Udhëzues i plotë për Marrjen e një Certifikate SSL – Udhëzime Hap pas hapi

Në këtë udhëzues të plotë për marrjen e një certifikate SSL – ne do të diskutojmë se si vendosja e serverëve në internet për të funksionuar në mënyrë të sigurt me shfletuesit është thelbësore për të siguruar paqen e mendjes dhe për të mbrojtur bizneset dhe konsumatorët nga përgjimi i transaksioneve të tyre dhe të dhënave për shikim nga palët e paqëllimta.


SSL qëndron për Secure Socket Layer. Ky është një term i përdorur për të përshkruar bashkëveprimin e një transaksioni nëpër serverat e rrjetit, duke identifikuar një server në internet në një shfletues ose server tjetër për të siguruar transferime të koduara dhe të sigurta të të dhënave.

Me përhapjen e ndërhyrjeve kriminale që synojnë faqet në internet dhe bazat e të dhënave, shkeljet e të dhënave dhe mohimi i sulmeve të shërbimeve të nisura kundër bizneseve dhe mediave sociale, qasja e sigurt në faqet tuaja të internetit është thelbësore.

Marrja dhe instalimi i një certifikate SSL është një hap thelbësor në sigurimin e faqes suaj të internetit kundër sulmeve dhe hakerave.

Farë është një Certifikatë SSL?

Faqja e internetit

Nga pikëpamja teknike, një çertifikatë SSL përbëhet nga një skedar i vogël i instaluar në serverin tuaj, i cili identifikon çelësin dixhital të organizatës dhe statusin e sigurt. Ky skedar përmban një çelës kriptografik që kodon të dhënat e kaluara ndërmjet shfletuesit dhe serverit.

Thisshtë kjo çertifikatë që bën që shfletuesi të identifikojë URL-në e faqes së internetit me përcaktimin e HTTPS dhe shkakton shfaqjen e kutisë, duke treguar që lidhja me serverin është e sigurt.

Certifikatat SSL janë ato që lidhen së bashku me një server ose emër domain me vendndodhjen e pronarit dhe identitetin dixhital unik.

Pse keni nevojë për një të tillë?

siguri

Pothuajse të gjithë merren me intimitetin e internetit dhe mbrojtjen e të dhënave të tyre personale.

Shumica e përdoruesve të internetit, veçanërisht ata që kryejnë transaksione që përfshijnë informacion personal ose financiar, janë bërë mjaft kursim i sigurisë kur qasen në serverë, duke verifikuar se janë të lidhur me një sit të sigurt para se të japin informacion të tillë.

Nëse faqja juaj nuk ofron një lidhje të sigurt, shumë përdorues do të largohen shpejt nga sigurimi i një informacioni të tillë, dhe me të drejtë.

Nëse serveri juaj në internet do të punojë me informacione për kartat e kreditit për blerje ose transaksione të tjera, Standardi i Sigurisë së të Dhënave të Karta të Pagesave (PCI DSS) kërkon që biznesi juaj të sigurojë një mjedis të sigurt para se të përpunoni, ruani ose transmetoni të dhëna të tilla financiare.

Rregulloret e Sigurimit Shëndetësor dhe Llogaridhënies së Ligjit (HIPAA) rregullojnë në të njëjtën mënyrë mandatimin që serverët në internet që përdoren për të ruajtur ose siguruar qasje në informacionin e kujdesit shëndetësor, përdorin sigurinë e enkriptimit SSL.

Transport Layer Security (TLS) është në thelb një version i azhurnuar i teknologjisë SSL, dhe shumë përdorues ende përdorin termin SSL për t’i përfshirë të dy. TLS është në thelb një shtresë në nivelin e sesionit midis aplikacioneve dhe transportit të të dhënave, ndërsa SSL është një kriptim për të dhënat e transmetuara. Në këtë artikull ato referohen kolektivisht si certifikata SSL.

Udhëzues i plotë për marrjen e një Certifikate SSL

Duart që punojnë në laptop

Për të marrë një certifikatë SSL, biznesi ose individi që kërkon certifikatën krijon një Kërkesë për nënshkrim të Certifikatës (CSR) në server, duke gjeneruar një çelës privat dhe çelës publik në server.

Kjo skedë i dërgohet Autoritetit të ificertifikatave (CA) që do të sigurojë certifikatën SSL, që përmban vetëm çelësin publik.

Ky skedar CSR do të përdoret nga CA për të krijuar certifikatën SSL që përputhet me çelësin tuaj privat. CA nuk do ta njohë çelësin tuaj privat, por do të dërgojë certifikatën (skedarin) SSL për instalim në serverin tuaj.

Ka shumë burime të ligjshme, të njohura për marrjen e çertifikatave SSL, duke përfshirë këta ofrues të njohur:

 • GlobalSign
 • VeriSign
 • Digicert
 • CloudFlare
 • Le të Encrypt
 • GoDaddy

Shtë e rëndësishme të siguroni certifikata SSL nga ofruesit e njohur të njohur të certifikimit të klasifikuar si Autoritetet e Certifikatave (CA).

Llojet e Certifikatave SSL

Dikush që punon në laptop

Sot ekzistojnë tre tipe themelore të çertifikimit SSL, me nivele të ndryshme sigurie të parashikuara:

 • Validimi i Domainit – niveli më i ulët i vlefshmërisë – AK verifikon që organizata që kërkon certifikatën në të vërtetë ka pronësi të domenit. Kjo mund të vërtetohet thjesht përmes një kërkese me email në domen për të vërtetuar pronësinë.
 • Certifikatat e Validuara nga Organizata – Vlefshmëria e CA-së do të përfshijë kontaktin aktual me organizatën kërkuese, për të siguruar që kërkesa mund të vërtetohet. Kjo do të përfshijë verifikimin e vendndodhjes së organizatës (qyteti, shteti dhe vendi, së bashku me emrin e biznesit) që përputhen me kërkesën për certifikatë.
 • Certifikata e vlefshme e vlefshme – ky është niveli më i lartë i vlefshmërisë i ofruar. CA që ofron certifikatën do të verifikojë emrin, vendndodhjen e kërkuesit dhe se kompania është një person juridik i vlefshëm. Ata gjithashtu do të konfirmojnë që biznesi është i vetëdijshëm për kërkesën për një certifikatë SSL nga AK, për të siguruar që kërkesa është e ligjshme.

Kriteret shtesë të certifikatës SSL

Përveç llojeve / niveleve themelore të çertifikatave, ekzistojnë ndryshime në varësi të nevojave tuaja individuale:

 • Një emër – kjo certifikatë do të sigurojë vetëm një emër specifik domain
 • Certifikatat e kartave të egra – wildcard SSL do të sigurojnë nënfusha të pakufizuara nën një domen të vetëm. Si shembull, një çertifikatë SSL e kartave të egra të marra për www.mysite.com do të sigurojë help.mysite.com dhe careers.mysite.com, si dhe.
 • Certifikata SSL / Multi-Domain të Unifikuar – duke përdorur këtë lloj çertifikate, mund të siguroni deri në 100 domene me një certifikatë të vetme. Kjo është shumë e dobishme dhe është krijuar për nevojën për të mbrojtur Zyra e Komunikimeve dhe aplikacionet e Microsoft Exchange në të gjithë një mjedis SAN.

Prmimi i Certifikatës SSL

Prmimet për certifikatat SSL ndryshojnë shumë, me blerës të vetëdijshëm për kosto të aftë të gjejnë një certifikatë 1-vjeçare të ulët sa 17 dollarë ose edhe më të lirë, dhe certifikata me siguri më të fuqishme të disponueshme për disa qindra dollarë.

Mimi varet nga gjatësia e pajtimit SSL, niveli i sigurisë dhe numri i fushave që duhet të mbrohen.

Përdorni kujdes gjatë zgjedhjes së CA tuaj, për të siguruar që po merrni nivelin e mbrojtjes që i përshtatet nevojave tuaja dhe që po blini nga një ofrues i njohur me një rekord të kënaqshëm të klientit.

Arsyet e përdorimit të Certifikatave SSL

Globe dhe kyç

Përveç shqetësimeve të dukshme të sigurisë që krijojnë nevojën për të siguruar të dy serverin tuaj të internetit dhe për të mbrojtur vizitorët në faqet tuaja, ka arsye shtesë për t’i bërë çertifikatat SSL një standard për të gjithë serverët:

 • Renditja e Optimizimit të Motorit të Kërkimit (SEO). Google tashmë ka treguar që ata do të paralajmërojnë përdoruesit me njoftim vizual kur nuk janë në një sit të sigurt të mbrojtur me certifikata SSL
 • Komunikime më të sigurta të të dhënave ndërmjet serverit, duke rritur sigurinë e transaksionit dhe duke zvogëluar mundësinë e përgjimit të të dhënave
 • Kërkesat e pajtueshmërisë PCI
 • Faqet e e-commerce duhet të përfshijnë gjithnjë çertifikata SSL për të ndihmuar në parandalimin e vjedhjes së identitetit
 • Rregulloret e HIPAA-s
 • Fut besimin e klientit përmes paraqitjes së indikacioneve të sigurta në sit

Shpresojmë që ky udhëzues i plotë për të marrë një certifikatë SSL ju ka ndihmuar të mësoni se cilat janë ato dhe si t’i integroni ato.

Me lehtësinë e marrjes dhe zbatimit të çertifikatave SSL për serverët tuaj të internetit, ka kuptim vetëm sigurimi i kësaj shtrese sigurie për biznesin dhe klientët tuaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map