GoDaddy Webbplatsbyggare vs WordPress

GoDaddy Webbplatsbyggare vs WordPressKör pappaBluehost
InnehållsförteckningSlutsats

GoDaddy webbplatsbyggare och WordPress är de två plattformarna som lanseras med målet att skapa nya webbplatser från grunden. Även om båda verktygen tjänar samma mål är GoDaddy ursprungligen en värdleverantör. Men webbplatsbyggaren är ganska populär bland användare medan WordPress är ett av branschens största namn med massor av fantastiska funktioner att leverera.


GoDaddy vs WordPress: Jämförelsetabell

Vi jämförde och testade dessa två webbplatsbyggare. Tabellen innehåller sammanfattande information. Välj en jämförelse som du är intresserad av mest och läs den i detalj.

Kör pappaBluehost
1. Enkelhet8 av 108 av 10
2. Funktioner6 av 1010 av 10
3. Design7 av 1010 av 10
4. Support9 av 109 av 10
5. Prissättning8 av 1010 av 10
Övergripande:7.6 av 109.4 av 10
Prova det nu Prova det nu

Man kommer knappast att hävda att WordPress är ett bättre val om man jämför med GoDaddy webbplatsbyggare med tanke på öppen källkodsflexibilitet och frihet som det ger till webbplatsägare. Granskningen är dock att lyfta fram de viktigaste skillnaderna och fördelarna med WordPress.

1. Användarvänlighet

Innan vi dyker djupt in i avsnittet användarvänlighet, bör vi säga att både GoDaddy och WordPress kan vara ganska komplicerade från början. De har inte drag-and-drop-redigeringsfunktion, vilket kan orsaka problem under redigeringsprocessen. Å andra sidan hävdar GoDaddy att hjälpa användare att bygga webbplatser på några minuter. Låt oss se om det är sant.

Komma igång

Att göra de första stegen med GoDaddy är väldigt enkelt. Du behöver bara logga in med ditt Facebook-konto eller skriva lösenord och e-post för att registrera dig som ny medlem. Då kommer du att se ett antal automatiserade uppmaningar som kommer att leda dig genom alla steg i byggprocessen som ser ut att utvecklas för helt dummies. Det är extremt enkelt med nollutrymme för webbdesign eller anpassningsfrihet. Du får faktiskt en färdig mall med en chans att göra några små förändringar och gå live.

WordPress kräver mer tid för att komma igång. Användare måste genomföra flera obligatoriska steg som inkluderar:

 1. Registrera ett domännamn – Läs guiden hur du väljer det bästa namnet på din webbplats.
 2. Att välja en webbhotell – se mitt betyg för de bästa värdarna.
 3. Välja en mall.
 4. Installera WordPress.

När du har slutfört alla etapper kan du börja redigera din webbplats. En bra sak med WP är att du är ansvarig för att hantera din webbplats utöver en chans att spara ett par dollar. Dessutom kommer användare att få ut det mesta av sina projekt om de väljer WordPress-optimerad Bluehost-serverlösning som ger sömlös integration och många andra fantastiska funktioner.

Webbplatsredaktör

Programvaran som levereras med GoDaddy webbplatsbyggare kan knappast kallas redaktören. Det enda du kanske är att lägga till relevant innehåll, ladda upp bilder, välja foton från aktiesamlingar eller ordna om några av blocken på sidan. Det är allt! Du kommer inte att kunna implementera strukturen du behöver, vilket gör redigeringsprocessen extremt enkel. Det är en allvarlig nackdel. Det goda är att GoDaddy ger skrivbords- och mobilåtkomst till sin webbplatsbyggare för att göra några ändringar när du är på språng.

GoDaddy Visual Editor GoDaddy Visual Editor

Läs också: GoDaddy webbplatsbyggare granskning.

WordPress är mycket mer flexibelt när det gäller innehållsredigering. Du kan skapa så många nya sidor som du behöver, hantera ditt innehåll, lägga till nödvändiga element, skapa nya kategorier och menysektioner, lägga till taggar, ladda upp mediefiler, implementera olika block och former etc. WP har ett kraftfullt innehållshanteringssystem som är inte så komplicerat som det kan verka från början. Åtminstone har du tillräckligt med redigeringsfrihet för att skapa den webbplats du behöver.

WordPress Editor WordPress Post Editor

Läs också: WordPress recension.

Kodredigering

Båda plattformarna är öppna för kodning, vilket är goda nyheter för erfarna webbutvecklare och programmerare. För GoDaddy-användare är det faktiskt den enda chansen att ändra färdiga mallar. För att implementera några av funktionerna ska en användare ha god kunskap om HTML och JavaScript. Alternativet är tillgängligt i din instrumentbräda. Klicka bara på “Redigera webbplats” -knappen, välj den sida du vill ändra och sätt in HTML-koden i det medföljande utrymmet. Naturligtvis bör du inte förvänta dig den ultimata kodningsfriheten. Endast några mindre ändringar är möjliga.

WordPress är en öppen källkodsplattform. Det betyder full frihet i webbdesign i ess av HTML / CSS-kunskap. Den viktigaste fördelen är att alla WordPress-mallar är utvecklade med PHP och HTML. Med andra ord kan du fritt ändra deras struktur, lägga till nya element, funktioner och skapa nya block eller funktioner utan begränsningar. Inlärningskurvan krävs verkligen.

WordPress källkodeditor WordPress källkodeditor

Domänanslutning

När du har registrerat en domän och fått den på Bluehost eller andra värdleverantörer är din WordPress-webbplats tillgänglig online. Dessutom kommer varje WP Bluehost-plan med automatisk WordPress-installation och uppdateringar. Distributionsprocessen är mycket snabb. Även om GoDaddy ursprungligen är en webbhotell, säger många användare att ansluta en domän till sin webbplatsbyggare kan förvandlas till en mardröm.

Även om du har registrerat din domän på GoDaddy kanske du inte ser den i domäninställningarna. Med andra ord kommer din webbplats ursprungligen att fungera som myname.godaddysites.com. Det verkar som om plattformen inte har en smidig domänintegreringsalgoritm som kan leda till vissa problem när det gäller domänhantering som inte nämner domännamn från tredjepartshotellleverantörer.

Läs också: Få ett gratis domännamn – unik tips och tricksamling.

GoDaddy Webbplatsbyggare vs WordPress: Även om GoDaddy påstår sig ha en superenklad webbplatsbyggare kan användare ändra nästan ingenting. Du är skyldig att följa primitiva steg eller välja öppen kodning, vilket kräver tekniska färdigheter. WordPress är mer flexibelt vad gäller användning och redigering även om det kanske också behöver lite inlärningskurva till en början.

2. Funktioner och flexibilitet

Som vi nämnt tidigare kommer GoDaddy med en ganska grundläggande funktionsuppsättning. Det fungerar för små webbplatser som inte kräver avancerad funktionalitet. Å andra sidan är WordPress det en av de mest kraftfulla CMS-plattformarna med tusentals plugins och tjänster tillgängliga för integration.

Plugins och widgets

GoDaddy-användare kan välja att bilda ett stort urval av plugins. De är alla indelade i flera kategorier som inkluderar social, e-handel, formulär, chattar och några andra. Här kan du välja prissättningstabeller för din lilla digitala butik, utvärderingsreglage för en liten företagswebbplats, Amazon-översiktsavsnitt för shoppingguider etc. Valet av widgetar är ganska stort.

GoDaddy Widgets GoDaddy Widgets

Å andra sidan kan ingen av plattformarna tävla med WordPress när det gäller val av plugin. Användare kan välja mellan bokstavligen tusentals tjänster, tredjepartslösningar och instrument för alla ändamål. Här har vi gratis e-handelsplugins, premium-optimeringssatser för SEO, anti-spam- och säkerhetsverktyg, gallerier, formulär, analytiska tjänster, etc. Allt du behöver är att välja den, installera och aktivera den för att ha den på din webbplats.

WordPress Plugins WordPress Plugins

Vissa plugins är gratis medan andra betalas. Dessutom måste du hantera deras inställningar manuellt. Men vi hoppas att processen knappast kommer att bli en utmaning. Om du väljer en WP-rekommenderad Bluehost-lösning kommer alla dina plugins att uppdateras automatiskt. Systemet kommer att ta hand om deras smidiga, säkra och stabila drift.

Läs också: Hur man skapar en webbplats med WordPress.

SEO-optimering

GoDaddy-webbplatser är långt ifrån SEO-vänliga. Detta beror främst på en mycket konstig sektionsplacering inklusive rubriker och textblock. Sådana sidor är inte lika attraktiva för sökmotorbots, vilket resulterar i längre sidindexering och lägre rangordningar. Å andra sidan har plattformen sin anpassade SEO-guide med tillgång till redigering av metatitlar och beskrivningar, vilket bara är en droppe i havet.

WordPress ger maximal kraft för att skapa SEO-vänliga webbplatser som vanligtvis får höga sökmotorer. Först och främst kan användare välja på massor av plugins som hjälper till att skapa SEO-optimerat innehåll som är bra inte bara för sökmotorer utan också för läsare, vilket är ännu viktigare. För det andra får användare tillräckligt med verktyg för att marknadsföra sitt innehåll genom att dela det på sociala medier, arbeta med avancerade SEO-inställningar, redigera anpassade webbadresser, ange fokusord, ändra webbplatsbeskrivning, ladda upp favicon och mer.

Det sist men inte minst, WordPress ger åtkomst till modifiering av webbplatskoder. Det är också en god chans att öka webbplatsens SEO, vilket gör mallen lättare och snabbare samt att implementera funktioner för att öka användarnas engagemang.

e-handel

GoDaddy har en e-handelsfunktion. Det är endast tillgängligt med Online Shop-plan och levererar en uppsättning grundläggande funktioner för att skapa en liten digital butik. Observera att webbplatsbyggaren är bra för små projekt endast med ett begränsat antal produkter att sälja online. Det är inte bra att växa och marknadsföra din onlinebutik.

GoDaddy e-handel GoDaddy e-handel

När det gäller e-handelsfunktionerna får du en färdig produktsida med möjlighet att ändra några av dess element, t.ex. teckensnitt. Användare kan integrera leveransinventar samt fastställa frakt- och skattesatser. Webbplatsbyggaren erbjuder några enkla marknadsföringsverktyg som låter dig skicka personliga erbjudanden till potentiella kunder.

WordPress själv har inte e-handelsfunktioner. Men WooCommerce-plugin är en bra lösning. Det låter dig skapa små, medelstora och stora butiker för att sälja obegränsade produkter online. Plugin har en gratisversion som levererar baslinjefunktionellt som fortfarande är tillräckligt för att skapa, hantera och marknadsföra din onlinebutik. För växande projekt erbjuder WooCommerce alla nödvändiga förlängningar för att hantera priser, skatte- och fraktpriser, skaffa fler användare eller driva trafik till din digitala butik.

WooCommerce Online Store WooCommerce Online Store Editor

Läs också: Hur man skapar e-handelswebbplats från grunden.

Bloggfunktion

Anledningen till att nämna den här funktionen är att GoDaddy har det. Det har dock inget gemensamt med WordPress-bloggfunktioner. Med GoDaddy kan du skapa primitiva bloggar, posta nya artiklar och lägga till bilder. Användare kommer inte ens ha en chans att lägga till taggar eller optimera sitt innehåll.

GoDaddy-blogginlägg GoDaddy Blogginlägg Editor

Situationen med WP-bloggning är tvärtom. Du får den mest kraftfulla plattformen för att bygga innehållsbaserade webbplatser någonsin. Systemet låter dig inte bara bygga snygga och snygga bloggsidor utan också marknadsföra ditt innehåll, driva trafik eller till och med tjäna pengar på din webbplats.

WordPress Post EditorWordPress Post Editor

GoDaddy Webbplatsbyggare vs WordPress: WordPress vinner i alla avsnitt här. Det låter användare skapa fler SEO-optimerade webbplatser, det har en bättre e-handelsfunktion tack vare WooCommerce. Den levererar malm-plugins medan dess bloggfunktion ligger nära idén. GoDaddy kan inte skryta med något av det.

3. Design

Mallar Jämförelsediagram

Kör pappaWordPress
Temakostnad:FriFree / $ 25- $ 299
Visual Editor:&# X2714; JA&# X2714; JA
Temaändring:✘ NEJ&# X2714; JA
Responsiva mallar:&# X2714; JA&# X2714; JA
CSS-kodredigering:✘ NEJ&# X2714; JA

Ibland kan vi evakuera värdigheten för webbplatsbyggaren genom de mallar som den erbjuder. Det är här GoDaddy är långt ifrån perfekt. Plattformen erbjuder för närvarande någonstans cirka 20 teman. Det värsta är att GoDaddy inte ger något för att ändra sina mallar. Med andra ord måste du arbeta med att du får oavsett om du gillar det eller inte.

Den övergripande designen är inte alls dålig. Mallar ser snygga och aktuella ut. Men medan urvalet är ganska begränsat ser bristen på redigerings- och anpassningsverktyg ut som en enorm nackdel. Den goda nyheten är att alla teman är mobilvänliga. Dessutom ger systemet skrivbords- och mobilåtkomst till instrumentpanelen i fall du behöver göra ändringar under resan via din surfplatta eller smartphone.

WordPress har förmodligen den rikaste samlingen av mallar. Tusentals mobilkänsliga teman är tillgängliga för användare. De inkluderar bloggar för småföretag, många layouter för digitala butiker, portföljer, tidskrifter på nätet, Amazon-köpguider och mer. Vissa teman är gratis medan andra betalas. Om du vill ha något annat formfritt mallar med miljoner nedladdningar, måste du betala någonstans mellan $ 30 och $ 200 för en exklusiv layout.

GoDaddy Webbplatsbyggare vs WordPress: GoDaddy webbplatsbyggare förlorar igen med sina 20 mallar och nära noll anpassningsverktyg. WordPress-användare kommer att ha tillgång till tusentals gratis och betalda teman för alla typer av webbplatser utan begränsningar.

4. Kundsupport

GoDaddy är ursprungligen en webbhotell. Det betyder att den inte har några rättigheter att förlora när det gäller kundsupport. Plattformen har ett stabilt supportteam. Det erbjuder flera kanaler för att hålla kontakten:

 • GoDaddy Forum – här kan du prata med mer erfarna GoDaddy-användare och be om råd.
 • Support via telefon – ett bra sätt att direkt kontakta supportchefer.
 • Hjälpcenter – GoDaddy har en gedigen kunskapsbas med många artiklar och guider.

Det viktigaste problemet är att det ibland tar för lång tid för chefer att svara. Det kan vara lite frustrerande.

WordPress har inte ett typiskt supportteam tillgängligt i telefon eller live. Om du har några problem måste du lösa det på egen hand. Det är här att surfa på nätet kan vara praktiskt. Glöm inte att WordPress är en av världens längsta och populära CMS. Det betyder att du kan:

 • Bläddra på YouTube för att leta efter hundratals videoguider med verkliga exempel.
 • Besök WordPress-forum med en grupp professionella och erfarna användare.
 • Hitta artiklar och guider online med massor av toppar och resolutioner i alla frågor.

GoDaddy Webbplatsbyggare vs WordPress: Att ha ett supportteam som alltid är redo att hjälpa kan göra att du känner dig tryggare. Å andra sidan har WordPress-användare oändliga utforskningsmöjligheter.

5. Prissättningspolicy

Även den billigaste Godaddy-planen ser dyrare ut jämfört med en WordPress-webbplats som Bluehost är värd. Vi har valt just den här webbhotellleverantören, eftersom det är det bästa alternativet för WP-baserade webbplatser med tanke på sömlös integrationsautomatisk installation, plugin-uppdateringar osv. Låt oss nu titta på priser.

Godaddy erbjuder för närvarande fyra olika plan. De inkluderar:

 • Personlig plan utan funktioner. För $ 5.99 du får bara gratis SSL och värd.
 • Affärs plan innehåller SEO Wizard och grundläggande e-handelsverktyg för $ 9.99.
 • Business Plus Plan erbjuder dessutom e-postmarknadsföring och kampanj för $ 14.99.
 • Webbutik är för att skapa fullt opererade onlinebutiker för $ 19.99.

GoDaddy-prissättning

När det gäller WordPress Bluehost-planerna är de följande:

 • Baskostnad $ 3.95 per månad med gratis SSL, 50 GB SSD-lagring, gratis domän och marknadsföringskrediter.
 • Plus kostnader $ 5.95 med obegränsad SSD-lagring för ett obegränsat antal webbplatser och underdomäner.
 • Choice Plus kostar $ 5.95 med alla obegränsade futures + avancerade säkerhets- och säkerhetskopieringssatser.

WordPress-prissättning

Gör anspråk på din Bluehost-rabatt

Alla planer inkluderar tillgång till mallar, plugins och resten av WordPress-funktioner.

Läs också: Hur mycket kostar det att skapa en webbplats.

GoDaddy Webbplatsbyggare vs WordPress: WordPress med Bluehost är en billigare lösning utöver stabil, riskfri och säker webbplatsoperation.

Slutsats

WordPress vinner i alla aspekter om det jämförs med GoDaddy. Det är mer flexibelt, billigare och bättre vad gäller stabilt arbete, webbplatsredigering och anpassning.

Kör pappaGoDaddy – är kanske bra för små primitiva platser utan komplexa funktioner och struktur. Det är bra för nybörjare hur man har noll tekniska färdigheter och kunskaper. Plattformen har en enkel byggprocess med små chanser att ändra redan befintliga layouter. Å andra sidan kommer användarna att hitta tillräckligt med widgetar för att ansluta utöver baslinjen SEO och e-handelsfunktioner. GoDaddy.comGoDaddy – är kanske bra för små primitiva platser utan komplexa funktioner och struktur. Det är bra för nybörjare hur man har noll tekniska färdigheter och kunskaper. Plattformen har en enkel byggprocess med små chanser att ändra redan befintliga layouter. Å andra sidan kommer användarna att hitta tillräckligt med widgetar för att ansluta utöver baslinjen SEO och e-handelsfunktioner.

WordpressWordPress – är ett bättre alternativ i alla aspekter. Det är mer flexibelt. Den levereras med en bredare uppsättning funktioner. Det är bra för projekt av alla storlekar och typer. Om du väljer Bluehost får du dessutom samma allt-i-ett-lösning för WordPress utan att behöva hantera din webbplats manuellt. Wordpress

WordPress behåller sina ledande positioner inom webbplatsens byggande nisch. Systemet utvecklas för att få nya lösningar till användare. GoDaddy webbplatsbyggare är bara i början av sin utveckling. Vi hoppas att användare kan förvänta sig förbättringar och uppgraderingar inom en närmaste framtid. För närvarande är WP en bättre plattform att välja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map