Cum să începeți un blog

Dacă doriți orice tip de prezență online, atunci trebuie să începeți un blog. Dar cum începeți cu adevărat un blog? Având propriul blog vă va permite să vă exprimați părerile și opiniile în fața unui public captivat, să promovați și să vindeți produse ca proprietar și afiliat și, cel mai important, să vă poziționați ca un expert în nișa sau subiectul ales..


cum să pornești un blogDe asemenea, blogurile oferă o platformă flexibilă din care puteți câștiga bani din reclame legate de interesul dvs., construiți o listă de adepți fideli care vă pot răspândi viral mesajul, afișează videoclipuri de actualitate care pot deveni accesări instantanee și permit atât de multă interacțiune de la egal la egal cu numele dvs. sau brandul poate fi propulsat de la obscuritate la faimă mai repede decât orice alt mijloc de azi.

Găsirea unei nișe

Primul pas pentru pornirea unui blog este de a-și baza conținutul în jurul unei nișe sau subiecte în trend sau pe totdeauna, care prezintă foarte mult interes din partea persoanelor care caută online. Nișele de tendință tind să fie concentrate pe activitățile unei celebrități sau pe lansarea unui produs fizic mult așteptat.

Aceste subiecte domină în general internetul pentru o perioadă scurtă de timp și pot genera o creștere a traficului vizat către blogurile create special pentru a profita de apelul lor imediat. Subiectele de trend pot fi găsite cu ușurință pe următoarele site-uri;

Nișele perenă diferă de interesele în trend, prin faptul că sunt de lungă durată prin natură și au unghiuri aproape nelimitate care pot fi exploatate pentru crearea de conținut. Este de preferat să creăm bloguri în jurul unor subiecte perenne, deoarece longevitatea lor înseamnă că oamenii vor căuta întotdeauna informații despre ele.

Un blog care este construit în jurul unei nișe perenă, are capacitatea de a conține mii de pagini de conținut, de a construi o serie uriașă de fani cu gândire similară și de a obține o cantitate extraordinară de „autoritate” sau părtinire în clasamentele motoarelor de căutare..

Cele mai populare nișe perenă sunt cele care se referă la oricare dintre numeroasele subiecte din piețele sănătății, bogăției și stilului de viață..

Ideile pentru blogurile de nișă perenă sunt adesea provenite de pe site-uri care pot fi găsite la următorul link; http://www.nichehacks.com/101-resources-discover-hot-niche-ideas/

Indiferent de nișa pe care o selectați ca punct focal pentru blogul dvs., este important să confirmați că există un interes suficient pentru subiectul care îl caută online. Există multe „instrumente” care pot dezvălui aceste informații, dintre care unul este Planificatorul de cuvinte cheie care este accesibil prin contul dvs. gratuit Google AdWords..

Când vă conectați la contul dvs., selectați Planificatorul de cuvinte cheie din fila verticală „Instrumente și analiză”.

Selectați prima opțiune, apoi pentru a căuta cuvinte cheie noi. Puteți apoi să introduceți cuvântul dvs. cheie de nișă, să selectați locația dvs., apoi „Obțineți idei”. Selectați fila „Idei de cuvinte cheie” pentru a dezvălui numărul de căutări lunare exacte pentru cuvântul dvs. cheie și alți termeni de nișă înrudiți.

Deși nu există o regulă grea și rapidă cu privire la nivelurile de număr de căutare, orice peste 5.000 de căutări este un indiciu al unei nișe foarte demne de introdus.

Înregistrarea unui nume de domeniu

Acum că aveți nișa stabilită, următorul pas este să înregistrați un nume de domeniu care să vă identifice nișa și să surprindă într-o clipă conținutul blogului. Există multe surse din care puteți achiziționa un nume de domeniu, două dintre cele mai respectate site-uri fiind Namecheap.com și GoDaddy.com.

În experiența noastră, Namecheap.com este mai puțin intruziv cu reclamele sale, iar o căutare online pentru „cuponul namecheap.com” va oferi o serie de coduri care pot fi utilizate pentru a obține o reducere la achiziționarea TLD-ului dvs., un nume de domeniu de nivel superior care se termină în .com, .net sau .org.

Deși nu este necesar să înregistrați un domeniu care să se potrivească explicit cu subiectul dvs., ar trebui să picteze cel puțin o imagine a subiectului blogului dvs..

Găsirea unui gazdă web

Dacă încă nu veți obține găzduire, acesta va fi următorul și aproape finalul final în a-ți face blogul online. Ca și în cazul furnizorilor de domenii, există o gamă largă de platforme de găzduire care vă pot „găzdui” domeniul și menține fișierele care alcătuiesc blogul dvs..

O soluție populară de găzduire este HostGator și, din nou, puteți găsi cupoane de reducere online pentru prima lună. HostGator.com vă va oferi o selecție de pachete. La început, „Planul copilului” comun va oferi tot ceea ce ai nevoie.

După ce v-ați creat contul, atunci trebuie să vă „conectați” numele de domeniu și contul de găzduire, care va permite afișarea blogului dvs. online.

Pur și simplu conectați-vă la contul dvs. Namecheap.com și navigați la filtrul dvs. „Gestionare domenii”. Bifați caseta de lângă numele de domeniu, selectați opțiunea „Transfer DNS în Webhost”, introduceți cele două servere de nume pe care le-a trimis HostGator la înregistrare și salvați modificările. Acum sunteți gata să instalați primul dvs. blog.

Ca interes, există site-uri care vă permit să creați bloguri gratuite. Unele dintre cele mai cunoscute site-uri, care sunt adesea denumite site-uri Web 2.0, includ;

Deși nu este necesară abilitatea tehnică pentru a crea aceste bloguri, le recomandăm doar ca site-uri de alimentare în blogul principal. Nu este înțelept să vă bazați pe aceste bloguri ca site principal, deoarece nu aveți libertate completă de a posta orice conținut pe care îl doriți pe ele.

Când utilizați blogul dvs. ca mijloc de a vă dezvolta afacerea, este mai bine să utilizați o platformă care nu are constrângerile care se aplică celor menționate mai sus.

Alegerea unei platforme de bloguri

Cel mai popular și recomandat software cu care să vă creați blogul este pe platforma WordPress.org. WordPress este un script flexibil și personalizabil la care puteți adăuga mii de widget-uri și plugin-uri pentru a face modificări pe blogul dvs. și chiar să-l utilizați ca sistem complet de gestionare a conținutului.

Puteți instala blogul dvs. WordPress conectându-vă la contul de găzduire și localizând secțiunea software în panoul de control al găzduirii. Selectați pictograma „Instalare rapidă”, apoi „WordPress” și fila „Continuare”. Din meniul derulant http: //, selectați numele dvs. de domeniu și asigurați-vă că lăsați necompletat câmpul alăturat.

Completați câmpurile rămase și faceți clic pe butonul „Instalare acum”. Faceți clic pe linkul „aici” care urmează; acum aveți un blog nou instalat! Instrucțiuni video pentru acest proces pot fi găsite pe pagina de asistență HostGator.com.

După ce ați finalizat instalarea blogului dvs., puteți vizita pagina principală a noului blog, tastând numele de domeniu în browserul dvs. Site-ul prezentat acum este blogul dvs. pe tema implicită WordPress.

O temă este pur și simplu o instalare pe care o puteți modifica în zona de administrare a blogului dvs. pentru a modifica aspectul blogului. Există un număr nenumărat de teme gratuite și de plată disponibile; selectarea unuia este, în general, doar o chestiune de alegere personală.

Acum că știi cum să pornești un blog, distracția începe prin a învăța cum să-l faci să pară și să funcționeze special pe placul tău. Există multe cursuri online care vă vor parcurge procesul. La început poate părea copleșitoare, însă dacă faceți un pas la un moment dat, este posibil să deveniți unul dintre următorii profesioniști în blogging care au început cu primul blog în același mod în care sunteți acum.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map