere for personlige blogger – avhengig av dine mål – vil du se mye mer suksess med en forretningsblogg hvis du administrerer en redaksjonell kalender. Les videre for å lære mer om bruk av en redaksjonskalender på bloggen din og hva de beste verktøyene er.

redaksjonelle kalendertips

Hva er en redaksjonell kalender?

En redaksjonskalender er en plan som skisserer publikasjonstemaer og datoer.

Du starter med å lage en jevn publiseringsplan, enten det er en gang hver fredag ​​eller hver dag i arbeidsuka.

Deretter bør kalenderen skissere emner eller temaer for publisering. Noen av disse emnene vil bli tidsbestemt for sesongen, for eksempel ferierelaterte blogginnlegg. Ellers kan det hende at du bare har planlagte emner i løpet av et par uker.

Sammen med emneidéer, bør kalenderen din også detaljert den tildelte forfatteren og redaktøren på prosjektet, første utkasts forfallsdato, typen innhold (for eksempel blogginnlegg eller infografisk informasjon) og artikkelens publiseringsdato.

Du kan legge til flere notater som ordtelling, medier som skal brukes og mulige markedsføringsalternativer.

Selv om du kan velge å skissere publikasjonsplanen din i en månedskalender, kan du også bruke andre programmer som regneark til å organisere redaksjonskalenderen din.

Fordelene med en redaksjonell kalender

Selv om det kan se ut som en redaksjonskalender bare er en ekstra plikt å ivareta, kan det være en livredder når det kommer til bloggen din. Ved å organisere publiseringsplanen din, sparer du hodepinen ved å prøve å få ting sammen i siste øyeblikk.

Her er noen andre fordelene med redaksjonelle kalendere:

 1. Det er et verktøy som lar deg gjøre det fokusere innsatsen for markedsføring av innhold, noe som betyr at det blir enklere å måle og endre resultatene av strategien din.
 2. Det hjelper ta gjetningene ut av hva du skal skrive og når.
 3. Det hjelper deg organisere emner så bloggeinnholdet ditt er balansert og nyttig i stedet for å fokusere for tungt på et enkelt emne.
 4. Det lar deg gjøre det bedre administrere et budsjett hvis du velger å ansette frilansforfattere. På den måten vet du alltid hvor mye innhold – og til hvilken pris – du trenger hver måned.
 5. Det kan bety bedre innhold fordi planlegging fremover gir deg mer tid til å jobbe med blogginnlegg enn å skynde deg å få publisert noe.
 6. Det tillater ditt innholdsteam for å samarbeide mer effektivt siden alle forstår hva som skjer.

redaksjonskalender

Hva er dine strategi alternativer?

Det er ingen riktig måte å administrere den redaksjonelle kalenderen din, så du må eksperimentere til du finner hva som fungerer for deg. Hvis du bare jobber med et internt team, kan en hvit tavle som beskriver kommende temaer være det du trenger.

Hvis mye av teamet ditt jobber eksternt eller du ansetter frilansere, vil du bruke et nettbasert verktøy som alle har tilgang til, for eksempel et Google-regneark.

Du kan velge å la alle forfattere redigere kalenderen for å legge til emneideene sine, eller du kan overlate redigeringen til bare bloggbehandleren din.

En annen strategi å vurdere er hvor ofte du legger ut på bloggen din. Eksempler inkluderer:

 • Hver fredag
 • Hver mandag, onsdag og fredag
 • Hver dag
 • 1. og 15. i måneden

Du vil også definere hvor langt ut å ha planlagt innhold. Generelt er det en god idé å ha en kort ide om innhold i tre måneder, for eksempel hvor ofte du legger ut og hvilke forfattere som tilsvarer hver forfallsdato..

Dette vil også gi deg en sjanse til å skissere alt spesialinnhold som trenger mer arbeid, for eksempel infografikk, og til å begynne å tenke på ideer til kommende arrangementer eller høytider som du kan koble innholdet ditt til. Prøv å ha solide ideer og korte oversikter en måned ut.

Redaksjonelle kalenderverktøy

Klar til å begynne å jobbe med en redaksjonskalender? Her er bare noen redaksjonelle kalenderverktøy du kan bruke:

Google Kalender

Hvis du leter etter en online kalender som alle i teamet ditt kan redigere, kan du vurdere å bruke Google Kalender.

Du kan skissere forfallsdatoer og publiseringsdatoer og legge til notater til hver forfallsdato for å hjelpe deg med forfattere og redaktører. Du kan til og med fargekodedatoer for forskjellige forfattere hvis du vil.

Google Sheets

Hvis du heller vil jobbe i et regneark enn i en kalender, Google Sheets er et bra sted å starte fordi igjen, alle på teamet ditt har tilgang til det hvor som helst.

Endringer vises automatisk, så du trenger ikke å bekymre deg for å ha utdaterte kopier som sitter i folks innboks.

Redaksjonell kalender for WordPress

Hvis du bruker WordPress til å administrere bloggen din, vil redaksjonell kalenderplugin lar deg administrere publikasjonsplanene dine direkte fra WordPress-oversikten.

Her vil du kunne se alle innleggene dine og dra og slippe dem for å hjelpe deg med å administrere bloggen din.

CoSchedule

Hvis du er klar til å gå opp fra gratis verktøy til et mer robust program, CoSchedule er et godt valg.

Dette verktøyet gjør planlegging av innhold enkelt og inkluderer til og med sosiale kampanjer. Planene starter på $ 15 per måned.

Trello

Selv om Trello ikke er designet som en redaksjonskalender, kan dette nyttige verktøyet hjelpe deg med å holde bloggen din organisert. Lag “kort” for hver oppgave, og flytt kort mellom tilpassede lister. En liste kan være for ideer, en annen for ventende stykker og en annen for fullførte blogginnlegg.

I tillegg kan du bruke Trello som et innsendingssystem mellom frilansere og bloggredigereren, og du kan til og med kommunisere via private kommentarer i systemet.

Trello vil ikke vise deg en kalendervisning av dine kommende innlegg, men det vil hjelpe deg å organisere teamet og innholdet ditt så lenge bloggredaktøren allerede har en plan..

Selv om det kan virke som å administrere en redaksjonskalender vil kreve mye arbeid, gjør det faktisk å administrere hele operasjonen enklere og mindre stressende. Hvordan vil den redaksjonelle strategien din se ut??

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map