Slik starter du en blogg

Hvis du vil ha noen form for online tilstedeværelse, må du starte en blogg. Men hvordan starter du egentlig en blogg? Å ha din egen blogg vil tillate deg å uttrykke dine synspunkter og meninger foran et betatt publikum, markedsføre og selge produkter som eier og tilknyttet, og, viktigst av alt, posisjonere deg som en ekspert på den valgte nisjen eller emnet ditt.


hvordan starte en bloggBlogger gir også en fleksibel plattform som du kan tjene penger på annonser relatert til din interesse, lage en liste over lojale følgere som kan spre budskapet ditt viralt, vise aktuelle videoer som kan bli øyeblikkelig treff, og tillate så mye peer-interaksjon at navnet ditt eller merke kan bli drevet fra uklarhet til berømmelse raskere enn noen annen måte i dag.

Finne en nisje

Det første trinnet for å starte en blogg er å basere innholdet rundt en trendende eller eviggrønn nisje eller emne som har mye interesse fra folk som søker på nettet. Trender nisjer har en tendens til å være fokusert på aktivitetene til en kjendis eller utgivelsen av et etterlengtet fysisk produkt.

Disse emnene dominerer generelt internett i en kort periode, og kan generere en økning i målrettet trafikk til blogger som er opprettet spesielt for å dra nytte av den umiddelbare appellen. Trenderemner finner du enkelt på følgende nettsteder;

Eviggrønne nisjer skiller seg fra trendinteresser ved at de er langvarige av natur og har nesten ubegrensede vinkler som kan utnyttes til innholdsoppretting. Det er å foretrekke å lage blogger rundt eviggrønne emner fordi deres levetid betyr at folk alltid vil lete etter informasjon om dem.

En blogg som er bygd rundt en eviggrønn nisje, har kapasitet til å inneholde tusenvis av innholdssider, bygge et stort følge av likesinnede fans, og få en enorm mengde ‘autoritet’ eller skjevheter i rangeringer fra søkemotorene.

De mest populære eviggrønne nisjene er de som gjelder noen av de mange temaene innen helse, velstand og livsstilsmarkeder..

Ideer til eviggrønne nisjeblogger hentes ofte fra nettsteder som kan bli funnet på følgende lenke; http://www.nichehacks.com/101-resources-discover-hot-niche-ideas/

Uansett hvilken nisje du velger som fokus for bloggen din, er det viktig å bekrefte at det er nok interesse for det emnet fra folk som søker etter det på nettet. Det er mange ‘verktøy’ som kan avsløre denne informasjonen, hvorav ett er nøkkelordplanleggeren som er tilgjengelig gjennom din gratis Google AdWords-konto.

Når du logger på kontoen din, velger du nøkkelordplanleggeren fra rullegardinmenyen ‘Verktøy og analyse’.

Velg det første alternativet for å søke etter nye nøkkelord. Du kan deretter oppgi nisjenøkkelordet ditt, velge posisjonen din og deretter “Få ideer”. Velg fanen ‘Søkeordideer’ for å avsløre antall eksakte månedlige søk etter søkeordet ditt og andre relaterte nisjebetingelser.

Selv om det ikke er noen vanskelig og rask regel om søkenummernivåer, er alt over 5000 søk en indikasjon på en veldig verdig nisje å gå inn på.

Registrere et domenenavn

Nå som du har etablert din nisje, er neste trinn å registrere et domenenavn som identifiserer din nisje og fanger inn innholdet i bloggen på et øyeblikk. Det er mange kilder du kan kjøpe et domenenavn fra, med to av de mest respekterte nettstedene: Namecheap.com og GoDaddy.com.

Etter vår erfaring er Namecheap.com mindre påtrengende med annonsene sine, og et søk på nettet etter “namecheap.com-kupong” vil gi en rekke koder som kan brukes til å få rabatt når du kjøper TLD, et toppnivådomenenavn som slutter på .com, .net eller .org.

Selv om det ikke er nødvendig å registrere et domene som eksplisitt samsvarer med emnet ditt, bør det minst male et bilde av emnet på bloggen din.

Finne en webvert

Hvis du ennå ikke skal skaffe hosting, vil dette være ditt neste og nesten siste skritt med å få bloggen din online. Som med domeneleverandører, er det en rekke vertsplattformer som kan “huse” domenet ditt og vedlikeholde filene som utgjør bloggen din.

En populær hostingløsning er HostGator, og igjen kan du finne rabattkuponger online den første måneden. HostGator.com vil tilby deg et utvalg av pakker. Når du starter, vil den delte ‘Baby Plan’ gi alt du trenger.

Etter at du har opprettet kontoen din, må du “koble” til domenenavnet og hostingkontoen din, slik at bloggen din kan vises online.

Bare logg inn på Namecheap.com-kontoen din og naviger til filteret “Administrer domener”. Merk av i ruten ved siden av domenenavnet ditt, velg alternativet ‘Overfør DNS til webhost’, skriv inn de to navneservere som HostGator sendte e-post til deg ved registrering, og lagre endringene. Du er nå klar til å installere din første blogg.

Som et spørsmål om interesse er det nettsteder som lar deg opprette gratis blogger. Noen av de bedre kjente nettstedene, som ofte blir referert til som Web 2.0-nettsteder, inkluderer;

Selv om det ikke er nødvendig med noen teknisk evne til å opprette disse bloggene, anbefaler vi dem bare som feeder-sider til hovedbloggen. Det er ikke lurt å stole på disse bloggene som ditt viktigste nettsted, fordi du ikke har full frihet til å legge ut noe innhold du vil ha på dem.

Når du bruker bloggen din som et middel til å bygge opp virksomheten din, er det best å bruke en plattform som ikke har de begrensningene som gjelder for de som er nevnt over.

Velge en bloggplattform

Den mest populære og anbefalte programvaren du kan lage bloggen din på, er på WordPress.org-plattformen. WordPress er et fleksibelt og tilpassbart skript som du kan legge til tusenvis av widgets og plugins for å gjøre endringer i bloggen din og til og med bruke den som et fullstendig innholdsstyringssystem.

Du kan installere WordPress-bloggen din ved å logge deg på hostingkontoen din og finne programvaredelen i hostingkontrollpanelet. Velg ‘QuickInstall’ -ikonet, deretter ‘WordPress’ og kategorien ‘Fortsett’. Velg domenenavn fra rullegardinmenyen http: //, og pass på at det tilstøtende feltet er tomt.

Fyll ut de resterende feltene og klikk på knappen “Installer nå”. Klikk på koblingen ‘her’ som følger; du har nå en nylig installert blogg! Videoinstruksjoner til prosessen finner du på støttesiden for HostGator.com.

Når du er ferdig med installasjonen av bloggen din, kan du gå til hjemmesiden til den nye bloggen ved å skrive inn domenenavnet i nettleseren. Nettstedet som nå vises er bloggen din om WordPress standardtema.

Et tema er ganske enkelt en installasjon som du kan endre i bloggens administrasjonsområde for å endre bloggens utseende. Det er utallige både gratis og betalte temaer tilgjengelig; å velge en er vanligvis bare et spørsmål om personlig valg.

Nå som du vet hvordan du starter en blogg, begynner moroa med å lære å få den til å se ut og fungere spesifikt etter din smak. Det er mange kurs på nettet som vil lede deg gjennom prosessen. Det kan i begynnelsen virke å være overveldende, men hvis du tar treningen ett skritt av gangen, kan du godt bli en av de neste bloggprofesjonene som startet med sin første blogg på akkurat samme måte som du er nå..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map