Shqyrtime DigitalOcean: Një nga kompanitë më të mëdha me bazë cloud

DigitalOceans shërbime të pritjes së cloud për zhvilluesit. Infrastruktura e tyre është e shkallëzuar dhe mund të përdoret për zhvillimin e aplikacioneve dhe faqet e internetit me lehtësi dhe shpejtësi.


E themeluar në vitin 2011 nga Moisey dhe Ben Uretsky, kompania është me seli në New York City.

DigitalOcean ka marrë një vlerësim kritik në shtatë vitet e biznesit të tij.

Netcraft e quajti atë mes re me rritje më të shpejtë shërbime pritëse në 2013. Kjo e vendosi atë sipër Shërbimeve Ueb në Amazon!

Një vit më pas, Netcraft vuri në dukje që DigitalOcean ishte kompania e tretë më e madhe e pritjes në treg. Financimi nga IA Ventures, Crunchfund dhe Techstars ka mbështetur DigitalOcean që nga fillimi i tij.

Shërbimet që ofron DigitalOcean mund të shkallëzohen për nevojat e zhvillues të ndryshëm, qofshin ato individuale apo ndërmarrëse.

Kompania ofron nivele të ndryshme të pritjes me bazë cloud. Produktet pritëse të ofruara ndryshojnë në varësi të vëllimit tuaj dhe nevojave të ruajtjes. Planet e faturimit ndodhin në baza orare ose mujore. Niveli juaj i zgjedhur do të korrespondojë me sasinë e hapësirës në disk, përpunuesit thelbësorë, kujtesën dhe kufirin e transferimit që përfshin plani juaj.

Zhvilluesit që përdorin DigitalOcean kanë mundësinë të krijojnë serverë virtualë të referuar si “pikëza” brenda disa sekondave. Këto pika u japin zhvilluesve qasje rrënjësore dhe mundësinë për të zgjedhur sistemin tuaj operativ dhe rregullimin e serverit tuaj.

Shqyrtime DigitalOcean dhe Mbështetje e Konsumatorëve

tastierë me të dhëna për mbajtjen në internet

Si shumica e kompanive sot, çështjet e mbështetjes DigitalOcean zgjidhen përmes një sistemi biletash. Ju mund ta shënoni çështjen tuaj “kritike” për të marrë vëmendjen e menjëhershme. Asnjë mbështetje telefonike ose bisede live nuk është aktualisht në dispozicion.

Qëllimi i DigitalOcean është të lejojë përdoruesit e tyre të jenë të vetë-mjaftueshëm kur bëhet fjalë për operimin e serverëve të tyre. Në vend që t’i ndihmojnë klientët gjatë çdo hapi të rrugës, qëllimi i tyre është t’i pajisin ata me të gjitha mjetet dhe aftësitë e nevojshme për të zgjidhur problemet e tyre. Prandaj, ata përqendrohen më shumë në mbështetjen e komunitetit dhe dokumentacionin sesa ata në shërbimin tradicional, një-për-një për klientët.

Në faqen e tyre të internetit, do të gjeni një dokumentacion të gjerë, të tillë si një udhëzues “për fillimin”, një seksion pyetjesh të bëra shpesh dhe një bazë njohurish.

Përmes dokumentacionit të mësipërm, Komuniteti DigitalOcean ofron mjete me të cilat komuniteti mund të mbështesë veten e tij. Krijuesit e DigitalOcean synojnë që kjo platformë të përdoret nga klientët e tyre për të ndihmuar njëri-tjetrin.

Komuniteti DigitalOcean lejon përdoruesit të bashkëveprojnë me njëri-tjetrin dhe të ofrojnë pikëpamjet dhe përvojat e tyre për mbështetje. Përdoruesit kanë aftësinë të krijojnë profile unike dhe tema të upvote, të komentojnë mbi mësime, të bëjnë pyetje dhe të japin përgjigje për pyetje dhe të ndajnë projekte API.

Stafi DigitalOcean moderon komunitetin dhe u përgjigjet pyetjeve në pjesën e tij të pyetjeve dhe përgjigjeve.

Rishikimi DigitalOcean i Karakteristikave

Si një shërbim web hosting me bazë cloud, DigitalOcean lejon zhvilluesit të krijojnë një larmi produktesh, duke përfshirë:

Aplikacione në internet

Duke përdorur DigitalOcean, ju mund të ndërtoni aplikacionin tuaj celular ose në internet duke përdorur mundësi të ndryshme ruajtjeje dhe informatike. Ju gjithashtu keni zgjedhjen tuaj të mjeteve për orkestrim dhe konfigurim.

Inteligjenca artificiale dhe mësimi i makinerive

Duke përdorur DigitalOcean, ju mund të vendosni makinën tuaj duke mësuar ose Aplikacioni AI për të analizuar dhe përpunuar sasi të mëdha të të dhënave duke përdorur API të DigitalOcean dhe makinat virtuale të drejtuara nga shteti i ngurtë.

Ata ofrojnë shërbime për t’ju ndihmuar në ruajtjen e të dhënave, përpunimin e shpërndarë, matjen e matjeve dhe vizualizimin e të dhënave.

faqet e internetit

Sigurisht, një kompani pritëse mund të presë faqet e internetit. DigitalOcean ju lejon të krijoni dhe menaxhoni bloget, faqet e internetit, dhe faqet e internetit statike me API-in e tyre të thjeshtë ose panelin e kontrollit të lehtë për t’u përdorur. Të gjitha faqet kanë 99.9% në kohë, sipas kompanisë.

Ju mund të përdorni DigitalOcean për të menaxhuar kopje rezervë dhe DNS përmes panelit të kontrollit. Kjo është e dobishme për zhvilluesit që kanë nevojë për kontroll të plotë pasi ndërtojnë mikrositet e tyre, faqet e marketingut dhe faqet e tjera statike të internetit.

DigitalOcean e bën administrimin e faqeve të internetit për klientët një fllad. Agjensitë, konsulentët dhe dyqanet e zhvillimit mund të shpërndajnë disa site për pikë, të menaxhojnë pikat përmes API ose panelin e kontrollit, dhe të merren me qasjen dhe faturimin e llogarisë duke përdorur llogaritë e ekipit.

Mjetet e zhvilluesit

Në serverët DigitalOcean, ju mund të automatizoni testimin e kodit tuaj. Duke përdorur mjete si Travis CI, Jenkins CI, dhe Drone, ju mund të vendosni pikat në sekonda dhe të ekzekutoni CI për mjediset tuaja. Nuk jam i sigurt se cilat mjete për të përdorur? Bëni rehat me ta duke vendosur mjedise testimi të bëra me porosi duke përdorur API-in e tyre të thjeshtë.

Duke përdorur mjete gjithëpërfshirëse të monitorimit, ju mund të merrni njohuri të vlefshme në performancën e aplikacionit tuaj.

Vizualizimi me burim të hapur si Nagios, Grafana dhe Zabbix e realizojnë këtë me lehtësi. Duke përdorur API-në e tyre, mund të shtoni edhe nyje shtesë monitorimi. Duke iu përmbajtur modelit të ndryshueshëm të cloud, gjithmonë mund të rritni burimet ndërsa vazhdoni të rriteni.

Ju madje mund të vetë-presni depo të kodit privat dhe të krijoni struktura kontrolli për përdorimin e mjeteve të tilla si GitLab. Duke përdorur një aplikacion me një klik Git Lab, mund të filloni brenda gjashtëdhjetë sekondash.

Shqyrtime dhe icingmime DigitalOcean

DigitalOcean në ekranin e kompjuterit

Planet më të njohura DigitalOcean kushtojnë 5, 10 dollarë dhe 20 dollarë në muaj. Hapësira e diskut është nga 20 GB në 40 GB ndërsa gjerësia e brezit varion nga 2TB në 3TB.

Për një çmim të tillë të përballueshëm, është e lehtë të shihet pse ata janë bërë shpejt një lojtar kryesor në hapësirën e pritjes në cloud.

DigitalOcean me kënaqësi ka ndarë që mbi 150,000 biznese aktualisht përdorin platformën e tyre. Disa nga klientët e tyre më të dukshëm përfshijnë aplikacionin popullor për marrjen në ndihmë të TaskRabbit dhe menaxherin e depove Git me bazë në internet Git Lab.

Evan Tahler, Drejtor i Teknologjisë në TaskRabbit thotë se kompania e tij përdor një “strukturë kolokimi fizike” për shumicën e biznesit të saj. Por, ai shton, “Ata e vlerësojnë renë për shkathtësinë e saj në momente që kërkojnë zhvillim spontan”. Ai gjithashtu gjen që DigitalOcean të jetë “Ndihmues për monitorimin e prodhimit në vend”.

DigitalOcean janë të bollshme. Shumë prej tyre janë pozitivë, disa jo.

Një gjë është e sigurt – një shumicë dërrmuese e ekspertëve të verifikuar të industrisë rekomandojnë DigitalOcean.

Kur konsideroni se DigitalOcean është krijuar për përdorues mjaft të vetë-mjaftueshëm, është e arsyeshme që ata të panjohur me procesin e krijimit dhe mirëmbajtjes së një serveri në internet do të kenë vështirësi.

Dhe kur hasin probleme, ata padyshim që do të kërkojnë mbështetjen e klientit. Kur e kuptojnë se mbështetja është e ndryshme nga ajo që ata presin, ata bëhen të irrituar dhe bërtasin, “kjo kompani është e tmerrshme!”

Kjo teori vërtetohet nga fakti se ndërsa shumica e ekspertëve të industrisë i japin shërbimit një përmbledhje mbi 8 ose 9 yje në përgjithësi, ndërsa shumica e vlerësimeve negative të përdoruesve përmendin ose shërbimin e klientit ose një çështje të rastit të palidhur me asgjë nën kontrollin e drejtpërdrejtë të DigitalOcean vetë.

Me këto fakte të rëndësishme në mendje, le të shohim disa përmbledhje të DigitalOcean.

Shqyrtime Negative DigitalOcean

Alexandre Morin nga Kanada përshkruan DigitalOcean si “shërbimin më të keq ndonjëherë”. Ky person nuk ofroi shumë detaje përveç faktit se ata nuk ishin në gjendje të anulonin regjistrimin e tyre.

Josh S. nga Amerika thotë se ndërmarrja mori paratë e tyre “dhe vrapoi me të”. Sipas Joshit, ai pagoi 10 dollarë për të krijuar një llogari që mund të ishte “nën shqyrtim” për dy javë të tëra.

Pasi krijoi një biletë mbështetëse, atij iu tha se asgjë nuk mund të bëhej. Pasi refuzoi të sigurojë një rimbursim, Josh është duke u përpjekur të kthejë tarifën në llogarinë e tij PayPal.

Fortty Zaoldyeck i Gjermanisë shkruan në përmbledhjen e tij në DigitalOcean se mbështetja e tyre për klientët është “joekzistente”.

Disa ankesa të tjera nga përdoruesit përfshijnë serverë që janë në mbështetje dhe mbështetje joadekuate të klientit. Një përdorues thotë që serveri i tyre u rrëzua dhe Ubuntu u rrëzua, në të cilën kohë mbështetja do të përgjigjet vetëm me përgjigje me rrokje të vetme.

Disa ankesa duket se janë idiosinkratike pasi nuk duket se ka ndonjë ankesë të ngjashme.

Për shembull, një përdorues që ankohet për faturën e tyre duke i ridrejtuar ato në një faqe të parëndësishme mund të ketë qenë duke përjetuar një problem të palidhur. Në çdo rast, përdoruesi shprehu zhgënjimin e tyre për kompaninë dhe pretendon se po kërkon një alternative.

Shqyrtime Pozitive DigitalOcean

Sean McKeown nga Amerika e quan DigitalOcean “një nga kompanitë më të mira pritëse” që ai ka përdorur ndonjëherë. Ai vë në dukje që shërbimet e tyre vijnë me një çmim të drejtë, duke qenë se janë të besueshëm dhe të lehtë për t’u përdorur.

Gjatë kohës së tij si një klient DigitalOcean, Sean ka provuar vetëm një ndërprerje – një ndërprerje për të cilën ai u njoftua për katër ditë më parë për shkak të mirëmbajtjes rutinë.

M.K. nga Gjermania pretendon se gjithçka ka punuar me lehtësi dhe se ndërfaqja është miqësore për përdoruesit. Ky përdorues gjithashtu vëren se kompania siguron një bollëk burimesh për të gjitha gjërat që lidhen me serverët Linux.

Ky përmbledhje DigitalOcean është veçanërisht interesante duke marrë parasysh që përdoruesi doli nga kredia në një moment. Në vend që të ndalonte menjëherë shërbimin, siç do të bënin shumica e ofruesve, ai mori një njoftim me email dhe pa se bilanci i tij do të binte nën zero.

Patrick Bell nga Franca thotë se ai nuk ka pasur ndonjë problem me DigitalOcean përveç shtesave të WordPress (të cilat nuk janë përgjegjësia e ofruesit). Ai nuk mund të flasë me mbështetjen e klientëve të tyre sepse ai nuk është dashur as ta përdorë atë.

Sipas Patrikut, çmimi ia vlen. Edhe jo-gurus mund të trajtojë të kesh një server si ky, thotë ai (të tjerët mund të mos pajtohen, megjithatë).

Shqyrtime të Ekspertëve DigitalOcean

Uebfaqja DigitalOcean

Ashtu si për çdo gjë që lidhet me teknologjinë, burimet që ka shumë të ngjarë të besueshme dhe të besueshme (mungojnë çdo konflikt interesi) janë ekspertë të industrisë.

Një ekspert i quajtur Idan Cogen i dha shërbimit një vlerësim 9,6 në përgjithësi. Në këtë përmbledhje DigitalOcean, recensuesi nënvizon marrëveshjet e çmimeve të mëdha të ofruara nga kompania.

Kjo kompani pritëse mund të plotësojë nevojat e faqeve të vogla dhe të mesme pa problem, thotë ai. Ai rekomandon shërbimin për këdo që është i ri në pritje të cloud (supozojmë se ai nënkupton ata që janë të ri në programe të mbajtura në cloud posaçërisht, jo ata që nuk janë të ri në web hosting në përgjithësi).

Bala Krishan i Nailartdesigns20.com deklaron se DigitalOcean është e shkëlqyeshme për zhvilluesit dhe madje edhe më mirë për hostimin e VPS. Ajo thotë se ka filluar të mësojë serverët Linux me shërbimin e tyre ndërsa ajo i përdor për të pritur në faqet e saj të internetit. Ajo gjithashtu shënon çmimin e përballueshëm.

Vlerësimi i saj: 5 nga 5.

Kostas Sinakidis nga Corplace.com thotë se shërbimi është “aq i shkëlqyeshëm që nuk mund ta imagjinosh”.

Shërbimi i lejoi ekipit të tij të zhvillimit të instalonte një portal të klientëve duke përdorur një pikëz. Mësimet dhe mbështetja rezultuan të dobishme.

Sidoqoftë, ai dha vetëm tre yje për metrikën e “kohës së zgjuar”. Ai paralajmëron pronarët e faqeve të internetit më të mëdha për këtë çështje. Shtë interesante, faqet e konsideruara si TaskRabbit janë me sa duket shumë të mëdha dhe kanë dhënë vlerësime pozitive.

Vlerësimi i tij: 4.5 nga 5.

Shelby Brinegar (asnjë faqe interneti ose kompani e specifikuar) thotë se krijimi dhe administrimi i shumëfishtë i VPS është “i lehtë” duke përdorur ndërfaqen DigitalOcean.

Sa i përket performancës, përdorimi i SSD bën gjithçka “në mënyrë të shpejtë”.

Ky mund të jetë rishikimi më i mirë për të gjithë, duke pasur parasysh që Shelby përfshin deklaratën e mëposhtme thelbësore në fund:

Për sa kohë që ju “dini si ta menaxhoni serverin tuaj Linux”, DigitalOcean është ofruesi më i mirë i pritjes në dispozicion me çmimin më të përballueshëm.

Vlerësimi i saj: pesë nga pesë.

Në përgjithësi, do të keni presion të vështirë për të gjetur një rishikim të vetëm të ekspertëve nën katër yje (për peshoren e vlerësimit me pesë yje) ose tetë yje (për peshat e vlerësimit me dhjetë yje).

Përveç këtyre rishikimeve të ekspertëve DigitalOcean, disa histori të suksesshme të klientëve mund të gjenden në faqen e internetit DigitalOcean. Themeluesit e disa ndërmarrjeve dhe aplikacioneve të dukshme në internet përdorin shërbimin dhe kanë lënë vlerësime – të gjitha pozitive.

Përmbledhje e Shqyrtimeve DigitalOcean

DigitalOcean

Si përmbledhje, e mira duket se e tejkalon të keqen kur bëhet fjalë DigitalOcean.

Fakti që kaq shumë kompani me reputacion përdorin shërbimin flet vëllime.

Si një nga shërbimet më të mëdha botërore të mbajtjes së faqes në internet me bazë cloud, vlerësimet e DigitalOcean janë aq të kudogjendura sa nuk duhet të ketë ndonjë negativitet atje. Siç u theksua më parë, shumica e asaj negativiteti buron nga papërvoja e përdoruesit më shumë se gjithçka tjetër.

Ne jemi tifozë dhe definitivisht rekomandojmë DigitalOcean. Disa ekspertë, si Shelby Brinegar, madje thonë se kanë probleme të paraqesin kritika për kritikat e tyre për DigitalOcean.

Nëse jeni duke kërkuar për një ofrues cilësie të mbajtjes në internet të bazuar në cloud, konsideroni DigitalOcean. Vetëm të jetë i sigurt që ju mund të trajtoni kërkesat e drejtimit të serverit tuaj të bazuar në Linux.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map