Det er enkelt å starte en blogg med Softaculous

Softaculous 1 Klikk på installasjonsprogramvareDet er i utgangspunktet to typer webmastere. Det er de som liker ting gjort raskt og så automatisert som mulig. Den andre typen er de som liker å gjøre ting på en mer praktisk, manuell slags måte.


Avhengig av hvilken side av gjerdet du sitter, kan det hende du ikke er tilhenger av webhotellet cpanel software add-on, kjent som Softaculous.

Softaculous er en 1-klikk installasjonsprogramvare og er innvarslet i det meste av blogg-hvordan-til-kurs og -programmer på nettet som den beste vennen til selv de nyeste av nettstedskapere, på grunn av det enkle det gjør det mulig for hvem som helst å sette i gang en online tilstedeværelse.

Siden en rapportert en million sluttbrukere har vært fornøyd med installasjonsfunksjonene siden starten, er det ikke rart at installasjonsprogrammet lever av en så fengende etikett.

Ikke alle er imidlertid enige om at det er så fantastisk som det ser ut. I dette blogginnlegget vil vi avsløre virkningene til Softaculous, og om det fortjener hypen som tittelen antyder.

Softaculous i Cpanel

Softaculous er et automatisk installasjonsprogram for skript som brukes på servere for kontrollpaneler. 99,9% av webvertene tilbyr Softaculous inkludert HostGator og Bluehost i kontrollpanelet.

Det er ikke lett å gå glipp av skriptbiblioteket som er representert av et rundt smiley-ikon som ligger i programvarekategorien (eller et lignende sted) på hosting-cPanel.

Den rungende egenskapen til Softaculous er at den gir mulighet for installasjon av applikasjoner med ett klikk på en brukers nettsted. Disse applikasjonene inkluderer, men er ikke begrenset til;

 • Opprette blogger (som WordPress)
 • Content Management Systems
 • Bildegallerier
 • E-postlister og andre e-postapplikasjoner
 • E-handel & Handlekurver
 • Diskusjonstavler

Denne listen er hovedsakelig målrettet mot åpen kildekode-applikasjoner, og er avhengig av hva hver enkelt webhotell har satt opp for installasjon. Denne listen finner du enkelt ved å klikke på Softaculous-ikonet, deretter bare velge det du vil installere, og deretter følge nesen.

Installasjonen av tyngende applikasjoner sies å ha blitt en nesten triviell oppgave med innføringen av Softaculous.

Utførte-for-deg-funksjoner inkluderer oppretting av databaser, kopiering av filer, justering av tillatelser og konfigurering av konfigurasjonsfiler.

Det gir også mulighet for en rask oppgradering av webapplikasjoner til de nyeste versjonene for å beskytte mot sikkerhetsfeilangrep. For å gjøre dette, er det imidlertid viktig at webhotellet først har oppdatert Softaculous-programvaren, eller at du ikke kan gjøre det samme for skriptene dine, med mindre du gjør det manuelt..

Den største fordelen som Softaculous tilbyr for de fleste gjennomsnittlige, ikke-teknisk tenkende nettstedseiere er brukervennligheten og hastigheten som alle raskt kan installere en blogg på..

softaculous wordpress installasjonsprogram

Ikke alle er imidlertid fan. De mer erfarne webansvarlige blant oss har gitt flere argumenter for hvorfor de aldri ville bruke verktøyet til å installere WordPress og andre skript. Bekymringene som er uttrykt for Softaculous kan oppsummeres som følger;

 • Forsinkelser for oppdatering av oppdatering – den siste versjonen av ethvert skript når Softaculous som en oppdatering flere dager etter utgivelsen, slik at blogger blir utsatt for sikkerhetsfeil.
 • Læringsevner redusert – automatisk installasjon av php-skripter negerer behovet for å lære oppgaven manuelt, noe som ellers vil øke brukerens bevissthet om hvordan man kan lage nyttige tweaks og feilsøke problemer.
 • Databasebegrensninger – databaser kan ikke tilpasses under installasjonen.
 • Installasjonsinnstillinger Bypassed – Softaculous leder brukeren til det installerte skriptet, ved å omgå innstillingsalternativer som vil være tilgjengelige under en manuell installasjon.

Med sin nøkkelferdige installasjonsprosess har Softaculous levet opp til navnet sitt både for erfarne on-the-go webmastere så vel som for nybegynnere som ønsker å kutte tennene sine i det elektroniske markedet.

Rask installasjon, enkel tilgang og enkel å bruke. Auto-installasjonsprogrammet for open source-skripter har, sammen med et vennlig cPanel-grensesnitt, endret tempoet og fremdriften som nettsteder nå fyller ut webområdet..

Motstridende argumenter for at Softaculous mer har hindret enn hjulpet webmaster publikum, har sin plass i så langt som å avsløre områder som er bekymret for potensielle sikkerhetsproblemer fra forsinkede applikasjonsoppgraderinger.

Som de fleste programvare og skript, vurderes levedyktigheten til hver enkelt av responsen fra brukerne og med dette som et viktig kriterium, Softaculous er fortsatt en konkurransekraft for nettstedentusiaster.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map