Dreamweaver vs webbflöde

Dreamweaver vs webbflöde


Dreamweaver och Webflow är webbbyggande verktyg som gör det möjligt att skapa imponerande, visuellt tilltalande och funktionella projekt.

Systemen skiljer sig emellertid i deras funktionsuppsättningar och webbdesignmetod, vilket kan påverka komplexiteten i webbskapningsprocessen och resultatet du kommer att utnyttja på lång sikt.

En snabb stillbild:

Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver – är den offline webbplats byggare, som syftar till att skapa, hantera och publicera funktionsladdade webbplatser och offline-applikationer. Systemet tillhandahålls som en del av Creative Cloud-tjänsten, som ger tillgång till många andra funktioner och verktyg som plattformen erbjuder. Adobe Dreamweaver

WebFlowWebflow – är en av de bästa webbplatsbyggarna, som är ganska funktionsrik och komplicerad för nybörjare. Således fokuserar systemet huvudsakligen på behoven, färdigheterna och kraven från webbexperter, vilket ger tillgång till många olika alternativ för designanpassning. I detta avseende kan det jämföras med CMS som WordPress eller dess plugin – Elementor eftersom det tar tid och ansträngning att vänja sig till systemets instrumentbräda. WebFlow

Vilket system – Dreamweaver eller Webflow – är ledaren för jämförelsen? Vilken av dem erbjuder mer mångsidig och kraftfull funktionalitet och vilken av dem tilltalar den rådande mängden användare? För att få svar på dessa och andra frågor har vi sammanställt den opartiska jämförelsen mellan båda plattformarna som kan hjälpa till att identifiera vinnaren.

1. Användarvänlighet

 • Dreamweaver. Som offlineprogramvara kräver Dreamweaver nedladdning och installation, men det är förmodligen det enklaste du kan göra när du arbetar med systemet. Registrera bara för Adobes plattform eller logga in på det befintliga kontot (om du har den) för att komma igång. Plattformen är inte riktigt komplicerad att behärska, men den skiljer sig något från vanliga webbplatsbyggare. På motsvarande sätt krävs viss ansträngning och tid för att bemästra nyanserna i att arbeta med systemet.

  Adobe Dreamweaver Editor

  Så snart du är klar med registreringsproceduren kommer systemet att be dig att ange nivån på din webbdesignförmåga samt antalet användare som kommer att arbeta med projektet. En av de obestridliga höjdpunkterna i systemet är att det är möjligt att skapa individuella och teamprojekt, vilket är en verklig fördel för webbdesignbyråer som är involverade i utvecklingen av kundanpassade projekt.

  Dreamweaver instrumentbräda är ganska förståelig och intuitiv, med många verktyg och funktioner inom räckhåll. Det du behöver är att välja en mall som passar din projektspecialisering och gå vidare till dess anpassning. Systemet erbjuder en möjlighet att rädda projektet för att fortsätta arbeta med det när det behövs.

 • WebFlow. Webbplatsbyggaren är inte det enklaste systemet du kan hitta på webben. Trots att den erbjuder snabb och ganska enkel registreringsprocess är dess instrumentpanel och kontrollpanel fortfarande komplicerad och övermättad med verktyg och funktioner som kan verka utmanande för första gången. Det tar ansträngning och tid att vänja sig till plattformen och dess parametrar för att börja arbeta med den.

  Webflow Editor

  Inte konstigt, webbplatsbyggaren riktar sig främst till professionella webbdesigners. När du arbetar med Webflow bör du vara redo att använda din kodningskunskap eftersom systemet låter dig skapa personliga projekt via HTML-kodredigering.

Dreamweaver vs webbflöde. Systemen skiljer sig åt i sin komplexitet och nivå på webbdesignfärdighet. Webflow verkar dock vara en mycket enklare lösning jämfört med Dreamweaver. Trots att dess instrumentbräda ser lite överväldigande på grund av olika inställningar och verktyg, är det fortfarande möjligt att skapa en webbplats utan en kodrad. Detsamma kan inte sägas om Dreamweaver.

2. Funktionsuppsättning och flexibilitet

 • Dreamweaver. Programvaran är funktionsladdad och funktionell, vilket gör att alla typer av projekt kan skapas med den. Det ger tillgång till flera anpassningsverktyg för design, som skiljer sig åt i tillämpningsområdet och komplexitetsnivån. Nybörjare måste investera lite tid och ansträngning i sin utforskning, medan skickliga webbutvecklare kommer att finna det flexibelt och funktionsrikt att börja arbeta på sina webbplatser och offline-appar. Tänk på att Dreamweaver kräver kunskap och tillämpning av programmeringsspråk, särskilt om du tänker utveckla professionella projekt med det.

  Adobe Dreamweaver Code Editor

  Systemet har det praktiska förhandsvisningsalternativet, vilket gör det möjligt att se resultatet av ditt pågående arbete och kontrollera alla redigeringar du gör i tid. Användare kan få tillgång till den avancerade integrerade kodredigeraren, där de kan arbeta med flera populära koder, som CSS, HTML, PHP, JavaScript och många fler. Den goda nyheten är att själva processen med att arbeta med koder i Dreamweaver blir enkel på grund av det automatiska verktyget för kodfyllning som systemet kommer med. Verktyget skriver alla koder för dig när du lägger till dem i projektet. Detta är en trevlig fördel för icke-kodare som bara utforskar systemet och de stora nyanserna av att arbeta med det. Oavsett webbplats eller applikation du startar med systemet kommer den att vara tillgänglig på både mobila och stationära enheter, oavsett skärmupplösningar och storlekar.

  När det gäller Dreamweaver är en del av Adobe verktygspaket, integreras den perfekt med andra Adobe-produkter. Detta är en annan höjdpunkt i programvaran som låter användare få tillgång till det omfattande Creative Cloud Library och Adobe Stock Marketplace. Bland produkterna du kan hitta och integrera här kan man nämna Premiere Pro CC, After Effects CC, Illustrator CC, InDesign CC, Dimension CC och Animate CC, Photoshop CC och många fler. Dessutom låter systemet dig välja och integrera några av de populära tredjepartssystemen och verktygen som Bitbucket, Business Catalyst, GitHub etc.

  Andra viktiga Dreamweaver-funktioner omfattar syntaxbelysning och kontroll, tillgänglighet av Typekit Marketplace, förhandsvisning i realtid, flerspråkigt stöd (Engelska, polska, holländska, svenska och turkiska språken), integrerat certifikat- och CMS-stöd för att nämna några.

 • WebFlow. Tidigare Webflow-recensioner (du kanske läser dem här och här) har angett att systemet ger tillgång till myriader av funktioner och verktyg som gör att det sticker ut från mängden. Trots att webbplatsbyggaren är lite övermättad med instrumentpanelens verktyg och funktioner har den fortfarande mycket att erbjuda målgruppen. Således kommer webbplatsbyggaren med en kraftfull HTML / CSS-redigerare som låter dig skapa avancerade personliga projekt, kraftfull bloggning, e-handel och integrationsalternativ.

  Webflow e-handel

  Webflow gör det möjligt att skapa små och medelstora webbbutiker, där du kan sälja både fysiska och digitala produkter. Funktionerna på dessa webbplatser, jämför med de som skapats på specialiserade webbplatsbyggare som Shopify, är begränsad på grund av e-handelsbegränsningarna som systemet kommer med. Bland de mest utbredda funktionerna du kan använda, är det vettigt att nämna integrering av kundvagn, skapande och uppdatering av produktgallerier, rabattimplementering samt justering av betalnings- och leveransinställningar. Insamling av användarinformation är en annan funktion som bidrar till utveckling och marknadsföring av webbbutiker skapade med Webflow.

  Webbplatsbyggaren utmärker sig också med integrationsalternativ. Systemet gör det möjligt att välja och använda de fördelar som tillhandahålls av tjänster från tredje part, som Zapier, Lottie, After Effects, Lightbox och många fler. Med dessa funktioner kan du skapa tilltalande video- och fotogallerier, öka din projektprestanda och design, öka kundernas engagemang osv.

Dreamweaver vs webbflöde. När den hanterar funktionsaspekten kan Webflow betraktas som en tydlig ledare för jämförelsen. Webflow kommer med avancerade blogg-, e-handels- och integrationsalternativ, som har en positiv inverkan på användargenerering och lagringsgraden. Att Webflow liknar CMS gör det dock möjligt att göra det växla till WordPress när som helst, om det finns något du inte är nöjd med av någon anledning.

3. Design

Designjämförelsediagram

DreamweaverWebFlow
Antal teman:0200
Temaimport:&# X2714; JA&# X2714; JA
Visual Editor:&# X2714; JA&# X2714; JA
CSS-kodredigering:&# X2714; JA&# X2714; JA
Responsiv design:&# X2714; JA&# X2714; JA
 • Dreamweaver. Programvaran gör det möjligt att starta olika typer av projekt, inklusive bloggar, målsidor, företagswebbplatser, webbutiker, portföljer etc.. Den erbjuder emellertid inte en integrerad mallsamling att välja mellan. Istället finns det en möjlighet att ladda ner och installera teman från externa resurser för att ytterligare anpassa dem från grunden.

  Dessa mönster är gratis och betalda och du kan välja det lämpligaste alternativet med avseende på din budget och dina behov. När du arbetar med tredjepartsutvecklare måste du dock se till att designern är tillförlitlig för att få en riktigt säker och kvalitetsmall.

  Förutom integrationen av externa mönster kan Dreamweaver välja och använda mall som skapats för Joomla, WordPress och Drupal. Det är också möjligt att skapa en responsiv webbplatslayout för stationära och mobila enheter på egen hand på grund av det nätbaserade systemet som programvaran använder.

 • WebFlow. Webflow-mallkollektionen är rik och mångsidig, vilket tydligt visar sig i det tillgängliga exempel. Användare kan nu välja mellan över 200 teman, som har professionellt utseende och kan anpassas efter din smak. Webflow-teamet fortsätter också att arbeta med att skapa nya moderna mallar, vars antal växer stadigt.

  Webflödesmallar

  Webbplatsbyggaren ger tillgång till gratis mallar och premiummallar, även om det inte finns någon stor skillnad mellan dem förutom kostnadsaspekten. För närvarande utgör antalet gratis teman 30 mönster. Betalda mallar är många och deras kostnad varierar mellan $ 24 och $ 79 per tema. Vad är viktigt, Webflow har ett förhandsgranskningsalternativ som låter dig utforska alla detaljer i varje mall innan du väljer den. En stor bonus är möjligheten att välja en tom mall som du kan anpassa från grunden för att ge den ett personligt utseende.

Dreamweaver vs webbflöde. Antalet webbflödesmallar är högre och det finns en möjlighet att välja ett tomt tema för att komma igång enkelt. Webbplatsbyggaren har gratis och betalda mönster och det kommer med fler designanpassningsverktyg som låter dig ge din webbplats personlig look. När det gäller Dreamweaver har den inte färdiga mallar alls. Du kan använda anpassad Adobe-mall för att anpassa dem med hänsyn till dina behov eller starta din individuella mall från början.

4. Kundsupport

 • Dreamweaver. Systemet har flera kundsupportalternativ som du kan använda för att lösa dina systemrelaterade problem. Det finns ett informativt hjälpcenter med massor av riktlinjer, handböcker och manualer, där du kan komma över de nödvändiga svaren på dina frågor. Skriv bara in din förfrågan i sökfilterfältet så kommer systemet automatiskt att generera de mest lämpliga resultaten.

  Gemenskapsforum är en annan värdefull informationskälla som du kan bläddra för att utforska de mindre systemnyanserna. Det är här där alla Dreamweaver-användare kan inleda diskussioner, utforska flera ämnen, dela sina kunskaper om att arbeta med systemet och hitta intressanta idéer. Dessutom erbjuder Adobe live support samt biljett- och telefonassistans, om det behövs.

 • WebFlow. Kundtjänst för webbplatsbyggaren är på toppnivå. Det finns en värdefull Kunskapsbas som omfattar flera text- och videotutorials här, som är ganska användbara för första gången. En informativ blogg och ett forum är också källorna för att leta efter den systemrelaterade informationen du är intresserad av. Dessutom ger Webflow-kundtjänststöd individuell support till användare som inte har lyckats hitta svar på sina frågor och behöver personlig hjälp för att fortsätta arbeta med systemet. I sådana situationer är livechatt och e-post alltid till hands.

  På samma sätt som andra Adobes produkter och populära professionella webbdesignplattformar, webflow ägnar stor uppmärksamhet åt utbildning för första gången användare, som vill behärska hela funktionsuppsättningen i systemet. För dessa användarkategorier är Webflow University ett perfekt ställe att börja sin utbildning. Det är här de kan upptäcka alla nyanser från webbplatsbyggaren och dess potentiella applikationsfördelar.

Dreamweaver vs webbflöde. Båda systemen erbjuder pålitliga och mångfacetterade kundsupportalternativ. De ägnar stor uppmärksamhet åt behov och färdigheter hos nybörjare och proffs för webbdesign och erbjuder alternativ och individuella supportalternativ. Webflöde råder dock något över Dreamweaver när det gäller användarhjälp. Webbplatsbyggaren ger mångsidiga supportalternativ som förenklar processen för webbutveckling för alla.

5. Prissättningspolicy

WebFlowDreamweaver
Prissättningsalternativ:&# X2714; Platser för webbplatsen:
Hemsida
(Grundläggande $ 12 / mo, CMS $ 16 / mo,
Business $ 36 / mo
) och
e-handel (Standard $ 29 / mo, Plus $ 74 / mo, Advanced $ 212 / mo);
&# X2714; Kontoplaner:
Enskild
(Gratis 0 / mo, Lite $ 16 / mo,
Pro $ 35 / mo
) och
Team (Team $ 29 / mo, Enterprise $ 74 / mo).
&# X2714; Individuell plan: $ 29.99 / mo för en webbplats (239,88 $ / år med årsabonnemanget);
&# X2714; Affärs plan: $ 29,99 / mo (359,88 $ / år med årsabonnemanget);
&# X2714; Planer för skolor och universitet: ($ 14.99 / mo / användare);
Funktioner:&# X2714; Gratis plan;
&# X2714; CMS;
&# X2714; Obegränsad värd;
&# X2714; Kundfakturalösning.
&# X2714; Personlig portföljwebbplatser;
&# X2714; Premium typsnitt;
&# X2714; Verktyg för sociala medier;
&# X2714; 100 GB molnlagringsutrymme.
 • Dreamweaver. Trots att plattformen är nedladdningsbar erbjuder den inte en helt gratis plan. Istället finns det en möjlighet att testa dess funktionsuppsättning utan kostnad under en gratis provperiod, som sträcker sig under 7 dagar. Detta är ett måste för varje användare som planerar att använda systemet ytterligare.

  På tal om betalda prenumerationer erbjuder Dreamweaver flera personliga planer och affärsplaner, som har ett brett utbud av funktioner som matchar mångsidiga användarnas behov. Dessutom erbjuder systemet individuella planer för utbildningsanläggningar, inklusive skolor och universitet.

 • WebFlow. När det gäller prissättningen följer Webflow freemium-modellen, vilket gör den liknar Wix eller Mobirise. Det erbjuder en gratis plan som aldrig går ut och flera betalda prenumerationer. Gratis plan kan vara användbart för att testa plattformens funktionsuppsättning, men för att få tillgång till dess avancerade funktioner och för att lansera en funktionsladdad webbplats är det vettigt att uppgradera till ett av de betalda prenumerationerna.

  Webflow erbjuder en omfattande och mångsidig prissättningsstrategi. Det tillhandahåller två grupper av planer, som omfattar mer detaljerade prenumerationer för att ge valfrihet baserat på användarnas behov och preferenser för webbdesign. Stora grupper av prenumerationer inkluderar webbplats- och kontoplan. Var och en av dem faller i sin tur i mindre grupper av prenumerationer. Således representeras webbplatsplaner av prenumerationer på webbplatser och e-handel, medan kontoplanerna innehåller individuella och teamabonnemang. Men det är inte det: var och en av dessa grupper av planer omfattar flera prissättningsalternativ, som matchar mångsidiga användarnas behov. Webflow erbjuder dessutom en avancerad kundfaktureringslösning, som låter frilansare diskutera betalningsalternativ direkt med sina kunder istället för att betala för att använda systemet.

Webflow vs Dreamweaver. När det gäller prissättningsaspekten råder webbflöde också över Dreamweaver. Webbplatsbyggaren erbjuder fler planer, som kommer till överkomliga priser och ger mångsidiga villkor och tjänster. Detta gör det möjligt för användare att välja ett mer föredraget alternativ som fungerar bäst för deras webbdesignbehov. Dreamweaver kan inte säkerställa samma prisalternativ.

Slutsats

Dreamweaver och Webflow är helt olika tjänster som används för att starta och hantera olika typer av projekt. Systemen använder emellertid olika tillvägagångssätt för webbdesignprocessen och de har också anmärkningsvärda skillnader som kan påverka användarnas val.

Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver – är en kraftfull offline-programvara som kräver nedladdning och installation. Det ingår i Creative Cloud-servicepaket och gör det möjligt att skapa, publicera och redigera professionella projekt, inklusive webbplatser och applikationer. Systemet har ingen gratis plan ännu, det erbjuder en 7-dagars provperiod som låter dig testa dess funktionsuppsättning till fördel. Adobe Dreamweaver

WebFlowWebflow – är en webbplatsbyggare, som riktar sig till professionella webbutvecklare och gör det möjligt att skapa funktionsbelastade projekt för personlig och affärsmässig användning. Tjänsten är ganska komplicerad och det kräver investeringar i tid / ansträngning att hanteras och sedan användas korrekt. Webbplatsbyggaren kommer med omfattande designanpassningsalternativ, e-handel, bloggning och integrationsfunktioner. WebFlow

När det gäller att välja webbbyggnadsverktyget för att starta ett projekt med det är det initialt vettigt att analysera och överväga dina webbdesigns ambitioner och vilken typ av projekt du förväntar dig att utnyttja på lång sikt. Efter att ha granskat båda webbdesignsystemen kan vi dra slutsatsen att Webflow är den obestridliga ledaren för jämförelsen från alla synvinklar.

Adobe Dreamweaver vs webbflöde: Jämförelsediagram

Adobe DreamweaverWebFlow
1. Enkelhet8 av 109 av 10
2. Funktioner7 av 109 av 10
3. Design8 av 109 av 10
4. Support10 av 109 av 10
5. Prissättning9 av 109 av 10
Övergripande:8.2 av 109.2 av 10
Prova det nu Prova det nu
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map