Așadar, ați înregistrat un nume de domeniu. Acum ce?

Ați preluat și ați achiziționat primul dvs. nume de domeniu. S-ar putea să fiți puțin nervos în acest moment sau s-ar putea să vă simțiți entuziasmați, după ce le-ați spus tuturor celor care vă vor asculta despre planurile dvs. pentru blogul personal sau despre viitoarea dvs. aventură în crearea propriei afaceri pline de viață.


>> Faceți clic aici pentru a descărca fișierul PDF <<

Oricare ar fi motivația dvs., nu este neobișnuit ca mulți oameni care tocmai și-au achiziționat domeniul să își progreseze rapid progresul. Dintr-o dată, satisfacția de a fi depășit doar un obstacol major în fața unei prezențe online este întâmpinată cu următorul obstacol de supraviețuire; ce trebuie să faceți după ce ați înregistrat un nume de domeniu?
acum ce
Dacă acesta este scenariul în care te regăsești, atunci acest articol este pentru tine. Deși nu vă putem face o pictogramă a internetului într-o singură ședință, vă putem arăta cum să vă duceți de la un proprietar de domeniu unic la creatorul site-ului web încrezător în 3 pași foarte fundamentali.

Pasul 1 – Ia gazduire

Există multe companii pe internet care vă vor „găzdui” prezența online. Acest lucru înseamnă pur și simplu că oferă un spațiu de stocare sau de locuință care permite vizualizarea site-ului dvs. online. Faceți-vă diligența cuvenită în acest domeniu și citiți recenzii de la alții pentru a înțelege care sunt potențialele cele mai bune pentru scopurile dvs..

Unele dintre cele mai mari companii cunoscute includ HostGator.com și BlueHost.com, cu toate acestea, există multe altele, iar discuțiile despre demnitatea lor sunt cu totul alt subiect. Dacă compania de la care ai achiziționat domeniul tău oferă, de asemenea, găzduire, de ex. godaddy.com și ați achiziționat acel plan de combinație, atunci nici nu va trebui să vă preocupați cu acest pas.

În cazurile în care contul dvs. de domeniu este o entitate separată pentru orice unitate de găzduire, va trebui să înregistrați un cont la o gazdă de site înainte de a putea continua. Majoritatea oamenilor care încep cu un domeniu fac acest lucru cu un blog personal în minte sau cu intenții de a construi o prezență online de dimensiuni mici până la medii, cel puțin pe termen scurt. În acest caz, un pachet de hosting „comun” este suficient, în general, pentru a satisface toate cerințele dvs. de găzduire.

Această facilitate comună înseamnă ceea ce implică termenul; că toate fișierele site-ului dvs. web vor avea locuințe partajate cu fișiere de site-uri aparținând altor persoane. Acest lucru nu afectează în niciun fel funcționarea site-ului dvs. și este foarte eficient din punct de vedere al costurilor, permițându-vă să adăpostiți toate site-urile dvs. web fără a fi nevoie să achiziționați servicii suplimentare.

Pasul 2 – Schimbați serverele de nume

După ce ați finalizat pașii de înregistrare cu compania de găzduire aleasă, veți primi o confirmare prin e-mail cu datele contului. Aceste detalii includ anumite criterii de care veți avea nevoie pentru a vă înregistra domeniul.

Compania de găzduire poate găzdui site-ul dvs. web doar dacă sunt „conectate” la numele dvs. de domeniu. Modul în care vă conectați domeniul la gazdă este „îndreptându-vă” serverele de nume ale domeniului dvs. către gazdă. Serverele de nume sunt ca cărțile de telefon.

Ele există sub formă de numere, dar directorul în care există le permite oamenilor să găsească site-ul dvs. web și unde să vă trimită e-mailurile. Fără a obține tehnică, atunci când îndreptați serverele de nume către compania dvs. de găzduire, acest lucru vă asigură că domeniul și gazda site-ului web pot „vorbi între ei”, astfel încât site-ul dvs. web să poată fi live online.

Puteți localiza detaliile serverului dvs. de nume în e-mailul de înregistrare pe care l-ați primit de la gazdă. Vei fi primit cel puțin două servere de nume care arată ca nsxxxx.hostname.com. Pentru a indica aceste numere din registratorul dvs. de domeniu către compania dvs. de găzduire, localizați numele dvs. de domeniu în contul dvs. de înregistrare a domeniului și navigați la „Transfer DNS” (Server Name Server) sau link similar.

Introduceți numerele serverului dvs. de nume și salvați modificările. Este într-adevăr atât de simplu. Permiteți modificarea până la 48 de ore, deși este destul de rapidă. Această întârziere este cunoscută sub numele de „propagare” și este perioada necesară pentru ca compania dvs. de găzduire să vă recunoască numele de domeniu acum indicat.

Pasul 3 – Instalează-ți site-ul

Puteți instala blogul sau site-ul dvs. web chiar în așteptarea propagării serverelor de nume. Cel mai funcțional mod de a face acest lucru este conectarea în contul de găzduire și derularea la categoria software și servicii (sau similare) din panoul de control..

Probabil, cel mai eficient tip de site de instalat este cunoscut ca WordPress.org și poate fi realizat prin intermediul funcției cunoscute sub numele de Fantastico De Luxe. Această facilitate software este reprezentată de o pictogramă invitată pentru fața zâmbetului, care necesită pur și simplu să faceți clic pe ea. De acolo, veți selecta WordPress, apoi Instalare nouă, selectați domeniul dvs. din câmpul derulant și completați detaliile de înregistrare înainte de a selecta butonul „instalați WordPress”.

Unele panouri de control au înlocuit opțiunea Fantastico pentru conturi noi cu o caracteristică cunoscută sub numele de QuickInstall, în timp ce altele oferă opțiunea pentru ambele. QuickInstall este, de asemenea, situat în categoria software și servicii și este afișat sub formă de pictogramă ca un ceas și o săgeată, sau o reprezentare foarte similară. Dacă aceasta este caracteristica de care aveți nevoie, atunci din nou, faceți pur și simplu clic pe pictogramă, selectați WordPress și urmați-vă nasul.

Ambele caracteristici de instalare a site-ului web sunt prietenoase și, după instalarea primului dvs. site web utilizându-le, poate deveni dependență datorită ușurinței lor de aplicare.

Deci, acolo îl ai. În timp ce înregistrarea numelui de domeniu pentru prima dată a fost un triumf în sine, restul procedurii pentru a începe online este de asemenea simplu și vă va face să vă întrebați de ce nu ați început-o mai devreme.

Cu liniștea sufletească în a ști că puteți repeta acest proces în orice moment, fără a avea nevoie de cunoștințe tehnice, distracția reală începe acum prin proiectarea site-ului dvs., adăugându-vă caracteristicilor sale și dezvoltându-vă hobby-ul sau afacerea la următorul nivel de distracție și succes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map