Hej Dude, Ku është uebfaqja ime? Hfarë ndodh kur Rrëzohet në Web Hosting

Një nga gjërat më të bezdisshme / befasuese / irrituese që mund të përjetoni në internet është kur kërkoni për një sit të veçantë, vetëm për të zbuluar se nuk është më atje. Jo vetëm që nuk është vetëm e arritshme, por duket se është zhdukur plotësisht. Në përgjithësi, në këtë rast, surpriza mund të kthehet në zhgënjim, dhe ju thjesht lëvizni, mbase duke menduar se do të ktheheni më vonë tek ajo. Sidoqoftë, është një histori shumë e ndryshme, kur faqja në të cilën po përpiqeni të hyni është e juaja.


>> Klikoni këtu për të shkarkuar skedarin PDF <<

Surpriza kthehet në zhgënjim dhe pastaj shpejt në bezdi sepse hosti juaj i paguar i uebit ka rënë topin këtu. Sigurisht, nëse mbështeteni në faqen tuaj të internetit për para, atëherë bezdia mund të kthehet në terror pasi shumat e të ardhurave të humbura fillojnë të ndërtohen në kokën tuaj.

joproduktive të rrëzimit të faqes në internetKy është një skenar i kthyer në realitet për shumë pronarë të faqeve, megjithatë kaq pak janë se si ndodh kjo dhe çfarë do të thotë për ta. Këtu, ne do të trajtojmë në terma laik, shkaqet dhe efektet e një ndërprerje të serverit dhe çfarë, nëse ndonjë gjë, mund të bëni nëse kjo ndodh me ju.

Serveri juaj i webhost-it është lidhja midis faqes suaj të internetit që ruhet në hapësirën në internet, dhe të gjithë janë në gjendje ta shikojnë atë kur dikush e kërkon në internet. Pra, ka kuptim që, nëse diçka shkon keq me serverin e hostit tuaj të internetit që po strehon faqen tuaj, atëherë diçka do të shkojë keq me aksesin e faqes tuaj.

Shumica e kompanive pritëse garantojnë një “kohë të shpejtë” prej 99.9 përqind që do të thotë që faqja juaj e internetit duhet të jetë online “praktikisht” gjatë gjithë kohës. Pra, kur faqja juaj e internetit nuk është më e dukshme, dhe gjithçka po funksionon si normal në kompjuterin tuaj në shtëpi, ka të ngjarë që diçka të ketë ndodhur me serverin që pret faqen tuaj.

Kur serverët kanë çështje që ndikojnë në sitin tuaj, ajo zakonisht shkaktohet nga një “përplasje” nga programi që drejton serverin, në këtë rast faqja juaj e internetit mund të jetë plotësisht e paarritshme ose të sigurojë një mesazh gabimi në vend të përmbajtjes së rregullt.

Kur nuk mund të arrihet në uebfaqen tuaj për shkak të diçkaje që ndodh me serverin, kjo njihet si “joproduktive” e faqes në internet. Ndonjëherë, joproduktive mund të jetë një skenar i planifikuar, por shpesh ka implikime më serioze ose më të këqija pas ngjarjes. Më poshtë është një listë e shkaqeve të njohura të ndërprerjes së serverit;

 • Kompanitë e planifikuara – pritëse duhet të përmirësojnë aplikacionet e programeve kompjuterike, sistemet operative dhe komponentët e harduerit.
 • Komponentët dështojnë – defektet e softverit mund të zhvillohen, komponentët e harduerit mund të bëhen të gabuar, mund të ndodhin gabime në programim, së bashku me viruset dhe korrupsionin e skedarëve.
 • Gabim i operatorit – operatorët e pakualifikuar mund të fshijnë pa dashje skedarët.
 • Mbingarkesa e serverit – qoftë nga një rritje e papritur e trafikut masiv ose nga qëllim dashakeq.
 • Përdoruesit me qëllim të keq – fshirja e qëllimshme e skedarëve dhe hackimi për të rrëzuar serverin.
 • Fatkeqësi natyrore – siç janë stuhitë, tërmetet, përmbytja.

Tashmë kemi prekur ndikimin që mund të ketë koha e humbjes së serverit në faqen tuaj të internetit. Më poshtë është një listë më e gjerë e asaj që mund të prisni kur kjo të ndodhë;

 • Ngadalë për t’u ngarkuar – zakonisht ndodh gjatë një periudhe kohore të ndërprerjes “të butë”, do të thotë që faqja juaj do të jetë e dukshme në internet, megjithatë do të performojë dobët.
 • Nuk është e dukshme – faqja juaj e internetit nuk do të ngarkojë fare dhe nuk do të jetë në dispozicion të përdoruesve. Ky është skenari tipik gjatë periudhave të joproduktive “të vështira”.
 • Përmbajtje me qëllim të keq – faqet e internetit tuaj janë rrëmbyer dhe përmbajtja normale është fshirë ose zëvendësuar.
 • Gabimet HTTP – mesazhet “përfunduan” që vijnë nga lidhja e ngadaltë në faqen tuaj të internetit.

Obviousshtë dukshëm e rëndësishme që çdo ndërprerje të adresohet pa vonesë, veçanërisht nëse mbështeteni në faqen tuaj të internetit për të siguruar ndonjë lloj të ardhurash. Kushtet e gjata të mungesës në internet mund t’ju kushtojnë para, t’ju humbin klientët, sprapsin reklamuesit e mundshëm dhe në fund të fundit ndikojnë në renditjen tuaj në motorët e kërkimit.

Për të futur në një perspektivë koston e vërtetë të ndërprerjes së internetit. Muajin e kaluar si Google ashtu edhe Amazon pësuan ndërprerje. Amazon.com zbriti për 40 minuta dhe u raportua se i kushtoi Amazon 5 milion dollarë në shitje të humbura. Kjo është një 120,000 dollarë mahnitëse në minutë.

Kur faqja juaj e internetit preket padrejtësisht nga koha e ndërprerjes, ka disa gjëra që mund të bëni në një afat të shkurtër;

 • Kontrolloni nëse faqja me të vërtetë është në rregull – provoni faqen tuaj nga një burim tjetër dhe e konfirmoni atë nga një palë tjetër. Ka shumë site si p.sh. www.downforeveryoneorjustme.com që ju mund të përdorni kontrollin nëse faqja është me të vërtetë poshtë.
 • Përcaktoni shkakun – hetoni shkaqet e mundshme të menjëhershme, të tilla si një domen i skaduar ose një gabim programimi. Kjo do t’ju shpëtojë nga hidhërimi nëse konstatoni se problemi nuk është me vetë serverin.
 • Kontaktoni me kompaninë pritëse – shumica e ofruesve kanë 24/7/365 mbështetje të hapur dhe ata mund të këshillojnë për çdo çështje të njohur dhe gjatësinë e vonesave.
 • Njoftoni përdoruesit ose klientët – nëse keni llogari të mediave sociale në Twitter dhe Facebook, vendosni një azhurnim të statusit mbi ta në lidhje me problemin aktual.

Në skemën më të madhe të gjërave, prishjet e serverëve që shkaktojnë ndërprerjen e faqes në internet janë përjashtim nga rregulli. Fakti që kemi ngritur çështjen, megjithatë, vë në dukje se ajo që vihet në hapësirën në internet, mund të lehtësohet lehtësisht. Duke pasur parasysh këtë, ekzistojnë disa gjëra që mund të bëni për të parandaluar fatkeqësinë nëse kjo ju ndodh.

Sigurohuni që jeni duke përdorur një webhost të besueshëm me një rekord të dëshmuar të kohës së ngurtë (këtu është një krahasim i dy prej hosteve më të mirë). Nëse keni më shumë se një faqe në internet, priteni atë me një kompani të ndryshme, në mënyrë që të mund të komunikoni prej saj nëse një faqe do të zbritet. Sigurohuni që keni kopje rezervë të postave elektronike dhe mesazheve të rëndësishme.

Shmangni regjistrimin automatik në planet më të lira të pritjes, dhe sigurohuni që të diskutoni kërkesat tuaja të pritjes me ofruesit e mundshëm, duke përfshirë nivelet e tyre të mbështetjes, në mënyrë që të jeni sa më të qetë sa të jetë e mundur që prania juaj në internet të mbetet e shërbyer në mënyrë të sigurt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map