DigitalOcean-beoordelingen: een van de grootste cloudgebaseerde bedrijven

DigitalOceans cloudhostingservices voor ontwikkelaars. Hun infrastructuur is schaalbaar en kan worden gebruikt om applicaties te ontwikkelen en websites met gemak en snelheid.


Het bedrijf is in 2011 opgericht door Moisey en Ben Uretsky en heeft zijn hoofdkantoor in New York City.

DigitalOcean heeft lovende kritieken gekregen in de zeven jaar dat het bedrijf actief is.

Netcraft noemde het een van de snelstgroeiende cloud hostingdiensten in 2013. Dit plaatste het boven Amazon Web Services!

Het volgende jaar merkte Netcraft op dat DigitalOcean het op twee na grootste hostingbedrijf op de markt is. Financiering van IA Ventures, Crunchfund en Techstars ondersteunt DigitalOcean sinds de oprichting.

De services die DigitalOcean biedt, kunnen worden geschaald naar de behoeften van verschillende ontwikkelaars, of ze nu individueel of ondernemend zijn.

Het bedrijf biedt verschillende niveaus van cloudgebaseerde hosting. De aangeboden hostingproducten variëren afhankelijk van uw volume en opslagbehoeften. Factureringsplannen vinden plaats op uur- of maandbasis. Het door u gekozen niveau komt overeen met de hoeveelheid schijfruimte, kernprocessors, geheugen en overdrachtslimiet die uw plan omvat.

Ontwikkelaars die DigitalOcean gebruiken, hebben de mogelijkheid om binnen enkele seconden virtuele servers te creëren die ‘droplets’ worden genoemd. Deze druppels geven ontwikkelaars root-toegang en de mogelijkheid om uw besturingssysteem te kiezen en uw server aan te passen.

DigitalOcean-recensies en klantenondersteuning

toetsenbord met webhostinggegevens

Zoals de meeste bedrijven van tegenwoordig, worden DigitalOcean-ondersteuningsproblemen opgelost via een ticketsysteem. U kunt uw probleem als ‘kritiek’ markeren om onmiddellijk aandacht te krijgen. Er is momenteel geen ondersteuning via telefoon of live chat beschikbaar.

Het doel van DigitalOcean is om hun gebruikers in staat te stellen zelfvoorzienend te zijn als het gaat om het bedienen van hun eigen servers. In plaats van klanten bij elke stap te helpen, is het hun doel om hen uit te rusten met alle tools en vaardigheden die nodig zijn om problemen zelf op te lossen. Daarom richten ze zich meer op gemeenschapsondersteuning en documentatie dan op traditionele, een-op-een klantenservice.

Op hun website vindt u uitgebreide documentatie, zoals een handleiding ‘Aan de slag’, een gedeelte met veelgestelde vragen en een kennisbank.

Via de bovenstaande documentatie biedt DigitalOcean Community middelen waarmee de community zichzelf kan onderhouden. De makers van DigitalOcean zijn van plan dat dit platform door hun klanten wordt gebruikt om elkaar te helpen.

Met de DigitalOcean Community kunnen gebruikers met elkaar communiceren en hun mening en ervaringen ter ondersteuning aanbieden. Gebruikers hebben de mogelijkheid om unieke profielen te maken en onderwerpen te stemmen, commentaar te geven op tutorials, vragen te stellen en antwoorden te geven op vragen, en API-projecten te delen.

DigitalOcean-medewerkers modereren de gemeenschap en beantwoorden vragen in de vraag-en-antwoordsectie.

DigitalOcean Review van functies

Als cloudgebaseerde webhostingservice stelt DigitalOcean ontwikkelaars in staat om een ​​verscheidenheid aan producten te maken, waaronder:

Webapps

Met DigitalOcean kunt u uw mobiele of web-app bouwen met verschillende opslag- en computeropties. Je hebt ook de keuze uit tools voor orkestratie en configuratie.

Kunstmatige intelligentie en machine learning

Met DigitalOcean kunt u uw machine learning of AI-app om grote hoeveelheden gegevens te analyseren en te verwerken met behulp van de DigitalOcean API en solid-state-drive gebaseerde virtuele machines.

Ze bieden services om u te helpen met gegevensopslag, gedistribueerde verwerking, meetstatistieken en gegevensvisualisatie.

Websites

Natuurlijk kan een hostingbedrijf websites hosten. Met DigitalOcean kunt u en maken blogs beheren, websites en statische webpagina’s met hun eenvoudige API of gebruiksvriendelijke bedieningspaneel. Alle pagina’s hebben volgens het bedrijf een uptime van 99,9%.

U kunt DigitalOcean gebruiken om back-ups en DNS te beheren via het configuratiescherm. Dit is gunstig voor ontwikkelaars die totale controle nodig hebben bij het bouwen van hun microsites, marketingpagina’s en andere statische webpagina’s.

DigitalOcean maakt het beheren van websites voor klanten een fluitje van een cent. Bureaus, consultants en ontwikkelingswinkels kunnen verschillende sites per druppel distribueren, druppeltjes beheren via de API of het configuratiescherm en accounttoegang en facturering afhandelen met behulp van teamaccounts.

Tools voor ontwikkelaars

Op DigitalOcean-servers kunt u het testen van uw code automatiseren. Met tools zoals Travis CI, Jenkins CI en Drone, u kunt druppeltjes binnen enkele seconden implementeren en CI uitvoeren voor uw omgevingen. Weet u niet zeker welke tools u moet gebruiken? Raak vertrouwd met hen door op maat gemaakte testomgevingen op te zetten met behulp van hun eenvoudige API.

Met behulp van uitgebreide monitoringtools kunt u waardevol inzicht krijgen in de prestaties van uw app.

Open source visualisatie zoals Nagios, Grafana en Zabbix doen dit met gemak. Met behulp van hun API kunt u ook extra bewakingsknooppunten toevoegen. Door trouw te blijven aan het schaalbare cloudmodel, kunt u altijd de middelen vergroten terwijl u blijft groeien.

Je kunt zelfs zelf code-repositories hosten en controlestructuren voor git opzetten met tools zoals GitLab. Door een Git Lab-app met één klik te gebruiken, kun je binnen zestig seconden aan de slag.

DigitalOcean beoordelingen en prijzen

DigitalOcean in computerscherm

De meest populaire DigitalOcean-abonnementen kosten $ 5, $ 10 en $ 20 per maand. Schijfruimte varieert van 20 GB tot 40 GB, terwijl de bandbreedte varieert van 2 TB tot 3 TB.

Voor zo’n betaalbare prijs is het gemakkelijk te begrijpen waarom ze snel een grote speler zijn geworden in de cloud-hostingruimte.

DigitalOcean heeft met plezier gedeeld dat meer dan 150.000 bedrijven momenteel hun platform gebruiken. Enkele van hun meest opvallende klanten zijn de populaire app voor het inhuren van taken TaskRabbit en de webgebaseerde Git-repositorymanager Git Lab.

Evan Tahler, Director of Technology bij TaskRabbit zegt dat zijn bedrijf voor het grootste deel van zijn bedrijf gebruik maakt van een ‘fysieke colocatiefaciliteit’. Maar, voegt hij eraan toe: ‘Ze waarderen de cloud vanwege zijn veelzijdigheid op momenten die spontane ontwikkeling vereisen.’ Hij vindt ook dat DigitalOcean “nuttig is om de productie off-site te monitoren.”

DigitalOcean zijn er in overvloed. Velen van hen zijn positief, sommigen niet.

Eén ding is zeker: een overgrote meerderheid van geverifieerde experts uit de industrie beveelt DigitalOcean aan.

Als u bedenkt dat DigitalOcean is opgezet voor zeer zelfvoorzienende gebruikers, dan spreekt het voor zich dat degenen die niet bekend zijn met het proces van het opzetten en onderhouden van een webserver moeite zullen hebben.

En als ze problemen tegenkomen, zullen ze ongetwijfeld klantenondersteuning zoeken. Wanneer ze merken dat die ondersteuning anders is dan wat ze verwachten, raken ze gefrustreerd en roepen ze uit: “dit bedrijf is verschrikkelijk!”

Deze theorie wordt gevalideerd door het feit dat, hoewel de meeste experts uit de industrie de service een beoordeling van meer dan 8 of 9 sterren geven, terwijl de meeste negatieve gebruikersrecensies ofwel klantenservice of een willekeurig probleem noemen dat niets te maken heeft met iets dat direct onder controle staat van DigitalOcean zelf.

Laten we met deze belangrijke feiten in gedachten eens naar enkele DigitalOcean-recensies kijken.

Negatieve DigitalOcean-beoordelingen

Alexandre Morin uit Canada omschrijft DigitalOcean als de ‘slechtste service ooit’. Deze persoon had niet veel details, behalve het feit dat hij zijn registratie niet kon annuleren.

Josh S. uit Amerika zegt dat het bedrijf hun geld heeft afgenomen ‘en ermee is weggelopen’. Volgens Josh heeft hij $ 10 betaald om een ​​account aan te maken dat twee weken lang werd ‘beoordeeld’.

Nadat hij een supportticket had gemaakt, kreeg hij te horen dat er niets aan te doen was. Nadat hij heeft geweigerd een terugbetaling te doen, probeert Josh de kosten van zijn PayPal-rekening ongedaan te maken.

Veertig Zaoldyeck uit Duitsland schrijft in zijn DigitalOcean-recensie dat hun klantenondersteuning “niet bestaat”.

Sommige andere klachten van gebruikers hebben betrekking op servers die niet werken en onvoldoende klantenondersteuning. Eén gebruiker zegt dat hun server is uitgevallen en Ubuntu is gecrasht, waarna de ondersteuning alleen antwoordde met antwoorden met één lettergreep.

Een paar klachten lijken eigenaardig te zijn omdat er geen vergelijkbare klachten lijken te zijn.

Een gebruiker die bijvoorbeeld klaagt over zijn factuur die hem omleidt naar een irrelevante webpagina, heeft mogelijk een niet-gerelateerd probleem ondervonden. De gebruiker uitte in ieder geval zijn frustratie bij het bedrijf en beweert op zoek te zijn naar een alternatief.

Positieve DigitalOcean-beoordelingen

Sean McKeown uit Amerika noemt DigitalOcean ‘een van de beste hostingbedrijven’ die hij ooit heeft gebruikt. Hij merkt op dat hun diensten een eerlijke prijs hebben, naast dat ze betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn.

Tijdens zijn tijd als DigitalOcean-klant heeft Sean slechts één storing gehad – een storing waarvan hij vier dagen van tevoren op de hoogte werd gesteld vanwege routineonderhoud.

M.K. uit Duitsland beweert dat alles met gemak werkte en dat de interface gebruiksvriendelijk is. Deze gebruiker merkt ook op dat het bedrijf een overvloed aan bronnen biedt over alles wat met Linux-servers te maken heeft.

Deze DigitalOcean-recensie is vooral interessant omdat de gebruiker op een gegeven moment geen krediet meer had. In plaats van de service onmiddellijk stop te zetten, zoals de meeste providers zouden doen, ontving hij een e-mailmelding en zag hij zijn saldo onder nul dalen.

Patrick Bell uit Frankrijk zegt dat hij geen andere problemen heeft gehad met DigitalOcean dan WordPress-plug-ins (wat niet de verantwoordelijkheid van de provider is). Hij kan niet met hun klantenondersteuning praten omdat hij het niet eens heeft hoeven gebruiken.

Volgens Patrick is de prijs het zeker waard. Zelfs niet-goeroes kunnen een server als deze aan, zegt hij (anderen zijn het er misschien niet mee eens).

Deskundige DigitalOcean-beoordelingen

DigitalOcean-website

Zoals met alles wat met technologie te maken heeft, zijn de bronnen die hoogstwaarschijnlijk geloofwaardig en betrouwbaar zijn (zonder belangenconflicten) experts uit de industrie.

Een expert genaamd Idan Cogen gaf de service een algemene beoordeling van 9,6. In deze DigitalOcean-recensie benadrukt de recensent de geweldige prijsaanbiedingen die het bedrijf biedt.

Dit hostingbedrijf kan probleemloos aan de behoeften van kleine en middelgrote websites voldoen, zegt hij. Hij beveelt de service aan aan iedereen die nieuw is bij cloudhosting (we nemen aan dat hij diegenen bedoelt die nieuw zijn voor cloudgebaseerde hosting specifiek, niet degenen die nieuw zijn voor webhosting in het algemeen).

Bala Krishan van Nailartdesigns20.com stelt dat DigitalOcean geweldig is voor ontwikkelaars en nog beter voor VPS-hosting. Ze zegt dat ze is begonnen met het leren van Linux-servers met hun service terwijl ze het gebruikt om haar websites te hosten. Ze merkt ook de betaalbare prijs op.

Haar beoordeling: 5 van de 5.

Kostas Sinakidis van Corplace.com zegt dat de service “zo geweldig is dat je je niet kunt voorstellen”.

Dankzij de service kon zijn ontwikkelingsteam een ​​klantenportal installeren met behulp van een druppel. De tutorials en ondersteuning bleken nuttig.

Hij gaf echter slechts drie sterren voor de metriek “uptime”. Hij waarschuwt eigenaren van grotere websites voor dit probleem. Nieuwsgierig, aangezien sites zoals TaskRabbit vermoedelijk erg groot zijn en positieve recensies hebben gegeven.

Zijn beoordeling: 4,5 van de 5.

Shelby Brinegar (geen website of bedrijf gespecificeerd) zegt dat het creëren en beheren van meerdere VPS “eenvoudig” is met behulp van de DigitalOcean-interface.

Wat de prestaties betreft, maakt het gebruik van SSD’s alles ‘waanzinnig snel’.

Dit is misschien wel de beste recensie, aangezien Shelby aan het einde de volgende cruciale verklaring bevat:

Zolang u “weet hoe u uw eigen Linux-server moet beheren”, is DigitalOcean de beste hostingprovider die beschikbaar is tegen de meest betaalbare prijs.

Haar beoordeling: vijf van de vijf.

Over het algemeen zult u het moeilijk hebben om een ​​enkele beoordeling door een expert te vinden onder vier sterren (voor beoordelingsschalen met vijf sterren) of acht sterren (voor beoordelingsschalen met tien sterren).

Naast deze deskundige DigitalOcean-recensies zijn er verschillende succesvolle klantverhalen te vinden op de DigitalOcean-website. Oprichters van een aantal opmerkelijke online bedrijven en apps gebruiken de service en hebben beoordelingen achtergelaten – allemaal positief.

Samenvatting van de beoordelingen van DigitalOcean

DigitalOcean

Kortom, het goede lijkt groter te zijn dan het slechte als het gaat om DigitalOcean.

Het feit dat zoveel gerenommeerde bedrijven de service gebruiken, spreekt boekdelen.

Als een van ‘s werelds grootste cloudgebaseerde webhostingservices zijn DigitalOcean-recensies zo alomtegenwoordig dat er ongetwijfeld enige negativiteit zal zijn. Zoals eerder opgemerkt, komt de overgrote meerderheid van die negativiteit meer dan wat dan ook voort uit de onervarenheid van gebruikers.

Wij zijn fans van en bevelen DigitalOcean zeker aan. Sommige experts, zoals Shelby Brinegar, zeggen zelfs dat ze moeite hebben met het bedenken van kritiek op hun DigitalOcean-beoordelingen.

Als u op zoek bent naar een hoogwaardige cloudgebaseerde webhostingprovider, overweeg dan DigitalOcean. Zorg ervoor dat u aan de eisen van uw eigen op Linux gebaseerde cloud-server kunt voldoen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map