Rezervime të automatizuara – A është kjo tipari më i pavlerësuar i hostimit në internet?

Do uebfaqe përbëhet nga skedarë dhe faqe, secila prej të cilave ruhet në një server të mbajtjes në internet. Kur dikush kërkon në faqe, të gjitha ato pjesë janë mbledhur për të zbuluar uebfaqen aktuale që ne shohim kur ajo shfaqet nga shfletuesi ynë në shtëpi.


>> Klikoni këtu për të shkarkuar skedarin PDF <<

rezervë Isshtë thelbësore, pra, që serveri pritës të jetë funksional në çdo kohë për të siguruar që faqet e internetit në të mund të jenë gjithnjë aktivë, live dhe të shihen në internet. Ju mund ta imagjinoni stresin e pronarëve të faqeve të internetit atëherë, nëse serveri në çdo moment do të dështonte.

Duke pasur parasysh që serveri kompjuterik është një makinë, gjithmonë ekziston mundësia që me të vërtetë mund të “rrëzohet”, megjithë pretendimet nga ndërmarrjet pritëse që webmasterët mund të presin gati njëqind përqind në kohën e duhur.

Sidoqoftë, madje edhe ofruesit e pritjes që bëjnë këto pretendime e dinë që nuk mund të garantojnë me siguri një jetë të plotë dhe të plotë, pa glitches të serverit. Duke pasur parasysh këtë, është e domosdoshme që të ekzistojë një plan “rezervë”, dhe sa më i automatizuar ky objekt, aq më mirë për të gjithë të interesuarit.

Farë është një kopje rezervë në internet?

Kur bëni kopje rezervë të faqes tuaj, ju po mbroni të dhënat tuaja duke bërë një kopje të kopjuar të përmbajtjes origjinale. Një kopje rezervë mund të bëhet në intervale të ndryshme, dhe i ruan të dhënat tuaja kopjuar në një vend tjetër për të minimizuar mundësinë e humbjes nëse dështimi i serverit do të ndodhte në pikën e faqes origjinale.

Nëse faqja juaj “shkon poshtë”, një kopje rezervë do t’ju lejojë të rikuperoni shpejt nga mashtrimi, tërhiqni të dhënat tuaja dhe merrni faqen tuaj përsëri në internet shpejt. Në fakt, arsyeja për të bërë kopje rezervë në faqen tuaj te internetit është që asnjë nga të dhënat tuaja origjinale të mos humbasë në rast të ndonjë aksidenti ose qëllimi, siç është prishja e serverit dhe humbja e të dhënave tuaja ose mbajtja e tij nga të qenët i arritshëm, ose në ngjarje e një hakeri që ka qasje në llogarinë tuaj dhe fshirjen e të gjitha skedarëve të faqes suaj të internetit.

Rezervat rezervë sigurojnë që të ktheheni në kohë dhe të përdorni detaje të disponueshme më parë.

Kompanitë e përgjegjshme të pritjes do t’ju tregojnë në FAQ dhe TOS e tyre se duhet të bëni kopje rezervë tuaj, dhe kjo është veçanërisht e vërtetë nëse e bëni atë manualisht. Me këtë metodë, ju do të përdorni një strukturë si FTP për të shkarkuar skedarët tuaj të internetit në një kompjuter lokal.

Dobësitë e kësaj janë se ju duhet të mbani mend të bëni kopje rezervë rregullisht, dhe shkarkimi mund të marrë shumë kohë. Ju gjithashtu nuk do të keni mundësi të shkarkoni vetëm skedarët që kanë ndryshuar (të gjithë skedarët duhet të shkarkohen) i cili është një rrjedhje në gjerësinë e bandës tuaj.

Të gjitha shkarkimet duhet të monitorohen për të siguruar që ato përfundojnë në mënyrë korrekte, dhe ju duhet të dilni me mënyrën tuaj të menaxhimit logjik dhe ruajtjes së skedarëve të mbështetur. Sidoqoftë, mund të ketë një mënyrë rreth këtij procesi kullimi zakonisht për ju në formën e kopjeve automatike të faqes në internet.

Kopje rezervë automatike

Për kompanitë pritëse që ofrojnë kopje rezervë të automatizuar, vërtet mund të jetë tipari më i nënvlerësuar i mbajtjes në internet që ju mund ose nuk mund të jeni të njohur me të. Duke marrë një barrë të madhe për pronarët e zënë të faqeve të internetit, kopjet rezervë të automatizuara do të funksionojnë çdo ditë, javore dhe mujore për të gjitha skedarët, domenet, postat elektronike dhe bazat e të dhënave të bashkangjitura në llogarinë tuaj të pritjes. Sigurisht, ju mund të prisni që të paguani kosto më të larta për këtë shërbim, por duke marrë parasysh frekuencën me të cilën ruhen të dhënat tuaja për qasje në të ardhmen, mund ta konsideroni që çmimi të jetë i parëndësishëm.

Kompanitë pritëse përgjegjëse zakonisht përdorin një zgjidhje të automatizuar rezervë në paketat e tyre të përbashkëta të pritjes. Ato janë ngritur në mënyrë që faqja juaj të monitorohet, do të thotë që kur të zbulohet ndonjë ndryshim në kodin burimor të faqes tuaj, procesi i rezervimit do të zbatojë për skedarët e prekur, duke i mbajtur të dhënat tuaja origjinale të freskëta dhe të azhurnuara në rast dhe kur ju nevojiten.

Ju gjithashtu keni mundësinë të bëni kopje rezervë shtesë kur kërkohet, dhe nuk keni nevojë të mbikëqyrni ndonjë hap të procesit. Të dhënat tuaja do të ruhen, por nuk do të shikohen, në vende të sigurta dhe mund të shkarkohen në aq pajisje sa ju nevojiten. Ju mund të menaxhoni kopjen rezervë të automatizuar nga paneli juaj i kontrollit pa kërkuar ndonjë njohuri teknike ose të keni përvojë të komplikimeve manuale.

Rëndësia e rezervimit të të dhënave të faqeve tuaja të internetit bëhet më e dukshme nëse jeni një nga ata të pafat për të pasur informacione të faqeve tuaja të humbura aksidentalisht ose fshirë me qëllim të keq. Përderisa është e rëndësishme për çdo biznes, të gjithë pronarët e faqeve të internetit duhet të kryejnë aktivitetet e tyre pa shqetësimin e shtuar për sigurinë e skedarëve të tyre të informacionit.

Në këtë drejtim, kopjet rezervë të automatizuara të llogarisë suaj të hostimit sigurojnë që të dhënat tuaja të ruhen në mënyrë të saktë, në kohë dhe të sigurt me ngarkesë minimale dhe pa ndërprerje në rutinën tuaj të përditshme..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map