Rishikimi i Web Hosting IX: Prmimet, planet, vlerësimet dhe më shumë!

deri 1991 – e dini, në epokat e errëta – interneti mund të përdoret vetëm për arsim dhe kërkime. Shkollat ​​dhe institucionet kërkimore përdorën serverë të dedikuar, kështu që nuk kishte nevojë për mbajtje në internet të palëve të treta.


Sidoqoftë, sot, gjithçka ka ndryshuar duke ofruar një gamë të gjerë shërbimesh dhe produktesh. Me kaq shumë mundësi për të zgjedhur, megjithatë, mund të jetë e vështirë të dallohen lojtarët seriozë nga ata që nuk janë ndërtuar për të zgjatur.

Një kompani e kahershme është e shkurtër – e cila filloi në 1999 me një server në një dhomë të gjallë të Midwest. Që atëherë, është rritur për të pritur pothuajse në qendrën e saj të të dhënave 11,000 metra katrorë në Columbus, Ohio. Siç thotë në uebfaqen e tyre, kjo rekord i vendosur dhe rritje e qëndrueshme do të thotë se ata nuk janë asnjë operacion fluturues-për natën që do të iki çdo kohë së shpejti.

Në vitin 2015, megjithatë, nga Endurance International Group (EIG), i cili ka një portofol prej 60 shërbimeve të mbajtjes së faqeve në internet duke përfshirë Bluehost, HostGator, dhe Site5. Kjo i shtyu klientët të kenë frikë se kompania do të mbyllet dhe llogaritë e tyre migruan tek një nga ofruesit e tjerë të pritjes së EIG-së. Akoma, edhe dy vjet pas këtij njoftimi, gjithçka ishte përsëri e njëjtë në IX.

Kjo ndryshoi në janar 2018 kur IX informoi klientët e saj se do të emigroheshin. Ku qëndrojnë gjërat tani? A duhet ta konsideroni akoma IX për shërbimet e pritjes? Si e krahason IX me Site5?

Ne do t’i mbulojmë të gjitha ato baza dhe më shumë në këtë përmbledhje.

Si funksionon IX Web Hosting?

logoja e web hosting

IX ofron shërbime të tilla si mbajtja në internet, serverat virtualë privatë (VPS) dhe regjistrimi i domenit. Shtesat në dispozicion përfshijnë certifikatat e e-commerce Secure Sockets Layer (SSL), llogaritë tregtare, a Faqja e internetit shërbimi lëvizës, siguria e SiteLock dhe programi i ndërtimit të faqes në internet.

Ekziston gjithashtu një bazë e njohurive e zhvilluar për përdoruesit, përfshirë FAQ, artikuj dhe video. Ndihma për klientët ofrohet përmes postës elektronike dhe bisedës. Linux dhe Windows shpenzimet e përbashkëta të mbajtjes së faqeve në internet variojnë nga $ 3,95 në 7,95 $ në muaj, Linux VPS nga 54,95 $ në 89,95 $ në muaj, dhe Windows VPS nga 69,95 dollarë në 104,95 dollarë në muaj.

Uptime është thelbësore për çdo shërbim të mbajtjes së faqes në internet – në fund të fundit, nëse faqja juaj është poshtë asgjë tjetër nuk ka rëndësi – dhe IX e ka bërë këtë një përparësi. IX zotëron qendrën e vet të nivelit 3 (N + 1) të të dhënave në vend që të ndajë një, dhe tepricat e ndërtuara në një sistem të nivelit 3 do të thotë që furnizimet me energji janë të ekuilibruar për të shmangur mbinxehjen, dhe në rastin e një ndërprerje të energjisë, ekzistojnë dy gjeneratorë industrialë për të furnizuar energjinë e vazhdueshme të funksionimit. Selia e kompanisë është gjithashtu e vendosur në qendrën e saj të të dhënave.

Siguria është gjithashtu një përparësi e lartë siç vlerësohet një uebfaqe hackohet çdo vit, dhe IX përdor SiteLock për të mbrojtur faqet e saj. Shërbimet e monitorimit janë në vend për t’ju njoftuar menjëherë nëse ndonjë nga adresat tuaja të internetit shfaqen në listat e zeza nga Google, McAfee dhe / ose Norton.

Shërbimet e zbulimit kontrollojnë mbi 12 milion faqe në internet dhe skedarë të pritur nga IX çdo ditë për viruse dhe malware të tjerë. nëse kod me qëllim të keq është identifikuar, shërbimet e rikuperimit automatikisht korrigjojnë kodin e faqes në internet për të parandaluar infektimin e kompjuterave të vizitorëve.

Karakteristikat Unike të Web Hosting të IX

Siti i mbajtjes në internet

Fjala kryesore për të përdorur kur përshkruani shërbimet e pritjes së IX është “e pakufizuar”. Edhe fillimi i tyre prej 3,95 $ në muaj planin e mbajtjes së përbashkët përfshin një ruajtje të pakufizuar, bandë të pakufizuar, domene të pakufizuar të pritura dhe llogari të pakufizuara të emailit.

Baza e të dhënave të MySQL dhe MSSQL janë falas, së bashku me krijimin e rrjetit dhe kursin e tepërt. Plus, produktet dhe shërbimet shtesë të IX zgjerojnë më tej opsionet e përdoruesve.

Një shembull është sistemi i llogarisë tregtare IX i cili është në dispozicion të klientëve amerikanë. ’Shtë një procesor i integruar i kartave të kreditit i cili jo vetëm që punon për shitje në internet dhe ankande, por mund të përdoret gjithashtu për porosi me telefon dhe postë. Nuk ka tarifë aplikimi, dhe konfigurimi është i shpejtë dhe i lehtë si ndërfaqja e programimit të tij të aplikacionit (API) përdor një terminal virtual falas. Ajo funksionon me të gjithë programet kryesore të shportave të blerjeve, dhe tarifat e transaksioneve fillojnë me vetëm 1.15%.

Ndërtuesi i faqes në internet IX është gjithashtu i fuqishëm dhe i lehtë për t’u përdorur për këdo që nuk dëshiron të merret me arrat dhe bulonat e kodifikimit. Ka mjaft shabllone për të zgjedhur – madje mund të ndërtoni faqe me porosi të Facebook – dhe mjetet dhe mjetet e tërheqjes dhe tërheqjes ju lejojnë të rregulloni pamjen e faqes tuaj për t’iu përshtatur nevojave tuaja.

Në çdo kohë, ju mund të redaktoni faqet tuaja, të gjitha janë optimizuar për motorët e kërkimit dhe shabllonet janë gati për lëvizje për shikim të lehtë në telefonat inteligjentë dhe pajisjet e tjera mobile. Mimi për të gjithë këtë është vetëm 5 dollarë në muaj.

Çmimeve

Ka dy plane pritëse: të përbashkëtaLinux dhe Windows) dhe VPS (X4 dhe X8 Linux dhe Windows).

Siç u përmend më lart, planet e përbashkëta vijnë me ruajtje të pakufizuar dhe gjerësi bande. Të dy planet e pritjes përfshijnë domene të pakufizuar të pritur. Plando plan i përbashkët përfshin gjithashtu të paktën një domen të lirë. (Domenet shtesë mund të blihen për 12,95 $.)

Të gjitha planet VPS vijnë me dy adresa të dedikuara të protokollit në internet (IP). Mimet më poshtë janë në muaj.

Ndarja e përbashkët

Linux:

 • Ekspert (3,95 dollarë): Deri në 2 IP të dedikuar dhe 1 domain falas
 • Business Plus ($ 7,95): Deri në 3 IP të dedikuar dhe 2 fusha falas
 • Pro Pafund (7,95 $): Deri në 15 IP të dedikuar dhe 3 domene falas

dritaret:

 • Business Plus (4,50 dollarë): 3 IP falas dhe 2 domene falas
 • Pro Pafund (9,95 dollarë): 15 IP të lirë dhe 3 domene falas

VPS Hosting

Linux:

 • X4 (54,95 $): bërthama 4x CPU, RAM 768MB, transferim të dhënash 1500 GB, ruajtje 50 GB, panel kontrolli cPanel ose Plesk
 • X8 (89,95 $): bërthama të CPU 8x, RAM 2048MB, transferim të dhënash 2000 GB, ruajtje 100 GB, panel kontrolli cPanel ose Plesk

dritaret:

 • X4 (69,95 $): bërthama CPU 4x, RAM 768MB, transferim të dhënash 1500 GB, ruajtje 50 GB, panel kontrolli Plesk 10
 • X8 (104,95 dollarë): bërthama CPU 8x, RAM 2048MB, transferim të dhënash 2000 GB, ruajtje 100 GB, panel kontrolli Plesk 10

Dëshironi një provë? Ju mund të provoni ndonjë nga planet e IX falas për shtatë ditë, dhe madje edhe pas blerjes së një, ka një garanci shtesë për kthimin e parave për tridhjetë ditë.

Dofarë mendojnë njerëzit për IX?

njerëz të ndryshëm që mendojnë

Atje jane dy të mendimit të fundit rreth IX: para dhe pas njoftimit të Janarit 2018 në lidhje me migracionin Site5.

Në përgjithësi, kur flasim për produktet dhe shërbimet e IX, përdoruesit kishin ndjenja të përziera. Për disa, çështjet teknike dhe koha e ndërprerjes së punës ishin minimale, çmimet ishin konkurruese, dhe personeli mbështetës ishte i informuar dhe i dobishëm. Theksi i IX në optimizimin e motorit të kërkimit (SEO) u pa gjithashtu si një plus.

Për përdoruesit e tjerë, megjithatë, “i pakufizuar” hapsirë ruajtjeje jo gjithmonë funksionoj në atë mënyrë në praktikë, dhe joproduktive ishte më e shpeshtë se 99.9% e kohës së garantuar. Plus, nuk ka një politikë të qartë në lidhje me shpeshtësinë e kopjimit të të dhënave, dhe nuk ka asnjë plan të dedikuar të serverëve në dispozicion.

Pasi u njoftua migrimi i Site5, përdoruesit raportuan që shërbimi ndaj klientit përmes telefonit përfundoi dhe është në dispozicion vetëm përmes postës elektronike ose biletave të mbështetjes. Përveç kësaj, që nga fillimi i 2018-ës.

Kalimi i qindra mijëra llogarive dhe të dhënave të përafërta është gjithmonë i ngadaltë dhe problematik, dhe disa joproduktive të një dite ose më shumë ose edhe të dhënat e sitit janë duke humbur.

Farë mendojmë

burrë e grua duke menduar

Duke pasur parasysh migrimin në Site5, gjëja kryesore është se si produktet dhe shërbimet e tij përputhen me ato të IX.

Site5 u fitua gjithashtu nga EIG në 2015. Ashtu si IX, ai ofron plane të përbashkëta pritjeje dhe VPS, por përveç kësaj siguron hostim të shitësit dhe kryen kopje të të dhënave të natës. Site5 përdor sistemin operativ Linux ndërsa IX përdor Linux dhe Windows. (Site5, ndryshe nga IX, nuk duket se e mbështet ASP.NET.). Planet e përbashkëta të pritjes të Likeite5 sigurojnë një bandë të pakufizuar dhe ruajtje. Dy planet e saj më të shtrenjta gjithashtu mbështesin një numër të pakufizuar faqesh në internet, por plani themelor vjen me vetëm një.

Tre planet e faqes5 për mbajtjen në internet të përbashkët janë më të shtrenjta se ato të IX dhe madje me zbritjen për një blerje abonimi vjetor, shkojnë nga 8,95 deri në 14,95 $ në muaj. Host VPS është pak më shumë sesa çmimet IX më lart. Për dallim nga IX, nuk ofrohen fusha falas.

Pra, si do të zgjidhen ndryshimet midis IX dhe Site5?

Përgjigja e thjeshtë është: Kush e di?

Troubshtë shqetësuese që faqja e internetit e IX nuk e bën të qartë që klientët dhe shërbimet po zhvendosen në Site5.

Vetëm kur përpiqeni të bëni një blerje, ju jepet mundësia të regjistroheni me llogarinë tuaj IX ose të regjistroheni për një të re në Site5. Nuk ka gjithashtu asnjë informacion të disponueshëm në sitin5 në lidhje me migracionin IX. Llogaritë e mediave sociale të Site5 nuk japin asnjë ndihmë. Faqja e saj në Facebook nuk është aktualizuar që nga gushti 2016 dhe llogaria e saj në Twitter që nga gushti i vitit 2017.

Sinqerisht, ju po rrokullisni zaret duke u regjistruar me IX Web Hosting. Edhe pse ka një rekord të vendosur, qendrën e vet të të dhënave, çmime shumë konkurruese dhe mundësi të fuqishme për mbajtjen në internet, situata është pak në ajër për shumicën e njerëzve që të angazhohen për të edhe një plan mujor.

Në fund të fundit, marrja e vendimit për të migruar sitin tuaj (et) nga një ofrues në një tjetër mund të jetë një detyrë frikshme edhe në orarin tuaj. Duke pasur parasysh shkallën masive të 500,000 faqeve të internetit të IX dhe të dhënave që lëvizen, ju mund të dëshironi të prisni derisa pluhuri të vendoset para se të rrezikoni faqet e internetit, të dhënat dhe klientët tuaj.

Pastaj përsëri, në varësi të mënyrës se si marrëveshjet e klientëve të IX janë pajtuar me Site5 pasi migracioni të ketë përfunduar, thjesht mund të gjeni veten me një pjesë të madhe.

Dëshironi të shikoni 500 kompanitë më të mira të mbajtjes në internet? Merrni një lista e shikimeve për të mësuar më shumë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map