Google-sivustojen arvostelu

Google-sivustot – on verkkosivustojen rakentaja, tarpeeksi yksinkertainen aloittelijoiden hallitsemiseen, mutta tarjoaa myös vaivatonta ja intuitiivista web-kehitys- ja hosting-alustaa. Se on Jotspotin uudelleenkehittely, jonka Google osti vuonna 2006. Nykyään Googlen sivuston rakentaja ei näytä Jotspotilta, paitsi tosiasia, että molemmat isännöivät wiki-järjestelmiä, jotka mahdollistavat sisällön luomisen, muokkaamisen ja laajentamisen yhteistyössä.


Google-sivustoista on nopeasti tullut suosittu alusta intranetien ja koulusivustot, ja jopa rento vilkaisu osoittaa, että rakentaja on tehnyt joitain parannuksia viimeisimmän Google Sites -arvioinnin jälkeen noin vuosi sitten. Jos tarvitset monimutkaisempaa verkkosivustoa, kuten verkkokauppa tai a blogi, esimerkiksi ei ole mitään järkeä etsiä tarvittavia toimintoja täältä. Järjestelmää käytetään enimmäkseen yksinkertaisten verkkosivustojen käynnistämiseen päivittäiseen käyttöön.

Järjestelmä on epäilemättä loistava ratkaisu yrityksen intranettiin, mutta soveltuuko se yrityksen verkkosivuston luomiseen? Päätimme viedä Google-sivustot jälleen vauhtinsa vastatakseen tähän kysymykseen.

Kesäkuussa 2017 Google on ilmoittanut verkkosivustoista Google My Business – erillinen yritysosastopalvelu, jonka avulla voidaan luoda yritykselle ilmainen verkkosivusto, joka on rekisteröity Google My Business -palveluun. Tästä eteenpäin yrityskäyttäjät voivat luoda yrityksen verkkosivuston google-tilinsä sisään. Mikään erityinen, käyttöliittymä on melkein sama kuin perinteiset Google-sivustot. Tästä versiosta puuttuu suurin osa hyödyllisistä liiketoiminnan työkaluista, verrattuna esimerkiksi uKitiin – erikoistuneeseen yrityssivustojen rakentajaan. Jatkamme tarkistusta!

1. Helppokäyttöisyys

Jos sinulla on Gmail- tai jokin muu Google-tili, voit ohittaa rekisteröintivaiheen – rakentaja on käytettävissä kaikille olemassa oleville tilille. Onneksi on olemassa muutamia uusia teemoja, joilla on sama moderni ilme ja tunnelma. Testisivustolle valitsimme liiketoimintateeman.

Kun olet tehnyt perusasetukset, voit aloittaa verkkosivustosi mukauttamisen ja rakentamisen WYSIWYG-muokkausympäristössä. Vaikka voit lisätä, muokata ja poistaa kuvia, kopioida ja erilaisia ​​widgettejä, suurta osaa sivusta ei ole muokattavissa, etenkin sivustosi suunnitteluasetuksissa.

Google-sivustot - toimittaja

Kaiken kaikkiaan se on melko helppokäyttöinen eikä vaadi erityisiä taitoja. Rakentajalla on useimpien Google-sovellusten ulkoasu ja tuntuma, mikä tekee käyttöliittymästä tutun ja intuitiivisen. Työkalurivikuvakkeet ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin Google Drive.

2. Ominaisuudet & Joustavuus

Kun luot uuden sivun sivustollesi, voit valita joukosta erityyppisiä sivutyyppejä sen mukaan, minkä tyyppistä sisältöä haluat lisätä sivulle. Erityisesti voit luoda seuraavia sivutyyppejä:

 • Nettisivu. Voit järjestää tämän sivutyypin haluamallasi tavalla: kirjoittaa kopioita, upottaa gadgeteja, liittää asiakirjoja ja antaa muiden yhteistyökumppaneiden myös kommentoida sivujasi..
 • Ilmoitukset. Tämä sivutyyppi on tarkoitettu uutisten lähettämiseen. Aivan kuten blogi, se näyttää lisäämäsi viestit aikajärjestyksessä.
 • Arkistokaappi. Tämän sivutyypin avulla voit tallentaa ja hallita tiedostoja, jolloin niiden jakaminen muiden sivustosi käyttäjien kanssa on helppoa. Yhteistyökumppanisi voivat tilata sivun saadaksesi ilmoituksen tiedostojen lisäämisestä, muuttamisesta tai poistamisesta.
 • Lista-sivu. Listaan ​​lisätyt kohteet on helppo lisätä, muokata ja poistaa. Samoin kuin arkistosivulla, käyttäjät voivat tilata saada ilmoituksia.
 • Aloitussivu. Tämä sivutyyppi sisältää kaksi osaa: yhden, jota voidaan mukauttaa näyttämään räätälöityjä laitteita, ja toisen, johon käyttäjät voivat lisätä sisältöä, jonka kaikki katsojat näkevät.

Kun olet järjestänyt sivusi, voit alkaa muokata niitä ja ladata sisältöä visuaalisesti. Rakentaja tarjoaa hyvin jäsennellyn ominaisuusjoukon. Lisää-painike sisältää 3 osiota (Yleinen, Gadgetit ja Google), joissa molemmissa on enemmän vaihtoehtoja: HTML-ruutu, Kaaviot, Kalenteri, Viimeisimmät viestit, Drive, Hangout, Kartta, Youtube jne. Varo kuitenkin, etteivät kaikki kolmannet osapuolen vempaimet toimivat suunnitellusti: lisäsimme Click-to-Call-gadgetin testisivustolle, ja se ei toiminut. Näyttää siltä, ​​että he lopettivat Gadget-kirjaston kuraation muutama vuosi sitten.

Verkkosivuston rakentaja tarjoaa runsaasti ominaisuuksia, jotka saavat sen toiminnallisuuden kohtuulliseen tasoon. Katso joitain heistä tietääksesi, mitä voit hyödyntää kehittäessäsi verkkosivustoasi:

 • Google-gadgetit. Nämä ovat integroitavat työkalut, jotka ovat samanlaisia ​​kuin tavalliset widgetit tai laajennukset (kalenterit, laskimet, uutissyötteet jne.), Joita voit käyttää verkkosivustollesi lisätehokkuuden lisäämiseen.
 • Google-verkkovastaavien työkalut. Olipa verkkosivustosi mukautettu verkkotunnus vai URL-osoitteen sivustot.google.com, Google-sivustot tekevät hakukoneille indeksoinnin helpommaksi (tämä lisää automaattisesti verkkosivustosi sijoitusta hakutuloksissa).
 • Google Analytics. Järjestelmä sallii Google Analyticsin määrittämisen ja yhdistämisen ilmaiseen Google-tiliisi, jotta voit seurata verkkosivustojen tilastoja.
 • Google Suite -integraatio. Tämä on yksi järjestelmän tärkeimmistä ominaisuuksista, jonka avulla kaikki G Suite -laajennukset voidaan integroida verkkosivustoosi (mukaan lukien Google Docs, Maps, Drive jne.) Ilman kolmansien osapuolien laajennuksia ja lisäosia..
 • HTML / skriptien integrointi ja muokkaaminen. Google-sivustojen avulla voit joko kirjoittaa käsin skriptejä tai valita ja integroida verkkosivustosi mukautettuja HTML-lohkoja, jotta tärkeimmät prosessit automatisoituvat.

Lisäksi verkkosivuston rakentaja antaa mahdollisuuden lisätä useita avustajia ja tilata sivuston muutoksia. Hyviä uutisia niille, jotka haluavat päästä konepellin alle – rakentaja antaa käyttäjien muokata joitain HTML-koodeja. Edistynyt toimittaja on varustettu kätevällä Esikatselu-painikkeella.

Kun sivustosi on valmis, voit julkaista sen omalla verkkotunnuksellasi. Oletuksena jokainen Google Sites -verkkosivusto on julkinen verkossa. Tarvittaessa voit muuttaa käyttöoikeusasetuksia ja tehdä sivustostasi näkyvän vain tietyille ihmisille tai kenelle tahansa, jolla on linkki, kuten Google Drive.

3. Suunnittelu

Teemavalinta on parantunut huomattavasti edellisestä katsauksestamme lähtien, mutta se on edelleen keskinkertainen. Suunnittelusta puhuttaessa on tärkeää huomata, että Google Sites erottaa toisistaan teemat ja malleja. Teemat hallitsevat sivuston yleistä ulkoasua, värejä ja kuvia, kun taas mallit koskevat asettelua ja sivutyyppejä. Joten kun napsautat Muuta sivumallia -painiketta, aiot tosiasiallisesti muuttaa sivutyyppiä (kuvailtu aiemmin), ei perusteemaa. Jos haluat muuttaa perusteemaa, siirry Teemat, värit ja kirjasimet -osaan.

Suunnittelu

Google-sivustojen avulla saat paljon vähemmän mukautusvaihtoehtoja kuin Wix tai Weebly. Voit valita yhdeksästä 1-, 2- ja 3-sarakkeen asettelusta, ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä mukautetut alatunnisteet, lisätä sivupalkkeja ja muuttaa myös fontteja, värejä ja taustoja.

Mobiili näkymä. Optimoitua näkymää ei toimiteta automaattisesti. Se on otettava käyttöön manuaalisesti ohjauspaneelissa. Muutoin sivustosi kävijät näkevät sivustosi normaalin työpöytäversion pienillä näytöillä.

Pöytäkone tai mobiili

Google-sivustot - mobiilinäkymäGoogle-sivustot - päivitetty mobiilinäkymä

Yhteenveto:

4. Asiakastuki

Google Sites tarjoaa sisäänrakennetun ohjeosion, josta löydät nopeasti ohjeen sivustosi muokkaamiseen. Siellä on myös valtava ohjekeskus, joka sisältää yksityiskohtaisia ​​ohjeartikkeleita. Voit myös lähettää palautetta ja sisällyttää automaattisesti kuvakaappauksen nykyisestä sivustasi. Sisäänrakennettu kuvakaappaus-asetus antaa sinun korostaa palautteesi kannalta merkityksellisiä sivua koskevia alueita ja pistää kaikki henkilökohtaiset tiedot.

5. Hinnoittelupolitiikka

Google-sivustot on ilmainen sovellus, joka tulee osaksi Googlen tuotantopakettia. Jos olet ilmainen Googlen käyttäjä, sivustosi tallennustila on rajoitettu. Jotta voit lisätä sitä ja saada enemmän toimintoja, sinun on päivitettävä yhteen maksettuihin G Suite -tarjouksiin. Nämä sisältävät:

 • Basic (5 dollaria / kuukausi tai 50 dollaria / vuosi) – Tarjoaa joukon ammattimaisia ​​yrityssovelluksia ja 30 Gt tallennustilaa;
 • Liiketoiminta (10 dollaria / kuukausi tai 120 dollaria / vuosi) – Tarjoaa parannetun joukon yrityssovelluksia, joissa on rajoittamaton tallennustila ja arkisto;
 • Yritys (25 dollaria / kuukausi tai 300 dollaria / vuosi) – Tarjoaa premium-yrityssovelluksia, joissa on laajennetut hallinta- ja toimintovaihtoehdot.

Kun sivustosi on valmis, voit yhdistää aiemmin ostetun verkkotunnuksen tai ostaa uuden Googlen kautta. Google-kumppanit useiden verkkotunnusten tarjoajien kanssa auttavat sinua läpi prosessin ja määrittämään Google-sovellukset uudelle verkkotunnuksellesi.

6. Hyödyt ja haitat

Kuten kaikki muutkin verkkosivustojen rakentajat, myös Google-sivustot sisältävät joukon etuja ja haittoja, joilla on paljon merkitystä järjestelmän valinnassa. Palvelkaamme heitä alla olemaan käsitys palvelun eduista ja haitoista:

Plussat:
Haittoja:
&# X2714; Helppokäyttöisyys;
&# X2714; Verkkosivun analytiikka;
&# X2714; Yhteinen pääsy verkkosivustoille;
&# X2714; Ilmainen hosting;
&# X2714; Vedä ja pudota -editori.
✘ CSS: ää ei käytetä avoimesti.
✘ HTML: n rajoitettu käyttö;
✘ Rajoitettu verkkokauppa;
Rajoitetut blogivaihtoehdot;
✘ Vanhentuneet mallit.

7. Kilpailijat

Täällä kerättiin vertailut Google-sivuston tärkeimpiin kilpailijoihin suosituimpien verkkosivustojen rakentajien joukossa:

Wix vs. Google-sivustotGoogle-sivustot vs. WordPress

Itse asiassa mikä tahansa nykyaikainen SaaS-palvelu on selvä voittaja verrattuna Google-sivustoihin. Vertailut Wixin ja WordPressin kanssa osoittavat tämän tosiasian selvästi.

johtopäätös

Google-sivustot on loistava vaihtoehto, kun halutaan luoda yksinkertaisia ​​verkkosivustoja, joissa on minimalistinen muotoilu ja rajalliset toiminnot. Järjestelmä on helppokäyttöinen, mikä tekee siitä hienon valinnan kokemattomille käyttäjille tai niille, jotka haluavat saavuttaa mukavan tuloksen ilman vakavaa aikaa, vaivaa ja rahaa.

Alustan avulla on helppoa ja nopeaa lisätä sisältöä muista Google-ominaisuuksista, kuten Maps, Drive tai Youtube. Se on ilmainen, joten voit käyttää sitä kokousten suunnittelemiseen, tiedon jakamiseen, yhteistyöhön ryhmäprojektissa tai yhteydenpitoon perheenjäsenten kanssa.

Emme kuitenkaan voi suositella sitä täysin toimivien yrityssivustojen kehittäminen aiot käynnistää yrityksen maineen parantamiseksi ja voiton tuottamiseksi. Niitä on niin paljon ominaisuuksiltaan rikkaampia vaihtoehtoja siellä. Google-sivustot tarjoavat erinomaisia ​​yhteistyöratkaisuja ja sidoksia erilaisiin Google Appseihin, mutta kilpailijat tarjoavat paremman hallinnan sivuston suunnittelusta ja paremmasta käyttöliittymästä. Selaa vain verkkoa löytääksesi kunnollisia verkkosivustojen rakentajia vastaamaan verkkosuunnittelustarpeisiisi.

Kokeile Google-sivustoja nyt

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map