Contoh Portfolio Squarespace Terbaik

Contoh Portfolio Squarespace Terbaik


Squarespace – adalah pembangun laman web awan, yang telah memenangi populariti di seluruh dunia kerana fungsi, penyesuaian dan fleksibiliti canggih. Platform ini memberi peluang kepada pembangun laman web dengan idea kreatif dan aspirasi jangka panjang untuk memulakan projek profesional untuk memenuhi keperluan mereka.

Pembangun laman web adalah pilihan yang tepat untuk seniman, pereka, jurugambar dan kreatif, yang bermaksud untuk mempamerkan karya mereka kepada khalayak sasaran melalui pengembangan portfolio. Dalam hal ini, Squarespace banyak menawarkan kepada pelanggannya. Sistem ini dilengkapi dengan mudah editor drag-and-drop, widget yang dapat disepadukan, pilihan penyisipan rangkaian sosial dan lain-lain yang memastikan proses reka bentuk web yang intuitif, ringkas dan mudah. Terdapat juga beberapa ciri bersepadu di sini, yang menyumbang kepada keberkesanan dan kualiti prosedur pembuatan portfolio. Ini termasuk Cover Page Builder, Pembuat Logo, Editor Gaya dan banyak lagi. Fungsi yang sangat baik ini membantu membuat, mengemas kini, mengurus dan mempromosikan portfolio profesional.

Untuk mengetahui keseluruhan rangkaian fitur Squarespace, mari kita lihat beberapa contoh laman web portfolio terbaik yang dilancarkan dengan pembangun laman web. Ini adalah kaedah pasti untuk menentukan bagaimana sebenarnya projek anda akan kelihatan dan apa yang anda boleh harapkan darinya.

1. Fotografi Arthur Korbiel

Fotografi Arthur Korbiel

Buat Portfolio secara Percuma

Fotografi Arthur Korbiel adalah portfolio profesional jurugambar perkahwinan yang berpangkalan di Kanada – Arthur Korbiel, yang telah membezakan dirinya sebagai pakar fotografi. Arthur menawarkan perkhidmatan pertunangan dan penggambaran perkahwinan profesional, merawat setiap projek dengan perhatian, kreativiti dan perhatian khusus.

Portofolio adalah bukti terbaik profesionalisme dan kepakaran Arthur. Laman web kelihatan lembut, fokus khusus dan bermaklumat. Apabila anda sampai ke laman utama, pada mulanya anda melihat gambar skrin penuh pasangan pada hari perkahwinan mereka yang bertentangan dengan langit mendung biru. Ini kelihatan sangat menarik, menghadirkan fokus portfolio dengan cara terbaik. Semasa anda menatal ke bawah halaman, anda akan menemui maklumat terperinci mengenai jurugambar dan beberapa fotonya yang berwarna dan hitam putih. Terdapat juga akses ke koleksi foto Arthur – koleksi yang mengandungi foto Perkahwinan dan Pertunangan. Terdapat juga butang “Pesan Sekarang” yang mengalihkan ke halaman Kenalan yang sesuai. Di sinilah anda boleh mengisi borang pesanan dalam talian atau mengetahui maklumat kenalan.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Arthur dan kariernya, anda boleh melihat menu lungsur turun, yang memberikan akses ke semua maklumat yang diperlukan. Perhatian khusus harus diberikan ke halaman Portofolio, di mana seseorang dapat melihat melalui perkahwinan, foto pertunangan dan juga filem yang dibuat oleh pengarang. Setiap foto dilengkapi dengan pilihan pratonton yang memungkinkan untuk melihat karya secara terperinci. Itu adalah contoh sempurna portfolio bertenaga Squarespace!

2. Makisha Noël

Makisha Noël

Buat Portfolio secara Percuma

Makisha Noël adalah projek peribadi milik Makisha Noël, pakar pemasaran digital, pakar strategi jenama, penceramah, tuan rumah acara dan hanya nomad digital yang bersemangat. Makisha melihat misinya dalam membantu klien merancang dan mempromosikan projek untuk membawa mereka ke tahap seterusnya. Dia melakukannya melalui penjenamaan semula, pengembangan jenama dan pertumbuhan strategi, penceritaan, pengurusan media sosial dan alat pengembangan jenama lain.

Laman web merangkumi beberapa masalah yang mesti diliputi dalam beberapa halaman, iaitu Tentang, Perkhidmatan, Portfolio dan Blog. Setiap bahagian menangani aspek tertentu yang mungkin diminati oleh pelanggan yang berpotensi. Ada peluang untuk mengetahui fakta mengenai Makisha dan perkhidmatan yang dia tawarkan, sementara halaman Portofolio memberi akses ke projek yang berjaya dilaksanakan. Bahagian Blog, pada gilirannya, mengandungi artikel berguna yang berkaitan dengan pengkhususan utama Makisha. Mereka dikemas kini secara berkala untuk memberi pembaca maklumat terkini yang mungkin mereka minati.

Kemuncak portfolio, yang membezakannya daripada projek serupa seperti itu, adalah bahagian “Bekerja dengan Saya”. Di sinilah seseorang dapat mengisi borang pertanyaan, menentukan butiran berkaitan projek yang diminta. Itu adalah pilihan yang berguna untuk bakal pelanggan yang bersedia berurusan dengan pengarang.

3. Ben Rizzo

Ben Rizzo

Buat Portfolio secara Percuma

Ben Rizzo adalah satu lagi contoh laman web portfolio berkualiti yang direka dengan Squarespace. Portofolio ini dimiliki oleh Ben Rizzo – seorang seniman profesional, yang ingin menyampaikan kreativitinya kepada orang ramai, memberitahu mereka tentang visi lukisan dan seni peribadinya dan seni yang unik.

Portofolio kelihatan agak sederhana pada pandangan pertama dan pasti ada unsur-unsur yang mesti ada di sini. Ini dirasakan dari saat-saat pertama dihabiskan di laman web. Apabila anda sampai ke laman utama, pada mulanya anda melihat dua Halaman Penutup skrin penuh – Lukisan dan Lukisan. Itu cukup bagus kerana anda berpeluang untuk terus ke proses penyemakan galeri. Setiap bahagian galeri mengandungi berpuluh-puluh karya seni yang dibuat oleh Ben. Terdapat juga pilihan pratonton, yang memungkinkan untuk melihat setiap karya lebih dekat, menikmati daya tarikan istimewa. Ini membantu merasakan visi pengarang dan bakat kreatif.

Sebaliknya, anda tidak akan mendapat maklumat mengenai Ben, biografi, kerjaya, kemajuan profesional atau trend seni yang dia ikuti. Ini adalah salah satu kelemahan terpenting dari portfolio ini. Untuk menentukan butiran yang anda minati, anda perlu pergi ke bahagian Kenalan atau ke akaun Instagram artis, yang juga terdapat di sini. Pengguna tersebut, yang berminat dengan seni, akan menghargai peluang untuk membaca catatan yang diterbitkan di bahagian Pelajaran. Tidak banyak di antaranya di sini, tetapi halaman ini dikemas kini secara berkala dengan artikel berkaitan khusus.

4. Lee Holmes

Lee Holmes

Buat Portfolio secara Percuma

Lee Holmes adalah portfolio berkualiti, bermaklumat dan sarat dengan Lee Holmes, pembuat filem profesional, pengeluar, pengarah, editor dan pakar grafik gerakan. Pengalaman Lee benar-benar luas dan mengagumkan, mulai dari pembuatan filem tayangan dan hingga pembuatan video muzik dan kerjasama dengan syarikat terkenal di dunia seperti National Geographic TV & Virgin EMI atau Harper’s Bazaar. Ini membantu mewujudkan kesan positif mengenai Lee, bakat dan prestasi profesionalnya.

Portofolio menarik perhatian setiap pengunjung dari saat-saat pertama melayari ia. Apabila anda sampai ke halaman utama, pada mulanya anda melihat gambar skrin penuh dari koleksi pengarang. Mereka tidak mempunyai keterangan atau penghapusan yang dapat membantu anda mengetahui perincian projek ini.

Satu-satunya perkara yang anda akan perhatikan di halaman adalah butang Enter yang akan mengarahkan anda ke halaman laman web lain. Sebenarnya, hanya ada dua daripadanya di sini, tetapi itu sudah cukup, jika berkaitan dengan pengembangan portfolio. Halaman Tentang memberikan maklumat ringkas mengenai Lee dan kenalan utamanya, sementara halaman Selected Work membolehkan anda melihat beberapa projek terbaik yang dibuat oleh pembuat filem. Selain itu, terdapat akses ke akaun rangkaian sosial pengarang, di mana seseorang juga dapat mengetahui perincian yang hilang. Ini adalah contoh portfolio Squarespace yang menarik.

5. Fotografi Christine Gregory

Fotografi Christine Gregory

Buat Portfolio secara Percuma

“Saya jatuh cinta dengan menangkap cinta” – itulah cogan kata yang dipaparkan di laman utama Fotografi Christine Gregory pengguna melihat semasa melawat portfolio. Laman web milik Christine Gregory, jurugambar profesional, yang tinggal di Virginia. Christine terutama memfokuskan diri pada potret, tetapi dia juga membuat fotografi sendiri, yang sangat popular dengan pelanggannya. Dia mengakui bahawa dia suka bekerja dengan orang dan dia mempunyai minat khusus untuk menangkap emosi sebenar dan momen istimewa yang dapat dia kongsi dengan pasangan dan keluarga.

Portofolio ini sangat mengagumkan kerana dapat merasakan perasaan istimewa yang terungkap dalam setiap foto. Dari detik pertama yang anda habiskan di laman utama, anda mempunyai keinginan untuk terus melayari portfolio untuk melihat semua galeri dengan mata anda sendiri. Dan itu tidak menghairankan kerana halaman utama melibatkan gambar hitam-putih skrin penuh pasangan, yang kelihatan begitu lembut, romantis dan istimewa sehingga anda merasakan keinginan untuk melihat karya-karya Christine yang lain. Untuk melakukan itu, anda hanya perlu mengaktifkan butang Capures untuk diarahkan ke portfolio itu sendiri. Terdapat juga akses ke akaun Christine di rangkaian sosial yang popular, di mana pengguna dapat mengetahui lebih banyak tentangnya.

Sebaik sahaja anda sampai di halaman portfolio, anda juga akan merasakan suasana yang memikat dan luar biasa, yang sangat khas bagi jurugambar. Ini pada mulanya ditunjukkan dalam nama bahagian galeri, yang terdengar unik tetapi begitu istimewa. Oleh itu, anda boleh melihat bahagian berikut: Kisses, The I Dos, Moms and Dads and Babies, Living, A Boudoir. Terdapat juga halaman Contact, About dan Blog di sini yang menyampaikan maklumat lengkap mengenai Christine. Itulah contoh portfolio berasaskan Squarespace khas!

6. Pandangan Rawak Saya

Pandangan Rawak Saya

Buat Portfolio secara Percuma

Pandangan Rawak Saya menyampaikan maklumat menarik dan berguna mengenai Derrick Lee Parker. Dia adalah jurugambar profesional, pencerita, pereka laman web dan juga kit flyer. Laman web portfolio ini adalah tempat khas untuk Derrick untuk berkongsi gambar dan kisah hidupnya yang mengungkapkan keperibadiannya.

Laman web tidak kelihatan rumit atau penuh dengan ciri khas atau elemen reka bentuk. Sebaliknya, ia mudah, tersusun dengan baik dan intuitif – itulah yang dihargai oleh kebanyakan pengguna mengenai projek tersebut. Laman utama mengandungi banyak foto berwarna kecil yang diambil oleh Derrick, yang bertentangan dengan latar belakang putih dan kelihatan sangat memikat. Terdapat juga maklumat ringkas mengenai jurugambar dan akses ke beberapa akaun rangkaian sosialnya, di mana setiap orang dapat mengetahui lebih banyak tentangnya dan melihat koleksi fotonya.

Dari laman utama, anda boleh mendapatkan salah satu daripada dua bahagian – Gambar atau Cerita – dengan hanya beberapa klik. Halaman Gambar, pada gilirannya, mengandungi beberapa subkategori berdasarkan jenis kandungan yang disertakan. Ini adalah Gambar, Cerita, Pelajaran Fotografi dan Tentang Saya. Terdapat juga beberapa testimoni pelanggan di sini yang membantu mewujudkan kesan yang tepat mengenai pengarang. Halaman Cerita adalah tempat, di mana Derrick dapat menyatakan kegembiraannya dalam mengambil gambar, hobi, idea dan kisah hidupnya yang menarik. Anda boleh menyusun cerita mengikut kategori di sini untuk mencari cerita yang benar-benar anda minati. Itu berguna dan senang untuk semua orang.

7. Warna Keselesaan

Warna Keselesaan

Buat Portfolio secara Percuma

Warna Keselesaan adalah portfolio fotografi yang dimiliki dan diuruskan oleh Nicole. Ini adalah tempat di mana dia cenderung untuk menerbitkan karya fotografi dan entri menarik mengenai situasi dan kisah hidup yang ingin dia kongsikan kepada pembacanya.

Laman web ini menghasilkan kesan positif sejak awal – kelihatan cerah dan menarik, yang menimbulkan keinginan untuk terus melayari bahagian lain. Pada masa yang sama, anda tidak akan menemui banyak siaran di sini sebagai tumpuan portfolio utama di sekitar foto yang diambil oleh Nicole. Walau bagaimanapun, ini adalah perkara biasa untuk projek seperti ini.

Halaman Portofolio dengan koleksi foto yang luar biasa bercakap lebih baik daripada perkataan. Semua gambar dibahagikan kepada galeri berkenaan dengan ceruk kepunyaan mereka. Ini termasuk Jalan, Landskap, Biasa dan Potret. Setiap gambar dapat dilihat secara terperinci dan masing-masing mempunyai kualiti yang tinggi. Ini adalah bukti terbaik profesionalisme Nicole. Selain dari halaman Portofolio, seseorang dapat mengakses halaman Blog, Kenalan dan Tentang. Akaun rangkaian sosial jurugambar juga terdapat di sini. Ini menyumbang kepada fungsi dan kemudahan menyemak imbas portfolio. Kerja bagus yang pasti mendapat perhatian!

Pokoknya

Ruang Squarespace adalah salah satu yang paling kaya dengan ciri dan pembina laman web DIY yang popular, yang layak dimasukkan ke dalam senarai alat pembinaan laman web kontemporari terbaik. Platform ini berfungsi dan cukup fleksibel untuk membolehkan pengguna membuat pelbagai jenis projek. Set ciri dan alat penyesuaian reka bentuk bersepadu, bagaimanapun, menjadikannya pilihan yang bagus untuk pengembangan laman web portfolio.

Portofolio yang direka dengan Squarespace kelihatan penuh dengan ciri dan menarik secara visual. Mereka dilengkapi dengan semua bahagian, kategori dan elemen reka bentuk web yang diperlukan. Pembangun laman web memungkinkan untuk membuat dan menyatukan logo jenama dan halaman sampul untuk memberikan setiap reka bentuk reka bentuk portfolio. Terdapat juga peluang untuk memuat naik foto berkualiti tinggi untuk membuat galeri yang menakjubkan, mengintegrasikan butang media sosial, borang dalam talian dan elemen lain yang mesti dimiliki untuk portfolio profesional apa pun. Inilah yang membuat Squarespace menjadi pilihan yang tepat untuk semua orang, yang mempunyai niat untuk memulakan projek untuk mempamerkan karya seni atau karya peribadi.

Buat Laman Web secara PERCUMA

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map