Webnod vs WordPress

Webnode och WordPress är webbbyggande plattformar, som redan har fått rykte i sina nischer. De tjänar olika mål och erbjuder ett brett utbud av verktyg, utsökta webbdesignfunktioner och avancerade webbbyggnadssätt.


 • Webnode är en molnwebbplatsbyggare som har ett användarvänligt och intuitivt gränssnitt. Dess mallgalleri är mångsidig och imponerande. Systemet används främst för att skapa två typer av webbplatser – personliga / affärsprojekt och webbutiker. Funktionsuppsättningen fokuserar på dessa huvuduppgifter och tillhandahåller ett brett urval av designanpassningsverktyg.

 • WordPress kräver ingen introduktion. Detta är CMS, som har en världsomspännande popularitet och gör det möjligt att lösa olika webbbyggnadsuppgifter. Systemet är inte lätt att behärska om du är en nybörjare. Det tar tid att vänja sig och lära sig att hantera komplikationerna i webbbyggnadsprocessen.

Att jämföra WordPress vs Webnode verkar inte vara rimligt vid första anblicken eftersom plattformarna skiljer sig mycket åt när det gäller att skapa webbplatser, enkelhet och funktionsuppsättning. Detta betyder dock inte att du inte kan välja mellan dessa kraftfulla alternativ. Så låt oss ta reda på vilket system som fungerar bäst för genomförandet av enkla till komplexa webbdesignprojekt och vilka användarkategorier som kan hitta dem mer praktiska.

1. Användarvänlighet

 • Webnode. Webbplatsbyggaren ser ganska enkel och intuitiv vid första anblicken. När du börjar utforska det ser du till att det är riktigt bekvämt och lätt att använda. Det spelar ingen roll vilken webbdesignupplevelse du har – att använda Webnode kommer inte att vara svårt alls. Resultatet kommer också att uppfylla dina förväntningar.

  Webnode Editor

  Systemets instrumentbräda är förståeligt och inte överbelastat med alternativ. Dra-och-släpp-redigeraren för plattformen gör det möjligt att lägga till och ändra de nödvändiga webbplatsavsnitten samt att ladda upp innehållet. Följ bara de tips som systemet genererar för att lära dig hur du redigerar din webbplats.

  Webnod Lägg till en sida

 • WordPress. WordPress är ett CMS, och det är programvaran med öppen källkod. Således är det inte riktigt enkelt att behärska det. Det finns flera alternativ att utforska här, för att inte tala om de potentiella risker du kan stöta på när du bygger en webbplats med tjänsten.

  WordPress Visual Editor

  Samtidigt gillar duktiga webbdesigners att arbeta med WordPress eftersom det gör det möjligt att anpassa mallar med hjälp av deras HTML / PHP-kunskap för att redigera eller skriva nya webbplatskoder. Det finns också en möjlighet att integrera gratis och betalda plugins här för att få personlig webbdesign. Således har erfarna webbdesigners mer frihet här och kan använda sina kunskaper för att starta fullständiga projekt.

Webnod vs WordPress. De två systemen använder ganska olika tillvägagångssätt till processen för att skapa webbplatser. Webnode är en klassisk kodfri webbplatsbyggare med en standardpanel och olika funktioner i webbdesign. Det är detta som gör systemet till en trevlig start för nybörjare. WordPress är ett mer komplicerat verktyg som kräver viss kodningsbakgrund och erfarenhet. Det garanterar större valfrihet och gör det möjligt att bygga mer professionella webbplatser. Plattformen fungerar bäst för proffs med webbdesign.

2. Funktionsuppsättning och flexibilitet

 • Webnode. Webbplatsbyggaren kommer med en mängd funktioner som behövs för att starta en tilltalande och funktionell webbplats. Så fort du registrerar dig för tjänsten får du tillgång till en instrumentpanel med flera verktyg.

  Vad du kan göra här för att starta och hantera en anständig webbplats är att lägga till och redigera webbplatsavsnitt eller sidor, registrera ett domännamn, redigera din profil, visa webbplatsstatistik, bjuda in medarbetare, ändra webbplatsinställningar etc. Detta är också platsen , där du hittar omfattande e-handels- och bloggalternativ, rik uppsättning verktyg för anpassning av design, möjlighet att skapa så många sidor som ditt projekt antyder osv..

  Webnod e-handel

  Webnoden är inte rik på appar och widgets. Istället kan du lägga till olika innehållsblock för att diversifiera dess design och öka dess prestanda. Det är möjligt att starta en webbshop här, men dess funktionalitet kan vara otillräcklig för dig, särskilt om du tänker skapa en stor butik. Vad du kan göra här är att lägga till och hantera produkter, justera betalnings- och leveransinställningar samt andra nödvändiga parametrar.

  Samtidigt saknar Webnode något en uppsättning av e-handelsfunktioner som måste vara som produkteksport / import, ett alternativ som gör det möjligt att skapa produktvarianter och generera kuponkoder etc. Detta kan vara ett hinder, om du har långvariga planer.

  Webnode stöder dessutom mer än 20 språk, vilket gör det möjligt att skapa flerspråkiga webbplatser. Det är en annan fördel med tjänsten. Du kan också skapa reservversionen av din webbplats för att kunna återställa den vid behov.

  Inställningar för webbnod

  Webbplatsbyggaren har fina SEO-alternativ som bidrar till högre ranking av ditt projekt i sökmotorerna. För att öka dina webbplatspositioner kan du fylla i metataggar, anpassa titlar, webbadresser etc. Systemet genererar automatiskt webbplatskartan, vilket eliminerar behovet av att göra det på egen hand.

 • WordPress. Plattformen erbjuder avancerade webbdesignfunktioner och verktyg som krävs för att bygga olika typer av webbplatser. Tänk dock på att WordPress ursprungligen är känt som en bloggplattform. För att starta andra projekttyper med systemet måste du använda dina kodfärdigheter och integrera flera plugins. Detta tar mycket tid och ansträngning och detta kräver också erfarenhet.

  WordPress webbplatsanpassning

  CMS tillåter integrering av gratis och betalda plugins för att öka din webbplatsfunktionalitet. Det finns många av dem tillgängliga på webben. Nya plugins utvecklas av tredjeparts webbdesigners. Om du använder sådana plugins är det vettigt att välja de som betalas och att hantera betrodda specialister.

  Det beror på att det alltid finns en risk att integrera plugins med skadliga koder på din webbplats, vilket kan ha negativ inverkan på dess fortsatta arbete, SEO-positioner, trafik och andra avgörande parametrar. Tänk på att ju fler plugins du väljer att integrera, desto mer frekventa uppdateringar måste du göra. Detta tar också mycket tid och kräver specifik nischkunskap.

  Som CMS innebär WordPress att du bör leta efter webbhotell på egen hand. Det är möjligt att vara värd för ditt projekt med systemet, men det finns också en möjlighet att ta itu med en annan värdleverantör. Bortsett från det kan du integrera ditt WordPress-konto med en tredje parts tjänst för att ge åtkomst till dess databas. Detta behövs för att kunna arbeta med filkonfigurationer ytterligare.

Webnod vs WordPress. När det gäller funktionsuppsättningen och flexibiliteten, finns det ingen tvekan om att WordPress har mycket fler alternativ jämfört med Webnode. Det tar dock tid, ansträngning, färdigheter och erfarenhet att lansera webbplatser med plattformen. Du måste veta hur du ska hantera plugin- och kodintegration, välja värd och göra de nödvändiga webbplatsinställningarna. Med andra ord måste du skapa en webbplats nästan från början här.

Den enda anmärkningsvärda nedskärningen av WordPress är de förbättrade spamriskerna. Detsamma kan inte sägas om Webnode. Detta är en vanlig webbplatsbyggare, som kommer med mallar och designanpassningsverktyg för enklare skapande av webbplatser. Vissa funktioner i systemet är ganska kraftfulla, medan andra uppenbarligen är svaga. Webnode är fortfarande en enklare lösning för nybörjare.

3. Design

WebnodeWordPress
Antal teman:20010k
Gratis teman&# X2714; JA&# X2714; JA
Kostnad för betalda teman:FriFree-to $ 299
Responsiv design&# X2714; JA&# X2714; JA NEJ
Sortera efter bransch:&# X2714; JA&# X2714; JA
CSS-kodredigering:✘ NEJ&# X2714; JA
 • Webnode. Systemmallsamlingen är ganska omfattande och omfattar för närvarande cirka 200 teman. Deras kvalitet är dock inte på högsta nivå. Mallar har standardutseende och är ganska lika, mediokra, om inte ens föråldrade. Den goda nyheten är att de är lyhörda och kan anpassas med hjälp av verktygssystemet systemet erbjuder.

  Ett bekvämt förhandsgranskningsalternativ gör det möjligt att se det pågående arbetet för att göra ändringarna före publicering. Tänk på att systemet inte tillåter ändring av mallen under webbdesignprocessen. Detta kräver allvarlig övervägning när man gör valet.

 • WordPress. WordPress har gratis och premiumtema som passar olika nischer. Samtliga (inklusive premiumprover) ser dock ut. WordPress är ett öppen källkodsprogram och erbjuder tillgång till CSS-filer. Detta gör det möjligt för professionella webbutvecklare att ge sina webbplatser unikt utseende.

  Du kan ändra stil, typografi, titlar, fontparametrar, färger, bakgrund och andra inställningar. Oavsett designidéer och preferenser du har, kommer WordPress att göra det möjligt att få dem till liv. Om du saknar dessa färdigheter, kommer dina mallanpassningsalternativ att vara ganska begränsade.

Webnod vs WordPress. När det gäller designanpassning är WordPress en tydlig ledare, men bara för de användare som har tillräckligt med kodningskunskaper. Annars kommer det att vara svårt att skapa enastående design med plattformen. Webydo-designalternativ är mer begränsade, men de kommer att uppfylla behov och färdigheter hos nybörjare.

4. Kundsupport

 • Webnode. Webbplatsbyggaren kan inte skryta med kraftfull kundsupporttjänst. Det handlar inte om kvaliteten på de tjänster som tillhandahålls (det är på en anständig nivå) utan om listan över tillgängliga alternativ. När du arbetar med Webnode har du bara åtkomst till kunskapsbas med massor av artiklar och vanliga frågor uppdelade i kategorier.

 • WordPress. Som ett öppet källkodsprogram erbjuder WordPress inga kundsupporttjänster. Systemets gemenskap är dock ganska kraftfull och omfattande. Detta är det enda valet för dig att få svar på alla servicerelaterade frågor. Ta dig tid att bläddra bland WordPress-forum eller ämnen som finns i officiella WordPress community.

WordPress vs Webnode. Inget av systemen erbjuder flera kundsupportalternativ. Webnode-användare kan få tillräckligt med information i kunskapsbasen, medan WordPress-fans kan nå gemenskapens källor för att få svar på sina frågor.

5. Prissättning

 • Webnode. Systemet är initialt positionerat som en gratis webbplatsbyggare. När du börjar utforska det, upptäcker du att för att nå ett anständigt resultat och för att få din webbplats online måste du uppgradera till en av de betalade planerna. Dessa är den begränsade planen, miniplanen, standardplanen och Profi-planen. Kostnaden för planerna varierar mellan $ 3,95 och upp till $ 19,95 per månad baserat på de angivna villkoren.

  WebnodeWordPress
  Prissättningsplaner:&# X2714; Begränsad ($ 3,95 / mo);
  &# X2714; Mini ($ 5,95 / mo);
  &# X2714; Standard($ 11.95 / mo);
  &# X2714; Profi ($ 19.95 / mo).
  &# X2714; Hosting ($ 10 / mo);
  &# X2714; plugin-program ($ 20- $ 50 / mo).
  Funktioner:&# X2714; Gratis värd;
  &# X2714; Formbyggare;
  &# X2714; Flerspråkig webbplats;
  &# X2714; Medlemskap.
  &# X2714; Öppen källa;
  &# X2714; Stark gemenskap;
  &# X2714; Djup anpassning.
 • WordPress. Plattformen är helt gratis för alla användare. Detta är sant när det gäller kostnaderna för att använda tjänsten. Var dock redo att investera mer pengar i hosting, premiummallar, plugins och tillägg. Det är vettigt att betala för dessa alternativ om du vill minimera de potentiella riskerna och utnyttja ett anständigt resultat.

Webnod vs WordPress. Den slutliga kostnaden för att bygga en webbplats med någon av dessa tjänster beror på det antal funktioner du behöver, kompetens du har och resultatet du hoppas få på lång sikt. WordPress-webbplatser är vanligtvis dyrare, men de är också fullständiga och ger därför fler chanser för effektiv affärsreklam.

Slutsats

Efter att ha analyserat båda plattformarna för webbbyggnad har vi insett att de är helt olika. De huvudsakliga orsakerna till detta är systemens karaktär och den strategi de erbjuder för att skapa webbprocessen. Medan Webnode är en vanlig webbplatsbyggare, är WordPress ett kompex-open source CMS.

Med Webnode kan alla användare lansera en trevlig webbplats för personlig eller affärsmässig användning eftersom ingen speciell kodningskunskap krävs här. När det gäller WordPress är situationen tvärtom. Plattformen säkerställer större flexibilitet och mer avancerad funktionalitet. För att utnyttja det måste du emellertid ha kompetens och erfarenhet av webbdesign.

Slutsatsen är som följer: om du är en nybörjare är Webnode en mer rimlig lösning. Men om du har tur att ha erfarenhet av webbdesign och önskar att driva en professionell webbplats kommer WordPress att fungera bäst för dig. Lycka till!

Översikt Jämförelsetabell

WebnodeWordPress
Enkel användning:Webnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPress
Funktioner:Webnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPress
Designs:Webnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPress
Kundsupport:Webnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPress
Prissättning:Webnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPress
Totala poängen:Webnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPressWebnod vs WordPress

Skapa en webbplats med Webnode

Det är gratis

Howard Min Twitter-profil Min Facebook-profil e-post Min Linkedin-profil

Om författaren

Jag är Howard Steele, grundaren och chefredaktören för denna webbplats. Med över 10 års webbbyggnad vet jag hur komplicerad och tröttsam denna uppgift kan vara för en icke-IT-person. Kan du inte bestämma vilken tjänst att välja? Känn dig fri att få råd. Beskriv bara dina webbplatsbehov, så hjälper jag dig gärna.

Hem »Jämförelser» Webnode vs WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map