Bästa webbplatsbyggare för musiker och musikband

Webbplatsbyggare för musiker


Oavsett om du är soloartist, ett band, ett musikföretag eller någon annan representant för showbranschen kommer du inte att gå utan att lansera en musikwebbplats. Egentligen är det inte konstigt att det förmodligen inte finns några användare som inte letar efter sina favoritlåtar, musikkompositioner och information om musiker på webben.

Om du nyligen har bestämt dig för att presentera din talang för publiken och lansera en egen webbplats, är det enklaste och mest rimliga lösningen att använda en webbplatsbyggare. Webbplatsbyggare är lätt att använda och bekvämt för yrkesverksamma och icke-tekniska kunniga användare. Det är exakt vad du behöver för att lansera en kvalitetsmusikers webbplats om dina kunskaper i webbdesign inte är tillräckliga för att använda mer komplicerade verktyg.

Vi testade ut 8 av de bästa webbplatsbyggarna för musiker och musikband:

 1. Wix – den bästa webbplatsbyggaren för musiker och musikband
 2. Bandzoogle – Webbplatsbyggare Skapad av musiker för musiker
 3. WordPress – plattform för att skapa en musikwebbplats gratis
 4. uKit – En av de bästa webbplatserna för småföretag
 5. Bokmärke – Kanadensisk AI-baserad webbplatsbyggare
 6. Gator – Enkel att använda webbplatsbyggare för musiker
 7. IM Creator – Webbplatsbyggare (Gratis för ideella organisationer)
 8. Bluehost – bästa webbhotell för musiker

Det bör inte vara komplicerat att starta en webbplats för musiker eller band om du lyckas välj rätt verktyg för webbbyggnad. Webbplatsbyggare listade ovan är de bästa lösningarna för DIY-webbutveckling i denna nisch. Vilken av dem kommer mest upp till dina behov av webbdesign? Vilken tjänst är det bästa valet för ditt projekt? För att ta reda på det, ta dig tid att läsa recensionerna för varje plattform som ingår i listan.

Wix – den bästa webbplatsbyggaren för musiker och musikband

Wix - den bästa webbplatsbyggaren för musiker och musikband

Wix – är den bästa webbplatsbyggaren för musiker och band, som redan har vunnit global popularitet. Detta beror på överflödet av designanpassningsverktyg, professionell och intuitiv strategi för webbbyggnad och flera avancerade funktioner som bidrar till en effektiv webbprocess. Systemet är tillräckligt användarvänligt för att vara förståeligt även för nybörjare och ger också den oöverträffade WYSIWYG-webbupplevelsen. Detta är ett perfekt verktyg för annonsmaterial, som aldrig har varit involverade i webbplatsutveckling, som inte vill kämpa med komplexa kodningsnyanser men ändå tänker starta en funktionell webbplats för att tillgodose deras behov. Ta en titt på de viktigaste Wix-höjdpunkterna nu:

 • Mallar för musikwebbplatser. Webbplatsbyggaren har nu en av de mest omfattande och imponerande samlingarna av nischmallar Du kan välja mellan vad gäller din webbplats / musikspecialisering. De är indelade i flera designkategorier beroende på vilken bransch som hanteras (Solo Artist, Band, DJ och Music Industry är de viktigaste kategorierna här). Alla teman är 100% anpassningsbara och mobiloptimerade som standard, men det finns inget alternativ för mallomkopplare här.
 • Wix ADI-verktyg. Det unika Wix ADI-verktyget låter oerfarna musiker skapa sina projekt utan kodningskompetens eller extra tid / pengar-investering alls. Verktyget kräver att din branschspecifika information lämnas in för att ytterligare skapa en webbplats i det automatiserade läget.
 • Forum och bloggning. Wix gör det möjligt att anslut ett forum och en blogg till din musiker webbplats och därmed hålla besökarna engagerade i din branschuppdatering. Genom att besöka ett forum / blogg kommer dina webbplatsanvändare att kunna kommunicera med andra fans, dela sina åsikter och nyheter, lämna kommentarer och skapa ämnen för diskussion.
 • e-handel. Om du planerar att sälja dina band / branschrelaterade artiklar eller tillbehör via din musiker webbplats tillåter Wix att ansluta en liten eller medelstor webbshop till ditt projekt. Det är här du kan sälja dina album, spår, accessoarer, märkesartiklar samt utfärda rabattkuponger, certifikat och vad inte.
 • Wix Music. Den gratis widgeten är tillgänglig i den integrerade Wix App Market och gör det möjligt att lägga till ljudspelaren till din musiker webbplats. Detta låter dina fans lyssna på dina spår, strömma och ladda ner de de gillar mest och till och med köpa dem direkt på webbplatsen. Samtidigt kan du ladda upp ljudfiler i olika format, inklusive WAV, FLAC, ALAC & MP3, justera deras visningsparametrar och allmänna spelarinställningar. Widgeten gör det också möjligt att spåra detaljerad statistik över ditt projekt för att ta reda på populariteten för vissa spår, antal försäljningar, nedladdningar, spelningar och annan relaterad information.

Kosta: Wix har en gratis plan, vars varaktighet inte är begränsad av några villkor. Kostnaden för de betalade planerna (Det finns två typer av prenumerationer här, var och en med flera planer) startar från $ 13 / mo för standardabonnemang och från $ 23 / mo för Business / eCommerce-planer. Alla premiumplaner inkludera gratis värd / domännamn, integrerad Google Analytics, professionell kundsupport, ökat lagringsutrymme etc. Systemet erbjuder också 14-dagars återbetalningsalternativ, om det finns något du inte gillar med den valda betalda planen.

Prova Wix gratis

Bandzoogle – Webbplatsbyggare Skapad av musiker för musiker

Bandzoogle - Webbplatsbyggare Skapad av musiker för musiker

Bandzoogle – är en specialiserad webbplatsbyggare skapad “av musiker för musiker”. Det är faktiskt plattformens huvudmotto. Det används främst för att starta / hantera webbplatser för band och musiker, och erbjuder specifika funktionsuppsättningar för detta ändamål. Med ett intuitivt och engagerande gränssnitt, överflöd av nischspecifika webbdesignverktyg, omfattande anpassningsalternativ och responsiva musikmallar, förtjänar systemet uppmärksamhet från musiker från hela världen. Nedan listas de största fördelarna med webbplatsbyggaren:

 • Nischmallar. Webbplatsbyggaren tillåter att anpassa över hundra professionella responsiva mallar, som alla är relaterade till musik. Alla teman är gratis och sorterade efter bransch, inklusive rock, folk / country, jazz / blues, EDM / DJ / Producer, business / andra, sångare / låtskrivare, klassisk, urban / hiphop, värld, beats och mer. Det finns ett förhandsgranskningsalternativ som låter dig se önskad mall i detaljer. Användare har också en möjlighet att välja en tom mall för att anpassa den från grunden.
 • e-handel. Plattformen låter dig skapa och anpassa en gratis fullständig webbutik för musiker och band med några klick. Det är här du kan sälja en mängd produkter relaterade till din musikkarriär (album, spår, nedladdningskoder, biljetter, videor, affischer, tillbehör för fansen, digitala filer etc..). Tillsammans med det kan du ställa in allmän betalnings- / leveransinformation, integrera med populära distributionsplattformar osv.
 • Musikfokuserade funktioner. Bandzoogle är ursprungligen känt för sitt breda spektrum av musikfokuserade funktioner. Dessa inkluderar kraftfulla synkroniseringsverktyg, sociala mediatjänster, online-musikströmningsalternativ, global ljudspelarintegration, gästbok / forum-anslutning, feedbackverktyg, flashbild / videosamlingar, hit counter, integration av externa tjänster (Instagramgalleri, Twitter, Bandcamp Player, Topspin Store, Bandsintown, GigSalad Citatform, GigSalad Review och Airbit), skapande av adresslistor, tillgänglighet av webbplatsanalys och rapporter för att nämna några.
 • Innehållsblock. Systemet gör det möjligt att lägga till / hantera / ändra positionerna för specifika innehållsblock du väljer på valfri sida, beroende på typ. Således kan användare skapa en händelsesida här för att lista de kommande showerna, konserterna och presentationerna och låta dina fans boka och köpa biljetter för de kommande tillfällena i förväg. Det är också möjligt att integrera musikspårblocket med branschrelaterat innehåll här.

Kosta: Bandzoogle har inte en helt gratis plan, men varaktigheten för den kostnadsfria testperioden är längre än den som erbjuds av andra webbplatsbyggare. För närvarande utgör det 30 dagar, under vilka du kan testa och behärska hela funktionsuppsättningen för plattformen. Webbplatsbyggaren har tre betalda planer, vars kostnad börjar med $ 8,29 per månad. Betalda prenumerationer inkluderar en viss mängd spår (foton) uppladdningar och webbsidor, tillgänglighet av en uppdragsfri musikbutik, elektronisk presskit och andra obestridliga fördelar.

Prova Bandzoogle gratis

WordPress – plattform för att skapa en musikwebbplats gratis

WordPress - plattform för att skapa en musikwebbplats gratis

WordPress – är den enastående plattformen för att skapa en musikwebbplats gratis. Detta är Content Management System, som är mer komplicerat jämfört med vanliga webbplatsbyggare främst för att det innebär medvetenhet om grunderna i kodning. Systemet har också omfattande integrationsalternativ som bidrar till din musikwebbplatsprestanda. De viktigaste fördelarna med programvaran listas nedan:

 • Responsiva teman för musiker. CMS har en ganska begränsad samling av inbyggda mallar, medan många fler av dem finns tillgängliga online. För att få ut så mycket som möjligt av WordPress-funktionaliteten bör du surfa på webben för att leta efter de bästa teman för musiker där. Lyckligtvis är valet verkligen fantastiskt och det kommer inte att vara ett problem för dig att få den mall du verkligen gillar.
 • Plugins för musikwebbplatser. När det gäller de integrerbara plugins för musiker webbplatser är urvalet också fantastiskt. De måste ha plugins för alla musiker webbplats Event Organizer, GigPress, MF Gig Calendar, NextGEN bildgalleri, HTML5 jQuery Audio Player, Spotify Master, SoundCloud Master, Thank Me Later, Kommentaromdirigering, Gravity Forms, Audiotheme, Cue och Foxyshop att nämna några.

Kosta: WordPress är gratis att ladda ner och installera, men du kommer definitivt inte att gå utan att integrera tredjeparts plugins och teman. De är antingen gratis eller kan komma att kosta extra. Egentligen är det ännu säkrare att köpa dem för att förhindra bedrägerierna, som ofta är associerade med gratis mallar och plugins. Den slutliga kostnaden kommer dock att bero på den webbhotell som du kommer att gå för. I det här avseendet, Bluehost är den bästa lösningen att välja. Det här är officiell WordPress-värd, som har många fördelar och funktioner (som skript och appar, snabb laddningshastighet på webbsidan, avancerade SEO-alternativ och marknadsföringsverktyg, omfattande marknadsplats som erbjuder flera applikationer osv.) som hjälper dig att vara värd och hantera alla projekt med lätthet. När det gäller kostnaden för värdleverantören kommer Bluehost säkert att passa alla budgetar. Den billigaste planen kostar för närvarande endast 2,95 dollar / mån.

Ladda ner WordPress gratis

uKit – En av de bästa webbplatserna för småföretag

uKit - En av de bästa webbplatserna för småföretag

uKit – är en av de bästa småföretagens webbplatsbyggare, som också fungerar bra för utveckling av projekt för musiker och band. Systemet låter dig etablera pålitlig online-närvaro för din musikgrupp eller enskild musikwebbplats på cirka 30 minuter, även om detta är din första webbdesignupplevelse. Det här är verkligt hittat för musiker som inte vill bry sig om komplexa nyanser i webbdesign. Här är fördelarna som gör webbplatsbyggaren till en perfekt lösning:

 • Responsive Music Designs. uKit kommer med en samling lyhörd musikmallar, bland vilka du kan hitta de som är tillämpliga på din musikwebbplats. Alla mönster kan anpassas och det är också möjligt att växla mellan teman i vilket steg som helst i webbutvecklingsprocessen. För att förbättra användarnas mobila surfupplevelse erbjuder uKit anpassningsbar webbplatsvy. Det låter dig finjustera ditt projekt surfplatta och mobilutseende.
 • e-handelsfunktionalitet. uKit inser sin integrerade e-handelsfunktion på flera sätt. Om du planerar att sälja någon av dina musikföretagsrelaterade produkter direkt på webbplatsen tillåter systemet att välja mellan två populära och effektiva alternativ som låter dig starta en webbutik. Du kan antingen ansluta Ecwid-plugin till din webbplats eller integrera eCommerce-widgeten för att få en fullständig webbutik.
 • SoundCloud-integration. Med Kit är det nu möjligt att lägga till och uppdatera ljudspår till din musik / bandwebbplats med hjälp av SoundCloud-integration. Dessutom kan du infoga bilder / videor i ditt projekt för att ge det avancerad visuell överklagande och funktionalitet. Och det är inte det. Du kan ställa in videobakgrund för alla block på din webbplats utan att behöva installera skript från tredje part eller integrera extra koder.

Kosta: uKit erbjuder inga gratis planer, men det finns en 14-dagars testperiod. Det är tillgängligt utan kostnad och låter dig testa hela plattformens funktionalitet. När det gäller prissättningspolicyn är den mycket prisvärd för alla. Kostnaden för den billigaste planen börjar med $ 4 / mo – det är väldigt billigt med tanke på det stora spektrum av funktioner plattformen har i lager. Dessa inkluderar anpassad domännamnanslutning, 24/7 professionell support, säkerhetskopiering av möjligheter till skapande av webbplatser, gratis värd, tillgång till hundratals mallar osv.

Prova uKit gratis

Bokmärke – Kanadensisk AI-baserad webbplatsbyggare

Bokmärke - Kanadensisk AI-baserad webbplatsbyggare

Bokmärke – är en modern kanadensisk AI-baserad webbplatsbyggare som har en värdig position i listan över de bästa tjänsterna för musiker. Systemet levereras med ett artificiell intelligensdesignverktyg, vilket gör att alla webbdesign krångel till ett minimum. Det här är det som är viktigast för musiker, vars webbdesignupplevelse inte är tillräcklig för utveckling av storskaliga webbplatser. Bokmärke kommer med en lista med avancerade funktioner som gör att den sticker ut från mängden. Dessa inkluderar:

 • AIDA-assistent. Detta är den mest imponerande höjdpunkten för webbplatsbyggaren, som automatiskt kan skapa en musiker webbplats på några minuter. Ange bara dessa data och Artific Intelligence Design Assistant kommer att generera en fantastisk och fullständig webbplats fylld med ditt eget innehåll.
 • e-handelsmotor. Webbplatsbyggaren tillåter att använda sin integrerade eCommerce-modul, som låter dig ställa in och sedan effektivt hantera en webbutik för att sälja dina produkter (album, videor / ljud, tillbehör, artiklar och souvenirer för fans).
 • Avsnittet “Händelser”. Bokmärke gör det möjligt att lägga till alla mängder musik / bandrelaterade händelser till motsvarande avsnitt “Händelser” som är tillgängligt i instrumentpanelmenyn på din webbplats. Det är här du kan välja och anpassa blocket genom att ange ditt evenemangsnamn, beskrivning, allmän information, plats (detta innebär också Google Maps-integration), datum och varaktighet, relaterade bilder osv.
 • Integrationer av sociala medier. Plattformen gör det möjligt att integrera sociala mediekanaler på din musikwebbplats med hjälp av “Social” -modulaktivering. Det låter dig snabbt lägga till sociala medieknappar som länkar till dina konton i sociala nätverk. Dessutom kan du integrera valfri videobakgrund i valfri sida / del av ditt projekt för att öka dess värde och engagera användarnas intresse.

Kosta: Bokmärke har ett livslöst gratispaket. Kostnaden för systemets betalade planer börjar med $ 11,99 per månad och når $ 24,99 per månad för det dyraste prenumerationen. Betalda planer omfattar gratis domänanslutning, obegränsad lagring, webbsidor och bandbredd, borttagning av systemannonsbannrar, avancerad SEO, premiumstöd, e-postanslutning, lösenordsskydd, anpassningsbara sidfotar och andra praktiska fördelar.

Prova bokmärken gratis

Gator – Enkel att använda webbplatsbyggare för musiker

Gator - Enkel att använda webbplatsbyggare för musiker

Gator – är en lättanvänd webbplatsbyggare för musiker, som främst riktar sig till nybörjare och de användare som inte är så skickliga i webbutveckling men ändå tänker skapa kvalitetswebbplatser. Med användarvänlighet, intuitivt gränssnitt, bekvämt dra och släpp redaktör och många praktiska funktioner är Gator för närvarande en av de mest populära och enkla webbplatsbyggarna för att starta och hantera olika typer av projekt. Titta på några av de mest imponerande höjdpunkterna på plattformen nu:

 • e-handelsmotor. Gator levereras med integrerad e-handelsmotor, som låter dig lägga till en webbutik på din webbplats. Musiker kan dra mycket nytta av den här funktionen eftersom det gör det möjligt att sälja sina CD-skivor, musikattribut och andra produkter direkt på webbplatsen. Således har de fans som vill köpa något från dig en möjlighet att göra det med några få klick och därmed spara sin ansträngning och tid. Ett sådant alternativ kommer utan tvekan att ha en positiv inverkan på din budgettillväxt.
 • Hostgator. Webbplatsbyggaren ingår i Hostgator paket, vilket innebär att alla webbplatser som skapats med det är som standard värd på systemservrarna. Den här funktionen är ganska bekväm för musiker som behöver en webbplats och inte vill leta efter pålitlig värd någon annanstans.
 • Plattformer för sociala medier. Webbplatsbyggaren gör det möjligt att bädda in innehåll från populära sociala nätverk som Facebook, Twitter eller Instagram. Om du har några musikassocierade konton i dessa sociala nätverk kan du integrera bildbibliotek, live-flöden och sociala medieknappar i ditt projekt för att få ut mesta möjliga av dem.

Kosta: Gator har inte en gratis plan eller en kostnadsfri prövning. Prissättningspolitiken är emellertid ganska måttlig för att möta de flesta användares behov och ekonomiska förmågor. Webbplatsbyggaren har tre betalda prenumerationer, vars kostnad börjar med $ 3,84 / mo och når $ 9,22 / mo beviljat att du får ett tvåårsabonnemang på en gång. Kom ihåg att systemet erbjuder en full återbetalning av 45 dagar, om det finns något du inte är nöjd med med Gator.

Prova Gator gratis

IM Creator – Webbplatsbyggare (Gratis för ideella organisationer)

IM Creator - Webbplatsbyggare (gratis för ideella organisationer)

IM Creator – är en ny generations webbsajtbyggare, vilket är gratis för ideella organisationer. Systemet tillåter att skapa och hantera olika typer av projekt, inklusive webbplatser för musiker. IM Creator är lättanvänd och funktionsladdad. Det är känt för sin rimliga prissättningspolicy, bekväma WYSIWYG-webbplatsredigerare och kraftfulla verktyg som minskar alla webbbyggnadsproblem. Om du har rätt på att starta en musiker / bandwebbplats med plattformen, här är listan över dess obestridliga meriter:

 • e-handelsplattform. Webbplatsbyggaren har en helt integrerad e-handelsmotor. Det låter dig skapa små och medelstora webbbutiker för att öka försäljningen online av dina musikrelaterade produkter. Ingen kodningskompetens krävs för att starta en onlinebutik med IM Creator. Välj bara en mall och följ rekommendationerna för att få din egen.
 • blogga. På samma sätt tillåter IM Creator anslutning av en blog till din musiker webbplats. Detta är ett av de bästa och mest effektiva sätten att popularisera din kreativitet genom att hålla kontakten med dina fans. Det är upp till dig att välja mellan flera bloggmallar, typer, nyhetsflödesstrukturer och andra viktiga bloggparametrar.
 • Flerspråkig support. IM Creator erbjuder flerspråkigt stöd som möjliggör utveckling av mångsidiga språkversioner av din webbplats. Det är en bra idé när det gäller attraktionerna för fans från utlandet.
 • Integrationsalternativ. Webbplatsbyggaren gör det möjligt att integrera sociala medielänkar, Google Analytics, Google Maps samt andra widgetar och tillägg som säkerställer bättre webbplatsprestanda och högre kundflöde.
 • Responsiva mallar för musiker. IM Creator kan skryta med en av de mest omfattande samlingarna av professionella moderna mallar som är responsiva som standard. Det finns ett separat Musik / Bands webbplats-mallavsnitt som erbjuder en uppsättning fantastiska teman speciellt utformade för denna användarkategori.

Kosta: IM Creator är helt gratis för kreativa, artister, musiker och ideella. Samtidigt kostar dess billigaste prenumeration $ 8 / mo och det fungerar bra för företagare, värdleverantörer och återförsäljare. Planen inkluderar domännamnsanslutning, obegränsat lagringsutrymme och bandbredd, premium teknisk support, e-handelsfunktioner och andra fördelar.

Prova IM Creator gratis

Bluehost – bästa webbhotell för musiker

Bluehost - bästa webbhotell för musiker

Bluehost – är den bästa webbhotell för musiker, som har fått ett imponerande rykte världen över. En av de mest fantastiska funktionerna på plattformen är att WordPress officiellt rekommenderar den som den mest pålitliga, funktionsbelastade och prisvärda webbhotell som finns i den moderna webbutvecklingsnisch. Systemet ger för närvarande mer än 5 miljoner webbplatser i olika länder i världen och detta antal fortsätter att öka med varje månad som går. Om du letar efter en trovärdig webbhotell kan följande funktionslista vara praktiskt att använda:

 • e-handelsstöd. Plattformen låter dig vara värd för alla typer av musikwebbutiker med den, och erbjuder en mängd olika e-handelsprojekt, avancerade applikationer, tillägg och widgets. Systemets intuitiva kontrollpanel är lätt att navigera, medan själva plattformen säkerställer starka drifttider, snabb sidhastighet, högsta säkerhet och flexibilitet i varje projekt som är värd för det..
 • Tillträde till marknaden. Bluehost tillåter bläddring på den integrerade marknaden med massor av applikationer, tillägg, skript och widgetar som kan öka din musiker webbplatsens prestanda.
 • Marknadsföring och SEO-funktioner. Plattformen erbjuder också mångsidiga SEO- och marknadsföringsstrategier som förbättrar effektiviteten för ditt projektfrämjande, generering av målgruppen och vinsttillväxt. Bluehost-experter hjälper dig också med webbplatshantering och designhantering, PPC och migreringstjänster på webbplatsen.

Kosta: Du hittar inte en helt gratis plan som erbjuds av Bluehost. Istället är värdleverantörens prispolicy rimlig och prisvärd för alla. Kostnaden för den billigaste Basic Plan, som levererar hela funktionsuppsättningen för webbhotell, utgör $ 2,95 / mo. Detta är mycket billigt, vilket passar alla behov och webbhotell.

Prova Bluehost nu

Slutsats

En webbplats kan bli ett effektivt måste-ha verktyg för alla musiker, men bara om detta är ett väl utformat projekt med avancerad funktionalitet. Låt oss inse det faktum: om du är en musiker, är chansen att du har ett bra grepp om programmering av grunderna ganska låg. Det är här webbplatsbyggare spelar in. Dessa system är enkla, bekväma och intuitiva. Det är därför de fungerar bra för oerfarna användare och hjälper dem att utforma enastående webbplatser.

Listan över webbplatsbyggare för att skapa en webbplats för musiker eller band är ganska imponerande, men du bör vara medveten om egenskaperna, fördelarna och nackdelarna med varje tjänst för att göra det bästa valet. Det är meningsfullt att testa alla system som granskas i inlägget för att bestämma vilken lämplig lösning du så småningom kommer att vara nöjd med.

Skapa en webbplats gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map