Top 8 beste blog-hostingsites: van gratis tot premium

beste bloghostingsites


De eerste blog is bijgeschreven op Justin Hall, een student aan het Swarthmore College, in 1994, hoewel de term ‘blog’ (een combinatie van ‘web’ en ‘log’) pas drie jaar later werd bedacht.

Sindsdien is bloggen exponentieel gegroeid naarmate het voorbij is 440 miljoen blogs wereldwijd volgens recente schattingen.

Vroege blogs zoals die van Hall waren verheerlijkte persoonlijke homepages, en vroege blogplatforms waren vooral bedoeld voor mensen die persoonlijke content wilden publiceren. Hoewel deze individuele, brede blogs nog steeds bestaan, worden nichespecifieke blogs die zijn gericht op onderwerpen als mode, reizen, eten, schoonheid en ouderschap steeds populairder.

Vroege bloggers hadden ook beperkte opties om inkomsten te genereren met inhoud, maar nu is er de mogelijkheid om aanzienlijke inkomsten te genereren via advertenties, partnerprogramma’s, directe verkoop en abonnementskosten voor de site.

Gezien het potentiële bereik in termen van publiek en de mogelijkheid om inkomen te verdienen, is het essentieel om de juiste keuze te maken voor het hosten van uw blog. Bekijk de best beschikbare bloghostingsites hieronder om te beslissen welke het beste voor u werkt.

Hoe we onze beoordelingen kiezen

Hoe we onze beoordelingen kiezen

Bij het evalueren van een bloghostingsite is het belangrijk om een ​​holistische beoordeling te maken in plaats van alleen op prijs te focussen. U wilt immers waar voor uw geld, maar u betaalt alleen voor producten en diensten die aan uw behoeften voldoen.

Natuurlijk nemen we hieronder prijsinformatie op, maar we kijken ook naar nog twee belangrijke gebieden, zoals de reeks gebruikersfuncties – inclusief opties voor het genereren van inkomsten, indien van toepassing – en klantenservice op deze beste bloghostingsites.

Kenmerken: Welke verschillende opties en functionaliteit zijn beschikbaar? Wat is het gebruiksgemak?

Klantenservice: hoe worden uw vragen beantwoord en uw problemen aangepakt?

Prijzen: is er een gratis optie of wordt er alleen betaald? Wat zijn de verschillen in plannen?

Top 8 beste blog-hostingsites

De onderstaande miniatuurrecensies bieden een overzicht van de beste beschikbare opties, variërend van het promoten van persoonlijke inhoud op internet tot voornamelijk e-commerce oplossingen.

WordPress.com

wordpress.com

Een al lang bestaande en populaire blogsite, WordPress.com, werd gelanceerd in 2005. Zowel een blogplatform als een hostingsite, er is een robuuste gratis versie mogelijk gemaakt door optionele betaalde upgrades en antispamsoftware en advertenties.

Volgens schattingen van WordPress.com bekijken elke maand meer dan 400 miljoen mensen meer dan 15 miljard pagina’s en tegenwoordig wordt het gebruikt door 25% van alle websites op internet.

WordPress.com kan worden gebruikt om niet alleen blogs te bouwen, maar ook allerlei soorten websites. Er is een grote verscheidenheid aan gratis en betaalde sjablonen beschikbaar, en de interface voor slepen en neerzetten en de WYSIWYG-editor zijn intuïtief en gebruiksvriendelijk. Er is 24/7 klantenondersteuning via e-mail en betaalde abonnementen bieden live chats met ‘Happiness Engineers’. Je blog kan inkomsten genereren via Google Adsense, gelieerde links en / of door je eigen producten rechtstreeks te verkopen.

Of u nu een eenmanszaak bent of een grote organisatie, WordPress.com biedt een serviceniveau dat voor u werkt.

Kosten: gratis (WordPress.com-subdomein en beperkte opslag) en betaalde abonnementen van $ 4 tot $ 25 per maand (aangepaste domeinnaam, extra opslag en mogelijkheid om audio en video te uploaden). Met het topbedrijfsplan kunt u plug-ins en thema’s van derden installeren.


Controleer website

Beoordeling: 10/10

Tumblr

tumblr.com

Tumblr is in 2007 opgericht door David Karp en is momenteel eigendom van Oath Inc., een dochteronderneming van Verizon.

Zijn specialiteit is microblogging via kortere tekstberichten en multimedia-inhoud. Vanaf 2018 organiseerde Tumblr meer dan 400 miljoen blogs met meer dan 550 miljoen bezoekers per maand.

Tumblr-gebruikers zijn gelijk verdeeld tussen mannen en vrouwen, en het is het populairst in de leeftijdsgroep van 18-29 jaar.

Er zijn zeven soorten standaardberichten: tekst, foto, citaat, link, chat, audio en video.

In tegenstelling tot de meeste andere blogsites die zijn ontworpen voor optimale prestaties op desktops, maakt de Tumblr-app microblogging een fluitje van een cent op je smartphone.

Andere functies zijn onder meer het eenvoudig delen, liken en opnieuw posten van inhoud van andere Tumblr-gebruikers. Klantenservice is 24/7 per e-mail en gebruikers hebben toegang tot een omvangrijke kennisdatabase.

Hoewel sommige grote bedrijven Tumblr gebruiken, is het meer geschikt voor individuen en kleinere organisaties.

Kosten: gratis met betaalde opties voor aangepaste domeinnamen en premium-thema’s.


Controleer website

Beoordeling: 8/10

Blogger

blogger.com

Een van de originele bloghostingplatforms, Blogger, werd in 1998 gelanceerd en is sinds 2003 eigendom van Google. Tegen 2013 had Google 540 miljoen actieve gebruikers. Dit kan echter een beetje misleidend zijn, omdat het is gebundeld in de productsuite van Google, zoals Gmail en Google Docs, en het is moeilijk om precies te weten hoe een ‘gebruiker’ wordt gedefinieerd.

Dit is net als elk exemplaar van het Windows 10-besturingssysteem, inclusief de Edge-browser van Microsoft, die telt als een installatie, ongeacht of een gebruiker het ooit start of niet.

De eenvoud van Blogger is een zegen en een vloek. Aan de ene kant betekent de beperkte reeks functies en aanpassingsmogelijkheden dat er niet veel toeters en bellen zijn om te navigeren. Bovendien is het geïntegreerd met andere Google-producten zoals AdSense om inkomsten te genereren.

Aan de andere kant maakt deze functionaliteit op laag niveau het minder aantrekkelijk voor meer ervaren bloggers. Bovendien heeft Google een geschiedenis van het beëindigen van zelfs populaire projecten met weinig waarschuwing, dus u moet regelmatig een back-up van uw inhoud maken. Klantenservice is voornamelijk gedegradeerd tot gebruikersforums en online formulieren.

U kunt een blog starten op Blogger, maar als deze begint te groeien, wilt u overstappen naar een robuuster platform zoals WordPress.com. Kosten met betaalde aangepaste domeinnamen die beschikbaar zijn via Google Domains.


Controleer website

Beoordeling: 7/10

Geest

ghost.com

Ghost, een open-source publicatieplatform, werd in 2013 openbaar vrijgegeven nadat een succesvolle Kickstarter-campagne het oorspronkelijke doel van bijna $ 35.000 in minder dan een dag had bereikt en uiteindelijk meer dan $ 250.000 heeft verzameld.

Met een uitgeklede, minimalistische benadering van bloggen, heeft Ghost vanaf 2018 meer dan 1,3 miljoen installaties. De belangrijkste publicatietoepassing is gratis, terwijl de non-profit Ghost Foundation zichzelf ondersteunt via betaalde hostingopties.

In tegenstelling tot WordPress.com, dat wordt gebruikt voor alle soorten websites, is Ghost afgestemd op bloggers en schrijvers.

Een leuke functie is het bewerken van gesplitst scherm: bewerk je bericht aan de linkerkant en bekijk de live versie ervan aan de rechterkant. Als u bovendien een ander hostingplatform wilt gebruiken, kunt u de Ghost-applicatie gratis downloaden naar uw computer.

Alle abonnementen bevatten onbeperkte opslag. De meeste klantenondersteuning is via veelgestelde vragen. Ghost (Pro) -klanten hebben ook e-mailondersteuning.

Als je serieus bent over schrijven, is Ghost een goede optie om meer tijd te besteden aan het produceren van inhoud en minder aan het beheer van je website.

Kosten: $ 19 per maand (1 blog en 50.000 maandelijkse paginaweergaven) tot $ 199 per maand (50 sites en 2 miljoen maandelijkse paginaweergaven)


Controleer website

Beoordeling: 7/10

Medium

medium.com

Medium is gelanceerd in 2012 en ontworpen door Evan Williams, mede-oprichter van zowel Blogger als Twitter.

De nadruk ligt bijna uitsluitend op het delen van inhoud, in tegenstelling tot een focus op e-commerce zoals sites zoals Wix en Squarespace. In 2017 had Medium 60 miljoen maandelijkse lezers van de inhoud.

Net als Ghost is Medium gericht op de productie van inhoud. Er zijn beperkte opties om uw berichten en webpagina’s aan te passen. Iedereen kan inhoud schrijven en publiceren die ook kan worden samengevoegd tot online tijdschriften. Schrijvers kunnen ervoor kiezen om individuele pagina’s / berichten beschikbaar te maken voor iedereen of alleen voor betaalde abonnees.

Inkomsten worden gegenereerd door hoeveel “klappen” (vergelijkbaar met “likes”) een artikel ontvangt van betaalde abonnees als een percentage van hun maandelijkse abonnementskosten. Klantenservice-opties omvatten online help-tickets, e-mailondersteuning en FAQ’s.

Als u meer tijd wilt besteden aan schrijven en minder tijd aan het beheren van een website, kan Medium een ​​goede keuze voor u zijn, vooral gezien het vermogen om gemakkelijk inkomsten te genereren.

Kosten: gratis (onbeperkt publiceren, maar u kunt slechts 3 abonnementsartikelen per maand lezen) of $ 5 per maand (onbeperkt publiceren en toegang tot alle inhoud)


Controleer website

Beoordeling: 7/10

Wix

wix.com

Wix, gevestigd in Tel Aviv, Israël, is een cloudgebaseerde websitebouwer die in 2006 is gelanceerd. Het maakt gebruik van een freemium-model: de basistoepassing is gratis met een lage maandelijkse hostingvergoeding en er zijn talloze betaalde upgrades en opties beschikbaar.

Tegen 2017 waren er 110 miljoen Wix-gebruikers en gemiddeld zijn er elke dag 45.000 nieuwe aanmeldingen.

Gebruikers zijn meer een websitebouwer dan een blogplatform, maar kunnen een blog toevoegen via de Wix Blog-app. Het ontwerpen van uw site is eenvoudig met een slepen-en-neerzetten-systeem waarvoor geen codeervaardigheden vereist zijn. Bovendien zijn er veel betaalde apps om uit te kiezen.

Gratis apps zijn echter beperkt en het standaard maandabonnement heeft Wix-branding op uw site. Het VIP-plan van het hoogste niveau omvat telefonische en e-mailondersteuning, terwijl het basisplan afhankelijk is van veelgestelde vragen.

Eigenaren van kleine bedrijven zullen de e-commerce-opties leuk vinden, maar als u dat niet bent, is een andere service misschien een betere keuze.

Kosten: $ 5 per maand (1 gig bandbreedte en 500 meg opslag) tot $ 25 per maand (onbeperkte bandbreedte, 20 optredens opslag en gratis aangepast domein)


Controleer website

Beoordeling: 6/10

Squarespace

squarespace.com

Opgericht in 2003 door Anthony Casalana terwijl hij student was aan de Universiteit van Maryland, is Squarespace software as a service (SAAS) ontworpen om een ​​one-stop-shop te zijn voor het bouwen en publiceren van uw website.

Het biedt een blogplatform, hostingservice, e-commerceplatform, domeinregistratie en meer.

Squarespace is een particulier bedrijf, dus het aantal gebruikers is moeilijk zeker te weten. De meeste schattingen suggereren echter dat het minder dan 110 miljoen gebruikers van Wix heeft.

Squarespace biedt goed ontworpen sjablonen om scherp uitziende websites te maken via drag-and-drop-tools waarvoor geen codeervaardigheden vereist zijn. Zelfs het basiswebsiteplan biedt onbeperkte bandbreedte en pagina’s, terwijl u met de e-commerce online winkelplannen onbeperkte producten kunt verkopen zonder transactiekosten.

Alle pakketten worden geleverd met 24/7 klantenservice via e-mail en online chat. Daarnaast zijn er uitgebreide handleidingen en video-tutorials beschikbaar. Net als Wix kan Squarespace worden gebruikt voor bloggen, maar is het meer geschikt voor e-commerce.

Als je een blog op Squarespace start, wil je, als je eenmaal een substantiële groei hebt gerealiseerd, waarschijnlijk overstappen naar een platform als WordPress.com met meer functies.

Kosten: basiswebsiteplan is $ 12 per maand (gratis domeinnaam wordt geleverd bij een jaarlijkse aankoop) en het geavanceerde businessplan is $ 40 per maand (flexibele kortingen voor producten in de winkel, klantaccounts en een cadeaubonoptie).


Controleer website

Beoordeling: 6/10

Weebly

weebly.com

Weebly werd in 2007 gelanceerd door drie studenten van de Pennsylvania State University, die het ontwikkelden om webpagina’s te bouwen voor het hosten van hun online portfolio’s, zoals vereist door de school.

Net als Squarespace biedt het twee soorten plannen: een algemene websitebouwer en online winkels. In 2008 had Weebly een miljoen gebruikers en momenteel heeft het meer dan 40 miljoen. In 2018 kondigde de online dienst voor financiële transacties Square aan dat het Weebly overnam.

Zoals verschillende van de sites in deze lijst, gebruikt Weebly drag-and-drop-tools en widgets om uw site te bouwen.

Weebly is, net als Squarespace en Wix, meer een websitebouwer die een blog kan bevatten in plaats van zich primair te concentreren op het delen van inhoud zoals Ghost of Medium. Met het gratis abonnement voor individuen kunt u alle functies uitproberen voordat u een upgrade naar een betaald plan uitvoert.

Klantenservice-opties omvatten e-mail, online chat en veelgestelde vragen.

Als u meer geïnteresseerd bent in e-commerce dan in bloggen, kan Wix de juiste keuze voor u zijn, vooral vanwege de overname door de online betalingsverwerker Square.

Kosten: gratis (beperkte opslag, Weebly-subdomein en Weebly-advertenties) tot $ 38 per maand (onbeperkte opslag, gratis domeinnaam en geen transactiekosten)


Controleer website

Beoordeling: 6/10

Wat wil je doen?

Als het gaat om het maken van een keuze uit de beste bloghostingsites, is de belangrijkste vraag die u moet beantwoorden: wat wilt u doen?

Als je meer tijd wilt besteden aan schrijven en minder tijd aan het beheren van een website, dan is Ghost of Medium de beste keuze. Als je meer geïnteresseerd bent in e-commerce, kijk dan eens goed naar Wix, Squarespace of Weebly.

Of, als u een site wilt die alles kan, kunt u kiezen voor WordPress.com. Als u weet waar u zich wilt inzetten, kunt u de best mogelijke beslissing nemen.

Wilt u meer weten over waar u op moet letten bij het kiezen van de beste bloghostingsites? Bekijk dit artikel op webvereisten .

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map