Bästa responsiva webbplatsbyggare

Bästa responsiva webbplatsbyggare


Responsiv design håller på att bli en av de viktigaste trenderna i den moderna webbutvecklingsnisch. Oavsett affärswebbplats du driver (eller bara planerar att lansera), att göra det lyhört är en av prioriteringarna som ger den extra exponering online.

Bland alla tillgängliga sätt att skapa lyhörd webbplatser är användning av webbplatsbyggare en av de mest gynnsamma lösningarna och det är därför:

 • Webbplatsbyggare är lätta att använda för alla och det finns inget behov av att ha kodningsförmåga för att ge din webbplats responsiva funktioner;
 • De erbjuder en uppsättning responsiva och mobiloptimerade mallar som perfekt anpassar sig till alla mobilskärmar och gör din webbplats tillgänglig även när du är på språng;
 • Webbplatsbyggare säkerställer kvalitet och smidig webbupplevelse;
 • De tillåter att du skapar lyhörd webbplatser på egen hand om ett par timmar eller dagar.

Räcker inte det för att föredra webbplatsbyggare när du har för avsikt att starta en lyhörd webbplats?

Vi testade ut 7 av de bästa responsiva webbplatsbyggarna:

 1. Webflow – den bästa responsiva webbplatsbyggaren
 2. WordPress – Bästa plattformen för att skapa en lyhörd webbplats
 3. Mobirise – Bästa responsiva programvara för webbdesign
 4. Weebly – Responsable E-commerce-Ready Website Creator
 5. Squarespace – webbbyggare för att skapa en lyhörd webbplats
 6. uKit – Simple Responsive Website Builder för SMB
 7. Gator – Webbplatsbyggare och värd hos Hostgator

När det gäller att välja de bästa responsiva webbplatsbyggarna för att starta en anständig webbplats kan du välja mellan offline-mjukvara och webbsajtbyggare online.

 • Offline-programvara som WordPress eller Mobirise, till exempel, kan laddas ner, vilket innebär att du bör installera det innan du börjar arbeta med din projektutveckling. Det kommer också med omfattande integrationsalternativ, som kräver extra finansiella investeringar.
 • Webbplatsbyggare, som Webflow, Weebly, Gator eller uKit, har inte dessa krav, vilket ger dem ett visst privilegium gentemot offline-webbplatsbyggare i vissa fall.

Låt oss granska de bästa webbbyggnadstjänsterna för att skapa en lyhörd webbplats i detaljer:

Webflow – den bästa responsiva webbplatsbyggaren

Webflow - den bästa responsiva webbplatsbyggaren

Webflow – är den bästa responsiva webbplatsbyggaren, som med rätta anses vara ett av de mest professionella verktygen för webbbyggnad. Dess avancerade integrerade dra-och-släpp-funktionalitet Tillsammans med en komplex instrumentpanel och överflöd av avancerade anpassningsverktyg för design gör tjänsten lik den moderna Content Management Systems. Det är precis därför, Webflow kräver detaljerad och grundlig utforskning innan man fortsätter till själva processen för webbplatsutveckling. Webbplatsbyggaren är ett perfekt val för att skapa komplexa projekt och är också ett värdigt val för proffs för webbdesign som är involverade i anpassad webbplatsutveckling.

 • Systemet levereras med en samling lyhörda helt anpassningsbara mallar. Webflow erbjuder en uppsättning gratis och betalda teman som är känsliga som standard. Systemet ger också en möjlighet att starta ditt eget projekt från början och det kommer att reagera redan från början. De flesta färdiga mallar finns i flera varianter av webbsidespresentation som är tillämplig på nästan alla sidor. Detta ger varje webbplats unik och professionell design.
 • Webbplatsbyggaren sätter starkt fokus på designanpassning. Webflow handlar om avancerad designanpassning. Tillsammans med en omfattande variation av responsiva mönster erbjuder webbplatsbyggaren en perfekt möjlighet att använda sin integrerade verktygssats för att redigera alla webbsideselement. Du kommer att stöta på hundratals kombinationer, medan du experimenterar med elementstorlekar, positionering, effekter, bakgrunder, färger, opacitet, rotation, lager och andra funktioner / verktyg som finns tillgängliga i instrumentpanelen. Oavsett mängd och typer av det ersatta innehållet och anpassade designelement kommer din webbplats att fortsätta svara för att enkelt bläddras på alla mobila / stationära enheter.
 • Webflow garanterar en lyhörd webbdesignmiljö och låter användare skapa personligt dynamiskt innehåll. Alla systemanvändare kan designa och uppdatera forum, blogg feeds, onlineformulär, foto / video presentationer, portföljer och andra typer av responsiva projekt här. Lottie, After Effects och Lightbox Gallery-integrationer ökar i sin tur chansen att skapa verkligt dynamiskt och mobilkänsligt webbplatsinnehåll.
 • Plattformen har en bekväm drag-and-drop-redigerare. Det gör det möjligt att ändra strukturen och layouten för varje responsiv mall som valts. Redaktören skiljer sig något från de som finns i standardwebbplatsbyggare – det innehåller klassiska visuella redigeringsalternativ tillsammans med integrerade widgetar, allmänna inställningar och moduler som innehåller systemets “CMS-samlingar”. Det är också möjligt att välja mellan två webbplatsredigeringslägen – antingen Designer eller Editor baserat på graden av din webbdesignkompetens.

Prova webbflödet gratis

WordPress – Bästa plattformen för att skapa en lyhörd webbplats

WordPress - Bästa plattformen för att skapa en lyhörd webbplats

WordPress – är den bästa plattformen för att skapa en lyhörd webbplats och mest populär Content Management System i världen. CMS kommer med sin egen uppsättning integrerade mallar, som är optimerade för mobila enheter som standard. Du kan också välja bland hundratals mönster som är tillgängliga online. Plattformen är ursprungligen känd som ett bloggsystem, men det gör det nu möjligt att starta och hantera nästan alla typer av projekt.

 • Inte alla WordPress-teman svarar som standard. När det gäller att använda inbyggda WordPress-mallar behöver du inte oroa dig för deras lyhördhet. Alla är lyhörda från början. Om du emellertid väljer att välja teman från tredje part som är tillgängliga på webben kommer inte alla av dem att vara mobila. Detta beror på utvecklaren och vilken typ av tema du väljer. Kolla in detta i förväg.
 • Du kan använda integrerade WordPress-plugins för att göra dina webbplatser lyhörda. Som ett CMS innebär WordPress en möjlighet till plugininstallation. Lyckligtvis finns det många plugins och tillägg, där integration kan göra din webbplats lyhörd. Några av dem inkluderar WPTouch Mobile Plugin, Vilket Mobile Theme Switcher, WordPress Mobile Pack, WP Mobile Edition, Mobile Smart och Jetpack’s Mobile Theme för att nämna några.
 • Du kan när som helst växla till det lyhörda WordPress-temat. Så långt som många WordPress-användare börjar använda sina mobila enheter för att bläddra igenom projekt som startats med systemet, finns det två alternativ du kan överväga att göra ditt projekt mobilklart (om den inte är optimerad för mobilvisning ännu). Således kan du antingen skapa en separat mobilversion av din webbplats eller byta till ett av de responsiva WordPress-teman.

Prova WordPress gratis

Mobirise – Bästa responsiva programvara för webbdesign

Mobirise - Bästa responsiva programvara för webbdesign

Mobirise – är den bästa lyhörd offline webbplats byggare som kommer med en praktisk drag-and-drop-redigerare. För att använda plattformen bör du först ladda ner och installera den på din dator. Detta tar bara några minuter och slutförs automatiskt. Mobirise är lika kompatibelt med Windows och Mac, vilket möjliggör utveckling av mobilkänsliga webbplatser av hög kvalitet från de fördesignade innehållsblocken. En av de mest distinkta Mobirise-fördelarna är att webbplatsbyggaren är så lättanvänd att fungera särskilt bra för icke-tekniker, som tänker starta mobilklara webbplatser utan programmeringsbakgrund och kunskap:

 • Programvaran har perfekt webbplatsoptimering för mobila enheter. Alla systemkonstruktioner är som standard mobilvänliga. Detta förklaras av det faktum att plattformen är baserad på Bootstrap 4-ramverk, vilket säkerställer en omedelbar mobiloptimering av projekt byggda med den. Det finns också en möjlighet att förhandsgranska hur din webbplats kommer att visas på stationära och mobila enheter innan den slutligen publiceras.
 • Plattformen erbjuder en uppsättning färdiga innehållsblock istället för fördesignade mallar. Alla block är lyhörda, anpassningsbara och därmed används de för att skapa vilken webbplatsstruktur och layout du behöver. För att vara exakt kan du välja mellan över 50 teman (block) och 150 demosidor för att skapa bokstavligen alla typer av projekt. Dessa omfattar sidhuvuden, sidfötter, lightboxgallerier, reglage, videor / bilder, Google-kartor, dataformulär, prislistor, kundutlåtanden, artiklar och många fler. Dessutom är det möjligt att integrera Mobirise-tillägg i ditt projekt för att göra din webbplats mer interaktiv och lämplig för den förbättrade mobila surfupplevelsen.
 • En av de obestridliga systemhöjdpunkterna är dess integrerade AMP Website Builder. Accelerated Mobile Pages-källkodsverktyget som används för att förbättra mobilprestanda för dina mobilprojekt byggda med Mobirise. Detta är ett av de bästa sätten att ge din webbplats tilltalande look och säkerställa dess effektiva prestanda på olika mobila enheter och distributionsplattformar. Genom att använda AMP-webbplatsbyggaren, säkerställer du snabb och smidig webbplatsprestanda och lastning, effektiv SEO-marknadsföring, värdig innehållspresentation utan någon kodningskompetens involverad.

Prova Mobrise gratis

Weebly – lyhörd eCommerce-Ready Webbplatsskapare

Weebly - lyhörd eCommerce-Ready Webbplatsskapare

Weebly – är en lyhörd webbplats som skapar e-handel, som gör det möjligt att starta och hantera kvalitetswebbplatser utan att skriva en kodrad. Systemet lanserades ursprungligen som en bloggplattform, men det förvärvades nyligen av Square som gav det ett starkt e-handelsfokus. Weebly kommer med en praktisk dra-och-släpp-redigerare och det möjliggör även kodinbäddning, vilket är en fördel för användare som är medveten om HTML-grunderna. När det gäller utvecklingen av fotografihemsidor erbjuder plattformen följande fördelar:

 • Weebly säkerställer inbyggd responsiv webbplatsdesign. Webbplatsbyggaren låter dig skapa och hantera responsiva webbplatser, som anpassar sig till alla mobilskärmar som dina besökare använder, medan du surfar på dem. Innehålls- och navigationsprocessen ordnas automatiskt för att passa skrivbord, mobil och surfplatta.
 • Du kan balansera skrivbordets och mobilbehovet i ditt projekt. Med Weebly kan du starta webbplatser som kan användas på alla enheter på grund av mallar, som automatiskt anpassar sig efter storleken och upplösningen på en skärm.
 • Gå vidare med att använda Weeblys mobila webbplatsbyggare. Webbplatsbyggaren erbjuder mobilversionen som gör det möjligt att snabbt bygga mobila webbplatser för iOS- och Android-enheter. Det är ett bekvämt alternativ när det gäller att skapa och hantera webbplats när du är på språng och i realtidsläge.
 • Dra och släpp lösning för mobil webbdesign. Weebly sätter kraften i att skapa mobila webbplatser med den dra-och-släpp-visuella redigeraren som används för att anpassa helt responsiva mönster. Du kan förhandsgranska den slutliga projektversionen och göra ändringarna innan projektet publiceras.
 • Systemet har erbjudit nya helt responsiva teman. Trots att Weebly-webbplatser är mobiloptimerade från början har tjänsten introducerat flera fullständigt responsiva mallar som håller projektets stil och design konsekvent mellan mobil- och webbversioner.

Prova Weebly gratis

Squarespace – webbbyggare för att skapa en lyhörd webbplats

Squarespace - webbbyggare för att skapa en lyhörd webbplats

Squarespace – är en populär webbbyggare som skapar en lyhörd webbplats med professionell design och avancerad prestanda. Systemet tillämpar modern strategi för utvecklingen av webbplatsen, vilket gör dina projekt optimerade för mobilvisning på bästa sätt. Squarespace-teman skapas med användarnas behov och bekvämlighet i åtanke, vilket gör det möjligt att enkelt navigera i projekten på alla enheter – från smartphones och surfplattor till stationära datorer.

 • Alla Squarespace-webbplatser kan anpassa sig till stora och små webbläsare. Ditt Squarespace-känsliga webbplatsinnehåll ändras automatiskt med avseende på storleken och måtten på webbläsarfönstret.
 • Systemet erbjuder olika mobila stilar som passar den enhet du använder. De flesta Squarespace-konstruktioner har ytterligare inbyggda mobila stilar, som automatiskt aktiveras när systemet upptäcker att webbplatsen visas på en mobil enhet. Syftet och fördelen med funktionerna för mobilstilar är att de påverkar design- och navigationselement för att hålla ditt projekt mobilvänligt för alla användarkategorier.
 • Squarespace erbjuder det avancerade alternativet Device View. Webbplatsbyggaren låter användare se hur deras projekt visas på mobila skärmar och sms-funktionen med hjälp av Device View-funktionen. Detta är det bästa sättet att testa projektets lyhörda design på en skrivbordsskärm under redigeringen. Det ger dig idén om hur ditt projekt så småningom kommer att visas i en vanlig mobilwebbläsare.

Prova Squarespace gratis

uKit – Simple Responsive Website Builder för SMB

uKit - Simple Responsive Website Builder för SMB

uKit – är en världsberömd och enkel responsiv webbplatsbyggare för små företag. Tjänsten är lätt att använda och du kan faktiskt lansera alla webbplatstyper med den baserat på dina affärspreferenser och behov. uKit är funktionellt, bekvämt och prisvärt och det är också extremt enkelt. Det är detta som har gjort systemet till en av dagens branschledare.

 • uKit tillåter att skapa webbplatser som är lyhörda från början. Det finns inget behov att slåss med komplicerade koder eller skapa flera versioner av din webbplats för att göra den tillgänglig både på mobila och stationära enheter.
 • Systemet erbjuder en uppsättning responsiva mönster. Webbplatsbyggaren levereras med en omfattande samling av responsiva mallar och anpassningsverktyg för att ge dem nödvändig design och funktionalitet.
 • Användningen av WYSIWYG-redigeraren låter dig individuellt kontrollera utvecklingen av webbplatsen. På grund av WYSIWYG-redigeraren tillåter systemet att spåra alla ändringar du gör i realtidsläge och förhandsgranska hur ändringarna återspeglas på olika enheter, inklusive skrivbord, mobil och surfplattor. Detta ger dig ett realistiskt intryck av hur din färdiga webbplats kommer att visas på alla enheter som potentiella kunder kan använda när du surfar på din webbplats.
 • uKit använder Bootstrap-rutnätet. Detta kan inte bidra till att din webbplats får respons, och hjälper dig att få ut det mesta av denna funktion.

Prova uKit gratis

Gator – Webbplatsbyggare och värd hos Hostgator

Gator - Webbplatsbyggare och värd hos Hostgator

Gator – är en lyhörd webbplatsbyggare som drivs av Hostgator. Plattformen används främst för att starta enkla webbplatser, vilket gör den till en bra webbbyggnadslösning för nybörjare. På samma sätt kan systemet användas effektivt av webbdesignproffs och letar efter det allt-i-ett intuitiva och funktionella webbbyggnadsverktyget. Webbplatsbyggaren levereras med en dra-och-släpp-redigerare, mobilklara design och praktiska verktyg för att engagera webbupplevelse.

 • Gator har en samling mobilsvariga mallar. De är indelade i nischkategorier och erbjuder en möjlighet att starta och sedan hantera anpassningsbara projekt utan att behöva använda kodningskompetens. Varje mall har ett förhandsgranskningsläge för mobilen, som låter dig se hur ditt projekt ser ut på stationära och mobila skärmar innan du faktiskt publicerar det.
 • Webbplatsbyggaren har bekväma alternativ för webbplatsredigering. Gators integrerade dra-och-släpp-redigerare gör det möjligt att göra ändringar eller omorganisera element på sidan för att bilda en unik responsiv webbplatslayout. Användare kan tillämpa en uppsättning inbyggda anpassningsverktyg och webbplatselement (kontaktformulär, mediefiler, Live Feeds, knappar för social integration osv.) för att ge ett projekt unik design.
 • Plattformen ger tillgång till uppsättningen tillägg och applikationer. Dessa finns tillgängliga i systemets integrerade App Market, vilket ger din webbplats förbättrad funktionalitet. Således kan du välja mellan tidslinjer för sociala medier, bildgallerier, sökfält, navigationspaneler och andra praktiska element.
 • Med Gator kan du använda mångsidiga och omfattande integrationsalternativ. Systemet låter dig välja och lägga till populära integrationer, nämligen Google Maps, SoundCloud, PayPal, sociala nätverk och många fler. Den här funktionen bidrar till att enkelt surfa på mobilen, vilket ger projektets prestanda till den nya nivån.
 • Att skapa en lyhörd webbutik är också möjligt med Gator. Systemet levereras med en bekväm e-handelsmotor bygg små butiker på nätet. Plattformen tillåter att skapa och uppdatera produktgallerier, ställa in betalnings- / fraktparametrar, införa bonusar / rabatter, ansluta SSL-certifikat för maximal webbplatssäkerhet etc..
 • Webbplatsbyggaren har befogenhet av den populära HostGator-värdleverantören. De kommer att ta hand om din webbhotell och domännamn och erbjuder allt-i-ett-planer för att tillgodose alla behov.

Prova Gator gratis

Responsiv eller mobilvänlig?

Idén att göra din webbplats tillgänglig på mobila enheter är utan tvekan värd uppmärksamheten, men så snart du börjar utforska tillgängliga webbbyggnadsalternativ kommer du att möta två uppfattningar, nämligen mobiloptimerade och lyhörd webbplatser.

Uppfattningarna liknar varandra eftersom de båda innebär en möjlighet att se din webbplats på mobila enheter, men det är fortfarande en märkbar skillnad mellan dem.

Responsiv webbplats

Vad är en lyhörd webbplats?

Responsive website – är en sådan typ av en webbplats som kan visas på alla enheter, med inget undantag alls. Oavsett om du vill använda en PC, en bärbar dator, en smartphone eller någon annan mobil enhet du har till hands kommer du inte att möta några problem när du besöker en responsiv webbplats.

Dessa webbplatser kan enkelt anpassa sig till alla skärmupplösningar och storlekar. De viktigaste funktionerna hos känsliga webbplatser är följande:

 • Som namnet antyder “svarar” sådana webbplatser effektivt på egenskaperna hos enheter som de visas på;
 • Du behöver inte skapa en separat skrivbordsversion av din webbplats;
 • SEO-fördelar;
 • De hjälper till att bygga kundförtroende och öka antalet besökare på webbplatsen.

Vad är en mobilvänlig webbplats?

En mobiloptimerad webbplats – är en separat version av en stationär webbplats som endast kan visas på mobila enheter. Sådana webbplatser lanseras och kodas med det enda syftet i åtanke – att presentera innehållet för mobilanvändare.

Dessa projekt kan inte vara tillgängliga på datorer och bärbara datorer och om du har för avsikt att göra din mobiloptimerade webbplats tillgänglig även för de användare som inte har sina mobila enheter till hands kommer du att behöva skapa ett skrivbord version av det.

Detta innebär extra investeringar av ansträngning, pengar och tid. Nedan listas de viktigaste egenskaperna för mobiloptimerade webbplatser:

 • Ingen skrivbordsversion;
 • Endast mobil tillgänglighet;
 • Prisvärd kostnad;
 • Orientering mot en viss publik;
 • Mobiloptimerad upplevelse kan öka din webbplatstrafik något.

Således kan det bara finnas en anledning som kan göra att du föredrar mobiloptimerade webbplatser. Om du redan äger en sådan webbplats och planerar att använda den för personliga ändamål utan att behöva engagera stora målgrupper, är det ingen mening att investera i att utforma din webbplats så att den blir lyhörd.

Men om du bara kommer att lansera en webbplats och har allvarliga affärsavsikter, bör responsiv design vara överst på listan. Det är här lyhörda webbplatsbyggare kommer att vara till stor hjälp för dig.

Varför ska jag bygga en lyhörd webbplats?

Responsiv design betyder mycket när det gäller moderna trender för webbdesign. Och det beror inte på att det är väldigt bekvämt (även om denna aspekt också är avgörande).

Det beror också på att responsiva webbplatser nu rankas av sökmotorerna. Detta har så småningom haft allvarlig inverkan på din webbplats marknadsföring och trafikgenerering på lång sikt.

Vad säger statistik?

Har du någonsin tänkt på antalet användare som kommer åt sina favoritwebbplatser eller letar efter den information de är intresserad av via sina mobila enheter?

Känner du till procentandelen onlineinköp som genomförts via smartphones eller surfplattor i dag? Du kanske blir ganska förvånad över att få reda på den senaste statistiken!

Enligt de viktigaste trenderna och rapporterna utgör antalet unika mobilanvändare, som har åtkomst till sina favoritwebbplatser från mobila enheter, nu cirka 5,11 miljarder människor. Det är cirka 2 procent högre jämfört med föregående år. Antalet aktiva användare på sociala medier har överskridit 32,48 miljarder användare, vilket är 9 procent högre än för ett år sedan.

Responsiva trender

Dessutom beräknas det att i slutet av 2020 kommer cirka 63,5 procent av människor regelbundet att använda sina mobila enheter för att komma åt det globala nätverket. Antalet mobil e-handel kommer i sin tur att omfatta 67,2 procent som motsvarar cirka 2,32 biljoner dollar år 2021.

Dessa siffror kan bara inte underskattas och om du verkligen tänker gå online, bygga kundbas och marknadsföra ditt företag kommer du inte att gå utan att göra din webbplats lyhörd.

Googles åsikt om känsliga webbplatser

I början av 2015 tillkännagav Google mobilvänlighet en av de viktigaste faktorerna för webbplatsrankning som används av dess sökmotoralgoritmer. Detta har gett början till era digitalisering av webbplatser.

Mycket har förändrats sedan den tiden och du hittar knappast webbplatser som inte är klara för mobilen idag. Men hur är det med responsiva webbplatser? Är de mer effektiva jämfört med sina mobiloptimerade konkurrenter / versioner?

För ungefär två år sedan tillkännagav Google ett nytt tillvägagångssätt för processen för indexering och ranking av webbplatser. Denna metod är nu känd som Mobile-First Indexing. Detta innebär att Google för över ett år sedan ursprungligen använde skrivbordsversionen av en webbplats när hon utvärderade dess relevans i sökfrågeresultaten.

Från och med nu kommer det huvudsakligen att föredra mobilversioners versioner, samtidigt som sökmotorresultat genereras. Så om din webbplats ännu inte är lyhörd, skynda dig att ta hand om det för att inte tappa dina sökmotorpositioner.

Vad kan du göra åt det??

För att bli lyhörd och att indexeras väl av sökmotorerna bör din webbplats uppfylla ett antal krav. Här är vad du bör göra åt det:

 • Se till att mobil- och stationära versioner av din webbplats har samma innehåll, inklusive texter, bilder med altattribut och videor;
 • Strukturerade webbplatsdata samt metadata (titlar och beskrivningar) för alla sidor bör också fyllas i på båda versionerna;
 • Se till att din värd tål extra trafikflöde. Detta gäller endast de användare vars webbplatser har separata webbadresser för mobilversioner.

Tänk på att processen med Mobile First Indexing för närvarande tillämpas på de flesta webbplatser. Steg som anges ovan hjälper dig att undvika SEO-relaterade problem.

Slutsats

Att göra din webbplats lyhörd är en nödvändighet snarare än ett infall. Webbplatser som är tillgängliga på olika typer av mobila enheter och stationära datorer driver i allmänhet fler användare, ökar trafiken, bygger kundförtroende och hjälper till att generera mer vinst.

Bland olika sätt att göra din webbplats lyhörd är att använda webbplatsbyggare den mest lämpliga lösningen. Dessa system är inte bara enkla att använda och praktiska. De har också specifika funktioner som bidrar till smidig och enkel webbupplevelseupplevelse, vilket resulterar i skapandet av responsiva webbplatser.

Skapa en webbplats gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map