Voorbeelden van beste Squarespace-portfolio’s

Voorbeelden van beste Squarespace-portfolio's


Squarespace – is een cloud-website builder, die wereldwijd populair is geworden vanwege de hoogwaardige functionaliteit, aanpasbaarheid en flexibiliteit. Het platform biedt website-ontwikkelaars creatieve ideeën en langdurige ambities om professionele projecten te starten om aan hun behoeften te voldoen.

De websitebouwer is een perfecte keuze voor kunstenaars, ontwerpers, fotografen en creatieven, die van plan zijn hun werk aan de doelgroep te laten zien door middel van portfolio-ontwikkeling. In dit opzicht heeft Squarespace zijn abonnees veel te bieden. Het systeem wordt geleverd met een handig slepen-en-neerzetten-editor, integreerbare widgets, sociale netwerk insluitingsoptie etc. die een intuïtief, eenvoudig en handig webontwerpproces garanderen. Er zijn hier ook meerdere geïntegreerde functies die bijdragen aan de werkzaamheid en kwaliteit van de procedure voor het aanmaken van een portefeuille. Deze omvatten Cover Page Builder, Logo Maker, Style Editor en nog veel meer. Zo’n indrukwekkende functionaliteit helpt bij het creëren, bijwerken, beheren en promoten van professionele portefeuilles.

Om het hele scala aan Squarespace-functies te ontdekken, laten we eens kijken naar enkele van de beste voorbeelden van portfoliowebsites die met de websitebouwer zijn gelanceerd. Dit is de trefzekere manier om te definiëren hoe uw project er precies uit kan zien en wat u ervan kunt verwachten.

1. Arthur Korbiel Photography

Arthur Korbiel Photography

Maak gratis een portfolio

Arthur Korbiel Photography is een professioneel portfolio van een in Canada gevestigde trouwfotograaf – Arthur Korbiel, die zichzelf heeft onderscheiden als fotografie-expert. Arthur biedt professionele verlovings- en trouwreportages en behandelt elk project met speciale aandacht, creativiteit en zorg.

Het portfolio is het beste bewijs van Arthur’s professionaliteit en expertise. De website ziet er zachtaardig, nichegericht en informatief uit. Wanneer je op de startpagina komt, zie je in eerste instantie een foto op volledig scherm van een paar op hun trouwdag die tegen de blauwe bewolkte hemel staat. Het ziet er echt aantrekkelijk uit en presenteert de portfolio-focus op de best mogelijke manier. Terwijl u naar beneden scrolt, komt u de gedetailleerde informatie over de fotograaf en enkele van zijn gekleurde en zwart-witfoto’s tegen. Er is ook toegang tot de fotocollecties van Arthur, die fotolijsten met trouw- en verlovingsfoto’s bevatten. Er is ook een knop “Nu boeken” die doorverwijst naar de overeenkomstige contactpagina. Hier kunt u het online bestelformulier invullen of de contactgegevens achterhalen.

Om meer te weten te komen over Arthur en zijn carrière, kun je door het drop-down menu bladeren, dat toegang geeft tot alle benodigde informatie. Speciale aandacht moet worden besteed aan de Portfolio-pagina, waar men kan kijken door huwelijk, verlovingsfoto’s en films gemaakt door de auteur. Elke foto wordt geleverd met de voorbeeldoptie waarmee de werken in detail kunnen worden bekeken. Dat is een perfect voorbeeld van een door Squarespace aangedreven portfolio!

2. Makisha Noël

Makisha Noël

Maak gratis een portfolio

Makisha Noël is een persoonlijk project van Makisha Noël, een specialist in digitale marketing, merkstrateeg, spreker, gastheer van evenementen en gewoon een multi-gepassioneerde digitale nomade. Makisha ziet haar missie in het helpen van klanten bij het ontwerpen en promoten van projecten om ze naar een hoger niveau te tillen. Ze doet het door re-branding, merkontwikkeling en strategiegroei, verhalen vertellen, beheer van sociale media en andere tools voor merkontwikkeling.

De website bevat verschillende onmisbare problemen die op verschillende pagina’s worden behandeld, namelijk Over, Services, Portfolio en Blog. Elke sectie behandelt een bepaald aspect waar potentiële klanten mogelijk in geïnteresseerd zijn. Er is een mogelijkheid om feiten te ontdekken over Makisha en de diensten die zij aanbiedt, terwijl de Portfolio-pagina toegang geeft tot de succesvol uitgevoerde projecten. Het bloggedeelte bevat op zijn beurt nuttige artikelen met betrekking tot de grote specialisatie van Makisha. Ze worden regelmatig bijgewerkt om lezers te voorzien van actuele informatie waarin ze mogelijk geïnteresseerd zijn.

Het hoogtepunt van het portfolio, dat het onderscheidt van andere soortgelijke projecten, is het gedeelte “Work with Me”. Hier kunt u het aanvraagformulier invullen, met vermelding van de gevraagde projectgerelateerde details. Dat is een handige optie voor potentiële klanten die met de auteur willen omgaan.

3. Ben Rizzo

Ben Rizzo

Maak gratis een portfolio

Ben Rizzo is een ander voorbeeld van een kwaliteitsportfolio-website ontworpen met Squarespace. Het portfolio is van Ben Rizzo – een professionele kunstenaar, die zijn creativiteit aan het publiek wil presenteren en hen wil informeren over zijn persoonlijke en vrij unieke visie op schilderen en kunst in het algemeen.

Het portfolio ziet er op het eerste gezicht vrij eenvoudig uit en er ontbreken hier zeker enkele onmisbare elementen. Dit wordt gevoeld vanaf de allereerste momenten op de website. Wanneer u naar de startpagina gaat, ziet u in eerste instantie twee voorpagina’s op volledig scherm: schilderijen en tekeningen. Dat is best goed, want je hebt de mogelijkheid om direct door te gaan naar het proces van galerij-browsen. Elke galerijsectie bevat tientallen kunstwerken gemaakt door Ben. Er is ook de preview-optie, die het mogelijk maakt om elk werk van dichterbij te bekijken, genietend van zijn speciale allure. Dit helpt de visie en het creatieve talent van de auteur te voelen.

Aan de andere kant vind je geen informatie over Ben, zijn biografie, carrière, professionele vooruitgang of kunsttrends die hij volgt. Dit is een van de meest cruciale minpunten van dit portfolio. Om de details te specificeren waarin je geïnteresseerd bent, moet je doorgaan naar het gedeelte Contacten of naar het Instagram-account van de artiest, dat ook hier beschikbaar is. Gebruikers die geïnteresseerd zijn in kunst, zullen de gelegenheid waarderen om de berichten te lezen die zijn gepubliceerd in het gedeelte Lessen. Er zijn er hier niet veel, maar de pagina wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe nichegerelateerde artikelen.

4. Lee Holmes

Lee Holmes

Maak gratis een portfolio

Lee Holmes is een kwalitatief, informatief en veelzijdig portfolio van Lee Holmes, een professionele filmmaker, producent, regisseur, redacteur en motion graphics-expert. Lee’s ervaring is enorm en indrukwekkend, variërend van de productie van speelfilms tot het maken van videoclips en samenwerking met wereldberoemde bedrijven zoals National Geographic TV & Virgin EMI of Harper’s Bazaar. Dit helpt bij het creëren van een positieve indruk over Lee, zijn talent en professionele prestaties.

Het portfolio maakt indruk op elke bezoeker vanaf de eerste seconden van het browsen. Wanneer u naar de startpagina gaat, ziet u aanvankelijk afbeeldingen op volledig scherm uit de collectie van de auteur. Ze hebben geen beschrijvingen of voorbeelden die u kunnen helpen de details van deze projecten te ontdekken.

Het enige dat u op de pagina zult opmerken, is de Enter-knop die u omleidt naar andere webpagina’s. Eigenlijk zijn er hier maar twee, maar dat is genoeg als het gaat om portfolio-ontwikkeling. De About-pagina geeft korte informatie over Lee en zijn belangrijkste contacten, terwijl de Selected Work-pagina je een voorvertoning geeft van enkele van de beste projecten die door de filmmaker zijn gemaakt. Daarnaast is er toegang tot de sociale netwerkaccounts van de auteur, waar men ook de ontbrekende details kan achterhalen. Dit is een interessant voorbeeld van het Squarespace-portfolio.

5. Christine Gregory Fotografie

Christine Gregory Fotografie

Maak gratis een portfolio

“Ik ben verliefd op het vastleggen van liefde” – dat is het motto dat wordt weergegeven op de startpagina van Christine Gregory Fotografie gebruikers zien bij het bezoeken van de portefeuille. De website is van Christine Gregory, een professionele fotograaf, woonachtig in Virginia. Christine richt zich voornamelijk op portretten, maar ze doet ook zelf wat fotografie, wat populair is bij haar klanten. Ze geeft toe dat ze graag met mensen werkt en ze heeft een speciale passie voor het vastleggen van echte emoties en speciale momenten die ze kan delen met koppels en gezinnen.

Het portfolio is echt geweldig omdat het die speciale gevoelens laat zien die in elke foto worden onthuld. Vanaf de allereerste seconde die u op de startpagina doorbrengt, krijgt u de wens om door het portfolio te blijven bladeren om alle galerijen met uw eigen ogen te bekijken. En dat is geen wonder, want de startpagina bevat een zwart-witfoto op volledig scherm van een paar, die er zo zacht, romantisch en speciaal uitzien dat je de drang voelt om de rest van Christine’s meesterwerken te zien. Om dat te doen, hoeft u alleen de knop Capures te activeren om doorgestuurd te worden naar de portfolio zelf. Er is ook toegang tot de accounts van Christine in populaire sociale netwerken, waar gebruikers meer over haar te weten kunnen komen.

Als je op de portfolio-pagina komt, zul je ook die speciale allure en ongebruikelijke sfeer voelen, die zo typisch is voor de fotograaf. Dit komt in eerste instantie tot uiting in de namen van galerijsecties, die uniek maar toch zo bijzonder klinken. U kunt dus door de volgende secties bladeren: Kisses, The I Dos, Moms and Dads and Babies, Living, A Boudoir. Er zijn ook contact-, informatie- en blogpagina’s die de volledige informatie over Christine bevatten. Dat is inderdaad een speciaal op Squarespace gebaseerd portfolio-voorbeeld!

6. Mijn willekeurige weergaven

Mijn willekeurige weergaven

Maak gratis een portfolio

Mijn willekeurige weergaven levert interessante en nuttige informatie over Derrick Lee Parker. Hij is een professionele fotograaf, verhalenverteller, webdesigner en zelfs kitflyer. Deze portfoliowebsite is een speciale plek voor Derrick om zowel zijn foto’s als levensverhalen te delen die zijn persoonlijkheid onthullen.

De website ziet er niet ingewikkeld of overladen uit met speciale functies of ontwerpelementen. In plaats daarvan is het eenvoudig, goed gestructureerd en intuïtief – dat is precies wat de meeste gebruikers waarderen aan dergelijke projecten. Op de homepage staan ​​veel kleine gekleurde foto’s van Derrick, die tegen de witte achtergrond staan ​​en er echt aantrekkelijk uitzien. Er is ook korte informatie over de fotograaf en toegang tot zijn meerdere sociale netwerkaccounts, waar iedereen meer over hem te weten kan komen en door zijn fotocollecties kan bladeren.

Vanaf de startpagina kunt u met een paar klikken naar een van de twee secties – Afbeeldingen of Verhalen – gaan. De afbeeldingenpagina bevat op zijn beurt verschillende subcategorieën op basis van het type inhoud dat is opgenomen. Dit zijn afbeeldingen, verhalen, fotografielessen en over mij. Er zijn hier ook enkele getuigenissen van klanten die helpen de juiste indruk over de auteur te creëren. De pagina Verhalen is de plek waar Derrick zijn vreugde over het maken van foto’s, zijn hobby’s, ideeën en interessante levensverhalen kan uiten. Het is mogelijk om de verhalen hier op categorie te sorteren om de verhalen te vinden waarin je oprecht geïnteresseerd bent. Dat is handig en handig voor iedereen.

7. Tinten van comfort

Tinten van comfort

Maak gratis een portfolio

Tinten van comfort is een fotografieportfolio dat eigendom is van en wordt beheerd door Nicole. Dit is de plek waar ze haar fotografiewerken en interessante artikelen over levenssituaties en verhalen die ze graag met haar lezers wil delen, publiceert..

De website creëert vanaf het begin positieve indrukken – het ziet er helder en aantrekkelijk uit, wat de wens oproept om door de andere secties te blijven bladeren. Tegelijkertijd zul je hier niet veel berichten vinden omdat de belangrijkste portfolio-focus zich richt op foto’s gemaakt door Nicole. Dat is echter typisch voor dit soort projecten.

De Portfolio-pagina met een geweldige fotocollectie spreekt beter dan woorden. Alle afbeeldingen zijn onderverdeeld in galerijen met betrekking tot de niches waartoe ze behoren. Deze omvatten straten, landschappen, alledaags en portretten. Elk beeld kan in detail worden bekeken en elk van deze is van hoge kwaliteit. Dit is het beste bewijs van Nicole’s professionaliteit. Afgezien van de Portfolio-pagina heeft men toegang tot de pagina’s Blog, Contacten en Over. Accounts van sociale netwerken van de fotograaf zijn hier ook beschikbaar. Dit draagt ​​bij aan de functionaliteit en het browse-gemak van de portfolio. Geweldig werk dat zeker de aandacht waard is!

Bottom Line

Squarespace is een van de meest kenmerkende en populaire DIY-website-bouwers, die het verdient om te worden opgenomen in de lijst met de beste hedendaagse webbouwtools. Het platform is functioneel en flexibel genoeg om gebruikers verschillende soorten projecten te laten maken. De functieset en geïntegreerde tools voor ontwerpaanpassing maken het echter een uitstekende keuze voor het ontwikkelen van portfoliowebsites.

Portfolio’s ontworpen met Squarespace zien er boordevol functies en visueel aantrekkelijk uit. Ze worden geleverd met alle vereiste secties, categorieën en webdesign-elementen. De website builder maakt het mogelijk om merklogo’s en omslagpagina’s te creëren en te integreren om elk portfolio een aangepast ontwerp te geven. Er is ook een mogelijkheid om foto’s van hoge kwaliteit te uploaden om verbluffende galerijen te creëren, sociale-mediaknoppen, online formulieren en andere elementen te integreren die een must-have zijn voor elk professioneel portfolio. Dit is wat Squarespace een waardige keuze maakt voor iedereen, die de intentie heeft om een ​​project te starten om kunstwerken of persoonlijke meesterwerken te laten zien.

Maak GRATIS een website

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map