Recenzije DigitalOcean: Jedna od najvećih kompanija utemeljenih na oblaku

DigitalOceans usluge hostinga u oblaku za programere. Njihova je infrastruktura skalabilna i mogu se koristiti za razvoj aplikacija i web stranice s lakoćom i brzinom.


Osnivali su ga 2011. Moisey i Ben Uretsky, tvrtka je sa sjedištem u New Yorku.

DigitalOcean je primio kritiku u svojih sedam godina poslovanja.

Netcraft ga je imenovao među najbrže rastućim oblakom usluge hostinga u 2013. To ga je stavilo iznad Amazon Web Services!

Sljedeće godine Netcraft je istaknuo da je DigitalOcean treća po veličini hosting tvrtka na tržištu. Financiranje od IA Ventures, Crunchfund i Techstars podržavalo je DigitalOcean od njegovog osnutka.

Usluge koje pruža DigitalOcean mogu se skalirati za potrebe različiti programeri, bilo da su pojedinačni ili poslovni.

Tvrtka nudi razne razine hostinga u oblaku. Ponuđeni hosting proizvodi razlikuju se prema vašem volumenu i potrebama skladištenja. Planovi naplate odvijaju se na satu ili mjesečno. Vaša odabrana razina odgovarat će količini prostora na disku, jezgrovnim procesorima, memoriji i ograničenju prijenosa koji vaš plan uključuje.

Programeri koji koriste DigitalOcean imaju mogućnost stvaranja virtualnih poslužitelja koji se nazivaju “kapljice” u nekoliko sekundi. Ove kapljice programerima pružaju korijenski pristup i mogućnost odabira vašeg operativnog sustava i prilagođavanja vašeg poslužitelja.

Recenzije i korisnička podrška DigitalOcean-a

tipkovnica s podacima za web hosting

Kao i većina kompanija danas, i problemi s podrškom DigitalOcean rješavaju se putem sustava ulaznica. Svoj problem možete označiti “kritičnim” da biste odmah dobili pažnju. Trenutačno nije dostupna podrška putem telefona ili live chat-a.

Cilj DigitalOcean-a je omogućiti svojim korisnicima da budu sami sebi dovoljni kada je riječ o radu na vlastitim poslužiteljima. Umjesto pomaganja kupcima u svakom koraku, njihov je cilj opremiti ih svim alatima i vještinama potrebnim za samostalno rješavanje problema. Stoga se više fokusiraju na podršku i dokumentaciju u zajednici nego na tradicionalnu uslugu kupca jedan na jedan.

Na njihovoj web stranici naći ćete opsežnu dokumentaciju, poput vodiča za početak rada, odjeljka sa često postavljanim pitanjima i baze znanja.

Kroz gornju dokumentaciju, zajednica DigitalOcean nudi sredstva kojima se zajednica može uzdržavati. Kreatori DigitalOcean-a namjeravaju ovu platformu svojim klijentima koristiti za međusobno pomaganje.

DigitalOcean zajednica korisnicima omogućuje međusobnu interakciju i pružanje njihovih pogleda i iskustava kao podršku. Korisnici mogu stvoriti jedinstvene profile i nadograditi teme, komentirati tutorijale, postavljati pitanja i odgovarati na pitanja te dijeliti API projekte.

Osoblje DigitalOcean moderira zajednicu i odgovara na pitanja u odjeljku pitanja i odgovora.

Pregled značajki DigitalOcean

Kao web hosting usluga utemeljena na oblaku, DigitalOcean omogućava programerima da stvaraju različite proizvode, uključujući:

Web aplikacije

Pomoću DigitalOcean-a možete graditi mobilnu ili web-aplikaciju koristeći različite mogućnosti pohrane i računala. Također imate izbor alata za orkestraciju i konfiguraciju.

Umjetna inteligencija i strojno učenje

Pomoću DigitalOcean-a možete implementirati svoje strojno učenje ili AI aplikacija analizirati i obrađivati ​​ogromne količine podataka koristeći DigitalOcean-ov API i virtualne strojeve temeljene na čvrstom pogonu.

Nude usluge koje će vam pomoći u pohrani podataka, distribuiranoj obradi, mjerenju mjernih podataka i vizualizaciji podataka.

web stranice

Naravno, hosting tvrtka može ugostiti web stranice. DigitalOcean omogućuje vam stvaranje i upravljajte blogovima, web stranice i statičke web stranice s njihovim jednostavnim API-jem ili jednostavno upravljačkom pločom. Sve stranice imaju 99,9% produženog produžetka, navode iz tvrtke.

DigitalOcean možete koristiti za upravljanje sigurnosnim kopijama i DNS-om putem upravljačke ploče. To je korisno za programere kojima je potrebna potpuna kontrola dok grade svoje mikro-stranice, marketinške stranice i druge statičke web stranice.

DigitalOcean s lakoćom upravlja web stranicama za klijente. Agencije, konzultanti i razvojne trgovine mogu distribuirati nekoliko web lokacija po kapljicama, upravljati kapljicama putem API-ja ili upravljačke ploče i baviti se pristupom i naplatom računa upotrebom timskih računa.

Razvojni alati

Na DigitalOcean poslužiteljima možete automatizirati testiranje vašeg koda. Koristeći alate poput Travis CI, Jenkins CI i Drone, možete u nekoliko sekundi rasporediti kapljice i pokrenuti CI za svoje okruženje. Niste sigurni koje alate koristiti? Udobno se s njima postavite postavljanjem prilagođenih testnih okruženja pomoću njihovog jednostavnog API-ja.

Pomoću sveobuhvatnih alata za praćenje možete steći vrijedan uvid u performanse vaše aplikacije.

Vizualizacija otvorenog koda, kao što su Nagios, Grafana i Zabbix, to postiže s lakoćom. Pomoću njihovog API-ja možete dodati i dodatne nadzorne čvorove. Ostajući vjeran modelu skalabilnog oblaka, uvijek možete povećati resurse dok nastavite rasti.

Možete čak i samostalno ugostiti privatna spremišta koda i uspostaviti upravljačke strukture za git pomoću alata kao što je GitLab. Pomoću aplikacije Git Lab s jednim klikom možete započeti za manje od šezdeset sekundi.

Recenzije i cijene DigitalOcean-a

DigitalOcean na zaslonu računala

Najpopularniji DigitalOcean planovi koštaju 5, 10 i 20 dolara mjesečno. Prostor na disku se kreće od 20 GB do 40 GB dok propusnost iznosi od 2TB do 3TB.

Za tako pristupačnu cijenu lako je shvatiti zašto su brzo postali glavni igrač u oblaku prostora za hosting.

DigitalOcean je s radošću podijelio da preko 150 000 tvrtki trenutno koristi svoju platformu. Neki od njihovih najistaknutijih kupaca uključuju popularnu aplikaciju za angažiranje pomagača TaskRabbit i internetski Git repozitorij Git Lab.

Evan Tahler, direktor tehnologije u TaskRabbit-u, kaže da njegova tvrtka koristi većinu svog poslovanja u „fizičkoj opremi za kolokaciju“. Ali, dodaje, “oblak cijene zbog njegove svestranosti koji ponekad zahtijevaju spontani razvoj.” Također smatra da je DigitalOcean “koristan za nadzor proizvodnje izvan mjesta.”

DigitalOcean ima mnogo. Mnogi od njih su pozitivni, neki nisu.

Jedno je sigurno – velika većina provjerenih stručnjaka u industriji preporučuje DigitalOcean.

Kad uzmete u obzir da je DigitalOcean postavljen za korisnike koji su samodostatni, ima razloga za one koji nisu upoznati s procesom uspostavljanja i održavanja web poslužitelja..

A kad naiđu na probleme, nesumnjivo će potražiti korisničku podršku. Kad otkriju da se ta podrška razlikuje od one koju očekuju, postaju frustrirani i viču: “Ova je tvrtka užasna!”

Ova je teorija potvrđena činjenicom da iako većina stručnjaka u industriji daje uslugu recenziji s ukupnom ocjenom od 8 ili 9 zvjezdica, dok većina negativnih korisničkih pregleda navodi ili korisničku uslugu ili slučajni problem koji nije povezan s bilo čim što je pod izravnom kontrolom DigitalOcean-a sebe.

S obzirom na ove važne činjenice, pogledajmo neke DigitalOcean recenzije.

Negativni DigitalOcean recenzije

Alexandre Morin iz Kanade DigitalOcean opisuje kao “najgoru uslugu ikad.” Ova osoba nije ponudila puno detalja osim činjenice da nije mogla otkazati registraciju.

Josh S. iz Amerike kaže kako je tvrtka uzela njihov novac “i trčala s njim.” Prema Joshu, on je platio 10 dolara za stvaranje računa koji je dva tjedna bio na “pregledu”.

Nakon što je stvorio kartu za podršku, rekli su mu da se ništa ne može učiniti. Nakon što odbije pružiti povrat, Josh pokušava preokrenuti naplatu na svom PayPal računu.

Fortty Zaoldyeck iz Njemačke piše u svojoj DigitalOcean recenziji da njihova korisnička podrška „ne postoji“.

Neke druge pritužbe korisnika uključuju isključenje poslužitelja i neadekvatnu korisničku podršku. Jedan korisnik kaže da im se poslužitelj pokvario i da se Ubuntu srušio, za to vrijeme podrška bi odgovarala samo s odgovorima s jednim slogom.

Čini se da je nekoliko prigovora idiosinkratično jer se ne čini da ima sličnih prigovora.

Na primjer, korisnik koji se žali na fakturu preusmjerio ih na nebitnu web stranicu možda ima problema koji nisu povezani. U svakom slučaju, korisnik je izrazio frustraciju u tvrtki i tvrdi da traži alternativu.

Pozitivne recenzije DigitalOcean-a

Sean McKeown iz Amerike DigitalOcean naziva “jednom od najboljih hosting tvrtki” koju je ikada koristio. Napominje da njihove usluge nude po povoljnoj cijeni, osim što su pouzdane i jednostavne za korištenje.

Tijekom svog vremena kao korisnik DigitalOcean-a, Sean je doživio samo jedan kvar – kvar koji je bio obaviješten četiri dana unaprijed zbog rutinskog održavanja.

M.K. iz Njemačke tvrdi da je sve radilo s lakoćom i da je sučelje korisničko. Ovaj korisnik također primjećuje da tvrtka pruža obilje resursa o svim stvarima vezanim za Linux poslužitelje.

Ovaj je DigitalOcean pregled posebno zanimljiv s obzirom na to da je korisniku u jednom trenutku ponestalo kredita. Umjesto da odmah zaustavi uslugu, kao što je to učinila većina pružatelja usluga, primio je obavijest e-poštom i vidio je da mu se stanje smanjuje ispod nule.

Patrick Bell iz Francuske kaže da nije imao problema s DigitalOceanom osim dodataka WordPress (koji nisu odgovorni za dobavljača). Ne može razgovarati s njihovom korisničkom podrškom jer ga nije ni morao koristiti.

Prema Patricku, cijena se itekako isplati. Čak se i ne-gurui mogu nositi s takvim poslužiteljem, kaže, (drugi bi se, međutim, mogli ne slagati).

Recenzije stručnjaka DigitalOcean

Web stranica DigitalOcean

Kao i kod bilo čega što se tiče tehnologije, izvori koji su najvjerojatnije vjerodostojni i pouzdani (bez bilo kakvog sukoba interesa) su stručnjaci iz industrije.

Stručnjak po imenu Idan Cogen dao je uslugu ocjenu 9,6. U ovom DigitalOcean pregledu, recenzent ističe sjajne cjenovne ponude koje nudi tvrtka.

Ova kompanija za hosting može bez problema zadovoljiti potrebe malih i srednjih web stranica, kaže on. On preporučuje uslugu svima koji su novi u cloud hostingu (pretpostavljamo da znači one koji su posebno poznati u cloudu utemeljenom hostingu, a ne onima koji su uopšte novi na web hostingu).

Bala Krishan iz Nailartdesigns20.com kaže da je DigitalOcean odličan za programere, a još bolje za VPS hosting. Kaže da je s njihovim servisom počela učiti Linux poslužitelje dok ga koristi za hostiranje svojih web stranica. Napominje i pristupačnu cijenu.

Njena ocjena: 5 od 5.

Kostas Sinakidis iz Corplace.com kaže da je usluga „tako sjajna da je ne možete zamisliti.“

Usluga je omogućila njegovom razvojnom timu da instalira portal za korisnike pomoću kapljica. Vodiči i podrška pokazali su se korisnim.

Međutim, dao je samo tri zvjezdice za mjerenje “produženog rada”. On upozorava vlasnike većih web stranica na ovaj problem. Zanimljivo je da su s obzirom na mjesta poput TaskRabbit vjerojatno vrlo velika i dala su pozitivne kritike.

Njegova ocjena: 4,5 od 5.

Shelby Brinegar (nije navedeno web mjesto ili tvrtka) kaže da je stvaranje i upravljanje više VPS-a “jednostavno” pomoću DigitalOcean sučelja.

Što se performansi tiče, upotreba SSD-ova čini sve „suludo brzim“.

Ovo bi mogla biti najbolja recenzija svih, obzirom da Shelby na kraju uključuje sljedeću presudnu izjavu:

Sve dok “znate kako upravljati vlastitim Linux poslužiteljem”, DigitalOcean je najbolji pružatelj usluga hostinga koji je dostupan po najpovoljnijoj cijeni..

Njena ocjena: pet od pet.

Sveukupno, teško ćete biti pronađeni jedan stručni pregled ispod četiri zvjezdice (za ljestvicu s pet zvjezdica) ili osam zvjezdica (za skale s deset zvjezdica).

Uz ove stručne recenzije DigitalOcean, na web mjestu DigitalOcean može se pronaći i nekoliko uspješnih priča o kupcima. Osnivači značajnih mrežnih tvrtki i aplikacija koriste uslugu i ostavili su recenzije – sve pozitivne.

Sažetak recenzija DigitalOcean-a

DigitalOcean

Ukratko, čini se da dobro nadmašuje loše kada je u pitanju DigitalOcean.

Činjenica da toliko mnogo uglednih tvrtki koristi uslugu govori mnogo.

DigitalOcean je jedna od najvećih svjetskih web hosting usluga koja se temelji na oblaku i tako je sveprisutna da je vani neka negativnost. Kao što je ranije napomenuto, velika većina te negativnosti proizlazi iz neiskustva korisnika više nego bilo što drugo.

Mi smo obožavatelji i svakako preporučamo DigitalOcean. Neki stručnjaci, poput Shelby Brinegar, čak kažu da imaju problema s bilo kakvim kritikama na njihove recenzije DigitalOcean.

Ako tražite kvalitetnog pružatelja usluga web hostinga utemeljenog na oblaku, razmislite o DigitalOcean-u. Samo budite sigurni da možete podnijeti zahtjeve pokretanja vlastitog cloud poslužitelja utemeljenog na Linuxu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map