KeePass-arvostelu

KeePass (nykyinen versio 2.43) – on avoimen lähdekoodin salasanojen hallinta. Se kehitettiin antamaan käyttäjille mahdollisuuden pitää kaikki pääsytietonsa yhdessä paikassa turvallisina ja terveinä. Ohjelmiston tärkein etu on, että et pakota tekemään kymmeniä uusia salasanoja loputtomiin online-tileihisi, joita sinulla on. Sovelluksen avulla on helppo pitää ne kaikki hallinnassa ilman, että sinun tarvitsee muistaa aivojen kiusallisia merkistöjen ja numeroiden yhdistelmiä. Ohjelma käyttää kaikkia uusimpia salaustekniikoita käyttäjän henkilökohtaisten tietojen suojaamiseksi, kun se sijaitsee hänen tietokoneellaan.


KeePassissa on yksinkertainen ja intuitiivinen käyttöliittymä, vaikka muut kuin teknikot saattavat vielä tarvita aikaa selvittääkseen, miten kaikki toimii täällä. Voit yhdistää kaikki lukuisat salasanasi yhden tilin alle yhdellä napsautuksella. Lisäksi ohjelma on täysin ilmainen ladata. Se on yhteensopiva kaikkien tärkeimpien käyttöjärjestelmien kanssa ja siinä on kannettava versio mobiililaitteille, joiden käyttöjärjestelmä on iOS ja Android. Lisäksi voit ladata sovelluksen ilmaiseksi. Katsotaanpa ja mitä KeePass voi tarjota.

1. Kuinka KeePass toimii

Verkkoalan kehittyessä jatkuvasti ihmisillä ei ole muuta tekemistä kuin suorittaa todennusprosessi joka kerta saadakseen hyötyä tietystä verkkopalvelusta. Useimmat järjestelmät ja alustat vaativat käyttäjän kirjautumisen ja salasanan syöttämisen. Jotta itsensä rauhoitetaan, jotkut ihmiset päättävät käyttää samaa salasanaa jokaisessa tilissä. Mikään ei voi olla turvallisuusnäkökohtien kannalta huonompaa. Toisaalta kymmenien yhdistelmien kirjoittaminen tai pitäminen mielessä näyttää melkein mahdottomalta.

Täältä KeePass saattaa tulla hyvä ratkaisu. Samoin kuin muut tyypilliset salasanan hallitsijat, Keepassin idea on laittaa kaikki munat yhteen koriin. Kun sanomme “munat”, tarkoitamme kaikkia saapumistietojasi pääsyä eri tileille verkossa. Kun sanomme “kori”, tarkoitamme KeePass Database (.kdbx)-tiedostoja, jotka tallentavat kaikki tiedot sekä muut tietokoneellasi olevat tiedostot.

Keepass tärkein

Ohjelma tulee avoimen lähdekoodin alustana, joka on melko kevyt ja helppo käyttää. Siinä on mukautettu käyttöliittymä, jonka avulla käyttäjät voivat luoda, hallita ja tallentaa erilaisia ​​tietokantoja yhdellä pääsalasanalla. Tarvitset vain tietokannan luomisen, ilmoittaaksesi verkkosivut, joihin haluat kirjautua sisään, ja käyttämään yhtä salasanaa jokaiselle.

Ohjelma vaatii ensimmäisen latauksen. Se tarkoittaa, että asut heidän henkilökohtaisista tiedoistaan ​​tietokoneellasi. Tämä tosiasia vähentää riskiä saada tietoja kolmansille osapuolille. Jotta voit hyödyntää KeePassia parhaiten, sinun on suoritettava useita vaiheita:

 1. Lataa sovellus.
 2. Lataa KeePass

 3. Pidä ohjelma asennettuna.
 4. KeePass asennus

 5. Luo ensimmäinen .kdbx-tietokantatiedostosi.
 6. Keepass Luo tietokanta

 7. Ilmoita kaikkien salasanojen pääsalasana.
 8. Keepass-pääsalasana

 9. Hyödy nopeasta ja yksinkertaisesta surffailusta.
 10. KeePass Web-surffailu

Muuten, KeePassia voidaan käyttää paitsi salasanojen hallintaan, myös myös muiden henkilökohtaisten tietojen, kuten tunnisteiden tai muiden tärkeiden asiakirjojen kopioiden, pitämiseen. Tietokannan salauksen lisäksi ohjelma käyttää avainten hajauttamista ja johdannaista. Se tarkoittaa, että järjestelmässä on erityisiä turvavälineitä estämään hakkereita arvaamasta sekä sanakirjahyökkäyksiä.

Lue lisää KeePass-tietoturvan merkityksestä hiukan eteenpäin. Ensinnäkin katsotaan tarkemmin kaikkia edellä mainittuja vaiheita.

2. Lataa ja asenna

Ensimmäinen askel on mennä viralliselle sivustolle ja ladata KeePass. Sovellus on saatavana useina ladattavina versioina. Ne sisältävät Windows- ja MAC-ohjelmat sekä kannettavat sovellukset mobiililaitteille. Kaikki versiot ovat saatavilla ZIP-tiedostoina, jotka tarvitaan lataamiseen. Ohjelmisto on melko kevyt. Joten, latausprosessi vie vain muutama minuutti.

Kun olet ladannut ZIP-tiedoston, sinun on asennettava ohjelma. Etsi KeePass.exe-tiedosto ja käynnistä asennusprosessi. Jos valitset kannettavan version, asennusta ei tarvita. Voit käyttää salasananhallintaa suoraan ZIP-tiedostosta. Viimeinen vaihe on syöttää kojelautaan ja luoda ensimmäinen .kdbx-tiedosto.

Luo KeePass-tietokanta

Tietokanta on oikeastaan ​​paikka, jossa kaikki salasanasi tallennetaan. Prosessi ei luota teknisiin taitoihin, vaikka aloittelijoille saattaa olla hieman hankalaa työskennellä KeePass-paneelissa. Se näyttää käytännöllisesti katsoen samalla tavalla kuin ohjauspaneeli CPU-asetusten hallintaan. Nopea vilkaisu riittää selvittämään, kuinka kaikki täällä toimii.

Tietokannan luominen sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Etsi paneelin yläosassa olevan työkalurivin Tiedosto-osa ja napsauta sitä.
 2. Valitse ”Uusi” luodaksesi uuden tiedoston.
 3. Näet uuden ikkunan, joka tarjoaa luoda pääsalasanan (ainoa muistettava kaikille tileille).
 4. Kirjoita salasana, napsauta “OK” ja toista salasana uudessa ikkunassa.
 5. Nyt sinun on määritettävä tietokanta. Täällä voit lisätä otsikon, käyttäjänimen ja URL-osoitteen sekä tehdä tarvittavat huomautukset tietokannan tunnistamiseksi.

Kuinka käyttää tulotietokantaa

Kun merkintä on lisätty, käyttäjällä on useita vaihtoehtoja käyttää niitä. Ne sisältävät:

 • Kopioi ja liitä – Kopioi vain salasana tietokannasta ja lisää se verkkosivuston tai alustan tarjoamaan ruutuun. Jotta asiat toimisivat nopeammin, on hyvä idea kopioida salasana Windowsin leikepöydälle.
 • Raahaa ja pudota – KeePassissa on vedä ja pudota -toiminnot, joiden avulla voit siirtää joitain kenttiä muihin aktiivisiin ikkunoihin. Valitse vain tarvittava kenttä, napsauta sitä, vedä annettuun tilaan ja vapauta hiiri ikkunan päälle, johon haluat lisätä salasanan..
 • Avaa URL – kuten aiemmin mainittiin, kokoonpanot antavat sinun ilmoittaa merkinnän URL. Voit avata sen suoraan KeePass-paneelista samalla, kun ohjelma lisää automaattisesti tarvittavat tulotiedot.

Kuten huomaat, sovellus on melko joustava tietokantojen ja salasanojen käytön suhteen. Se tarjoaa sekä manuaalisia että automatisoituja käyttötapoja, vaikka mikään niistä ei edellytä loputtomien yhdistelmien muistamista. Onko KeePassin käyttö todella turvallista??

3. Onko KeePass turvallinen?

Kuinka ohjelma suojaa käyttäjien henkilötietoja? KeePass käyttää tekniikan sekoitusta pitämään tiedot turvassa. Ne sisältävät:

 • Tietokannan salaus – Ohjelma pitää kaikki tiedostot salattuina. Ne sisältävät paitsi salasanan myös muut tekniset tiedot, mukaan lukien käyttäjänimet, URL-osoitteet ja muut kokoonpanot. Käytettyihin algoritmeihin kuuluvat AES, ChaCha20 ja jotkut muut.
 • Komponenttien puristus – turvaalgoritmi, joka pakkaa yhdistelmäavaimen kaikkien sen komponenttien kanssa 256-bittiseen avaimeen. Tämä menetelmä toimii, jos et käytä vain pääsalasanaa, vaan luot myös avaintiedoston, joka voidaan tallentaa tietokoneellesi.
 • Sanakirja- ja arvaussuojaus – toinen menetelmä, joka estää hakkereita arvaamasta tai sanakirjoittamasta hyökkäyksiä salasanan selvittämiseksi.

Lisävarusteisiin sisältyy satunnaislukujen generointi sekä prosessimuistisuojaus ja paljon muuta.

4. KeePass-ominaisuudet

Perustoimintojen lisäksi ohjelmassa on joukko lisävaihtoehtoja, jotka helpottavat käyttäjien elämää Webissä selaamisen aikana. Tärkeimmät ominaisuudet ovat seuraavat:

Auto-Type

Ominaisuus perustuu näppäinpainalluksen simulointimenetelmiin. Toisin sanoen voit asettaa painikeyhdistelmän, jonka KeePass käynnistää automaattisesti aina, kun sinun on täytettävä merkintätiedot. Ominaisuus voi koskea kaikkia selaimen kanssa avattuja aktiivisia ikkunoita.

Avaintiedostot

Hyvä vaihtoehto pääsalasanalle, jos joudut hallitsemaan kaikkia merkintöjä useista laitteista. Suurin etu on, että avaintiedostoissa on parannettu digitaalinen suojaus. Lisäksi ne ovat joustavampia, koska voit kuljettaa niitä mukanasi käyttämällä poltettua CD – levyä, USB: tä, muistitikkua jne.

Salasanan vientiominaisuus

Ohjelmalla on vientitoiminnot aina, kun joudut muuntamaan tulotiedot CSV-tiedostoiksi, HTML, TXT tai XML. Yksinkertainen tapa luoda kaikki salasanatietokannat. Lisäksi voit siirtää .kdbx-tiedoston helposti toiseen prosessoriin tai laitteeseen.

liitännäiset

Käyttäjät voivat halutessaan luoda useita KeePassille saatavissa olevia laajennuksia. Kymmenet sovellukset ja laajennukset on jaettu useisiin perusluokkiin. Ne sisältävät integroinnin, varmuuskopiot, apuohjelmat, tuonnin / viennin jne.

5. Tuki ja hinnoittelu

Ohjelmaan kuuluu massiivinen informatiivinen tuki, josta löytyy sen valtava ohjekeskus. Vaikka sillä ei ole tapoja välitöntä yhteydenottoa varten, käyttäjät voivat hyötyä yksinkertaisista oppaista, jotka kuvaavat aloitusprosessia. Verkkosivustolla on paikallinen yhteisö ja foorumi, jossa käyttäjät voivat kysyä kysymyksiä mistä tahansa aiheesta.

Lisäksi ohjekeskus on täynnä muita hyödyllisiä tietoja, jotka sisältävät johdannon, ominaisuuskuvaukset, hallinnolliset, tekniset ja ylimääräiset UKK-tiedot kaikista mahdollisista alueista, korjaus-tietokannan, TAN-tuen ja paljon muuta.

KeePass on täysin ilmainen ladata. Valitaanko työpöytä- tai kannettava versio. Molemmat ladattavat ZIP-tiedostot ovat käytettävissä ilman kustannuksia. Joitakin laajennuksia ja laajennuksia ei myöskään tarvitse maksaa. Niitä on saatavana myös lähdekoodina tai zip-tiedostoina.

6. Hyödyt ja haitat

KeePass on varmasti loistava ratkaisu kaikkien käyttäjän salasanojen ja pääsytietojen hallintaan. Se on ilmainen. Siihen kuuluu erilaisia ​​ominaisuuksia ja laajennuksia. Se tarjoaa suuren turvallisuuden ja tuen. Onko jotain puuttuva?

Plussat:
Haittoja:
&# X2714; Ilmainen sovellus.
&# X2714; Helppo asentaa.
&# X2714; Avoimen lähdekoodin ohjelma.
&# X2714; Valtava tietokanta.
&# X2714; Laajennukset ja laajennukset.
&# X2714; Parannettu turvallisuus.
&# X2714; Automaattisen tyypin ominaisuus.
✘ Hieman monimutkainen alusta alkaen.
✘ Ei turvallisuusvaroituksia huolimatta massiivisesta turvallisuustuesta.

7. UKK

Kysymys: Kuinka siirrän KeePass-tietokannan toiseen tietokoneeseen?

Vastaus: Tietokannan siirtämiseksi sinun on siirrettävä vain .kdbx-tiedosto toiseen tietokoneeseen varmistamalla, että kopioit myös avaintiedoston kelvollisen version. Voit siirtää tietokantaa Flash-aseman tai USB-liitännän avulla.

Kysymys: Missä KeePass-tietokanta on tallennettu?

Vastaus: Ohjelma käyttää maailmanlaajuinen ja paikallinen hakemistot käyttäjän tietokannan pitämiseksi. Globaali hakemisto on itse asiassa KeePass-sovellushakemisto, kun taas paikallinen on käyttäjän yksityinen kokoonpanokansio.

Kysymys: Kuinka varmuuskopioida KeePass-tietokanta?

Vastaus: Sinun on löydettävä alkuperäinen tietokantatiedosto CPU-ohjelmatiedostoistasi ja tehtävä siitä .kdbx-kopio. Ohjelmassa on myös automaattitallennustoiminto, joka voidaan ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä lisäasetuksissa.

Kysymys: Synkronoidaanko KeePass laitteiden välillä?

Vastaus: Helpoin tapa on lisätä .kdbx-tiedosto pilvisäilöön ja synkronoida tietokanta useiden laitteiden välillä. Ei ole integroitua automaattisen synkronoinnin ominaisuutta.

Kysymys: Onko KeePass turvassa?

Vastaus: Kyllä se on. Ohjelma käyttää useita tapoja pitää tiedot turvassa ja tiedostot salattuina. Ohjelma pakkaa tiedostosi pieneen avaintiedostoon ja estää hakkereita sanakirjasta ja hyökkäysten arvaamisesta.

Pohjaviiva

KeePass on ehdottomasti kiinnittämisen arvoinen asia. Se tarjoaa erinomaisen toimivuuden, vaikka sitä verrataankin palkattuihin niche-kilpailijoihinsa. Tärkein etu on, että ohjelma palvelee käyttäjien tarpeita hyvin. Se suojaa henkilötietoja petoksilta ja tarjoaa turvallisen ja nopean pääsyn useille tileille ilman, että sinun on muistettava tai kirjoitettava kymmeniä merkki- ja numeroyhdistelmiä..

Seurauksena on, että meillä on edullinen ja pitkälle kehitetty salasananhallinta. Tärkeää on myös ilmainen ja monen alustan välinen. Ohjelmiston käytön vivahteet laskevat kahteen pisteeseen: et voi kadottaa tietokantaa tai unohtaa sen salasanaa. Ohjelma hoitaa loput. Sen kanssa on helppo työskennellä, ja suosittelemme ohjelmiston käyttöä verkkoturvallisuuden parantamiseksi.

Asenna KeePass nyt

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map