Kështu që keni regjistruar një Emër Domain. Tani Cfare?

Ju keni marrë zhytur dhe keni blerë emrin e parë të domain. Ju mund të jeni pak nervoz në këtë pikë, ose mund të ndjeheni të ngazëllyer, pasi u keni thënë të gjithëve që do t’ju dëgjojnë për planet tuaja për blogun tuaj personal, ose sipërmarrjen tuaj të ardhshme për të krijuar biznesin tuaj të ngazëllyer.


>> Klikoni këtu për të shkarkuar skedarin PDF <<

Sido që të jetë motivimi juaj, nuk është e pazakontë për shumë njerëz që sapo kanë blerë fushën e tyre që shpejt të ndalen përparimin e tyre. Papritur, kënaqësia për të kapërcyer një pengesë të madhe për një prani në internet plotësohet kokë më tej me pengesën tjetër mbizotëruese; çfarë të bëni tjetër pasi të keni regjistruar një emër domain?
Tani Cfare
Nëse ky është skenari në të cilin e gjeni veten, atëherë ky artikull është për ju. Përderisa ne nuk mund t’ju bëjmë një ikonë të internetit në një ulur, ne mund t’ju tregojmë se si të merrni veten nga pronari i njëhershëm i domenit tek krijuesi i sigurt i faqes në 3 hapa shumë themelorë.

Hapi 1 – Merrni Hosting

Ka shumë kompani në internet që do të “presin” praninë tuaj në internet. Kjo thjesht do të thotë që ato ofrojnë një depo ose një strukturë strehimi që mundëson që faqja juaj e internetit të shihet në internet. Bëni kujdesin tuaj të duhur në këtë fushë dhe lexoni vlerësime nga të tjerët për të fituar një pasqyrë se cilat janë potencialisht më të mirat për qëllimet tuaja.

Disa nga ndërmarrjet më të mëdha, të njohura, përfshijnë HostGator.com dhe BlueHost.com, megjithatë ka shumë më tepër, dhe diskutimi për vlefshmërinë e tyre është një temë krejt. Nëse kompania që keni blerë domenin tuaj nga gjithashtu ofron pritjen e hosteve p.sh. godaddy.com dhe e keni blerë atë plan kombinimi, atëherë nuk do të keni nevojë as të shqetësoheni me këtë hap.

Në rastet kur llogaria juaj e domain është një entitet i veçantë për çdo strukturë pritëse, do t’ju duhet të regjistroni një llogari me një host të uebfaqes para se të përparoni më tej. Shumica e njerëzve duke filluar me një domain po e bëjnë këtë me një blog personal në mendje, ose me aspirata për të ndërtuar një prani në internet me madhësi të vogla dhe të mesme, të paktën në një afat të shkurtër. Në këtë rast, një paketë pritjeje ‘e përbashkët’ është përgjithësisht e mjaftueshme për të përmbushur të gjitha kërkesat tuaja të pritjes.

Ky lehtësim i përbashkët nënkupton atë që nënkupton termi; që të gjithë skedarët e faqes suaj të internetit do të kenë strehim të përbashkët me skedarët e faqeve të internetit që u përkasin njerëzve të tjerë. Kjo në asnjë mënyrë nuk ndikon në funksionimin e faqes tuaj, dhe është shumë kosto-efektive, duke ju lejuar të strehoni të gjitha faqet e internetit tuaj pa pasur nevojë të blini një host shtesë.

Hapi 2 – Ndryshimi i serverave të emrave

Kur të keni përfunduar hapat e regjistrimit me kompaninë tuaj të zgjedhur pritëse, do të merrni një konfirmim me email me të dhënat e llogarisë suaj. Këto detaje përfshijnë kritere të caktuara që ju nevojiten për të regjistruar fushën tuaj me ta.

Kompania pritëse mund të strehojë faqen tuaj të internetit vetëm nëse ato janë “të lidhur” me emrin e domain. Mënyra se si e lidhni domainin tuaj me hostin është duke “treguar” serverët e emrave të domenit tuaj me hostin tuaj. Serverat e emrave janë si librat e telefonit.

Ato ekzistojnë në formën e numrave, por direktoria në të cilën ata ekzistojnë u lejon njerëzve të gjejnë uebfaqen tuaj dhe ku të dërgojnë emailet tuaja. Pa u teknikuar, kur i drejtoni serverat e emrit tuaj në kompaninë tuaj pritëse, kjo siguron që domaini dhe pritësi i faqes në internet mund të ‘flasin me njëri-tjetrin’ në mënyrë që faqja juaj e internetit të mund të jetë drejtpërdrejt në internet.

Ju mund të gjeni detajet e serverit tuaj të emrit në emailin e regjistrimit që keni marrë nga hosti juaj. Do të keni marrë të paktën dy serverë të emrave që duken si nsxxxx.hostname.com. Për të treguar këto numra nga regjistri juaj i domain-it në kompaninë tuaj pritëse, gjeni emrin e domain në llogarinë tuaj të regjistrimit të domain, dhe lundroni te to transferimi i DNS ’(Serveri i Emrit të Domainit) ose lidhja e ngjashme.

Vendosni numrat e serverit tuaj të emrave dhe ruani ndryshimet. Me të vërtetë është kaq e thjeshtë. Lejoni deri në 48 orë që ndryshimi të hyjë në fuqi, megjithëse normalisht është mjaft i shpejtë. Kjo vonesë kohore njihet si “përhapje” dhe është periudha që kërkohet nga kompania juaj pritëse për të njohur emrin e domain tuaj të theksuar tani.

Hapi 3 – Instaloni Uebfaqen tuaj

Ju mund të instaloni blogun tuaj ose faqen e internetit edhe kur prisni që serverët tuaj të emrit të përhapen. Mënyra më funksionale për ta bërë këtë është hyrja në llogarinë tuaj të pritjes dhe lëvizja te kategoria e programeve dhe shërbimeve (ose të ngjashme) të panelit tuaj të kontrollit.

Me siguri, lloji më efikas i sitit për tu instaluar njihet si WordPress.org dhe mund të bëhet përmes veçorisë së njohur si Fantastico De Luxe. Ky strukturë softuerësh përfaqësohet nga një ikonë e buzëqeshjes tërheqëse e cila thjesht kërkon që ju të klikoni mbi të. Nga atje, ju do të zgjidhni WordPress, pastaj Instalimin e Ri, zgjidhni domain-in tuaj nga fusha rënëse dhe do të plotësoni detajet e regjistrimit përpara se të zgjidhni butonin “instaloni WordPress”.

Disa panele kontrolli kanë zëvendësuar opsionin Fantastico për llogari të reja me një veçori të njohur si QuickInstall, ndërsa të tjerët ofrojnë opsionin për të dy. QuickInstall është gjithashtu i vendosur në kategorinë e programeve dhe shërbimeve, dhe tregohet në formë ikonash si orë dhe shigjetë, ose ndonjë përfaqësim shumë i ngjashëm. Nëse kjo është veçoria që ju nevojitet, atëherë përsëri, thjesht klikoni në ikonën, zgjidhni WordPress dhe ndiqni hundën.

Të dy tiparet e instalimit të faqes në internet janë miqësore për përdoruesit dhe pasi të keni instaluar faqen tuaj të parë duke përdorur ato, mund të bëhen problematike për shkak të lehtësisë së tyre të aplikimit.

Kështu që ju e keni atë. Ndërsa regjistrimi i emrit tuaj të domain për herë të parë ishte një triumf në vetvete, pjesa tjetër e procedurës për fillimin në internet është gjithashtu e drejtpërdrejtë dhe do t’ju bëjë të pyesni veten pse nuk e kishit filluar më shpejt.

Me paqen e mendjes duke e ditur se ju mund ta përsërisni këtë proces në çdo kohë pa pasur nevojë për ndonjë njohuri teknike, argëtimi i vërtetë fillon tani me krijimin e faqes tuaj, shtimin e karakteristikave të tij, dhe zhvillimin e hobi ose biznesit tuaj në nivelin tjetër të argëtim dhe sukses.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map