Bästa Open Source-webbplatsbyggare

Bästa Open Source-webbplatsbyggare


Den eviga striden mellan SaaS webbplatsbyggare och open source-plattformar är på. Vissa människor väljer fortfarande öppen källkodsprogramvara på grund av dess överkomliga priser, funktionalitet, flexibilitet osv. Samtidigt som den är allmänt tillgänglig, öppen källa plattformar är enkla att anpassa, ändra och dela.

De lockar fler och fler entusiaster att erbjuda några fantastiska nya widgetar eller finjusterande verktyg. Detta faktum reserverar mer utrymme för att implementera olika webbdesign och funktionsidéer. Å andra sidan, vad som verkar vara ett bra val, vid första anblicken, kan förvandlas till en utmaning när det gäller webbplatsens byggprocess.

Att använda open source-programvara kan vara för svårt. Det kan bli ännu värre på grund av brist på teknisk support och andra avgörande frågor. Det är här SaaS webbplatsbyggare kan visa sig vara ett bättre alternativ.

Vi testade ut fem av de bästa Open Source-webbplatsbyggarna:

 1. Wix – den bästa GRATIS SaaS webbplatsbyggaren (dra och släpp)
 2. WordPress – Open Source CMS & e-handel webbplattform
 3. GrapesJS – Multifunktionell Open Source Web Builder Framework
 4. Elementor – Den bästa webbplatsbyggaren-plugin för WordPress
 5. Symfony – Gratis öppen källkodsprogram för webbdesign

SaaS webbplatsprogramvara verkar vara ett mer funktionellt alternativ. De flesta plattformar kommer som en allt-i-ett-lösning. De är lättare att använda. Paketet innehåller en gratis domän, värd, mallar och funktioner du kan behöva för varje viss webbplats. Låt oss granska några av de bästa alternativen ovan:

Wix – den bästa GRATIS SaaS webbplatsbyggaren (dra och släpp)

Wix - den bästa GRATIS SaaS webbplatsbyggaren (dra och släpp)

Wix – är en plattform som uppfyller flera mål åt gången. Programvaran låter nybörjare komma med alla typer av webbplatser inom ett par timmar. Från professionella bloggar, portföljer och visitkort till e-handel och småföretagsviter – Wix erbjuder olika paket med en uppsättning funktioner:

 • Fantastiska mallar – Wix har troligen det bredaste urvalet av mallar uppdelade i olika kategorier. Alla mallar är mobilvänliga. Användare kommer också att uppskatta webbplatsen för förhandsvisning av mobilen.
 • Enkel redigering – Du kan enkelt redigera webbplatsen själv eller välja Wix ADI-verktyg. De AI-baserat instrument kommer att erbjuda en webbplatslayout i enlighet med dina behov. Wix Dynamic Pages gör det enkelt att skapa en enda webbsideslayout för flera användningsområden.
 • Wix App Store – Välj från ett stort urval av tillägg och widgetar för att anpassa din webbplats. Tillgängligheten till tredje parts integration ger mjukvaran större flexibilitet. Du kan skapa alla typer av webbplatser som lägger till betalningsalternativ, analys, bloggavsnitt osv.
 • Allt-i-ett-paket – När du väl har valt en plan får du värd, domän, mallar och andra funktioner helt gratis utöver SSL-säkerhet, obegränsad bandbredd och lagring beroende på planen.

Programvaran har en gratis plan för att låta dig kontrollera om systemet uppfyller dina förväntningar.

Prova Wix gratis

WordPress – Open Source CMS & e-handel webbplattform

WordPress - Open Source CMS & eCommerce webbplattform

WordPress – är ett pålitligt CMS och det bästa open source-alternativet till SaaS. Det är veteranen i webbdesignnisch och ett av de bästa samtida verktygen för byggande av webbplatser. WordPress är lätt att anpassa med massor av tillägg och plugins och har följande funktioner:

 • Relativt enkel redigering – WordPress är mycket lättare att redigera jämfört med resten av CMS-plattformar. Det har ett enkelt gränssnitt och många visuella redigeringsförlängningar som Elementor eller Divi. Du kommer att vänja dig ganska snabbt. När du har lärt dig hur allt fungerar kommer du att hitta webbplatshantering ganska enkelt.
 • Enorm samling av teman och plugins – Man hittar knappast ett bredare urval av plugins och teman till någon typ av webbplats. Oavsett om du behöver en solid webbshopmall eller professionell blogg, kan du välja mellan både gratis och betalda teman och anpassa dem med plugins för e-handel, SEO, e-postmarknadsföring, etc. Tänk på att gratis teman kommer att kräva lite extra anpassning för att sticker ut.
 • Oändliga designförmågor – Är du bra på PHP eller HTML? WordPress är rätt för dig. Enkel åtkomst till redigeringsläget genom instrumentpanelen och redigera koden som du vill, lägg till nya skript, kortkoder osv..

En annan stor fördel är att WordPress är en helt gratis plattform. Men det erbjuder den enda plattformen utan domännamn eller webbhotell. Det är fortfarande möjligt att använda Bluehost som den officiella värdleverantören som rekommenderas av WordPress, som omfattar överkomliga priser och funktionalitet.

Prova WordPress gratis

GrapesJS – Multifunktionell öppen källkod för webbbyggare

GrapesJS - Multifunktionell öppen källkod för webbbyggare

GrapesJS – är en gratis open source-webbramare som används för att starta ett omfattande utbud av projekt. Systemet omfattar en rik verktygssats och flera funktioner som har samma mål – att bygga HTML-projekt utan kodningskunskap alls. Det tar lite ansträngning och tid att behärska systemet, vilket kan utgöra ett problem för icke-skickliga designers eller nybörjare. Här är listan över funktioner som gör ramverket till ett värdigt val:

 • Dra och släpp integrerade block – Plattformen gör det möjligt att skapa webbplatsmallar och layout av inbyggda innehållsblock som finns i lager. Om deras belopp av någon anledning inte räcker kan du lägga till dina egna anpassade block och ordna inställningarna.
 • Responsiv design – GrapesJS ger tillgång till den verktygssats som krävs för att skapa responsiv webbplatsdesign. Detta låter dig designa teman, som ser bra ut på olika mobila och stationära enheter;
 • Obegränsade stylingalternativ – Systemet introducerar en kraftfull och ganska förståelig Style Manager-modul som gör det möjligt att ge valfri webbplatskomponent oberoende utseende och unik stil. Dessutom är det möjligt att ändra dess inställningar för att använda alla CSS-egenskaper;
 • Kodtillgänglighet – Det finns inget behov av att bry sig om kodtillgänglighet. Det är alltid tillgängligt i systemet så att du kan använda och redigera det var som helst och när som helst.
 • Kapitalförvaltare – GrapesJS Asset Manager låter dig enkelt organisera och redigera mediefiler så att de passar din webbplatsstil och struktur på bästa sätt.

GrapesJS används ursprungligen som en gratis plattform men ändå stöder det donationsalternativet som låter alla användare ekonomiskt bidra till systemets budget för att förbättra dess prestanda. Systemet möjliggör tre bidragsalternativ, nämligen Custom Contribution (engångs- / återkommande investeringar, inga fasta kostnader), Stödare (månatliga donationer, kostnaderna börjar på $ 2 / mo) och sponsorer (regelbunden sponsring belönad med extra fördelar, kostnaden börjar på $ 100 / mo).

Prova GrapesJS gratis

Elementor – Den bästa webbplatsbyggaren-plugin för WordPress

Elementor - Den bästa webbplatsbyggaren-plugin för WordPress

Elementor – är ett populärt WordPress-plugin som används för utveckling av webbsidor. Plugin, som också kallas en gratis sidbyggare, levererar flexibel och djup funktionsuppsättning, som är ganska lätt att behärska och använda. Du kan starta och hantera bokstavligen alla typer av webbplatser med det, vilket ger dem en unik funktionalitet. Nedan listas de viktigaste funktionerna som gör Elementor till ett smart val för varje WordPress-användare:

 • Front-End Page Builder – Systemet är den främre sidbyggaren som ger förhandsvisning i realtid av alla redigeringar du gör medan du arbetar med ditt projekt. Systemet ger dig listan över moduler eller element du kan välja och dra till din webbplats (videor, texter, rubriker, bilder, knappar osv.);
 • Mallar och block – Elementor kommer med en uppsättning sidmallar och block (Om oss, CTA-knappar, användarutlåtanden, vanliga frågor osv.) kan du välja för ditt enskilda projekt. Mall- och blockintegration tar bara några minuter, vilket är en tidsbesparande lösning för alla;
 • Kompatibilitet med WordPress-teman – Elementor är kompatibel med alla WordPress-teman, både gratis och betald;
 • Omfattande funktioner – Elementor finns i avancerade funktioner som bidrar till plugin-prestanda. Dessa inkluderar anpassningsalternativ för webbplatser, mobil responsiv natur, kraftfull popup-byggare, integrerad temabyggare, sidhuvud / sidfotbyggare etc..

Elementor är ett gratis WordPress-plugin, som fungerar ganska bra för en enkel, enkel webbplats. För att ge ditt projekt hög prestanda och tilltalande design är det dock meningsfullt att uppgradera till en av tre premiumplaner. Dessa inkluderar personliga ($ 49 / år), Plus ($ 99 / år) och expert ($ 199 / år) prenumerationer.

Prova Elementor gratis

Symfony – Gratis öppen källkodsprogram för webbdesign

Symfony - Gratis öppen källkodsprogram för webbdesign

Symfony – är en högpresterande öppen källkods PHP-baserad mikroram, som används för att skapa avancerade och komplicerade webbappar. Programvaran har använts som ett substitut till Silex – en webbplats med öppen källkodsbyggare, som är ur användning idag. Symfony-applikationen innebär inte kunskapen om grunderna i kodning, vilket sparar tid för webbplatsutveckling. Gemenskap av användare bidrar till mjukvarans funktionalitet och erbjuder sina egna moduler, komponenter och element. Här är de största fördelarna med programvaran:

 • Omfattande designanpassning – Symfony har kraftfulla designanpassningsalternativ som gör det möjligt att skapa användarfokuserade appar. Det erbjuder för närvarande tre typer av projektanpassning, inklusive Full Stack, Brick by Brick och Micro Framework.
 • Enkel testning – Symfony förenklar processen för enhetstestning via tillämpningen av det integrerade PHP Unit Independent Library. Den levereras med en pålitlig uppsättning verktyg som effektivt kan användas för testning av funktionella och beteendemässiga enheter. Programvaran stimulerar HTTP-förfrågningar, verifierar utgången utan någon kodning eller skript involverat;
 • Rik uppsättning komponenter – Symfony-komponenter representeras som återanvändbara och avkopplade PHP-bibliotek. Det finns hundratals av dem du kan använda för att utveckla dina egna applikationer. Dessa inkluderar BrowserKit, Cache, Asset, ClassLoader, Config, Console, Contracts, CssSelector, Debug, ErrorHandler, EventDispatcher, Filesystem, Inflector, Lpck, Locale och många fler.

Symfony är en gratis programvara som skapades 2005 för att ytterligare släppas under MIT-licensen. Det sponsras av SensioLabs, som är den franskbaserade mjukvaruutvecklaren och leverantören av professionella tjänster.

Prova Symfony nu

Open Source-webbplatsbyggare: myt eller verklighet?

Trots all open source-programvarans popularitet har den alltid varit omgiven av myter och illusioner. Detta faktum resulterar i vissa missuppfattningar när du kommer till webbplatsens byggprocess. För att undvika någon av dessa måste du ha en klar förståelse för vad du kan förvänta dig av den valda plattformen. Det är hög tid att vi räknade ut vilka av dessa myter som är sanna och falska.

Sant eller falskt: Open Source-plattformar är gratis

När vi säger ”GRATIS” open source-programvara, menar vi inte faktiskt noll monetära kostnader. Det hänvisar mer till frihet som öppna källkodsplattformar ger. Men de är inte helt gratis. Du bör vara redo att betala för:

 • Domän och värd.
 • Premium bredast och integrationer.
 • Varje ny hjälp med uppgradering eller modifiering av tredje part eller anpassade utvecklare.

Vissa webbplatsbyggare ger dessutom ingen information om tillgängliga integrationer. Med tanke på att plattformen är relativt ny verkar det som om de hoppas kunna generera så många användare som de kan för att visa upp några extra avgifter för widgetar och fler anpassningsverktyg. Några saker kan vara gratis i vår värld. Produktutvecklingen kräver vissa kostnader och engagemang även när det hålls av entusiaster.

Domen: Falsk.

Sant eller falskt: Open Source-programvaran är licensierad

Användarvillkor är det enda antydan om licensiering levererad av öppen källkod. Det är den vanligaste licensmodellen för sådana plattformar. Användarvillkor ger dig frihet att komma åt programkoden och anpassa den i enlighet med deras behov.

Det finns dock inga speciella relationer mellan en användare och plattformens utvecklare. Varje gång du öppnar koden gör du den på egen risk utan någon garanti. Å andra sidan kan säljaren ta ut extra avgifter för att komma åt eller ändra koden. Det betyder att utvecklaren säljer rätten att använda och anpassa programvaran men inte själva plattformen.

Domen: Falsk.

Sant eller falskt: Open Source-programvaran är enkel att använda

De som har provat öppna källkodsplattformar minst en gång skulle aldrig säga det. Programvaran kanske bara verkar vara ganska lätt vid första anblicken. Som regel är det aldrig en utmaning att lägga till eller redigera innehåll. Uppdateringen eller anpassningen av slights kan emellertid kräva ytterligare tekniska färdigheter utan att nämna modifiering av webbdesign vid åtkomst till programvara.

Att ställa in några plugins kan också vara ganska svårt för icke-tekniker. Det kommer att ta lite dyrbar tid. Det tar till exempel cirka 4 timmar att lära dig att använda Silex öppen källkodsplattform och mindre än 1 timme för att lära sig använda Wix SaaS webbplatsbyggare.

Domen: Falsk.

Sant eller falskt: Open Source-plattformar har dåligt stöd

Du bör aldrig räkna med supporttjänst för kundsupport dygnet runt när du väljer den här typen av programvara. Samtidigt som de är öppen källkod, kan plattformarna användas av flera företag och utvecklingsteam. De är inte skyldiga att leverera något stöd.

Å andra sidan erbjuder de mest beprövade ledarna inom nisch användarnas gemenskaper, forum och guider. De kommer som en enorm lättnad för dem som står inför tekniska eller andra problem. Å andra sidan förenar gemenskapen samma användare. Svaren garanterar inte en snabb upplösning. Forum kan knappast betraktas som en professionell kundsupport.

Domen: Sann

Sant eller falskt: Open Source-plattformar är väl säkrade

Programvaran med öppen källkod är verkligen bra när det gäller tillförlitlighet och digital säkerhet. Systemet erbjuder ständiga uppdateringar du behöver för att hantera manuellt. Å andra sidan bör vi beakta det faktum att de flesta inställningar, plugins och widgets levereras av tredje parts utvecklingsgrupper och webbdesignentusiaster.

Kan du garantera att deras produkter är 100% säkra? Knappast. Trots det har open source-plattformar fungerat ganska bra sedan deras debut på 90-talet. Vi kan anta att de är tillräckligt pålitliga men ingenting är perfekt i den digitala världen.

Domen: Sann

Poängen

Open source-programvara kan se ut som ett bra alternativ med tanke på dess överkomliga priser, flexibilitet och vissa andra fantastiska funktioner. Det är emellertid mycket troligt att användare möter flera snubblor på vägen för att distribuera en webbplats som är klar att använda. Trots många år på webben är open source-program långt ifrån perfekta, särskilt med tanke på komplexa anpassnings- och webbdesignverktyg som kräver speciell kunskap.

SaaS webbplatsbyggare ser ut som en säkrare, billigare och enklare lösning för icke-tekniker och de som har ett värde för tid och pengar. De representerar den senaste webbteknologin inför AI-lösningar utöver massor av fantastiska funktioner och funktioner. De har visat sig vara en bättre, snabbare och mer kostnadseffektiv lösning på bygga olika typer av webbplatser från grunden inom flera timmar.

Skapa en webbplats gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map