Squarespace vs Godaddy Webbplatsbyggare

Squarespace vs Godaddy Webbplatsbyggare


Medan beprövade webbplatsbyggnadsplattformar utvecklas, igenkännliga värdföretag letar också efter en chans att hoppa in i nischen och erbjuda sina kunder en allt-i-ett-lösning för att skapa webbplatser utan dröjsmål.

Det är här Squarespace och Godaddy möts ansikte mot ansikte för att definiera den bästa lösningen för nybörjare som söker enkla och snabba sätt att gå online.

En snabb stillbild:

SquarespaceSquarespace är en välkänd webbplatsbyggnadsprogramvara som har funnits på marknaden sedan 2004. SaaS-baserade CMS skapade ett namn för sig tack vare lätt anpassningsbara mallar, intuitiv WYSIWYG-redigerare, mobil responsiv design och vissa andra funktioner. Även om det huvudsakligen lanserades som en byggare för innehållsbaserade webbplatser, erbjuder den baslinje eCommerce-funktionalitet utöver sina värd- och domänregistreringstjänster. squarespace.comSquarespace är en välkänd webbplatsbyggnadsprogramvara som har funnits på marknaden sedan 2004. SaaS-baserade CMS skapade ett namn för sig tack vare lätt anpassningsbara mallar, intuitiv WYSIWYG-redigerare, mobil responsiv design och vissa andra funktioner. Även om det huvudsakligen lanserades som en byggare för innehållsbaserade webbplatser, erbjuder den baslinje eCommerce-funktionalitet utöver sina värd- och domänregistreringstjänster.

Kör pappaGoDaddy har vuxit till en av de mest populära värdleverantörerna. Det har levererat sina tjänster sedan 1997. Idag kan kunderna komma åt plattformens anpassade webbplatsbyggare som låter dem bygga professionella webbplatser på mindre än en timme. Vissa viktiga funktioner inkluderar enkel tredjepartsintegration, anpassade mallar, ett brett urval av stockfoton osv. squarespace.comGoDaddy har vuxit till en av de mest populära värdleverantörerna. Det har levererat sina tjänster sedan 1997. Idag kan kunderna komma åt plattformens anpassade webbplatsbyggare som låter dem bygga professionella webbplatser på mindre än en timme. Vissa viktiga funktioner inkluderar enkel tredjepartsintegration, anpassade mallar, ett brett urval av stockfoton osv.

I dagens Squarespace vs Godaddy-kamp ska vi lyfta fram några av de främsta för- och nackdelarna och definiera vilken av de två webbplatsbyggarna som är bättre och varför.

1. Användarvänlighet

 • Squarespace lovar en snabb och enkel webbplatsbyggnadsprocess. Den var designad för nybörjare utan teknisk kunskap. Här har vi en vanlig dra-och-släpp-redigerare. När vi säger ”standarder” menar vi inte något dåligt. Det ser ganska enkelt ut från början med alla nödvändiga instrument i den vänstra sidofältet. Om du vill välja ett särskilt avsnitt för anpassning väljer du det från listan i den högra sidofältet. Här är vad som gör Squarespace så enkelt för nybörjare:

  • 100% WYSIWYG Building Software – användare är fria att skapa den sidstruktur de vill ha. Att flytta element och block är mycket enkelt. Du kan fritt ordna dem, byta ut eller beställa med bara ett par drag, även om att ladda upp foton ser lite konstigt ut som för drag-and-drop-plattformen. Du måste komma åt Style Editor varje gång du vill lägga till en ny mediefil. Det kan se lite obekvämt till en början. Men du kommer att vänja dig det om ett par timmar.
  • Squarespace Editor

  • Style Editor – Verktyget var utformat för att du ska få ut så mycket som möjligt av webbplatsanpassning. Inställningarna gör det enkelt att inte bara sortera om element utan också ändra storlek på dem, lägga till nya avsnitt osv. Användarna kan välja om de vill skapa en ny sida från tom eller anpassa någon av de tillgängliga layouterna.
 • Kör pappa hävdar också att de hjälper nybörjare att bygga sina webbplatser på mindre än 60 minuter. Programvaran är enkel och enkel som den är. Men det är här som “rak” är mer som en nackdel. Systemet saknar anpassningsfunktioner. Användare är skyldiga att följa automatiska instruktioner från början till “publicera webbplats” -stadiet. Godaddy ger inte tillräckligt med utrymme för manövrer.

  Webbplatsredaktör

  Det viktigaste problemet med webbplatsbyggaren är att den inte har drag-and-drop-funktionen, vilket är lite konstigt. Å andra sidan är det enkelt att ladda upp bilder och foton såväl som att ordna några av elementen på sidan. Editorn finns i både stationära och mobila versioner för att anpassa din webbplats när du är på farten via smartphone eller surfplatta. Välj från listan med nya element eller block och lägg till dem på din sida. De dåliga nyheterna är att du inte kommer att kunna ändra deras ursprungliga design.

  GoDaddy Editor

  Öppen för kodning

  HTML- och JavaScript-kodning kan vara en bra lösning på problemet med begränsad anpassningsfrihet. Men det kommer att kräva viss teknisk kunskap och färdigheter, vilket inte är för nybörjare. Ytterligare verktyg som redaktör för kontaktformulär kan också hjälpa. De innehåller emellertid också block och sektioner med förinställd design.

Squarespace vs Godaddy: Båda webbplatsbyggarna är bra för nybörjare när det gäller användarvänlighet. Godaddy erbjuder en enkel byggprocess utan en enda chans för misstag. Bristen på anpassningsfrihet och drag-and-drop-funktion gör emellertid Squarespace till ett bättre alternativ med mer flexibilitet för att utföra strukturen på sidan du behöver.

2. Funktionsuppsättning och flexibilitet

 • Squarespace har varit känt i flera år som en bra plattform för att skapa innehållsbaserade webbplatser. Det är känt för bloggare och användare som behöver en bra webbplats för små företag eller professionell portfölj. Plattformen kanske fungerar om du behöver lansera en liten digital butik och behöver åtminstone baslinjen eCommerce-funktionalitet vilket gör det möjligt för användare att sälja upp till 100 produkter. Du bör inte förvänta dig mycket av det även om det fortfarande är bra att komma igång med en webbutik. Här är vad du får med Squarespace:

  • e-handel – Funktionen levererar vissa standardalternativ ur rutan. Du kan integrera en kundvagn, några av de viktigaste betalningssystemen inklusive PayPal och Stripe, skapa klickbara produktfoton för att låta kunder förstora dem, lägga till videor och beskrivningar på produktsidan, etc. Plattformen har några eCommerce-extra utformade för matplatser och kaféer. Var uppmärksam på att alla nämnda verktyg finns tillgängliga i affärsplan ($ 18 / månad) och högre.
  • Squarespace e-handel

  • Widgets och tillägg – systemet erbjuder en lista med typiska tillägg. De inkluderar några gallerier, grundläggande kontaktformulär och sociala delningsknappar osv. Valet av tillägg är ganska dåligt om det jämförs med huger App Markets. Du kan behöva fler appar och integrationsfunktioner.
  • Integrerade mätvärden – Squarespace kommer med en redan inbyggd Metrics-app för att övervaka din webbplatstrafik. Dessutom har användare en chans att integrera webbplatsen med Google Analytics.
  • Squarespace Analytics

 • Kör pappa kan inte erbjuda mycket flexibilitet. Som vi nämnt tidigare erbjuder det för närvarande en enkel byggprocess med inte mycket utrymme för kreativitet. Men användare kommer fortfarande att ha tillgång till ett basval av tillägg för att göra webbplatsen lite mer engagerande.

  • e-handel – du har hört det rätt! Godaddy har e-handelsfunktioner. Men de är tillgängliga i Online Shop-planen online som kostar $ 29 per månad. Användare kan anpassa produktsidan, ändra dess teckensnitt eller färger, finjustera inställningar för frakt och skatt, integrera leveransinventarier (till exempel UPS), skicka personliga erbjudanden, kampanjer och e-postmeddelanden.
  • GoDaddy e-handel

  • SEO Wizard – En enkel funktion hjälper nybörjare att komma igång med grundläggande SEO-optimeringsinställningar. It6 visar hur man redigerar metatitlar och beskrivningar. De dåliga nyheterna är att webbplatsbyggaren själv har en extraordinär rubrikplacering som långt ifrån är SEO-vänlig. Sökmotorer kanske inte uppskattar det.
  • Bloggfunktion – Vi bör varna dig för att inte förvänta dig mycket av det. Även om funktionen finns så att du kan skapa separata bloggar med artiklar och bilder, saknar den ens baslinjefunktionalitet för att skapa taggar eller integrera RSS-flöden. Inga SEO-inställningar är tillgängliga för att optimera blogginlägg.
  • GoDaddy Bloggmotor

Squarespace vs Godaddy: båda plattformarna kan knappast skryta med sin rika funktionsuppsättning. De har inte anpassade widgetmarknadsplatser, avancerade SEO-inställningar osv. De har fortfarande baslinje e-handelsfunktioner. Det är här som Squarespace kan vara ett bättre alternativ med tanke på den e-handelsfunktion som finns med billigare planer.

3. Design

Designjämförelsediagram

SquarespaceKör pappa
Antal teman:90+305
Temaimport:✘ NEJ✘ NEJ
Visual Editor:&# X2714; JA&# X2714; JA
Temaändring:&# X2714; JA✘ NEJ
Ansvarig webbplats:&# X2714; JA&# X2714; JA
 • Squarespace erbjuder ett urval av mobilvänliga teman som ser fantastiska ut. Professionellt utformade, de ser snygg och uppdaterad följer de senaste trenderna för webbdesign. Användare kan välja mellan över 90 tillgängliga mallar sorterade efter kategorier.

  Om du har tillräckligt med kodningskunskaper kan du implementera valfri design eller ändra färdiga mallar efter dina behov. Allt du behöver är att komma åt utvecklarplattformen med åtkomst till teman CSS och HTML. Var uppmärksam på att åtkomsten till plattformen endast är tillgänglig för Premium Plan-användare.

  Programvaran har sin Cover Page Builder. Det är ett utmärkt alternativ för användare som behöver skapa attraktiva målsidor eller webbplatser med en sida. Funktionen levereras med 29 färdiga layouter som du fritt kan ändra eller anpassa.

 • Kör pappa har inte ett stort urval av teman. Den erbjuder för närvarande cirka 20 mallar utan verktyg för att ändra dem. Det finns ingen stilredigerare som arbetar med temafärger eller typsnitt. Du kommer inte heller att kunna ändra stilar eller bakgrunder. Allt du kan är att ta bort några av elementen på sidan eller lägga till nya. Det är allt. Inte mycket av designflexibiliteten. När det gäller mallarna ser de ganska bra ut. De fungerar smidigt på stationära och mobila enheter.

Squarespace vs Godaddy: Squarespace erbjuder fler teman förutom HTML- och CSS-åtkomst inom utvecklarplattformen. Godaddy erbjuder inte verktyg för avancerad anpassning. Du får bara ändra allmän styling och några av temafärgerna.

4. Kundsupport

 • Squarespace ger flera sätt för kunder att hålla kontakten. De inkluderar i allmänhet:

  • Ticketing System – helt enkelt gå till kontaktsidan och skicka ditt brev.
  • Instruktionsresurser – här har vi videoguider och artiklar som täcker olika frågor. Användare kommer också att hitta en rad blogginlägg som kan komma till nytta.
  • Live chat – det finns tillgängligt dygnet runt.
 • Kör pappa startades ursprungligen som en webbhotell och domänregister. Med andra ord har plattformen en utmärkt kundservice värdefull via flera vanliga kanaler:

  • Enorma kunskapsbas – här hittar du massor av artiklar och vägledningar för att svara på alla frågor.
  • Forum – Godaddys forum är ett bra ställe att lösa olika problem och be om råd från erfarna användare.
  • Telefonstöd – tillgänglig över hela världen.
  • Gratis kontaktledare.

Godaddy vs Squarespace: båda tjänsterna har bra supportteam med tillräckligt med skriftligt och guidat material för att slutföra varje steg från att komma igång till att publicera din webbplats.

5. Prissättningspolicy

 • Squarespace användare kan välja mellan fyra huvudpaket beroende på vilken webbplats de behöver för att skapa:

  • Personlig plan är för bloggar, småföretagssidor och andra innehållsbaserade projekt. Priset är $ 12 per månad.
  • Affärs plan är bra för små onlinebutiker med en eller flera produkter att sälja på nätet. Priset är $ 18 per månad.
  • Grundläggande onlinebutikplan är bra för att komma igång med ett växande onlineföretag. Priset är $ 26 per månad.
  • Avancerad onlinebutikplan är för att växa digitala butiker. Det är bra för medelstora och enorma projekt. Priset är $ 40 per månad.
 • Kör pappa har också fyra stora planer att välja mellan. De är som följer:

  • Personlig plan kostar $ 5,99 / månad utan specialfunktioner (endast värd + SSL).
  • Företag kostar $ 9,99 / månad med SEO Wizard och baslinjefunktioner för e-handel.
  • Business Plus kostar $ 14,99 / månad med e-postmarknadsföringsverktyg och sociala delningslänkar.
  • Uppkopplad Butik som kostar $ 29,99 / månad med olika betalningsalternativintegrationer för digitala butiker.

Squarespace vs Godaddy: medan Godaddy kan se ut som ett mer prisvärt alternativ till en början, erbjuder Squarespace fler funktioner till ett lägre pris. Att skapa en onlinebutik kostar till exempel endast 1 $ per månad medan Godaddy tar ut 29 $ per månad.

Poängen

Att välja mellan Squarespace och Godaddy kommer huvudsakligen att förlita sig på dina mål och förväntningar. Planerar du att skapa en enkel webbplats eller en portfölj för små företag? Eller letar du efter en chans att gå online med ett växande e-handelsprojekt? Även om båda systemen har praktiskt taget samma ändamål, finns det några uppenbara skillnader.

SquarespaceSquarespace är en välkänd webbplatsbyggnadsprogramvara som har funnits på marknaden sedan 2004. SaaS-baserade CMS skapade ett namn för sig tack vare lätt anpassningsbara mallar, intuitiv WYSIWYG-redigerare, mobil responsiv design och vissa andra funktioner. Även om det huvudsakligen lanserades som en byggare för innehållsbaserade webbplatser, erbjuder den baslinje eCommerce-funktionalitet utöver sina värd- och domänregistreringstjänster. squarespace.comSquarespace är en välkänd webbplatsbyggnadsprogramvara som har funnits på marknaden sedan 2004. SaaS-baserade CMS skapade ett namn för sig tack vare lätt anpassningsbara mallar, intuitiv WYSIWYG-redigerare, mobil responsiv design och vissa andra funktioner. Även om det huvudsakligen lanserades som en byggare för innehållsbaserade webbplatser, erbjuder den baslinje eCommerce-funktionalitet utöver sina värd- och domänregistreringstjänster.

Kör pappaGoDaddy kommer att träna i händelse av små och små projekt. Det kräver verkligen förbättringar när det gäller anpassningsfrihet och verktyg för att ändra ett begränsat urval av teman. Å andra sidan kan det fortfarande vara ett billigt alternativ för nybörjare utan pågående förväntningar. squarespace.comGoDaddy kommer att träna i händelse av små och små projekt. Det kräver verkligen förbättringar när det gäller anpassningsfrihet och verktyg för att ändra ett begränsat urval av teman. Å andra sidan kan det fortfarande vara ett billigt alternativ för nybörjare utan pågående förväntningar.

Sammanfattningsvis kan Squarespace vara en bättre lösning om du vill skapa en webbplats som skiljer sig från typiska. Det kommer också med en rikare funktionsuppsättning jämfört med Godaddy, vilket är bra för snabb distribution utan några speciella krav för projektet.

Översikt Jämförelsetabell

SquarespaceKör pappa
Enkel användning:Squarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy Webbplatsbyggare
Funktioner:Squarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy Webbplatsbyggare
Designs:Squarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy Webbplatsbyggare
Kundsupport:Squarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy Webbplatsbyggare
Prissättning:Squarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy Webbplatsbyggare
Totala poängen:Squarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy WebbplatsbyggareSquarespace vs Godaddy Webbplatsbyggare
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map