Joomla arvostelu

Joomla – on all-in-one-CMS, jonka ominaisuuslaajennusta laajennetaan plugin-integraation avulla. Tämän avulla voit luoda foorumin erityyppisten verkkosivustojen luomiseen: yksinkertaisista promo-sivustoista aina laajoihin tietolähteisiin miljoonien järjestelmäkäyttäjien kanssa.


Joomla on vähän vaikeampi hallita kuin WordPress, mutta tämä ei estänyt sitä tulemasta suosituksi ratkaisuksi aloittelijoiden keskuudessa. Ammattimaisilla web-kehittäjillä on järjestelmän käyttöön liittyviä kysymyksiä tai kysymyksiä useita, mutta niillä on järkeä vain, kun kyse on yksittäisten projektien luomisesta. Kun puhutaan vakiotehtävien ratkaisusta, Joomla toimii melko hyvin heille.

1. Helppokäyttöisyys

Voit käyttää Joomlaa useiden tehtävien suorittamiseen, mutta paljastaaksesi sen kaiken potentiaalin, suosittelemme rakentamaan järjestelmän avulla keskisuuria ja suuria projekteja. Jos tarvitset yksinkertaisen promo-sivuston tai portfolion, löydät helposti yksinkertaisempia työkaluja, kuten esimerkiksi verkkosivustojen rakentajat. Joomlaa suosivat pääasiassa käyttäjät, jotka tarvitsevat monipuolisen yrityksen verkkosivuston, blogin tai verkkokaupan, jolla on runsas tuotevalikoima.

Joomla Dashboard

Joomla – on yksi niistä CMS-käyttäjistä, jotka päättävät aloittaa verkkokehitysuransa. Vaikka verkkovastaava ei ole koskaan käyttänyt tätä alustaa, hän on ehdottomasti törmännyt siihen palvelujen luettelossa, jota suositellaan avaamaan ensimmäinen verkkosivusto.

Tämä ei ole ollenkaan yksinkertaisin ratkaisu, mutta jos olet valmis investoimaan aikaa järjestelmän vivahteiden tutkimiseen, huomaat pian Joomlan tehokkuuden, joka on tehnyt siitä niin suositun web-rakennusratkaisun..

2. Ominaisuudet & Joustavuus

Joomlan asennuksesta ei ole melkein mitään kysymyksiä – useimmat isännöintipalveluntarjoajat mahdollistavat CMS: n asentamisen automaattisella tietokantayhteydellä vain muutamalla napsautuksella. Käyttäjän on vain lisättävä verkkotunnus jatkaaksesi suunnittelua ja asetusten säätämistä.

Joomla-toimittaja

Moottorin yksinkertaisuudesta huolimatta voit käyttää sitä käynnistämään erityyppisiä verkkosivustoja aina yhden sivun projekteista aina suuriin verkkokauppoihin ja portaaleihin, joissa on kehitetty käyttöliittymä. Joomlan yleismaailmallisuus toteutetaan järjestelmän toiminnallisuuden vakiolaajennettavuuden avulla laajennusintegraation avulla.

Alustan vakioominaisuuksista on järkevää korostaa seuraavia etuja:

 • Rekisteröintijärjestelmä, jossa on 9 käyttäjäryhmää, jotka eroavat toisistaan ​​jaettujen materiaalien käyttöoikeuksien, niiden muokkaamisen ja moderoinnin suhteen.
 • WYSIWYG-editori lisätäksesi uusia materiaaleja verkkosivuille.
 • Editoriin integroitu mediahallinta kuvien ja muiden tiedostotyyppien muokkaamiseen.
 • Sisällönhallinta, joka mahdollistaa verkkosivujen materiaalien hallinnan ja myös käyttäjien reaktion seuraamisen ylimääräisten moduulien avulla.

Järjestelmän erityispiirteistä on järkevää tuoda esiin parannettu verkkosivun latausnopeus, verkkosivujen hallintatila ja raportit virheistä oikea-aikaisessa ongelman korjaamisessa sekä yksityiset vuoropuhelut käyttäjien kanssa integroidun yleisen sähköpostijärjestelmän kautta.

Lisäksi on järkevää lisätä mahdollisuus järjestelmän laajennukseen. Joomla-luettelo mukana tulee laaja valikoima laajennuksia, jotka lisäävät järjestelmään uusia vaihtoehtoja. CMS-kokoonpano riippuu lopulta web-isäntän luoman projektin tyypistä ja monimutkaisuudesta.

Joomla-laajennukset

Täällä on mahdotonta mennä ilman laajennuksia: vakiojärjestelmäeditorista riippumatta on luettelo pakollisista laajennuksista, jotka tulisi asentaa verkkosivustolle. Integroimalla ne, Joomla varmistaa:

 • Roskapostin ja hakkeroinnin estävä suojaus;
 • Varmuuskopioiden luominen;
 • Tekninen optimointi huomioimalla hakukoneiden vaatimukset.

Erillisten ominaisuuksien lisääminen on mahdollista integroimalla liitännäiset tai mallitiedostojen muokkaaminen. Tämä koskee esimerkiksi Google-mittareiden asentamista: voit joko integroida ne koodeiksi tai aktivoimalla vastaavat laajennukset. Sopivimman vaihtoehdon valinta riippuu yksinomaan verkkovastaavan toiveesta ja taidoista.

Lue myös: Joomla vs Weebly -sivuston rakentajien vertailu.

Joomla SEO

Alustan tärkeimmät SEO-asetukset ovat saatavilla heti järjestelmän asennuksen jälkeen. Jos haluat muuttaa niitä, sinun tulee päästä Yleiset asetukset -osaan ja päästä “Verkkosivusto” -välilehteen. Tämän voit tehdä täällä:

 • Määritä verkkosivuston nimi.
 • Avaa rajoittamaton määrä käyttäjiä verkkosivustolle tai sulje se väliaikaisesti kolmansien osapuolten käyttäjiltä.
 • Ota verkkosivujen indeksointi käyttöön tai poista se käytöstä hakukoneissa.
 • Lisää kuvauksia ja avainsanoja, jotka ovat perustana verkkosivujen indeksoinnille.
 • Aktivoi ihmisystävälliset URL-osoitteet ja edelleenlähetysvaihtoehdot.

Nämä ovat järjestelmän optimoinnin vakioperiaatteet. Jotta saat kunnollisen tuloksen ja saat verkkosivustosi hakukoneiden tulosten kärkipaikoille, sinun tulee käyttää SEO-laajennuksia verkkosivuston edelleen optimointiin. Ilmaisista laajennuksista voimme tuoda esiin EFSEO: n ja SEOBossin. Ne tarjoavat lisätyökaluja metatunnisteiden lisäämiseksi manuaalisessa tai automaattisessa tilassa.

Joomla SEO

Jos tarvitset toiminnallisemman SEO-optimointityökalun, voit hankkia iSEO-lisenssin järjestelmän suorituskyvyn pidentämiseksi. Siihen kuuluu kuitenkin useita rajoituksia, jotka toimivat hyvin tärkeimpien laajennusvaihtoehtojen tutkimisessa. Jos et ole valmis maksamaan, anna etusija EFSEOlle tai SEOBossille. Jos huomaat, että on mahdotonta nousta verkkosivustollesi nopeasti tai ottaa käyttöön jokin muu ominaisuus ilman ylimääräisiä taloudellisia investointeja, voit valita maksetun iSEO-version.

3. Suunnittelu

Teemojen lukumäärä:5k+
Ilmaisia ​​teemoja&# X2714; JOO
Maksetut teemat:$ 59- $ 299
Vastuullinen suunnittelu&# X2714; JOO
Lajittele toimialan mukaan:&# X2714; JOO
CSS-koodin muokkaus:&# X2714; JOO

Verkkosivumallit määrittelevät visuaalisen projektiesityksen: värimaailma, sijainti, graafiset elementit. Voit käyttää ilmaisia ​​malleja, ostaa premium-teemoja, suunnitella yksilöllisesti omia malleja tai tilata ammattimaisilta verkkosivujen suunnittelijoilta – järjestelmän suosio varmistaa useiden vaihtoehtojen saatavuuden.

Suurin osa aloittelijoista suosii ilmaista mallivaihtoehtoa. Tämä on älykäs strategia, koska vaihtoehtoja on todella paljon, etenkin kun kyse on länsimaisista verkkosivustoista, joissa on paljon teemoja.

Joomlalla ei ole integroitua hallintapaneeliluetteloa, kuten esimerkiksi WordPress. Siksi mallin asentamiseksi sinun on ensin ladattava arkisto ja sen tiedostot tietokoneellesi. Malli ladataan CMS: ään hallintapaneelin “Extension Installation” -osan kautta.

Heti asennuksen valmistuttua uusi malli tulee saataville ”Malline Manager” -osiossa. Sinun tarvitsee vain valita ja aktivoida se. On mahdollista joko käyttää yhtä mallia koko verkkosivustolle tai määrittää erilaisia ​​suunnitteluvaihtoehtoja erillisille sivuille.

Mallien mukauttaminen on saatavana kahdessa tilassa. Ensimmäinen tarkoittaa vakiomallipohja-asetusten käyttöä. Niiden lukumäärä muuttuu valitun teeman suhteen: esimerkiksi premium-teemat tarjoavat enemmän mukautusvaihtoehtoja verrattuna ilmaisiin malleihin. Tässä on kuitenkin myös poikkeuksia. Vakiovaihtoehdot edellyttävät fonttien, värimaailman, taustan, logon lähettämistä jne. Muokkausta.

Joomla-mallit

Toinen vaihtoehto on mahdollisuus mallitiedostojen muokkaamiseen, mikä edellyttää HTML-, CSS- ja JavaScript-tietämyksen tuntemusta. Voit selvittää useita suunnittelun räätälöinnin vivahteita kouluttavista videoista ja foorumeista, mutta minimaalisten taitojen hankkiminen vie vielä aikaa.

Kaikki mallitiedostot tallennetaan erillisiin kansioihin, jotka ovat saatavana malliluettelossa. Sinun on löydettävä tiedostot, jotka vastaavat erillisistä verkkosivun osioista, avaa ne editorin kautta ja tee muutokset. Heti uuden palvelimen kokoonpanon tallentamisen jälkeen uudet muokkaukset näkyvät käyttäjän verkkosivusto-osiossa. Ennen tiedostoeditorien tekemistä sinun on luotava niiden varmuuskopiot, jotta sinulla on mahdollisuus palata nopeasti alkuperäiseen kiinteään versioon.

Kun luot ensimmäistä CMS-verkkosivusto tyhjästä, voit helposti mennä työskentelemättä mallitiedostojen kanssa. Riittää, kun etsit sopivan teeman ja mukautat sen tarpeitasi varten käyttämällä käytettävissä olevia integroituja asetuksia. Verkkosuunnittelun perusmuokkaustoimintojen, kuten esimerkiksi navigointivalikon luominen, loppuun saattaminen ei vaadi ohjelmointitaitoja.

4. Asiakastuki

Joomlan asiakastuki tarjoaa laajat vaihtoehdot auttaa uusia ja nykyisiä CMS-käyttäjiä totumaan siihen ja aloittamaan laadukkaiden projektien rakentamisen ja hallinnan helposti. Foorumiosasto myöntää pääsyn useisiin järjestelmiin liittyviin aiheisiin, viimeisimpiin päivityksiin, ilmoituksiin, ilmoituksiin ja usein kysyttyihin kysymyksiin.

Täällä on paljon tietoa, jonka voit lukea ja jakaa. Dokumentaatio-osio tarjoaa pääsyn online-yhteistyöyhteisön käsikirjaan, joka on erityisesti suunniteltu Joomlan käyttäjille, suunnittelijoille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita lisätietoja järjestelmästä. Nykyään lähtien on yli 8000 artikkelia, jotka ovat kirjoittaneet, hallinnoineet ja kääntäneet yhteisön jäsenet.

Issue Tracker and Resources -hakemisto auttaa hallitsemaan projektien tilaa ja myöntämään pääsyn hakemistoon hyödyllisten järjestelmään liittyvien resurssien avulla. Jos haluat harjoittaa järjestelmän käytön perusteita, Joomla on valmis toivottamaan sinut tervetulleeksi videokoulutukseen. Täältä löydät lisätietoja palvelun käytön tärkeimmistä näkökohdista ja verkkosivustosi pitämisestä turvallisena ja päivitetynä.

5. Hinnoittelupolitiikka

Voit ladata Joomlan ilmaiseksi järjestelmän virallisilta verkkosivuilta tai yksityisen hosting-tilin hallinnollisen palkin kautta. Lisäosien ja mallien maksaminen ei ole pakollista – täällä on laaja valikoima ilmaisia ​​variantteja. Ainoa vaara on kehittäjien tuen puuttuminen, mutta se ei myöskään aiheuta vakavia ongelmia: Joomlalla on hämmästyttävä käyttäjäyhteisö, joka luo paljon hyödyllistä sisältöä alustalle.

Jotta verkkosivusto toimisi oikein, joudut kuitenkin maksamaan verkkotunnuksesta ja isännöinnistä. Itse asiassa taloudelliset investoinnit eivät tässä tapauksessa ole kovin vakavia. COM-alueen verkkotunnus maksaa yleensä noin 15 dollaria. Voit myös löytää palveluntarjoajia, jotka tarjota verkkotunnus ilmaiseksi koko vuodelle. Tilauksen vuosittainen jatkaminen maksaa sinulle hieman enemmän, mutta se ei ole silti suuri summa. Jos aiot ostaa verkkotunnuksen mistä tahansa temaattisesta alueesta, esimerkiksi verkkokaupan site.shop, hinnat eroavat hieman – hinnat alkavat 20 dollarilla vuodessa ja enemmän.

Ylläpidon hinta riippuu suunnitelman toimivuudesta, jota vaaditaan verkkosivuston julkaisemiseen. Esimerkiksi, kun käytät Bluehost, voit luoda pienen projektin ilman liikennerajoituksia ja mahdollisuutta yhdistää verkkotunnus hintaan 2,95 dollaria kuukaudessa. Jos luot verkkokaupan verkkosivusto, tarvitset edistyneempiä suunnitelmia. Tämän seurauksena myös alustan käyttökustannukset nousevat muodostaen 5,45 dollaria kuukaudessa virtuaalimajoituksessa.

Jos aiot luoda laaja-alaisen verkkosivuston, joka ei ole yhteensopiva virtuaalisen isäntän kanssa, sinun on hankittava oma virtuaalinen tai fyysinen palvelin. Hintaluokka eroaa täällä samoin kuin kehittäjän teknistä taustaa koskevat vaatimukset. Jos kuitenkin luot ensimmäisen verkkosivuston, niin riittää, kun lasketaan virtuaalisen isännöinnin budjetti – hinta on kohtuullinen vallitsevalle käyttäjämäärälle jopa kalleimmassa suunnitelmassa.

6. Hyödyt ja haitat

Joomla – on ilmainen alusta, jonka laajennukset ovat osittain yhteisön käyttäjien luomia. Tämän vuoksi CMS on ymmärrettävissä aloittelijoille ja kätevä käyttää kokeneille web-suunnittelijoille. Ensimmäisen luokan käyttäjät voivat käyttää vain valmiita ratkaisuja, kun taas toisen luokan käyttäjät voivat käynnistää yksittäisiä projekteja. Etujen luettelo ei rajoitu vain edellä mainittuihin etuihin. Järjestelmän muita kohokohtia ovat:

 • Rikas valikoima integroituja työkaluja ja tehokas laajennuskanta. Alustan avulla voit luoda monipuolisia projekteja pienistä verkkosivustoista suuriin verkkokauppoihin, joissa on rikas tuotevalikoima, alennusjärjestelmät ja mahdollisuus valita maksu- ja lähetysvaihtoehdot.
 • Uusien komponenttien säännöllinen integrointi, joka lisää hyödyllisiä toimintoja.
 • Tehokas käyttäjäyhteisö, joka luo tietokannan lähettämällä viestit ja oppaat sekä kehittämällä uusia laajennuksia ja malleja.

Suurin Joomlan haitta on tyypillinen kaikille avoimen koodin CMS-järjestelmille, joiden tuet ovat kolmansien osapuolien suunnittelijoille kehitettyjä laajennuksia. Tämä on järjestelmäversioiden yhteensopimattomuus. Lähes mikä tahansa järjestelmäpäivitys voi johtaa tilanteeseen, jossa mikä tahansa laajennus tai malli alkaa toimia ongelmien kanssa. Tämä on polttava ongelma, kun on kyse ilmaisten ratkaisujen käytöstä – niiden kirjoittajat vain lopettaa niiden tukemisen. Tämän seurauksena uudella järjestelmäversiolla ei ole ollenkaan tukea. Siksi voi joutua poistamaan kaikki laajennukset käytöstä ennen päivityksen asennusta ja tarkistamaan ne yksi kerrallaan varmistaaksesi, että niiden toiminta toimii oikein. Toinen vaihtoehto ei ole päivittää Joomlaa latauksen asennuksen jälkeen ollenkaan.

Verkkosuunnittelun ammattilaisilla, jotka eivät halua käyttää järjestelmää epästandardien verkkosivustojen käynnistämiseen, on myös Joomlaa koskevia valituksia. On hyvä suorittaa vakiotehtävät järjestelmällä, mutta riittämättömät rakenteelliset ongelmat ja liialliset koodinmuokkausvaihtoehdot ovat huomattava este käyttäjille, jotka haluavat valita palvelun perustana ainutlaatuisten projektien kehittämiselle. Samanaikaisesti se ei ole ongelma suurimmalle osalle käyttäjiä. Siksi Joomla nauttii edelleen suurta suosiota verkkovastaavien kanssa.

Bottom Line

Joomla – on yksi suosituimmista CMS-ylläpitäjistä, jotka ovat vasta aloittamassa uransa. Syyt sen laajalle soveltuvuudelle ilmenevät järjestelmän yksityiskohtaisen tarkastelun jälkeen. Joomla on helppo hallita, se tarjoaa paljon hyödyllisiä valmiita ominaisuuksia ja mukana tulee voimakkaita laajennettavuusnäkymiä mahdollisten laajennusten integroinnin vuoksi, joiden lukumäärä jatkaa kasvuaan.

Voit käyttää Joomlaa ideoidesi herättämiseen, mutta ottaen huomioon sen vakioominaisuudet, on tehokkaampaa käyttää järjestelmää käyttäjien edistyneiden hankkeiden käynnistämiseen: verkkokauppoihin, joilla on yksityiset ostostili, uutisportaalien ja yritysten verkkosivustoille. Suosittelen käyttämään yksinkertaisia ​​pienyritysten verkkosivustoja suosittu verkkosivustojen rakentaja. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä. Tämä on eräänlainen suositus – jokainen web-kehittäjä löytää argumentit, jotka vahvistavat tai kiistävät sen.

Kokeile Joomlaa ilmaiseksi

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map