Så du registrerte et domenenavn. Hva nå?

Du har tatt steget og kjøpt ditt første domenenavn. Du kan være litt nervøs på dette tidspunktet, eller du kan føle deg spent, etter å ha fortalt alle som vil lytte til deg om planene dine for din personlige blogg, eller din kommende satsing på å skape din egen travle virksomhet.


>> Klikk her for å laste ned PDF-filen <<

Uansett motivasjon, er det ikke uvanlig at mange som nettopp har kjøpt domenet, raskt stopper fremgangen. Plutselig blir tilfredsheten med å ha overvunnet en eneste stor hindring for en online tilstedeværelse møtt med det neste overveldende hinderet; hva du skal gjøre videre etter at du registrerte et domenenavn?
hva nå
Hvis dette er scenariet du befinner deg i, er denne artikkelen noe for deg. Selv om vi ikke kan gjøre deg til et ikon av internett på ett møte, kan vi vise deg hvordan du kan ta deg selv fra en engangs domeneeier til selvsikker nettstedoppretter i tre helt grunnleggende trinn.

Trinn 1 – Få hosting

Det er mange selskaper på internett som vil “være vert for” din online tilstedeværelse. Dette betyr ganske enkelt at de tilbyr et lagrings- eller boliganlegg som gjør det mulig å se nettstedet ditt på nettet. Gjør din aktsomhet på dette området og les anmeldelser fra andre for å få et innblikk i hvilke som potensielt er best for dine formål..

Noen av de større, kjente selskapene inkluderer HostGator.com og BlueHost.com, men det er mange flere, og diskusjon om deres verdighet er et annet tema helt. Hvis selskapet du kjøpte domenet ditt fra også tilbyr hosting, f.eks. godaddy.com og du kjøpte den kombinasjonsplanen, trenger du ikke engang å bekymre deg for dette trinnet.

I tilfeller der domenekontoen din er en egen enhet til ethvert vertsfasiliteter, må du registrere en konto hos en nettstedvert før du kan gå videre. De fleste som begynner med et domene gjør det med en personlig blogg i tankene, eller med ambisjoner om å bygge en liten til mellomstor online tilstedeværelse, i det minste på kort sikt. I dette tilfellet er en ‘delt’ hosting-pakke generelt tilstrekkelig for å oppfylle alle hosting-kravene dine.

Dette delte anlegget betyr hva begrepet innebærer; at alle nettstedfilene dine vil ha delte boliger med nettstedfiler som tilhører andre mennesker. Dette påvirker på ingen måte funksjonen til nettstedet ditt, og er veldig kostnadseffektivt, slik at du kan huse alle nettsteder uten å måtte kjøpe ekstra hosting.

Trinn 2 – Endre navneservere

Når du har fullført registreringstrinnene med det valgte vertsselskapet ditt, vil du motta en e-postbekreftelse med kontoinformasjonen din. Disse detaljene inkluderer visse kriterier som du trenger for å registrere domenet ditt hos dem.

Vertsselskapet kan bare huse nettstedet ditt hvis de er “koblet” til domenenavnet ditt. Måten du kobler domenet ditt til verten på, er ved å “peke” navnetjenerne til domenet ditt til verten. Navneservere er som telefonbøker.

De eksisterer i form av tall, men katalogen der de eksisterer, gjør at folk kan finne nettstedet ditt og hvor de kan sende e-postene dine. Uten å bli teknisk sikrer dette at domenet og nettstedverten kan “snakke med hverandre”, slik at du peker navneservere til vertsselskapet ditt, slik at nettstedet ditt kan være direkte online.

Du kan finne navnene til serveren din i registreringsadressen du mottok fra verten. Du vil ha mottatt minst to navneservere som ser ut som nsxxxx.hostname.com. For å peke disse numrene fra domeneregistratoren til vertsfirmaet ditt, finn domenenavnet ditt i domeneregistreringskontoen og naviger til ‘overfør DNS’ (Domain Name Server) eller lignende kobling.

Skriv inn navnetjenersnumrene dine og lagre endringene. Så enkelt er det. La opptil 48 timer til endringen trer i kraft, selv om den normalt sett er ganske rask. Denne tidsforsinkelsen er kjent som ‘forplantning’ og er perioden som kreves for at ditt vertsfirma skal gjenkjenne det nå spisse domenenavnet ditt.

Trinn 3 – Installer nettstedet ditt

Du kan installere bloggen eller nettstedet ditt selv mens du venter på at navneservere skal forplante seg. Den mest funksjonelle måten å gjøre dette på er ved å logge på hostingkontoen din og bla til programvaren og tjenestene (eller lignende) kategorien på kontrollpanelet..

Det er antagelig kjent at den mest effektive typen nettsted å installere WordPress.org og kan gjøres via funksjonen kjent som Fantastico De Luxe. Dette programvareanlegget er representert av et innbydende smiley face-ikon som ganske enkelt krever at du klikker på det. Derfra vil du velge WordPress, deretter Ny installasjon, velge ditt domene fra rullegardinfeltet og fullføre registreringsinformasjonen før du velger “installer WordPress” -knappen.

Noen kontrollpaneler har erstattet Fantastico-alternativet for nye kontoer med en funksjon som kalles QuickInstall, mens andre gir alternativet for begge. QuickInstall ligger også i kategorien programvare og tjenester, og vises i ikonform som en klokke og en pil, eller noen veldig lik representasjon. Hvis dette er funksjonen du trenger, klikker du igjen på ikonet, velger WordPress og følger nesen.

Begge nettstedets installasjonsfunksjoner er brukervennlige, og når du har installert det første nettstedet ditt ved å bruke dem, kan det bli vanedannende på grunn av brukervennligheten.

Så der har du det. Selv om du registrerte domenenavnet for første gang var en triumf i seg selv, er resten av prosedyren for å komme i gang online rett frem og vil få deg til å lure på hvorfor du ikke hadde startet det før.

Med tryggheten i å vite at du når som helst kan gjenta denne prosessen uten å trenge teknisk kunnskap, begynner den virkelige moroa nå med å designe nettstedet ditt, legge til dets funksjoner og utvikle hobbyen din eller virksomheten til neste nivå på moro og suksess.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map