A ka vërtet rëndësi faqja e internetit? 3 Studimet e Rastit thonë PO

Pop quiz: çfarë është metrikat më të rëndësishme të faqes në internet ju mund të gjurmoni ndonjëherë? Duart të keni thënë nëse keni thënë trafik. Ose motori i kërkimit renditjen. ose shkalla e konvertimit.


Shumë prej jush ndoshta keni thënë një nga sa më sipër (përfshirë veten time). Këto metrikë janë ato që mund të lidhen konkretisht me sukses më të mirë në internet. Më shumë trafik = më shumë para. Më mirë SEO = më shumë trafik = më shumë para. Më shumë konvertime = më shumë klientë / klientë = më shumë para.

Po sikur të të thoja që ekziston një metrikë e veçantë në internet që shumë prej jush ndoshta nuk po ndjekin tashmë … edhe pse kjo metrikë shumë e rëndësishme ka i madh ndikimi në secilën nga statistikat e përmendura më lart?

Nuk ka çmime për të hamendësuar se çfarë metrike po flas (në fund të fundit, është në titull). Kjo është e drejtë: Unë po flas shpejtësia e faqes në internet.

Website-Speed-Case-Studime

Whatfarë është Shpejtësia e faqes në internet?

Shpejtësia e faqes në internet është një matje se sa shpejt faqet në faqen tuaj të internetit

Shpejtësia e faqes në internet është një nga ato gjëra që të gjithë mendojnë herë pas here (ju garantoj se do të gjeni një postoni për shpejtësinë pothuajse për çdo WordPress ose blog të lidhur me zhvillimin e internetit), por me të vërtetë pak veprojnë.

Sigurisht, ju mund të instaloni një plug shtesë për shtypjen e figurave, por optimizimi i shpejtë i shpejtësisë shkon përtej vetëm disa shtojcave.

Nëse gjithçka që jeni duke bërë është të shkarkoni dhe aktivizoni disa shtojcë nga depoja e WordPress.org, atëherë nuk do ta merrni seriozisht shpejtësinë e ngarkesës së faqeve.

Mos u shqetëso – unë isha në të njëjtën mënyrë, derisa pashë statistikat e ftohta, të vështira që më treguan rëndësinë e vërtetë të shpejtësisë.

Në këtë post, unë do të përpiqem t’ju bindem që të filloni të rritni shpejtësinë e faqes së internetit sot, duke përdorur rezultate nga tre studime të rasteve të faqeve të internetit të njohura që panë një ndikim jashtëzakonisht pozitiv kur ulën kohët e tyre të ngarkesës.

Lakër e shpejtë merr 2,000 vizitorë më shumë në ditë

Quick Sprout drejtohet nga Neil Patel, sipërmarrës serik dhe ekstra online marketing. ’Shtë një blog jashtëzakonisht i popullarizuar, me qindra mijëra vizitorë çdo javë.

Në vitin 2013, Neil bëri një kontroll të shpejtë të zhvillimit të faqes së tij të internetit. Për shkak se gjashtë zhvillues të ndryshëm kishin punuar në faza për të ndërtuar uebfaqen, kodi ishte i fryrë, i çrregullt, dhe koha e ngarkesës së tij në faqe nuk ishte optimale në vetëm dy sekonda.

Neil kërkoi ta korrigjonte këtë dhe gafat e tjera të optimizmit.

Procesi

Neil lëvizi faqen e tij tek kuadrin e Zanafillës, e cila ndihmoi për të zgjedh kodin. Ai pastaj kaloi nga përdorimi i zakonit në shkronjat gjenerike, dhe i hoqi të gjitha JavaScript të panevojshme dhe shtojcat WordPress.

Neil gjithashtu investoi në një CDN (rrjeti i shpërndarjes së përmbajtjes); një shërbim që pret skedarët e faqes suaj të internetit në qendra të shumta të të dhënave, në mënyrë që përdoruesit që vizitojnë faqen e internetit të qasen në qendrën e të dhënave më të afërt me vendndodhjen e tyre.

Ai gjithashtu optimizoi pyetjet e tij të të dhënave MySQL dhe të minifikuara.

Rezultatet

Po atë muaj, Quick Sprout trafiku u hodh nga 2000 vizitorë në ditë, nga 1500 visitors vizitorë në ditë në 3500+. Rastësi? Unë nuk mendoj.

Lista25 ul nivelin e fryrjes me 7%

Lista25 është një uebfaqe unike në stilin e revistave me përmbajtje unike: ato krijojnë postime listash në 25 XXX (p.sh. 25 Athleta me Pagë më të Lartë ose 25 Truket e Google, etj.).

Faqja është në pronësi të Awesome Motive Inc, e cila gjithashtu themeloi blogun popullor WordPress që shumë njerëz e dinë të jenë WP Fillestar.

Edhe me sfondin teknik dhe ekspertizën e themeluesve të tyre, List25 po përjetonte disa probleme shpejtësie jo shumë kohë më parë.

Faqet e faqes u morën rreth 2.2 sekonda për t’u ngarkuar.

Webmasterët ishin në gjendje të sjell kohën e ngarkesës poshtë për një shumë më shumë përdorues-miqësor 1.2 sekonda. Ja se si e bënë dhe rezultatet që panë.

Procesi

Ashtu si shumica e faqeve të internetit, Lista25 filloi të përdorë një platformë pritëse të nivelit të hyrjes: HostGator. Ndërsa HostGator pa dyshim që është një platformë e mrekullueshme pritëse për webmasterët fillestar (e përdor vetë).

Lista25 thjesht tejkaloi ngrohtësinë e synuar të HostGator (faqet e internetit të vogla me nivele të ulët dhe të moderuar të trafikut).

Ata kaluan në SiteGround dhe menjëherë panë një përmirësim 256% në kohën e përgjigjes së serverit.

List25-Speed

Imazhi përmes fillestarit WP.

Ata gjithashtu filluan të përdorin SiteGround e integruar plugin SuperCacher (në dispozicion vetëm për klientët e SiteGround) dhe, si Neil Patel, investuar në një CDN.

Për më tepër, List25 gjithashtu minimizoi kodin, krijoi spritet e imazhit, skedarët e kompresuar të imazheve dhe filloi të përdorë një shtesë jo-javascript për ndarjen sociale.

Rezultatet

Si rezultat i drejtpërdrejtë i shpejtësive më të larta të faqes në internet, shkalla e kërcejve në List25 ra me mbi 7%. Tani, kjo mund të mos duket si shumë në shikim të parë, por mbani në mend se në kohën kur faqja kishte mbi 1.5 milion pajtimtarë.

Kjo përkthehet në një ton trafiku, kështu që a Ulje e normës së fryrjes 7% është mjaft e dukshme.

Për më tepër, koha mesatare në vend gjithashtu u rrit me 30 sekonda. Për shkak se gjithçka në uebfaqe ngarkohej më shpejt, vizitorët u bënë shumë më të angazhuar dhe vendosën të varen për një kohë më të konsiderueshme.

Dyfishimi i Radware Transaksionet e përfunduara për një uebfaqe të tregtisë elektronike

Radware është një kompani me çmime fituese të teknologjisë që ka ndihmuar disa faqe në internet për të rritur shpejtësinë e ngarkesës së faqeve. Një nga klientët e Radware kishte një uebfaqe të eCommerce që kishte nevojë për optimizim, kështu optimizuan ata bënë; koha e ngarkesës së faqeve u ul me mbi dy sekonda.

Procesi

Hapi i parë që ndërmori Radware ishte eliminoni faqet e panevojshme në procesin e arkëtimit. Kjo nuk ndikon drejtpërdrejt në shpejtësinë e faqes së internetit, por ndihmon klientët e ardhshëm të blejnë produktin e faqes së internetit më të shpejtë, gjë që është e rëndësishme për të gjithë faqet e internetit të tregtisë elektronike..

Së dyti, aktivizohet Radware caching i shfletuesit Tjetra, ata nxorën të gjitha pamjet jo thelbësore që pllakosnin faqet e procesit të arkëtimit.

Kjo ulje e madhësisë së faqes, e cila është një nga faktorët më të mëdhenj në shpejtësinë e ngarkesës.

Më në fund, Radware gjithashtu optimizoi të gjithë thirrje shërbimi të palëve të treta. Kjo përfshin shërbime si vërtetimi i kartës së kreditit, ndjekja e analitikës së faqes, vërtetimi i fushës së formës, etj.

Ata kaluan çdo integrim për të siguruar që ajo po funksiononte siç duhet dhe nuk kishte snags të fshehura ose çështje që ngadalësonin kohën e ngarkesës së faqeve.

Rezultatet

Pas zbatimit të këtyre taktikave të optimizmit të shpejtësisë, klienti i Radware filloi të shohë një kuptimplotë ulje në shkallën e braktisjes së karrocave. Braktisja shkoi gjithandej nga 87% në 67%.

Duke marrë parasysh që shpejtësia e faqes në internet zakonisht nuk mendohet të ketë një efekt të madh në braktisjen e karrocave, ky ishte një rezultat shumë i çmueshëm.

Menjëherë pasi filluan të hyjnë në fuqi këto ndryshime të shpejtësisë, klienti gjithashtu pa një dyfishimi i transaksioneve të përfunduara.

Duke supozuar se çdo transaksion ka afërsisht të njëjtën vlerë, ulja e kohës së ngarkesës së faqeve për dy sekonda në thelb dyfishoi të ardhurat e dyqanit dixhital.

përfundim

Le të kthehemi shpejt në disa nga rezultatet më domethënëse të kompanive në secilin nga tre studimet e rasteve që ne thjesht shikuam:

 • 2000 vizitorë të tjerë për QuickSprout – çdo ditë të vetme
 • 30 sekonda më shumë për vizitor dhe një normë 7% më e ulët e fryrjes për List25
 • dy herë më shumë transaksione të përfunduara për Radware

Nëse përfitimet e mësipërme të shpejtësisë më të lartë të faqes (si të ardhurat 2x!) Nuk ju bindin të filloni të merrni seriozisht shpejtësinë e faqes tuaj, unë nuk e di se çfarë do të.

Si planifikoni të zgjedhni shpejtësinë e internetit tuaj? Keni ndonjë këshillë që dëshironi të ndani? Ju lutemi lini mendimet tuaja në komentet më poshtë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map