A është vërtet “Pafund” Web Hosting?

Fjala “e pakufizuar” është e shkëlqyeshme. Në formën e tij të papërpunuar, sugjeron që kurdoherë që dikush po ofron sasi të pakufizuar të çfarëdo që të duash, unë do të filloj një udhëtim mjaft të ëmbël.


>> Klikoni këtu për të shkarkuar skedarin PDF <<

është një pritje e pakufizuar me të vërtetë e pakufizuarOse kështu kam menduar në një kohë. Paketuar nga restorantet e pakufizuar të serviseve, të ngulitura para shefit për abuzim me rregulloret e pakufizuara të pushimit të sëmurë, dhe ndaluar në pankinë për ndërveprimin me veten në fushën e futbollit një numër të pakufizuar herë, ishte duke u ndier gjithnjë e më shumë si kurdoherë që merrej me diçka që qëndronte oferta të pakufizuara, gjithmonë kam arritur të përfundoj. Pastaj më vonë, kur hyra në botën online të krijimit të faqeve të internetit, vura re që shumë nga kompanitë pritëse po ofronin “të pakufizuara” këtë, atë dhe diçka tjetër. Përvojat e mia të mëparshme ngritën menjëherë disa flamuj të kuq me këtë … mirë, mbase jo menjëherë, unë përsëri u emocionova! Fatmirësisht sot, unë jam shumë më i kursyer në lidhje me përdorimin e kësaj fjale dhe në mënyrë të veçantë, atë që mund të sigurojnë disa kompani pritëse ‘me të vërtetë’ pasi t’ju tërheqin me zgjidhjet e tyre të pakufizuara.

Nëse jeni mjaft i ri në konceptin e mbajtjes së faqes në internet, megjithatë e dini se duhet të keni pritjen në mënyrë që faqja juaj të jetojë në internet, atëherë mund të jeni akoma në fazat e përpjekjes për të vendosur vetëm se cila kompani pritëse ka planin më të mirë për ty. Në udhëtimet tuaja në pritje, ka një shans shumë të mirë që të keni hasur në faqet që ofrojnë një bandë të pakufizuar dhe hapësirë ​​të pakufizuar në disk. Kështu që ne jemi në të njëjtën faqe këtu, le të rimarrim shpejt se çfarë janë ato dy lehtësira, të cilat do të na ndihmojnë të marrim një perspektivë më të mirë si një përdorues përfundimtar, për atë që kompanitë pritëse po përpiqen të na shesin. Bandwidth është sasia e të dhënave që mund të transferohen nga faqja juaj në shfletuesin e kërkuesve që vizitojnë faqen tuaj. Sa më shumë grafikë dhe video në faqen tuaj, aq më shumë bandë do të duhet që faqja juaj të funksionojë në mënyrë korrekte. Hapësira e diskut, nga ana tjetër, është hapësira që ju keni ndarë për ruajtjen e faqes tuaj në serverin e kompanisë pritëse.

Tani për tani ju mund të jeni duke menduar “kështu që çfarë” për gjerësinë e bandës dhe hapësirën e diskut, sepse “hosti me më shumë” është reklamimi i kapacitetit të pakufizuar për këto lehtësira gjithsesi. Pike e mire! Sidoqoftë, mendoni për këtë. Nëse faqja juaj është duke u pritur në një server të përbashkët me mijëra site të tjerë, në një moment të kohës kapaciteti i këtij serveri për të vazhduar të shtojë gjithnjë e më shumë bandwidth dhe hapësirë ​​në disk për të duhet të ndikohet. Një server është një njësi fizike, madhësia e tij nuk mund të jetë e kufizuar. Duhet të ketë një kufi të vështirë për burimet diku. Kjo vlen jo vetëm për kufizimin e serverit të ruajtjes. Kur shihni gjithashtu oferta të pakufizuara në domenet, nënfushat, llogaritë e postës elektronike dhe gjithçka tjetër që kompania pritëse hedh në paketën e joshjes, do të ketë kosto për ofruesin që do t’ju duhet të zvogëlohet për klientët e tij diku përgjatë vijës..

Atëherë, si mund ta bëjnë kompanitë pritëse të reklamojnë në mënyrë të ligjshme se do t’ju japin asgjë “të pakufizuar”? Epo, ata mund të ndodhin sepse kur u regjistruat me ta, ju u thuani atyre që ata mund të (duke pranuar verbërisht) duke rënë dakord me kushtet e tyre të shërbimit pa kontrolluar për të parë se çfarë kuptimi qëndron prapa kushteve të hostimit tuaj. Shtypja e mirë do të tregojë diku se referenca për ofertën e “pakufizuar” është me të vërtetë një ofertë që ata nuk do të vendosin kapakun në nivelin e aktivitetit të faqes tuaj. Kjo do të thotë, nëse faqja juaj nuk bëhet aq e madhe nga shtesat tuaja në të, ose aq e popullarizuar, sa që vendos një tendosje në burimet e serverit. Nëse kjo ndodh, faqja juaj mund të merret jashtë linje. A keni kërkuar ndonjëherë për një sit vetëm për të gjetur në vend të saj një faqe të bardhë me printim të zezë të guximshëm që ulërin “Limiti i Bandwidth”?

Tani, në këtë pikë, ju mund të jeni duke menduar se kjo tingëllon plotësisht e padrejtë për pronarët e faqeve të internetit që duken sikur janë nën mëshirën e këtyre konglomerateve të mëdha pritëse tiranase. Kjo ndodh rrallë. Me kusht që të keni një kuptim të mirë të asaj që keni ndërmend të bëni në faqen tuaj, dhe sa të mëdha e parashikoni të bëhet, shanset janë që kurrë nuk do të keni nevojë të mendoni për ndonjë çështje të mundshme me ofruesin tuaj të pritjes. Në realitet, llogaria juaj ka shumë të ngjarë të mos shkojë afër përdorimit të brezit të saj të alokuar. As llogaria e përdoruesve të tjerë me të cilët ndani serverin. Kjo do të thotë që Bandwidth dhe kuotat e tjera të aplikuara në llogari në server janë në gjendje të mbahen në një shumë të arsyeshme për një çmim shumë të drejtë dhe tërheqës. Në shumicën e rasteve, ajo dëshmon të jetë një fitore për të dy palët.

Planet e pakufizuara të hostimit ofrojnë një mundësi shumë të mirë për sa i përket kostos dhe shërbimit, me kusht që të jeni të kënaqur që nuk do të shtoni ekstra në faqen tuaj për të shënuar kufijtë e përdorimit tuaj mbi buzë. Nëse nuk jeni i pasigurt, bëni një kërkim në internet për mjetet e krahasimit të pritjes që ju lejojnë të shkruani detajet e pritura të përdorimit dhe të gjeni hostin që mund të përputhet më mirë me nevojat tuaja. Lexoni gjithashtu në TOS të një hosti përpara se të regjistroheni, dhe nëse keni dyshime, flisni me ofruesit tuaj të mundshëm për të marrë konfirmim për ndonjë shqetësim në lidhje me përfitimet tuaja “të pakufizuara” që ofrohen nga ata.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map