Mobirise vs webbflöde

Mobirise vs webbflöde


Mobirise och Webflow är två webbplatsbyggare som gör det möjligt att skapa affärs- och personliga webbplatser. De ingår i listan över den mest ansedda och funktionsbelastade webbbyggnadsprogramvaran, som fungerar bra för nybörjare och webbexperter.

Dessa system skiljer sig emellertid med avseende på funktionalitet och webbdesign.

En snabb stillbild:

MobiriseMobirise – är en gratis offline webbplats byggare, vilket kräver nedladdning och installation. Plattformen syftar mest till utvecklingen av målsidor och kampanjwebbplatser, men det är också möjligt att starta andra typer av projekt med den. MobiriseMobirise – är en gratis offline webbplats byggare, vilket kräver nedladdning och installation. Plattformen syftar mest till utvecklingen av målsidor och kampanjwebbplatser, men det är också möjligt att starta andra typer av projekt med den.

WebFlowWebflow – är en populär webbaserad webbplatsbyggare som omfattar funktionerna i CMS och webbplatsbyggare. Systemet riktar sig till professionella webbutvecklare och webbbyråer snarare än för första gången. Det kräver grundlig webbdesignmetod och medvetenhet om kodningskunskaper. WebFlow

Båda webbplatsbyggarna är funktionsbelastade och kvalitet, men vilken av dem är fortfarande värd användarnas uppmärksamhet? För att ta reda på det är det vettigt att jämföra bästa Mobirise och Exempel på webbflöde på webbplatsen för att ytterligare granska och diskutera varje webbplatsbyggare i detaljer. Läs vidare för att upptäcka fakta bakom dessa system nu.

1. Användarvänlighet

 • Mobirise. Webbplatsbyggaren är ett av de enklaste webbbyggnadsverktygen som finns tillgängliga i den moderna webbdesignnisch. Det erbjuder enkel, bekväm och problemfri registreringsprocess, men gör dig redo att ladda ner och installera systemet innan du arbetar med det. Detta är dock mycket enkelt och det tar bara några minuter att komma igång.

  Efter registreringsprocessen omdirigeras du till instrumentpanelen, som är intuitiv, enkel och enkel att använda. Tjänstens gränssnitt är tilltalande och förståeligt också, oavsett vad din webbdesignupplevelse är.

  Mobirise-redaktör

  Mobirise kommer med dra-och-släpp-redigerare som gör det möjligt att se utvecklingen av webbplatsen i aktion. Sammantaget kan det ta cirka 15 minuter att skapa webbplatsstruktur och layout. Vad du måste göra efteråt är att fylla ditt projekt med innehåll baserat på dina aktuella behov och förväntningar.

 • WebFlow. Systemet skapades med krav på proffs för webbdesign i åtanke. Ta en titt på Webydo jämfört med webbflödesjämförelse, att se att detta är en av de funktioner som är gemensamma för båda plattformarna. Programvaran är webbaserad, men den är mer komplicerad och erbjuder sofistikerad webbdesignmetod som innebär kunskap om kodningskunskaper. Systemet erbjuder dock snabb och enkel registreringsprocess som bara kan slutföras i några få steg.

  Webflow editor

  När du kommer till instrumentpanelen kommer du dock att upptäcka att det är ganska ovanligt och inte så lätt att förstå redan från början. Oavsett om du är en nybörjare eller en webbdesignpro, kommer du fortfarande att behöva tid för att vänja dig med systemets kontrollpanel. Det finns många verktyg, avsnitt, kategorier och element som behövs för att starta en webbplats. Det finns också en avancerad HTML-redigerare här, som låter dig använda avancerade designanpassningsalternativ för att skapa webbplatslayout.

  Detsamma handlar om systemets gränssnitt. Det är inte alls intuitivt och enkelt – det finns mycket att lära sig och utforska här innan du fortsätter till skapandet av webbplatsen. Men gränssnittet är logiskt strukturerat, vilket något förenklar uppgiften.

Mobirise vs webbflöde. När det gäller användarvänlighet går Mobirise definitivt först. Systemet är avsett för nybörjare och det tar inte mycket tid att vänja sig till det. Det är intuitivt, enkelt och bekvämt. Webflow kan i sin tur vara lite övermättat med webbdesignverktyg, kategorier och element, men när du vänjer dig till kontrollpanelen får du mer handlingsfrihet medan du arbetar med din ytterligare projektutveckling.

2. Funktionsuppsättning och flexibilitet

 • Mobirise. Webbplatsbyggaren är främst inriktad på utveckling av affärswebbplatser, målsidor, promonwebbplatser och portföljer, men det betyder inte att du inte kan skapa andra typer av projekt med det. Systemets instrumentbräda är enkelt och det kommer med en WYSIWYG-redigerare som gör processen med att skapa webbplats problemfri och bekväm.

  En av de största skillnaderna i systemet är att programvaran är nedladdningsbar. Detta innebär att det krävs nedladdning och installation samt värd och domänval. Det senare faktum kan vara något komplicerat för nybörjare, men det finns många värdleverantörer som erbjuder sina tjänster till rimliga kostnader där ute.

  Mobirise temaredaktör

  Mobirise tillåter att skapa webbplatser av innehållsblock eller moduler som utgör webbplatsens struktur. Dessa block finns tillgängliga direkt i tjänstens kontrollpanel och du kan välja de som fungerar bra för ditt projekt och särskilt kan öka dess prestanda. Blocken ingår i kategorier baserade på funktionaliteten de levererar. Dessa inkluderar reglage och gallerier, sidfot och sidhuvud, artiklar, vittnesmål, prissättningstabeller, formulär, kartor, media och mer. Du kan välja något av dessa block och sedan dra dem till sidan för att bilda dess struktur och layout. Tänk dock på att du måste ersätta demoinnehållet med ditt eget för att få önskat resultat.

  En annan höjdpunkt för webbplatsbyggaren är dess AMP-funktion. Webbplatsbyggaren Accelerated Mobile Pages är verktyget med öppen källkod, vilket gör det möjligt att öka prestanda för mobila webbplatser som visas och fungerar bra på alla enheter och plattformar. AMP Website Builder garanterar smidig och snabb projektbelastning på mobila och stationära enheter, effektiv SEO-marknadsföring, tillgänglighet av mallar etc. Vad är viktigt, det kräver ingen kodningskompetens, vilket innebär att processen med att använda den är snabb och superlätt för alla.

  Mobirise-tillägg

  Slutligen kommer Mobirise med flera gratis tillägg som kan ha en positiv inverkan på din webbplats prestanda också. Dessa inkluderar Facebook-kommentarer, Dropdown-meny, Soundcloud, Cookies Alert, Twitter Feed, Google Analytics etc. Deras effektiva applikation gör det möjligt att aktivera webbplatskommentarer, justera statistikinställningar, lägga till pop-out-menyer etc. Mobirise har alltså en distinkt funktionalitet, vilket är bra för bygga mobila och stationära webbplatser.

 • WebFlow. Webbplatsbyggaren liknar CMS när det gäller funktionalitet, även om den fortfarande är något enklare än majoriteten av andra välkända Webflödesalternativ. Detta är en utvecklingsfokuserad plattform vars funktionsuppsättning räcker för att skapa ännu komplicerade projekt. Systemet har HTML / CSS-redigeringsfunktion, avancerade verktyg för anpassning av design, kraftfulla integrations- och bloggalternativ.

  När du arbetar med webbplatsbyggaren kan du integrera anpassade HTML-koder i projektets sidfot och sidhuvud och aktivera teamsamarbetsfunktionen när du installerar Zapier-verktyget. Oavsett om du är klar Webflow vs Squarespace jämförelse eller bara vill analysera e-handelsaspekten i systemet separat, kommer du slutligen att dra slutsatsen att webbplatsbyggaren också har kraftfull e-handelsfunktion som gör det möjligt att starta webbbutiker med hög prestanda. Ingen kodning behövs för att starta e-handelsprojekt med systemet, men om du har programmeringsfärdigheter kan du använda dem för att redigera webbplatskoder.

  Webflow e-handel

  Med Webflow kan du anpassa och hantera den integrerade kundvagnen, skapa och uppdatera produktlistor, kategorier och samlingar. Egentligen kan du skapa och sälja fysiska och digitala produkter samt erbjuda kupongkoder och kampanjer. Vad som är intressant har systemet nyligen gjort det möjligt för webbbutiker att fånga sina kunders information som skickats in under kassaprocessen. Systemet erbjuder också bekväma frakt- och betalningsalternativ för att ge valfrihet.

  Webflow tillåter också att skapa tilltalande och helt uppslukande Lightbox-gallerier från CMS- och e-handelsfoton och -videor. Det finns också en möjlighet att integrera Lottie- och After Effects-system, som gör det möjligt att styra uppspelningen av vektoranimationer via tillämpningen av systeminteraktioner. Detta är en av funktionerna som hjälper till att göra din webbplats engagerande, interaktiv, visuellt tilltalande, professionell och funktionell åt gången.

Mobirise vs webbflöde. När den hanterar funktionsaspekten, Webflow vs WordPress jämförelse kan vara praktiskt för dig eftersom systemen har något gemensamt. Trots att Webflow liknar CMS i sin struktur och webbdesignsätt är det definitivt utanför konkurrensen, jämfört med Mobirise. Webbplatsbyggaren har komplexa anpassningsfunktioner och verktyg, kraftfull e-handelsmotor, Lightbox, Zapier och After Effects-integration samt andra high end-funktioner. Mobirise-funktionsuppsättningen är något begränsad men det är också värt att uppmärksamma.

3. Design

Designjämförelsediagram

MobiriseWebFlow
Antal teman:32200
Temaimport:✘ NEJ&# X2714; JA
Visual Editor:&# X2714; JA&# X2714; JA
CSS-kodredigering:&# X2714; JA&# X2714; JA
Responsiv design:&# X2714; JA&# X2714; JA
 • Mobirise. Webbplatsbyggaren erbjuder inte standardmallar i motsats till flera typiska system. Det finns inga fördesignade teman här men systemet erbjuder en samling färdiga anpassningsbara innehållsblock som användare kan välja med avseende på deras behov. Dessa block är också kända som teman och de finns i gratis och betalda versioner. Detta eliminerar behovet av att skapa mer komplicerade mallar från början.

  För närvarande överskrider mallsamlingen för Mobirise 1500 block / element. Dessutom erbjuder tjänsten över 150 demosidor och 50 teman som du kan använda för att skapa önskad webbplatslayout. Några av dem är följande: bilder och videor, CTA, Google maps, reglage, räknare, sidhuvuden, sidfot, dataformulär, helskärmsintros, prissättningstabeller, lightboxgallerier, tidslinjer, vittnesmål, artiklar, sociala block och många fler. Vilket block du än går för kommer det att vara flexibelt och lätt att anpassa. Mobirise-mallar är inte bara kvalitet utan också baserade på Bootstrap 4-tekniken. Detta gör det möjligt för nybörjare att lansera unika mönster från början.

 • WebFlow. Mallsamlingen för systemet är rik och imponerande. För närvarande omfattar webbplatsbyggaren över 200 högkvalitativa design och detta antal växer med varje år som går. Inte alla mallar betalas – du kan välja mellan cirka 30 teman som erbjuds gratis. Kostnaden för betalda mönster varierar mellan $ 24 och $ 79 beroende på typ av mall, nisch det tillhör och komplexitet. Tänk på att skillnaden mellan standard- och premiumdesign inte är så uppenbar – alla mallar är värda uppmärksamheten.

  Webflödesmallar

  Det är möjligt att välja flera mallversioner för varje webbplatssida, inklusive Om oss, kontakter, recensioner, tjänster och många fler. Alternativet Förhandsgranskning gör det möjligt att se mallen i detaljer innan du gör valet. Slutligen finns det en tom duk som du kan välja och anpassa från grunden för att få en helt unik och personlig design som matchar din webbplats specialisering.

Mobirise vs webbflöde. När det gäller designaspekten har Webflow också mycket mer att erbjuda. Även om Mobirise inte har en standardmallsamling och innebär användning av färdiga innehållsblock, kommer Webflow med en imponerande uppsättning design som är helt anpassningsbara, lyhörda och professionella.

4. Kundsupport

 • Mobirise. Programvaran erbjuder flera kundsupportalternativ. Dessa inkluderar videohandledning, e-post, hjälpavdelningen och användarforum, som är ganska informativa och användbara, särskilt för nybörjare. Det finns flera tematiska grenar och avsnitt där, där användare kan komma över information de är intresserade av, gå med i diskussionerna och be om tredje parts hjälp för att lösa sina systemrelaterade problem. Webbplatsbyggaren erbjuder dessutom ett bekvämt alternativ för sökfilter, som hjälper till att minska den tid som en användare behöver för att hitta den nödvändiga informationen.

 • WebFlow. Webbplatsbyggaren erbjuder också omfattande kundsupportalternativ. Trots att systemet är mer inriktat på webbexperternas behov och färdigheter i åtanke, är det fortfarande mycket uppmärksamt på den pedagogiska aspekten. Det är detta som gör dess kundsupport informativ och användbar för alla. Webflow-universitetet är den bästa destinationen för användare som letar efter den systemrelaterade informationen.

  Oavsett om du vill upptäcka hur man växlar från Webflow till WordPress eller om du behöver andra data, hittar du verkligen svaren här. De finns i videohandledning, flera manualer och annat kvalitetsmaterial tillgängligt i systemets kunskapsbas. Dessutom kan användare få tillgång till blogg och forum för att söka i den information som krävs där. E-post och livechatthjälp finns tillgängligt dygnet runt så att varje användare kan få omedelbar onlinehjälp i tid.

Mobirise vs webbflöde. Båda webbplatsbyggarna erbjuder tillräckliga kundsupportalternativ. Webflow utmärker emellertid Mobirise när det gäller lösningar för användarstöd. Bortsett från den kraftfulla kunskapsbasen och hjälpcentret, levereras systemet 24-timmars livechatt och e-poststöd, vilket hjälper användaren att få brådskande hjälp med sin webbplatsutveckling.

5. Prissättningspolicy

MobiriseWebFlow
Prissättningsalternativ:&# X2714; Gratis att ladda ner och installera;
&# X2714; WOW Slider ($ 29);
&# X2714; PayPal kundvagn ($ 29);
&# X2714; Ikoner ($ 19);
&# X2714; Code Editor ($ 69);
&# X2714; Allt-i-ett-kit ($ 129).
&# X2714; Platser för webbplatsen:
Hemsida

(Grundläggande $ 12 / mo, CMS $ 16 / mo,
Business $ 36 / mo
) och
e-handel
(Standard $ 29 / mo, plus $ 74 / mo,
Avancerad $ 212 / mo
);
&# X2714; Kontoplaner: Individuella
(Gratis 0 / mo, Lite $ 16 / mo,
Pro $ 35 / mo
) och Team
(Team $ 29 / mo,
Enterprise $ 74 / mo
).
Funktioner:&# X2714; Betalda tillägg;
&# X2714; Kräver värd och domännamn.
&# X2714; Gratis plan;
&# X2714; CMS;
&# X2714; Obegränsad värd;
&# X2714; Kundfakturalösning.
 • Mobirise. Som offline-baserad mjukvara är Mobirise helt gratis att ladda ner och installera. Du behöver bara registrera dig med systemet för att få tillgång till dess funktionalitet. Var dock redo att investera i domännamn och webbhotell. Dessutom kanske du anser det nödvändigt att få några av de tillägg som systemet erbjuder för att öka din webbplats prestanda. Några av dessa är följande: WOW Slider ($ 29), PayPal kundvagn ($ 29), Ikoner ($ 19), Kodredigerare ($ 69), Allt-i-ett-kit ($ 129) och många fler.

 • WebFlow. Prissättningspolicyn är en annan höjdpunkt för webbplatsbyggaren. Wix vs webbflöde jämförelse, till exempel, avslöjar att det är möjligt att använda systemet helt gratis. Tänk emellertid på att i detta fall kommer dina webbdesignåtgärder fortfarande att begränsas av underdomänen för tjänsten, tillgängligheten av annonsbanret, ingen kodeksportfunktion etc. Den kostnadsfria planen går aldrig ut och den fungerar bra för att förbättra din webb designfärdigheter såväl som för att utforska systemet.

  När det gäller de betalda prenumerationerna har Webflow en ganska omfattande mängd alternativ. Systemet erbjuder “Site” och “Account” -planer, som i sin tur också är indelade i flera andra grupper. Således omfattar webbplatsplaner webbplats (Basic, CMS, Business) och e-handel (Standard, Plus, Avancerad) prenumerationer. Kontoplanerna inkluderar individuella (Gratis, Lite, Pro) och Team (Team, Enterprise) prenumerationer. Dessutom erbjuder systemet faktureringslösning för klienter till frilansare som låter dem använda webbplatsbyggaren utan kostnad. Den här tjänsten innebär att en användare inte behöver betala för att arbeta med webbplatsbyggaren, men måste diskutera kostnaderna för att använda verktyget direkt med en klient.

Mobirise vs webbflöde. När det gäller kostnadsaspekten erbjuder Webflow mycket mer omfattande möjligheter jämfört med Mobirise. Webbplatsbyggaren har en gratis plan som aldrig går ut, men den ger också en imponerande valfrihet när det gäller uppgradering till betalda prenumerationer. Det senare inkluderar två grupper av planer, som på motsvarande sätt är indelade i mindre grupper baserat på villkor och alternativ.

Slutsats

Huruvida det handlar om att välja mellan Adobe Muse och webbflöde eller Mobirise och Webflow, kan användare vara något förvirrade. Detta beror på att plattformarna är funktionsbelastade och täcker ett brett spektrum av webbdesignbehov. Emellertid använder Mobirise och Webflow olika metoder för utvecklingen av webbplatsen. Här är varför.

MobiriseMobirise – är en gratis offline-baserad mjukvara som måste laddas ner och installeras innan du fortsätter till webbdesignprocessen. Webbplatsbyggaren lanserades med behov och färdigheter hos förstagenter i åtanke och det kräver ingen kodningskompetens för att komma igång. MobiriseMobirise – är en gratis offline-baserad mjukvara som måste laddas ner och installeras innan du fortsätter till webbdesignprocessen. Webbplatsbyggaren lanserades med behov och färdigheter hos förstagenter i åtanke och det kräver ingen kodningskompetens för att komma igång.

WebFlowWebflow – är en fullständig webbaserad webbplatsbyggare, med specialiseringsområde och komplexitet som centrerar kring kraven från webbdesignexperter. Webbplatsbyggaren kommer med ett rikt urval av mallar, kraftfulla integrerings- och kodredigeringsalternativ, flera webbredigeringsverktyg och andra avancerade funktioner som är bra för professionella och designbyråer. WebFlow

Vilken tjänst är fortfarande ett bättre val och för vem? Efter att ha analyserat alla funktioner och aspekter för båda webbplatsbyggarna har vi kommit fram till att Webflow definitivt är högst upp på listan. Systemet har mycket att erbjuda för proffs, men det kan också bemästras av de användare som inte har en rik webbdesign erfarenhet ännu vill starta ett värdigt projekt.

Mobirise vs webflow: jämförelse diagram

MobiriseWebFlow
1. Enkelhet8 av 108 av 10
2. Funktioner8 av 109 av 10
3. Design9 av 109 av 10
4. Support9 av 1010 av 10
5. Prissättning10 av 1010 av 10
Övergripande:8,8 av 109.2 av 10
Prova det nu Prova det nu
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map