Drupalin arvostelu

Drupal – on ilmainen avoimen lähdekoodin CMS, joka tarjotaan perustana yleisille ominaisuuksille ja temaattisille ryhmille, joita tarvitaan tiettyjen tehtävien, kuten esimerkiksi verkkokaupan luomiseen, ratkaisemiseksi. Yleensä järjestelmä on verkkosivustojen rakentaja, joka koostuu moduuleista, jotka ylläpitäjä järjestää vaaditussa kokoonpanossa.


Tärkeimmät Drupalin ominaisuudet sisältävät joustavuuden ja mahdollisuuden ratkaista samat tehtävät monin tavoin. Tämä tekee järjestelmästä suositun ammattilaisten web-suunnittelijoiden keskuudessa, jotka asettavat etusijalle etenkin toiminnan vapauden. Samanaikaisesti Drupal on hyödyllinen työkalu aloittelijoille. Sinun täytyy vain viettää aikaa oppia sen suorituksen perusteet.

1. Helppokäyttöisyys

Aloittelijoille on vaikeampaa tutkia Drupalin koko ominaisuusjoukkoa verrattuna WordPress tai Joomla, esimerkiksi. He eivät kuitenkaan kohtaa vakavia ongelmia alustan hallitsemisessa. On mahdollista mennä ilman ohjelmointitaitoja ja käyttää vain valmiita tehtäviä tai jopa ladata tietyn tehtävän suorittamiseen tarvittava ohjelmistoasennuspaketti, kuten verkkokaupan verkkosivuston avaaminen, esimerkiksi.

Drupal Editor

Voit käyttää Drupalia perustana uutissivuston organisoinnille, foorumin perustaminen ja portaali kehitetyn sosiaalisen komponentin kanssa, mikä tekee online-myyntiä. Riippumatta ideastasi, löydät luettelon, joka tarjoaa ilmaisen moduulin tai ohjelmiston valmiilla ominaisuusjoukolla, joita tarvitaan tehtävän suorittamiseen onnistuneesti. Tietoisuus vastaavista vaadituista taitoista auttaa käyttäjää luomaan itsenäisesti moduuleja tai muokkaamaan käytettävissä olevia laajennuksia.

2. Ominaisuusjoustavuus ja joustavuus

Drupal on enemmän kuin sisällönhallintakehys kuin järjestelmä. Yleensä tämä on perusta, jonka käyttäjä täyttää itsenäisesti moduuleilla ja sovelluksilla, joita tarvitaan verkkosivujen kunnolliseen suoritukseen.

Itse perusta tarjoaa liian rajoitetun määrän sisällönhallintatyökaluja. Tämä ei ole kehittäjien virhe, vaan oikein harkittu ratkaisu, joka korostaa järjestelmän joustavuutta ja sen suuntautumista kokeneille kehittäjille tai niille, jotka ovat valmiita oppimaan, lukemaan foorumeita ja katsomaan video-oppaita.

Jopa tällainen minimalistinen työkalusarja sisältää elementtejä, joilla on paljon merkitystä tulevalle verkkosivustolle. Nämä ovat esimerkiksi esiasennettuja työkaluja henkilökohtaisten käyttäjätilien järjestämiseen. Ne auttavat kehittämään laaja-alaisia ​​portaaleja foorumeilla ja muilla sosiaalisilla keinoilla käyttäjien vuorovaikutukseen.

Drupal Luo viesti

Perusta tarjoaa vain ne ominaisuudet, jotka ovat välttämättömiä CMS-verkkosivuston luominen tyhjästä. Lisätoimintojen muodostuminen toteutetaan integroimalla moduulit, jotka vastaavat näiden tai näiden ominaisuuksien lisäämisestä. Järjestelmän käynnistäminen vastaaville hankkeille tyhjästä ei kuitenkaan ole kätevin ratkaisu. Siksi käyttäjät ovat käyttäneet tilaisuutta muodostaa ohjelmistojen asennuspaketit, jotka toimivat hyvin tietyn tehtävän tehokkaaseen suorittamiseen.

Oletetaan, että sinulla on aikomus luoda verkkokauppa Drupalin kanssa. Tässä on kaksi tapaa tehdä tämä, nimittäin:

 1. Perusjärjestelmäversion lataaminen, etsiä ja ladata eCommerce-moduuleja omillasi ja muokata ja määrittää verkkosivusto sitten tarpeitasi vastaavasti.
 2. Voit ladata vastaavan ohjelmistoasennuspaketin ja perustaa verkkosivusto sen avulla.

Toinen vaihtoehto on paljon yksinkertaisempi, mutta se liittyy vain tyypillisten tehtävien kehittämiseen. Jos luot verkkosivun, jonka toiminnot ovat riittämättömät, jäljelle jää vain yksi muunnos – ladata Drupal-kehysperusta ja lisätä siihen itsenäisesti moduuleja ja sovelluksia.

Tutustu lyhyeen luetteloon temaattisista kokoelmista, jotta ymmärrät tehtävien valikoiman, jotka voit ratkaista ohjelmiston asennuspaketin vaihtoehdoilla:

 • Avaa Atrium – yritysratkaisu, jossa on blogi, kalenteri ja tehtäväluettelo.
 • Drupal Commons 3.0 – yritysverkko, jolla on jaetut käyttöoikeudet, käyttäjäprofiilit ja uutiset.
 • Driggs – kokoelma, jota tarvitaan uutissivustojen luomiseen.
 • OpenStore – ohjelmistojen asennuspaketti, jossa on työkalupakki, jota tarvitaan online-myynnin järjestämiseen.

Drupalin laajennettavuudella on yksi tärkeä erityispiirre, joka eroaa alustasta samanlaisesta CMS: stä. Vaikka WordPress mahdollistaa tietyn ominaisuuden lisäämisen asentamalla yhden laajennuksen, Drupal-moduuleja käytetään enimmäkseen yhdistelminä. Tämä on myös verkkokehittäjien tarkoituksellinen ratkaisu, koska tällainen lähestymistapa sallii moduulien myötävaikuttaa toistensa ominaisuusjoukkoihin ilman päällekkäisyyksiä.

Drupalin asetukset

Asentaaksesi moduulin, sinun on ensin ladattava tiedosto tietokoneellesi ja lisättävä sitten alustalle kojetaulun ”Laajennukset” -kohdan kautta. Drupalilla ei ole kätevää integroitua luetteloa, kuten WordPressissä. Et tule täällä ollenkaan ilman moduuleja.

Esimerkiksi sivujen ja sisällön lisäämiseksi järjestelmä käyttää visuaalista CKEditor-työkalua. IMCE-moduuli on otettava käyttöön, jotta saataisiin hyödyllisempiä julkaisujen tekemiseen tarvittavia työkaluja. ”Taksonomia” -moduuli vastaa julkaisujen näyttämisestä verkkosivustolla. Puhumattakaan siitä, että SEO-parametrit puuttuvat perusjoukosta.

Drupal SEO

Drupal sopii oletusarvoisesti hakukoneiden vaatimuksiin, mutta verkkosivustojesi parantamiseksi hakukoneiden tuloksissa on käytettävä moduuleja. Tekninen optimointi kattaa useita vaiheita:

 • Aliasasetus.
 • Metatietojen ja mikrosuunnittelun integrointi.
 • Sivustokartan luominen.

Sisältö esitetään järjestelmässä solmutilassa – nämä ovat elementtejä, joilla on omat URL-osoitteensa. Osoitteet ovat koneille ymmärrettäviä, kun taas ihmisten on vaikeaa ymmärtää niitä, koska ne eroavat vain linkin lopussa olevista numeroista.

Drupal SEO

Jotta julkaisulle tai sivulle ymmärrettävä URL-osoite luodaan, on ensisijaisen tärkeää käyttää synonyymejä – nämä ovat ns. Voit tehdä sen manuaalisesti julkaisessasi viestiä tai tehdä prosessista automatisoidun käyttämällä Token-, CTool- ja Pathauto-moduuleja..

Jotta koko järjestelmä toimisi oikein, joudut määrittämään mallin, mutta tämä on paljon helpompaa kuin lisätä aliaksia manuaalisesti joka kerta..

Asenna SEO-moduulit myös muokataksesi metatietoja editorissa. Yksi suosituimmista yhdistelmistä on metatagi ja reaaliaikainen SEO Drupalille. Heti niiden lisäämisen ja aktivoinnin jälkeen sisällönkuvauskentät näkyvät sisällön lisäämisen ja muokkaamisen sivulla. Moduuleilla on myös asetukset. Voit esimerkiksi lisätä kuvauksia manuaalisesti tai käyttää automaattisesti toimitettua tekstikatkelmaa.

Sivustokarttaa tarvitaan resurssien oikeaseen indeksointiin. Luo se käyttämällä XML-sivustokarttaa. Automaattisessa tilassa vain kotisivu lisätään karttaan. Siksi sinun on avattava moduuliasetukset ja lisättävä manuaalisesti muut verkkosivut.

3. Suunnittelu

Teemojen lukumäärä:2000+
Ilmaisia ​​teemoja&# X2714; JOO
Maksetut teemat:$ 23- $ 58
Vastuullinen suunnittelu&# X2714; JOO
Lajittele toimialan mukaan:&# X2714; JOO
CSS-koodin muokkaus:&# X2714; JOO

Drupal antaa sinun asettaa paitsi käyttäjäosan, myös kojelaudan suunnittelun. Tämä on toinen vivahde, joka osoittaa järjestelmän joustavuuden. Tämä on erityisen tärkeätä kokeneille web-suunnittelijoille, jotka perustavat järjestelmän vastaamaan omia tarpeitaan kaikilla näkökohdilla.

Heti Drupalin asennuksen yhteydessä käyttäjä voi käyttää useita vakiomalleja. Voit valita yhden saatavissa olevista vaihtoehdoista ja muokata sitä tai siirtyä suoraan luetteloon virallisella verkkosivustolla. Se tarjoaa yli 2000 mallia – on teemoja, joilla ei ole edes edes reagoivaa suunnittelua, mutta sinäkin törmännyt nykyaikaisiin variantteihin. On selvää, että on järkevää valita reagoivat mallit, jotta verkkosivusto olisi helposti saatavissa muista laitteista, paitsi työpöytälaitteista.

Suurin haitta on kyvyttömyys asentaa haluamasi teema suoraan kojelautaan, koska se voidaan tehdä WordPressissä. Jos haluat lisätä uuden mallin järjestelmään, sinun tulee ensin ladata se tietokoneellesi arkistotiedostona ja ladata sitten verkkosivupalvelimelle Ulkoasu-osion kautta..

Ladattu malli tulee käytettäväksi asennettujen mallien yleisessä luettelossa – sinun on vain valittava ja aktivoitava se.

Drupalin teema-asetukset

Riippumatta siitä, kuinka valittu malli on, sitä tulisi räätälöidä hyödyksi lisäämällä / poistamalla widgettejä, perustamalla valikoita, valitsemalla värimalleja, luomalla logoja jne. Näiden tehtävien suorittamiseksi Drupal tarjoaa kaksi päätyökalua:

 • Estä asettelu – visuaalinen editori, johon yleinen verkkosivuston suunnittelu on asetettu samalla tavalla kuin suosituimmissa verkkosivustojen rakentajissa – ts. Vetämällä valmiita elementtejä.
 • Teeman asetukset – malliparametrit, joiden avulla voit muuttaa kokonaan värimaailmaa, määrittää kuvan näyttöparametrit, määrittää logon ja faviconin.

Jos et löydä sopivaa teemaa ilmaisesta mallikokoelmasta tai et pysty määrittämään mallia tarvittavalla tavalla, voit tilata suunnittelun kehittämisen ammattimaisilta verkkosuunnittelijoilta. Onneksi Drupal on melko yleinen ja suosittu järjestelmä, jonka avulla voit löytää tämän alan asiantuntijan ilman mitään ongelmia.

4. Asiakastuki

Drupalin asiakastukeen on vaikea soittaa liian laajalle, mutta sen tarjoamat vaihtoehdot kattavat vallitsevan määrän käyttäjien tarpeita. Tämä koskee erityisesti ensimmäistä kertaa käyttäjiä, jotka yrittävät parhaansa tutkia ja hallita kaikki alustan vivahteet ennen Web-sivustojen avaamista.

Drupal tarjoaa laajan valikoiman yhteisön tuki ja runsaasti opetusmateriaaleja, jotka tarjoavat kaikki vaadittavat tiedot järjestelmän käytöstä, sen teknisistä tiedoista, tärkeimmistä ominaisuuksista ja sovellustiedoista.

Täällä on tehokas yhteisöfoorumi, joka sisältää useita Drupaliin liittyviä aiheita ja joita järjestelmän käyttäjät ja asiantuntijat päivittävät säännöllisesti. Voit ottaa yhteyttä tukitiimeihin käyttämällä sähköpostivaihtoehtoa, puhelinyhteyttä ja jopa live-tukea.

5. Hinnoittelupolitiikka

Drupal on ladattavissa tai asennettavissa ilmaiseksi isännöinnissä olevasta kojetaulusta. Järjestelmäpaketit löytyvät erillisistä Linux-kokoelmista tai suunnitelmista, mutta ne eivät useimmiten vastaa vaadittua versiota. Siksi niiden soveltaminen ei välttämättä ole aivan turvallista.

Järjestelmän perustan lisäksi on olemassa useita kokoelmia – esimerkiksi kevyt Drupal-versio tai verkkokaupan valmis ratkaisu. Niitä on saatavana myös ilmainen lataus, mutta joitain ohjelmistojen asennuspaketteja ei ole päivitetty melko pitkään. Siksi turvallisimman ratkaisun tarjoavat perustan lataaminen ja siihen riittämättömien moduulien lisääminen tai järjestelmän asentaminen isännöinnissä olevan kojelaudan kautta.

Siitä huolimatta sinun on silti suunniteltava tietty budjetti ennen verkkosivuston luomista Drupalille. Rahat käytetään isännöintiin (suosittelemme Bluehost) ja verkkotunnuksen nimi. Jälkimmäinen ostetaan vuodeksi pidennysmahdollisudella tai voisi olla saada ilmaiseksi. Verkkotunnuksen hinta riippuu yleensä vyöhykkeestä, johon se kuuluu, mutta sinun pitäisi yleensä luottaa 15–30 dollariin vuodessa. Jaettu hosting maksaa lähes 3–5 dollaria, laskettuna kuukaudeksi.

6. Hyödyt ja haitat

Tärkein Drupalin etu mainittiin jo useita kertoja. Järjestelmän joustavuus mahdollistaa sen asettamisen omien tarpeidesi mukaan. Peruspaketissa alusta tarjoaa vain vähimmäisominaisuudet, mutta laajennusten ja taitojen älykäs käyttö tekee siitä universaalin projektikehitysjärjestelmän, joka pystyy ratkaisemaan monimutkaisen tason tehtävät. Muut edut ovat seuraavat:

 • Järjestelmän perustan kestävä suorituskyky.
 • Avoin koodi, joka on kerännyt edistyneen käyttäjäyhteisön järjestelmän ympärille.
 • Korkea turvataso.
 • Nopeampi suorituskyky yksittäisen järjestelmän lunastuksen ansiosta.
 • Rikas ilmaisten ylimääräisten asiakirjojen, mukaan lukien teemat ja laajennukset, perusta.

Kuka tahansa käyttäjä voi luoda moduuleja Drupalin kanssa, mutta ne lisätään luetteloon vasta vakavan moderoinnin jälkeen. Siksi, jos käytät luotettavia lähteitä, et kohtaa haittaohjelmaongelmia tai huonosti suojattuihin moduuleihin liittyviä ongelmia.

Toinen etu, joka tässä on otettava huomioon, on Drupalin käyttäjien järjestämä tukijärjestelmä. Alusta on melko vaikea hallita aloittelijoille. Siksi useimmilla käyttäjillä on usein tarve etsiä vastauksia kysymyksiinsä muualta. Suurimmasta osasta ongelmia on keskusteltu Drupalin käyttäjäfoorumeilla, mutta jos olet törmännyt virheeseen, jota kukaan ei ole aiemmin havainnut, yhteisö voi auttaa sinua ratkaisemaan sen yhdessä ilman vaivaa..

Järjestelmällä on myös haittoja, jotka ovat todellakin varsin ilmeisiä. Ensimmäisen kerran käyttäjillä on vaikea syventyä verkkokehitysprosessiin heti alusta alkaen. Sinun on aluksi vietettävä aikaa tutkia moottoria ja lukea foorumeita. Prosessi voi tuntua monimutkaiselta verrattuna esimerkiksi WordPressiin, mutta se ei ole niin – tarvitset vain enemmän aikaa ymmärtääksesi kuinka kaikki täällä on järjestetty.

Jos vertaamme jatkuvasti Drupalia WordPressiin, niin Drupalilla on vähemmän malleja ja moduuleja, mikä on aivan selvää. Kaikki parhaat elementit ja ominaisuudet toimitetaan maksetun lisenssin käyttäjille. Tilanne on samanlainen kuin muissa ilmaisissa CMS: issä, mutta ilmaisten tarjousten määrä antaa sinulle mahdollisuuden sivuuttaa tämä haitta.

Toinen haitta on tekninen ja vaikuttaa verkkosivuston kustannuksiin. Drupal osoittaa usein tietokantaan. Siksi on pakollista ostaa kalliimpi isäntä projektin kunnollisen suorituskyvyn tukemiseksi verrattuna muihin ilmaisiin CMS-palveluihin.

Bottom Line

Drupalin kohderyhmään on aina kuulunut kokeneempia web-suunnittelijoita, jotka arvostavat ennen kaikkea järjestelmän skaalautuvuutta ja tehoa. Ammattimainen käyttäjäyhteisö on kuitenkin tehnyt paljon saadakseen alustan arvokkaiksi aloittelijoille. Tietokanta ja valmiit kokoelmat ovat vähentäneet alkuperäistä oppimiskäyrää, mutta Drupal on edelleen melko monimutkainen ja vaikeasti hallittavissa oleva järjestelmä verrattuna WordPressiin tai verkkosivustojen rakentajiin..

Ennen kuin valitset tämän CMS: n, sinun on arvioitava projektin monimutkaisuus. Drupalia suositellaan käytettäväksi suurissa projekteissa, joissa joustavuus, kestävyys ja turvallisuus asetetaan tärkeimpiä painopisteitä helppokäyttöisyyteen verrattuna..

Jos haluat luoda blogin tai verkkokaupan, jolla on rajoitettu tuotevalikoima, on paljon yksinkertaisempaa tutkia ja hallita WordPressiä tai Joomlaa, ellei anna etusijaa nykyaikaiset verkkosivustojen rakentajat. Nämä ovat nykyaikaisia ​​palveluja, jotka tarjoavat toimintoja, joita tarvitaan hämmästyttävän monenlaisten ideoiden ratkaisemiseksi asettamatta korkeita vaatimuksia teknisille käyttäjän taitoille.

Kokeile Drupalia ilmaiseksi

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map