A keni nevojë për një Kalendar Redaksional për Blogun tuaj?

Nëse keni kaluar ndonjë kohë duke hulumtuar në Blogging, atëherë ka të ngjarë të gjeni këtë këshillë më parë:


Blog-ut tuaj i duhet një kalendar editorial.

Fatkeqësisht, shumë blogerë fillestarë nuk e marrin atë këshillë me zemër. Përkundrazi, strategjia e tyre mbështetet në një buxhet gjithnjë në ndryshim ose një qasje “kur ndjehem si ajo”.

Ndërsa këto metoda mund të funksionojnë për bloget personale – në varësi të qëllimeve tuaja – do të shihni shumë më shumë sukses me një blog biznesi nëse menaxhoni një kalendar editorial. Lexoni më tej për të mësuar më shumë rreth përdorimit të një kalendari editorial në blogun tuaj dhe cilat janë disa nga mjetet më të mira.

këshilla për kalendarin editorial

Farë është një Kalendar Redaksional?

Një kalendar editorial është një orar që përshkruan temat e botimit dhe datat.

Do të filloni të krijoni një orar të qëndrueshëm botimi, qoftë kjo një herë çdo të Premte ose çdo ditë të javës së punës.

Pastaj, kalendari juaj duhet të përshkruajë tema ose tema për botim. Disa nga këto tema do të afrohen për sezonin, siç janë postimet në blog që lidhen me festat. Përndryshe, mund të keni vetëm tema të planifikuara për disa javë jashtë.

Së bashku me idetë e temave, kalendari juaj gjithashtu duhet të detajojë shkrimtarin dhe redaktorin e caktuar për projektin, datën e duhur të draftit të parë, llojin e përmbajtjes (siç është postimi në blog ose infografik) dhe datën e botimit të artikullit.

Ju mund të shtoni shënime shtesë si numërimi i fjalëve, media që do të përdoret dhe opsionet e mundshme të marketingut.

Ndërsa mund të zgjidhni të përshkruani orarin tuaj të botimit në një kalendar mujor, mund të përdorni edhe programe të tjera si spreadsheets për të organizuar kalendarin tuaj editorial..

Përfitimet e një Kalendari Redaktues

Ndërsa mund të duket se një kalendar redaksional është vetëm një detyrë shtesë për të marrë pjesë, mund të jetë një jetë i besueshëm kur bëhet fjalë për blogun tuaj. Duke organizuar orarin tuaj të publikimit, do të kurseni dhimbjen e kokës kur përpiqeni t’i bashkoni gjërat në minutën e fundit.

Këtu janë disa të tjera përfitimet e kalendarëve editoriale:

 1. Shtë një mjet që ju lejon juve përqendroni përpjekjet tuaja për marketing të përmbajtjes, që do të thotë matja dhe modifikimi i rezultateve të strategjisë suaj do të jetë më e lehtë.
 2. Te ndihmon nxirrni mendimet se çfarë të shkruaj dhe kur.
 3. Ju ndihmon organizojnë tema kështu që përmbajtja juaj në blog është e ekuilibruar dhe e dobishme sesa të përqendrohet shumë në një temë të vetme.
 4. Kjo ju lejon të të menaxhojë më mirë një buxhet nëse vendosni të punësoni shkrimtarë të pavarur. Në këtë mënyrë, gjithmonë e dini se sa përmbajtje – dhe me çfarë çmimi – do t’ju duhet çdo muaj.
 5. Mund të thotë përmbajtje më të mirë sepse planifikimi përpara ju jep më shumë kohë për të punuar në postimet në blog sesa nxitoni për të botuar diçka.
 6. Kjo lejon tuaj ekipi i përmbajtjes për të punuar së bashku në mënyrë më efektive pasi të gjithë e kuptojnë se çfarë po ndodh.

kalendari editorial

Cilat janë opsionet tuaja të strategjisë?

Nuk ka asnjë mënyrë të drejtë për të menaxhuar kalendarin tuaj editorial, kështu që duhet të eksperimentoni derisa të gjeni atë që funksionon për ju. Nëse punoni vetëm me një ekip të brendshëm, një tabelë e bardhë që përshkruan temat e ardhshme mund të jenë ato që ju nevojiten.

Nëse pjesa më e madhe e ekipit tuaj punon nga distanca ose punësoni freelancer, ju do të dëshironi të përdorni një mjet të bazuar në internet, të cilit i kanë të gjithë qasje, të tilla si një spreadsheet Google.

Ju mund të zgjidhni të lejoni që të gjithë shkrimtarët të modifikojnë kalendarin për të shtuar idetë e tyre në temë, ose mund ta lini redaktimin vetëm menaxherin tuaj të blogut.

Një strategji tjetër për tu marrë në konsideratë është se sa shpesh do të postoni në blogun tuaj. Shembuj përfshijnë:

 • Cdo te premte
 • Mondaydo të hënë, e mërkurë dhe e premte
 • Çdo ditë
 • Më 1 dhe 15 të muajit

Do të dëshironi gjithashtu të përcaktoni se sa larg do të planifikohet përmbajtja. Në përgjithësi, është ide e mirë të keni një ide të shkurtër të përmbajtjes tre muaj jashtë, të tilla si sa shpesh do të postoni dhe cilët shkrimtarë korrespondojnë me secilën datë të caktuar.

Kjo gjithashtu do t’ju japë një shans për të paraqitur çdo përmbajtje të veçantë që ka nevojë për më shumë punë, të tilla si infografikë, dhe të filloni të mendoni për ide për ngjarje ose pushime të ardhshme, me të cilat mund të lidhni përmbajtjen tuaj. Mundohuni të keni ide të ngurta dhe përshkrime të shkurtra një muaj jashtë.

Mjetet e Kalendarit Redaktues

Gati për të filluar punën me një kalendar editorial? Këtu janë vetëm disa mjete kalendarike editoriale që mund të përdorni:

Kalendari Google

Nëse jeni duke kërkuar për një kalendar në internet që të gjithë në ekipin tuaj mund ta ndryshojnë, konsideroni ta përdorni Kalendari Google.

Do të keni mundësi të përshkruani datat e duhura dhe datat e botimit dhe të shtoni shënime për secilën datë të caktuar për të ndihmuar në udhëzimin e shkrimtarëve dhe redaktuesve tuaj. Ju madje mund të ngjyrosni datat e kodit për shkrimtarët e ndryshëm nëse dëshironi.

Fletë Google

Nëse preferoni të punoni në një spreadsheet sesa në një kalendar, Fletë Google është një vend i mirë për të filluar sepse, përsëri, të gjithë në ekipin tuaj do të kenë qasje në të nga kudo.

Ndryshimet do të shfaqen automatikisht, kështu që nuk do të duhet të shqetësoheni për kopjet e vjetruara të ulur në kutitë e njerëzve.

Kalendari Redaktues për WordPress

Nëse përdorni WordPress për të menaxhuar blogun tuaj, plugin editorial i kalendarit ju lejon të menaxhoni oraret tuaja të publikimit drejtpërdrejt nga pulti juaj WordPress.

Këtu, do të keni mundësi të shikoni të gjitha postimet tuaja dhe tërhiqni dhe lëshoni ato për të ndihmuar në menaxhimin e blogut tuaj.

CoSchedule

Nëse jeni gati të transferoheni nga mjetet falas në një program më të fuqishëm, CoSchedule është një zgjedhje e mirë.

Ky mjet e bën caktimin e përmbajtjes të thjeshtë dhe madje përfshin caktimin e fushatave të mediave sociale. Planet fillojnë me 15 dollarë në muaj.

Trello

megjithëse Trello nuk është krijuar si një kalendar editorial, ky mjet i dobishëm mund t’ju ndihmojë të mbani blogun tuaj të organizuar. Krijoni “karta” për secilën detyrë dhe lëvizni kartat midis listave të personalizuara. Një listë mund të jetë për ide, një tjetër për pjesë në pritje dhe një tjetër për postime të përfunduara në blog.

Plus, ju mund të përdorni Trello si një sistem paraqitjeje midis freelancer dhe redaktorit të blogut, dhe madje mund të komunikoni përmes komenteve private në sistem.

Trello nuk do t’ju tregojë një pamje kalendarike të postimeve tuaja të ardhshme, por do t’ju ndihmojë të organizoni ekipin dhe përmbajtjen tuaj për sa kohë që redaktori i blogut ka një orar të përshkruar tashmë.

Ndërsa mund të duket se menaxhimi i një kalendari editorial do të marrë shumë punë, në të vërtetë e bën menaxhimin e tërë operacionit tuaj më të lehtë dhe më pak stresues. Si do të duket strategjia juaj editoriale?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map