Udhëzuesi i një fillestari për mbajtjen e menaxhuar të WordPress-it

Ndërsa ju ndoshta keni parë menaxhoi hostimin e WordPress i mbrojtur si një azhurnim thelbësor për këdo serioz në lidhje me faqen e tij të internetit, ju mund të keni disa pyetje në lidhje me këtë lloj të web hosting.


Udhëzues për fillestarët për mbajtjen e menaxhuar të WordPress-it

Së pari, ju mund të pyesni se cilat janë përfitimet e këtij lloji të mbajtjes, dhe së dyti ju jeni ndoshta kurioz përse menaxhimi i hostuar i WordPress shpesh kushton shumë më tepër sesa niveli i hyrjes, pritja e përbashkët që është gjerësisht e disponueshme.

>> Shkarkoni këtu versionin tuaj të shtypshëm të këtij postimi <<

Kështu që për t’ju ndihmuar të merrni një kuptim më të mirë të kësaj forme gjithnjë e më të popullarizuar të web hosting, udhëzuesi i këtij fillestari për të menaxhuar web hosting për WordPress synon të përgjigjuni disa prej pyetjeve që mund të keni në lidhje me këtë lloj shërbimi.

Arritja në kontrollet me mbajtjen e menaxhuar të WordPress-it

Siç sugjeron emri, ky lloj uebi i pritur është përqendruar vetëm tek përdoruesit e WordPress dhe faqet e internetit të tyre. Nëse jeni duke kërkuar hapësirë ​​në internet për të instaluar një lloj tjetër softuerësh, ose për të pritur në faqen tuaj HTML të punuar me dorë, atëherë do të kishit parë më mirë diku tjetër.

Sidoqoftë, nëse po kërkoni një shtëpi për faqen tuaj të internetit në WordPress, atëherë ky lloj i hostimit ofron një ambient të tillë plotësisht e optimizuar për programin më të preferuar botëror të botimit në internet.

Gjithashtu pasi shërbimi menaxhohet, shumë nga detyra ditore për të cilat përndryshe do të ishit përgjegjës, hiqen nga duart tuaja dhe menaxhohen nga stafi mbështetës që kujdesen për faqen tuaj të internetit..

Përfitimet e hostimit të menaxhuar të WordPress-it

Ne kemi prekur vetëm disa nga pikat kryesore të shitjes së këtij lloji të pritjes, por është e rëndësishme të futeni në to me një detaj pak më shumë në mënyrë që të merrni një kuptim më të mirë se si ato mund të përfitojnë në të vërtetë ju dhe faqja juaj e internetit e WordPress në për t’ju ndihmuar të vendosni nëse ky shërbim i azhurnuar ia vlen investimi apo jo.

Për t’ju dhënë një ide të shpejtë të asaj që mund të prisni nga një shërbim i menaxhuar cilësor i WordPress këtu, janë disa nga përfitimet kryesore:

 • Një uebsajt i shpejtë ngarkimi dhe shpejtësia e shtuar e faqeve
 • Mirëmbajtja dhe kopjet rezervë të menaxhuara të WordPress
 • Përmirësimi i faqes në internet dhe mbështetja e përdoruesit

Pra, tani që i dini pikat kryesore të shitjes së këtij lloji të mbajtjes në internet, le t’i hedhim një vështrim secilës prej tyre në mënyrë më të detajuar.

Pse Speështjet e Shpejtësisë së sitit

Ndërsa serverët e menaxhuar të WordPress-it të menaxhuar dhe infrastruktura mbështetëse e ushqimit janë vetëm një lloj softueri, ato mund të shkulen dhe konfigurohen për të përmbushur vetëm nevojat e këtij softveri.

Kjo lejon më të mirën nga këto hoste për të ofrojnë performancë të pashembullt për sa i përket kohës së ngarkimit të faqes në internet.

Si pronar i faqes në internet, shpejtësia e faqeve dhe koha e ngarkimit të faqes duhet të jenë diçka për të cilën po mendoni. Një faqe në internet e ngadaltë e ngarkimit mund të ketë një efekt negativ përdorshmërisë dhe normat e konvertimit të përmbajtjes suaj.

Pra, nëse jeni duke shitur artikuj nga uebfaqja juaj, ose shpresoni të nxirrni njëfarë përgjigje nga vizitorët tuaj, pavarësisht nëse ai po i regjistron ato si pajtimtar ose do të gjenerojë një pyetje në lidhje me shërbimet tuaja, shpejtësia e sitit duhet të jetë shqetësuese për ju.

Për më tepër, besohet se Google shikon me shpejtësinë e një siti për të përcaktuar se sa e vlefshme është që të renditet në mënyrë të dukshme në rezultatet e motorit të tyre të kërkimit, me faqet e internetit të ngadalta që hidhen poshtë për urdhrin.

Një uebfaqe e ngadaltë e ngarkimit jo vetëm që do të luftojë për të tërhequr vizitorë në radhë të parë, por përvoja negative e përdoruesit do të ketë gjithashtu një efekt të dëmshëm në aftësinë e faqes së internetit për të kryer siç synohet.

Menaxhimi i faqes në internet WordPress

Një pjesë e apelit të hostimit të menaxhuar të WordPress është që shërbimi përfshin menaxhimin e faqes suaj të internetit. Niveli i shërbimit ndryshon nga hosti tek pritësi, por shpesh përfshin duke u kujdesur për azhurnimet e softuerit bazë të WordPress dhe çdo shtojcë që po përdorni.

Nëse keni më shumë se një grusht shtojcash që funksionojnë në faqen tuaj të internetit, atëherë do të dini se sa shpesh ata kanë nevojë për azhurnim.

Ndërsa kjo është një detyrë relativisht e drejtpërdrejtë, duke e ditur që dikush po mban arrat dhe bulonat e faqes tuaj në internet në emrin tuaj, dhe për këtë arsye shumë më rezistente ndaj hacks dhe sulmeve, është shumë sigurues – për të mos përmendur që keni një detyrë më pak në listën tuaj për të bërë lista.

Një ofrues i mirë i menaxhuar me WordPress që do të menaxhojë do të kujdeset gjithashtu për mbajtjen e rezervuar të uebfaqes tuaj, dhe më e rëndësishmja, rivendosja e atyre kopjeve rezervë nëse ndonjë gjë duhet të shkojë keq.

Nëse faqja juaj e internetit ndonjëherë përfshihet, ose ju ose një bashkëautor shtypni aksidentalisht butonin e gabuar, duke e ditur se një restaurim është vetëm disa klikime larg mund të jetë një lehtësim i madh.

Një Ekip i Ekspertëve të WordPress-ut në dorë

Ndërsa shumë hoste të menaxhuar të WordPress merren vetëm me WordPress, ata janë në gjendje të krijojnë një ekip ekspertësh të WordPress.

Fakti që këto ekipe përqendrohen plotësisht në këtë softuer, ndërsa fitojnë gjithashtu nivele mbresëlënëse të ekspozimit në faqet e internetit të shumta të WordPress, aftësinë e tyre për të parakryer çështjet dhe zgjidh problemet kur ato lindin mund të jetë e vështirë për tu mposhtur.

Për ju, përdoruesi përfundimtar, kjo do të thotë që shanset që faqja juaj e internetit të bjerë viktimë e një forme të re të sulmit ose çështjes së sigurisë janë minimizuar, por gjithashtu keni një ekip ekspertësh të WordPress që të drejtohen nëse keni ndonjë pyetje ose pyetje.

Web Hosting i Menaxhuar i WordPress nuk është për të gjithë

Pasi të keni lexuar sa më sipër, mund të jeni gati të nënshkruani në vijën me pika dhe të azhurnoni hostimin e faqes tuaj në atë që është më e shpejtë, më e sigurt, e menaxhuar dhe e mbështetur nga një ekip ekspertësh të WordPress.

Sidoqoftë, mbajtja e menaxhuar e WordPress nuk është për të gjithë. Kostoja mund të jetë një faktor ndalues ​​për shumë përdorues. Ndërsa ky investim shtesë, në krahasim me nivelin e hyrjes në pritje të përbashkët, sjell shumë përfitime në tryezë, tarifat mujore më të larta mund të jenë jashtë kufijve për disa pronarë të rinj të uebfaqes.

Lajmi i mirë në këtë departament është se ndërsa kjo hapësirë ​​po bëhet më konkurruese, çmimet përfundimisht po bien. Sidoqoftë, për shkak të rritjes së kostove për ofrimin e këtij lloji të hostimit, nuk ka gjasa që ata kurrë të arrijnë nivelet e bodrumit të volitshëm të pritjes së përbashkët.

Paketat e pritura të niveleve të hyrjes gjithashtu ofrojnë pako lotuese për sy, duke përfshirë hapësirën e pakufizuar të serverit, bandën e pakufizuar, mundësinë për të pritur një numër të pakufizuar faqesh në internet dhe karakteristika të tjera të panumërta të dobishme.

Një paketë pritëse e mirë e menaxhuar nga ana tjetër, do të ofrojë paketa shumë më realiste dhe nuk do të jetë në gjendje të konkurrojë me këto kushte.

Sidoqoftë, këto shtesa mbresëlënëse të pritjes së përbashkët janë shpesh një hile, duke dëshmuar adet e vjetra që nëse tingëllon shumë mirë për të qenë e vërtetë, me siguri është.

Një çështje tjetër e mundshme për t’u marrë parasysh është mungesa relative e lirisë mund të merrni me hostimin e menaxhuar të WordPress.

Për dallim nga më shumë paketa gjeneruese të gjeneratave, nuk jeni të lirë të instaloni aplikacione dhe programe të tjera në hapësirën tuaj të internetit, dhe me disa hostë ka disa shtojca që janë të ndaluara.

E gjitha kjo varet nga fakti se serverët e mbajtjes së faqeve në internet janë konfiguruar në një mënyrë specifike në mënyrë që të ofrojnë nivele më të larta të performancës dhe sigurisë në faqet e internetit të WordPress.

Prandaj skriptet e tjera që mund të ndikojnë negativisht në performancën nuk lejohen.

Nëse keni nevojë për lirinë për të qenë në gjendje të instaloni softuer shtesë ose skriptete të personalizuara, por prapëseprapë dëshironi nivele më të larta të performancës, atëherë pritja e menaxhuar me VPS mund të jetë një mundësi më e mirë.

A po menaxhon WordPress Hosting për Ju?

Pra, tani që ju keni një kuptim më të mirë të asaj që është menaxhuar WordPress, duke përfshirë cilat janë avantazhet, si dhe disa nga disavantazhet, ju takon juve të vendosni nëse është lloji i duhur i web hosting për ju.

Duke folur personalisht, nëse përdorni vetëm WordPress dhe keni buxhet për mbajtjen e menaxhuar të WordPress, ia vlen të bëni blerje për një host të përshtatshëm që ofron këtë lloj shërbimi.

Përfitimet tejkalojnë më shumë negativët dhe nëse buxheti juaj mund të shtrihet në të, hostimi i menaxhuar ka potencialin për të qenë një investim i shkëlqyeshëm.

Kompanitë pritëse të menaxhuara WP

Bluehost

Bluehost ofron mundësi të shpejtë, të sigurt dhe të thjeshtë të menaxhuar të WordPress me një çmim shumë të përballueshëm.
Hosth WordPress i Menaxhuar Bluehost

 • Nga 12.49 dollarë në muaj
 • E ndërtuar në një platformë VPS
 • Integruar me ManageWP dhe MOJO Marketplace
 • Përfshin SiteLock, CDN të përparuar dhe SiteLock WAF
 • Pa tarifa të fshehura, në çdo kohë garanci për kthimin e parave

SiteGround

SiteGround është një mundësi e shkëlqyeshme për ata që nuk duan të shpenzojnë para për ofruesit e shtrenjtë të pritjes. SiteGround siguron mbajtjen e menaxhuar të WordPress me një çmim shumë të përballueshëm.
SiteGround Hosted WordPress i Menaxhuar

 • Nga 3,95 $ në muaj (60% zbritje nga çmimi i rregullt)
 • Instalim falas i WordPress-it & Domain falas
 • Më e Sigurt me Autofdatat
 • Transferim Falas WordPress
 • WordPress më i shpejtë me CDN & vend i fshehtë

MediaTemple

MediaTemple është një ofrues i njohur primi i programeve hosting që ofron programe të shpejtë të menaxhimit të shpejtë, të sigurt dhe të primit të WP.
Pritja e menaxhuar e tempullit të mediave WordPress

 • Nga 29 dollarë në muaj
 • shpejt & host i thjeshtë i WordPress
 • Thelbi automatik i WordPress & azhurnimet e sigurisë
 • Bandwidth i pakufizuar
 • Mjedisi skenik me 1 klik
 • Paneli i kontrollit Gjithë në një
 • Përfshin 3 instalime të WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map