Wix-alternativ

Wix-alternativ


Kan du rekommendera en webbplatsbyggare som Wix? – är en av de mest populära frågorna jag får via dina kommentarer och feedbackformulär.

Svaret beror på vad du menar med “som Wix”. Som alla andra webbplatsbyggare, Wix är en mångfacetterad webbtjänst som har många aspekter: en funktionsuppsättning, teknisk support, mallar, användarvänlighet osv.

Därför, när man säger “webbplatser som Wix”, kan olika användare betyda olika egenskaper: medan vissa förväntar sig att få hundratals moderna mallar, söker andra efter en webbplatsbyggare med ett bibliotek med applikationer som Wix App Market, eller en intuitiv dra-och-släpp-redigeringsmiljö.

Oavsett om du har provat Wix och inte gillade det eller vill något billigare, eller om du bara vill jämföra Wix med tävlingen, kan du notera en annan liknande efter kostnads- och funktionsplattformar. Lyckligtvis är valet ganska omfattande och det finns flera sätt att välja mellan:

Om du har rätt till att starta din sökning, men inte kan bestämma vilket system exakt du behöver, är det vettigt att utforska och testa flera tjänster i taget för att jämföra deras viktigaste egenskaper. Innan du gör det kan du dock ha en önskan om att kolla in jämförelserna mellan de mest kända tjänsterna. Låt oss komma igång då!

Webbplatsbyggare – bästa Wix-alternativ

Webbplatsbyggare är kända för sin användarvänlighet, vilket inte äventyrar funktionsaspekten. Du kan använda dem för att skapa olika typer av funktionsbelastade projekt enligt detaljerade riktlinjer som särskilt förenklar webbdesignprocessen.

Dessa tjänster är användarvänliga och har en rik uppsättning funktioner, verktyg och alternativ som minskar hela problem med webbbyggnaden. Dessutom är de flesta webbplatsbyggare kommer med överkomliga priser, vilket gör det möjligt att välja det bästa prenumerationen.

Vi har granskat de mest fullständiga och populära webbplatsbyggarna du kan använda som ett topp 5 Wix-alternativ baserat på webbdesignuppgifterna du ställer in. Här går de.

1. uKit – Det bästa Wix-alternativet

uKit webbplatsbyggare

uKit – är det bästa Wix-alternativet som är avsett för små företag och erbjuder helt responsiva mallar. Systemet fungerar bra för att designa målsidor, kampanjwebbplatser och webbplatser för små företag, men det skapas initialt med behov av entreprenörer i åtanke.

Webbplatsbyggaren är ett av de enklaste systemen i den moderna webbdesignnisch. Det är också en av de mest funktionsbelastade plattformarna när det gäller utveckling av affärswebbplatser. Systemet levereras med en dra-och-släpp-redigerare och gör det möjligt att styra varje steg i webbdesignprocessen i WYSIWYG-läget. Den har en intuitiv instrumentbräda, som är förståelig även för nybörjare.

Hela processen med att bygga en företagswebbplats med uKit tar inte längre tid än några timmar eftersom ingen särskild kodningsmedvetenhet krävs för att starta ett projekt med plattformen. Ursprungligen skapat med affärsinriktning i åtanke, erbjuder uKit en rik samling av responsiva nischspecifika mallar som alla ingår i dussintals kategorier för att förenkla användarnas sökning.

e-handel: uKit erbjuder avancerad e-handelsfunktion, på grund av vilken det är möjligt att skapa och hantera en liten onlinebutik på ganska kort tid här. För att göra det kan du antingen aktivera den e-handelsmodul som systemet erbjuder eller integrera Ecwid-plugin. Det finns också en möjlighet att ansluta PayPal eller Wallet One till din uKit webbutik.

Förutom den inbyggda funktionaliteten kan du dessutom integrera externa tjänster på din webbplats. Detta bidrar till bättre webbplatsprestanda och uppmuntrar människor att använda systemet. Några av de tjänster du kan integrera är CRM, LiveChat, Mailchimp widgets etrc.

Kosta: prissättningspolitiken för uKit skiljer sig från mängden eftersom systemet är en av de billigaste moderna webbbyggnadslösningarna. Från idag erbjuder det fyra planer. Även om det inte finns någon fri plan här, tillåter systemet fortfarande att testa dess funktioner med en gratis provperiod. De betalningsplaner som finns tillgängliga idag inkluderar: Minimal ($ 4 / month), Grundläggande ($ 8 / mån), e-handel ($ 9.6 / month) och Pro ($ 12 / month). Kostnaden för de betalade planerna uppfyller alla förväntningar, medan funktionen som tillhandahålls till denna kostnad är definitivt värt det.

Läs också:
uKit Review.
uKit vs Wix jämförelse.

Prova uKit gratis

2. Weebly – den mest utvalda Wix-konkurrenten

Weebly webbplatsbyggare

Weebly – är det mest kompletta Wix-alternativet, som gör det möjligt att bygga olika typer av webbplatser, inklusive kampanjsidor, företagswebbplatser, portföljer, bloggar, målsidor och till och med onlinebutiker. Det är redigeraren i webbläsaren är också baserad på WYSIWYG och dra-och-släpp-principerna. Det är intuitivt, snabbt och modernt.

Webbplatsbyggaren skapades ursprungligen med tanke på bloggsbyggnad och därför ger den enastående bloggalternativ. Tjänsten gör det möjligt att publicera och schemalägga inlägg, välja delningsalternativ för sociala medier även för schemalagda artiklar, specificera metataggar, välja det lämpligaste kommentarsystemet för dina blogganvändare, lägga till anpassade sidhuvud och sidfot för dina inlägg osv..

e-handel: I april 2018 förvärvades Weebly av Square, vilket har gett tjänsten kraftfullt e-handelsfokus. Systemet gör det möjligt att skapa funktionella webbbutiker nästan på nolltid. Det levereras med en bekväm integrerad kundvagn, säker utcheckning av återbetalning, spårning av lager, bekväm produkthantering, kraftfull filtrerad produktsökning, moderna e-handelsmallar, gratis värd, avancerad sökmotoroptimering, innehåll och e-handelsintegration, praktiska verktyg för orderhantering, mångsidiga betalningsalternativ och flexibla leveransfunktioner. Att skapa e-handelswebbplatser har aldrig varit enklare förut!

Weebly erbjuder en avancerad medlemskapsfunktion som gör det möjligt att skapa nya användare och tilldela roller till dem. Detta bidrar till ett nära samarbete med kunderna och säkerställer därmed ett anständigt resultat. Dessutom tillhandahåller systemet kraftfulla e-postmarknadsföringsverktyg som hjälper ditt företag att växa. Dessa inkluderar professionella nischmallar och layouter, e-postlistefunktion, marknadsföringsstatistik, effektiva supportverktyg och robust användargemenskap. Tjänsten levereras också med en dra och släpp e-postbyggare som gör det möjligt att skapa imponerande e-postmeddelanden för att få uppmärksamhet från potentiella kunder.

Kosta: På tal om kostnadsaspekten har Weebly en gratis ändlös version som inte har några annonsbannrar. Istället finns det en liten Weebly-länk i sidfoten, som inte alls är uppmärksam. Dessutom har systemet fyra betalda planer. En gratis plan gör det möjligt att testa systemfunktionerna för att ta reda på om det uppfyller dina behov eller inte. Dessa är: Fri ($ 0), Anslut ($ 4 / mo), Förrätt ($ 8 / mo), Proffs ($ 12 / mo) och företag ($ 25 / mo). Dessutom har webbplatsbyggaren ett avancerat e-handelsabonnemang, nämligen Performance Plan som kostar $ 38 / mo.

Läs också:
Weebly Review.
Weebly vs Wix jämförelse.

Prova Weebly gratis

3. Squarespace – Den mest imponerande Wix-konkurrenten

Squarespace

Squarespace – är en annan populär ersättning för Wix, särskilt för de användare som syftar till att uttrycka sina kreativa idéer, samtidigt som man bygger professionella projekt. Systemet är ett trevligt val för att designa portföljer, små digitala webbbutiker, företagswebbplatser och bloggar, men det kan också användas för att skapa andra typer av projekt.

Det är värt att nämna att Squarespace inte är riktigt lättanvänt om du inte har minst grundläggande kunskaper om webbdesign eller lite expertis. Dess gränssnitt och instrumentpanelen är något komplicerad och övermättad med verktyg, alternativ och webbdesignelement. Det tar tid att utforska och behärska dem.

Squarespace har en samling responsiva mallar, men antalet är inte så omfattande jämfört med Wix. Kvaliteten på teman är dock tillräckligt hög för att ge ditt projekt professionellt utseende. När det gäller funktionsuppsättningen finns plattformen i kraftfulla funktioner, verktyg och alternativ. Den har en Cover Page Builder, Logo & Titelredigeringsverktyg, Checkout Sidredigerare för digitala butiker, avancerad Style Editor, HTML / CSS redigeringsalternativ osv.

e-handel: Webbplatsbyggaren tillåter lansering och hantering av små till mitten av onlinebutiker, där du kan sälja fysiska och digitala produkter. Bland eCommerce-funktionerna som tjänsten erbjuder är det vettigt att nämna integrerad kundvagn, gratis SSL-certifikat, flera produktvisningsalternativ, videoinbäddningsfunktion och många fler.

Som ett portföljverktyg ger Squarespace tillgång till flera bildredigeringsalternativ. Med en bekväm Image Editor kan användare ladda upp och organisera fotogallerier, välja bland miljoner fotografier av kvalitet från den integrerade Getty Images-samlingen, definiera fokuspunkter för bilder med verktyget för kontaktpunktkontroll och redigera foton med den trendiga Adobe Image Editor.

Kosta: Systemets prissättningspolitik är måttlig. Systemet har en kostnadsfri 14-dagars provperiod och fyra betalda prenumerationer: Personlig ($ 12 / mo), Företag ($ 18 / mo), Grundläggande ($ 26 / mo) och avancerat ($ 40 / mo).

Läs också:
Squarespace Review.
Squarespace vs Wix Comparison.

Prova Squarespace gratis

4. IM Creator – Det enklaste Wix-alternativet

IM Creator

IM Creator – är det östligaste alternativet till Wix. Denna webbplatsbyggare fungerar bra för studenter och annonsmaterial. Det kommer med en fullständig uppsättning funktioner som krävs för att skapa fantastiska och visuellt tilltalande webbplatser som portföljer, målsidor, kampanjwebbplatser, små e-handelswebbplatser etc. Denna molnwebbplatsbyggare är mycket bekväm och förståelig för alla och du behöver inte ha specifika webbplatser kodfärdigheter för att arbeta med det.

Webbplatsbyggaren ger omfattande bloggalternativ, e-handelsfunktioner, dra-och-släpp-support, intuitivt gränssnitt och andra funktioner som säkerställer snabb och effektiv webbbyggnadsprocess.

En annan funktion som gör att systemet sticker ut från mängden är dess samling av responsiva mallar>. Oavsett vilka mobila enheter du och dina kunder använder för att surfa på en webbplats kommer den att se fantastisk ut genom att anpassa sig till olika skärmstorlekar och upplösningar. Mallarna är designade av proffs med kreativernas behov i åtanke.

IM Creator är en av dessa webbplatsbyggare, som ger vita märkningsalternativ för alla som vill använda systemet under ett annat märke. Det finns till och med en speciell plan för kunder som är villiga att använda alternativet vit etikett. Detta hjälper till att bygga kundförtroende och öka företagets popularitet.

Kosta: En av de största fördelarna med IM Creator är att systemet är helt gratis för studenter, icke-kommersiella projekt och annonsmaterial. Det erbjuder enskild domännamnanslutning, obegränsad webbhotell, inga systemannonsbanners och andra fördelar. När det gäller de betalda planerna erbjuder IM Creator tre prenumerationer. Dessa är: Fri (0 $ / månad), Premium ($ 8 / mån) och vit etikett ($ 350 / år). White Label Plan fungerar bra för återförsäljare och entreprenörer. Det gör det möjligt för användare att få kontroll över systemet under sina egna varumärken. Dessutom erbjuder planen obegränsad värd och en möjlighet att lansera premiumwebbplatser.

Läs också:
IM Creator Review.

Prova IM Creator gratis

5. Shopify – Det bästa Wix-alternativet för e-handel

Shopify eCommerce-programvara

Shopify – är de bästa e-handelsalternativen till Wix. Hela spektrumet av funktioner fokuserar på att lansera små till stora professionella och lönsamma onlinebutiker. Webbplatsbyggaren är mer komplicerad jämfört med Wix. Det tar tid att utforska dess funktionsuppsättning, verktyg och alternativ, men om du lyckas hantera det kommer du så småningom att utnyttja en möjlighet att starta en webbutik i alla storlekar. För användare som har vant sig vid att hantera sina webbbutiker när du är på språng erbjuder Shopify en bekväm app för iOS och Android.

Som en kraftfull e-handelsprogramvara kommer Shopify med avancerade butikshanteringsfunktioner. Det gör det möjligt att utforska kundprofiler, ansluta till uppfyllande lösningar och få automatiska orderbidrag. Shopify integreras också med appar som förenklar dropshipping-verksamheten.

Webbplatsbyggaren har den avancerade Point of Sale-terminalen (POS), som låter dig starta och hantera e-handelswebbplatser, lägga till och sälja flera produkter, använda den tillgängliga externa kortterminalen och utföra andra åtgärder. Det är också möjligt att acceptera beställningar i offline-läge och skapa så många konton som du behöver här.

Shopify integreras enkelt med flera externa tjänster som ökar prestanda för webbshop. Några av dem inkluderar Xero, Quickbooks, PayPal, sociala nätverk etc. Om du har ett Amazon Marketplace-konto kan du också synkronisera det med det du har i Shopify. Detta kommer att öka din produktförsäljningsvolym och bidra till produktfrämjande.

Kosta: Shopify-prisplanerna är mångsidiga, vilket beror på de funktioner de har med. Kostnaden för systemet är dock fortfarande dyrare jämfört med Wix. Detta förklaras av det starka e-handelsfokus för webbplatsbyggaren och därmed de ökade kostnaderna för webbbyggnad. För närvarande kan Shopify-användare välja mellan följande planer: Lite ($ 9 / mo), Basic Shopify ($ 29 / mo), Shopify ($ 79 / mo), Advanced Shopify ($ 299 / mo). Ju dyrare planen är, desto fler funktioner innebär det uppenbarligen.

Webbplatsbyggaren debiterar inga transaktionsavgifter. Det finns dock extra utgifter som krävs för att utföra kreditkortbetalningar. För de användare som vill testa funktionerna i webbplatsbyggaren innan de väljer valet erbjuder Shopify en gratis provperiod som varar i 14 dagar.

Läs också:
Shopify Review.
Shopify vs Wix jämförelse.
Byt från Wix till Shopify – en detaljerad steg-för-steg-guide.

Prova Shopify gratis

Offline Webbplatsbyggare mjukvara som Wix

Webbplatsbyggare är inte de enda verktygen du kan använda som värdefulla Wix-ersättare. Det finns också offline webbbyggnadsprogramvara, som omfattar avancerad funktionalitet, bekvämlighet och kan garantera ett trevligt resultat att du är redo att investera lite ansträngning och tid medan du arbetar med dem.

Saken är att dessa system kräver preliminär nedladdning och installation. Många av dem antyder också behovet av att behärska sina funktionsuppsättningar för att ytterligare använda dem till fördel. Låt oss titta på de mest funktionella och funktionsbelastade programvaruverktygen för offline-webbplatsbyggare.

1. Mobirise – Det bästa offline Wix-alternativet

Mobirise Main

Mobirise – är det bästa offlinealternativet till Wix, tillgängligt för Android, Mac och Windows. Systemet fungerar utmärkt för att skapa och ytterligare hantera målsidor, företagswebbplatser och kampanjprojekt, men du kan också använda det för att starta andra typer av webbplatser baserade på dina behov.

En verklig Mobirise-fördel är att systemet är byggt med behov och färdigheter för nybörjare i åtanke. Det finns inget behov av att ha eller lära sig kodningskunskap att skapa avancerade projekt med det. Mobirise är blockbaserat. För att skapa din webbplatslayout och design måste du välja önskade innehållsblock och ordna dem på en sida. De mest utbredda blockavsnitten du kan välja bland inkluderar meny, reglage, introduktion, funktioner, information, sociala, vittnesmål, kartor, prissättningstabeller, artikel, media och mer.

Pågrund av Bootstrap-ramverk mjukvaran är baserad på, Mobirise-webbplatser är väloptimerade för surfning på mobilen. En annan höjdpunkt i programvaran är dess professionella AMP Website Builder. Med open source-appen kan du öka funktionaliteten på dina mobilwebbplatser. Det garanterar snabb och smidig laddning av projekt på mobila enheter, effektiv SEO-marknadsföring, insamling av AMP-mallar, integrerade komponenter som AMP-meny, Footer, Map, Header, Video, Image, Navigation, Artikel samt bra innehållspresentation.

Kosta: Mobirise är helt gratis för kommersiell och icke-kommersiell applikation. Du behöver bara ladda ner och installera systemet för att börja använda det. För att utöka din projektfunktion kan du dock få tillgång till betalda teman och plugins. För att publicera en färdig webbplats kommer du inte att gå utan att köpa webbhotell och domännamn också.

Läs också:
Mobirise Review.

Ladda ner Mobirise gratis

2. Adobe Dreamweaver CC – Det kraftfullaste offlinealternativet till WIx

Adobe Dreamweaver

Adobe Dreamweaver – är en avancerad programvara för offline-webbplatsbyggare som huvudsakligen används för att ställa in offline-applikationer och webbplatser. Plattformen lanserades och tillhandahålls nu av Creative Cloud-tjänsten. På grund av komplexiteten i designanpassningsinställningar och överflödet av verktyg som ska hanteras är systemet inte riktigt lätt att använda för nybörjare. Webbdesignproffs ger emellertid ofta företräde åt det när det gäller skapandet av komplexa projekt, som innebär kodredigeringsfärdigheter.

Som en programvara för WYSIWYG-webbplatsbyggare tillåter Dreamweaver att kontrollera resultatet av projektprocessen i visuell redigeringsläge. Dessutom får användare tillgång till kodredigeraren, där de kan ändra webbsidans koder för att få den nödvändiga webbplatsdesignen. Tillgängligheten till verktyg för automatisering av kod som slutför de koder du börjar skriva hjälper till att förenkla och påskynda proceduren för webbplatsdesign.

Adobe Dreamweaver är känt för sina kraftfulla integrationsalternativ. Som Adobe-produkt integreras och synkroniseras den sömlöst med andra tjänster som finns tillgängliga på Adobe Stock Marketplace och Creative Cloud Library. De är avsedda för webbutvecklare, som syftar till att skapa verkligt enastående mönster. Dessa inkluderar Illustrator CC, Dimension CC och Animate CC, InDesign CC, Premiere Pro CC, Photoshop CC, After Effects CC och mer. Dessutom integreras programvaran med tjänster från tredje part, nämligen Bitbucket, Business Catalyst, GitHub och vad inte.

Kosta: Det finns ingen helt gratis plan i Adobe Dreamweaver men programvaran levereras med en kostnadsfri 7-dagars provperiod som behövs för att testa dess funktionsuppsättning. Det finns också betalade erbjudanden för privatpersoner och företag här. Dessa är individsplan $ 29.99 / mo ($ 239,88 / år med årsabonnemanget), Affärs plan ($ 29.99 / mo eller $ 359,88 / år). Systemet tillhandahåller dessutom betalda prenumerationer för utbildningsinstitutioner, vilket kostar $ 14.99 / month för varje användare. Kostnaden för licensplanen per enhet utgör i sin tur $ 155,88 / år.

Adobe Dreamweaver är en funktionsladdad offline-webbplatsbyggnadsprogramvara som du behöver ladda ner och installera innan applikationen. Systemet säkerställer mobiloptimering och det kommer med kodredigeraren, WYSIWYG-alternativet, kraftfulla integrationsfunktioner, automatiserade verktyg för komplettering av kod och andra obestridliga meriter.

Läs också:
Adobe Dreamweaver Review.

Ladda ner Adobe Dreamweaver

3. Webbplats X5 – Det mest vänliga offlinewixalternativet

Webbplats X5

Webbplats X5 – är ett annat trendigt webbprogram för webbbyggare som brukade vara ett bra Wix-alternativ. Funktionsuppsättningen i systemet gör att det liknar moderna webbplatsbyggare, men tjänsten har fortfarande ett antal alternativ som gör att det sticker ut från mängden. Precis som andra programvaruplattformar måste den laddas ner och installeras.

WebSite X5 erbjuder flera alternativ för mallval. Du kan antingen välja ett av de fördesignade teman, ladda upp ett tema från det integrerade mallgalleriet eller skapa din egen design från början. Standardmallar ingår i 40 nischkategorier och det finns mycket att välja mellan. WebSite X5-mallar är ganska enkla, men deras kvalitet är definitivt värt uppmärksamheten. De är också mobiloptimerade och SEO-vänliga från början. För att ge den valda mallen avancerade och unika utseende måste du anpassa den manuellt i systemredigeraren.

Det som är viktigt, programvaran innebär inte kodmedvetenhet. Du erbjuds att använda dra-och-släpp-verktyget redan från början för att organisera ditt innehåll och få den design du behöver. Alla grafiska element anpassas med några få klick här, vilket inte begränsar din fantasi och kreativa frihet.

e-handel: WebSite X5 kommer med den integrerade e-handelsmotorn. Du erbjuds en uppsättning verktyg i kontrollpanelen på webbplatsen som effektivt kan användas för att ställa in produktparametrar, visningsalternativ och andra viktiga element i webbutiken. Systemet erbjuder stöd för flera språk, avancerade verktyg för marknadsföring av webbplatser, funktioner för spårning av lager och lager etc. Det finns också flera alternativ för affärshantering här, till exempel en möjlighet att välja och ställa in leverans- / betalningsparametrar, ställa in rabatter, anpassa utcheckningsprocessen.

integrerad WebSite X5 Marketplace ger tillgång till flera betalda mallar och extra tillägg. Det senare inkluderar bildgallerier, kartor, paneler, admin-knappar, alternativ för social delning och många fler. Programvaran erbjuder också en gratis plan för nybörjare och två betalda prenumerationer för vanliga användare som tänker fortsätta arbeta med den i framtiden.

Ladda ner WebSite X5 gratis

Vad CMS kan användas istället för Wix?

Webbbyggare online och offline är ganska populära både för nybörjare och skickliga webbutvecklare. De är lätta att använda, bekväma, funktionella och funktionsbelastade. De erbjuder också prisvärda alternativ, vilket gör det möjligt att välja den lösning som passar bäst för din projekttyp.

Men det finns också användare som letar efter mer avancerad funktionalitet och därmed föredrar Innehållshanteringssystem. Vilka av dem kan användas som värdiga alternativ till Wix och är det möjligt att behärska dem till fördel? Låt oss ta reda på det direkt.

1. WordPress – Det bästa CMS-alternativet till Wix

WordPress webbplatsbyggare

WordPress – är den bästa CMS för att skapa en typ av en webbplats om du besviken att göra det med Wix. Det möjliggör ett brett utbud av designanpassningsalternativ och låter dig bygga olika typer av webbplatser av hög kvalitet. När det gäller skapandet av blogg är systemet bland de ledande i listan över de mest funktionella webbbyggnadstjänsterna. Behärska WordPress är något komplicerat för nybörjare eftersom systemet innebär medvetenhet om grunderna i kodning och motsvarande erfarenhet.

CMS har ett starkt bloggfokus eftersom det initialt lanserades med bloggskapande i åtanke. Det gör det möjligt att designa bloggar som tillhör olika nischer och uppfylla mångsidiga mål. Oavsett om du är en nybörjare eller har viss webbupplevelse redan, kommer det inte vara något problem för dig att starta en kvalitetsblogg här. Systemet avslöjar flera fördelar med skapandet av bloggar. Dessa inkluderar post schemaläggningsalternativ, en möjlighet att lägga till inlägg av andra användare, post moderering, kommentera alternativ osv.

WordPress har en uppsättning inbyggda mallar och plugins, du kan fortfarande stöta på tusentals av dem på webben. Du kan välja och sedan integrera dem i ditt projekt för att öka dess prestanda. Några av de tillgängliga insticksprogrammen innehåller forum, kalendrar, sociala nätverkstillägg, bildgallerier, anti-spam-skydd etc..

När det gäller webbplatsutveckling är alternativen också nära obegränsade. Systemet tillhandahåller ett brett spektrum av designanpassningsverktyg för att göra webbplatser inte bara visuellt tilltalande utan också funktionella. Systemet har nyligen introducerat en ny generation Gutenberg Editor, som är ett värdigt sätt att anpassa webbplatsen. Redaktören liknar vanliga webbplatsbyggare på grund av dess blockbaserade struktur, vilket gör dess applikation mycket enklare än tidigare.

Kosta: WordPress är ett gratis CMS. Det gör det möjligt för användare att bygga ett antal webbplatser utan kostnad alls. Kom ihåg att så snart du är klar med att skapa din webbplats måste du vara värd för den på ett säkert sätt. Valet av tillförlitlig värd kan utgöra ett problem för en nybörjare, men systemet rekommenderar initialt plockning Bluehost för det här syftet. Detta är en pålitlig webbhotell som erbjuder toppfunktioner till rimliga priser. Således kostar den billigaste Bluehost-planen dig endast $ 3,95 / mo. Det är verkligen ett ganska bra erbjudande.

WordPress är ett smart Wix-alternativ, som fungerar bra för att skapa en webbplats. Tjänsten är mycket mer komplicerad jämfört med Wix, men dess funktioner och designanpassningsverktyg är värda att behärska systemet. CMS är för närvarande ett av de mest populära systemen för skapande av webbplatser, och om du har för avsikt att byta från Wix till WordPress kommer detta inte att vara ett problem på grund av tillgängligheten till riktlinjer tillgängliga där ute.

Läs också:
WordPress Review.
WordPress vs Wix jämförelse.
Byt från WordPress till Wix – en detaljerad steg-för-steg-guide.

Installera WordPress gratis

2. OpenCart – eCommerce CMS som ett Wix-alternativ

Opencart

Opencart – är en modern öppen källkodsprogram för e-handel, som används för att skapa kraftfulla webbbutiker. Det PHP-baserade systemet låter dig skapa valfritt antal e-handelsprojekt och sedan hantera dem från en enda adminpanel. Tänk på att OpenCart kräver installation, vilket dock inte tar mycket tid. Plattformen är gratis, men gör dig redo att investera i värd, domännamn, externa plugins, mallar och widgets för att få ut mesta möjliga av dess funktionalitet.

OpenCart är baserat på den populära modell + extensionsmodellen. Det innebär behovet av ytterligare integration av appar och tillägg, men det har också ett inbyggt galleri med sina egna plugins. Det finns många OpenCart-tillägg tillgängliga på marknaden och du kan välja vilket plugin du behöver för din webbutik, inklusive valuta, eCommerce-installation, språk, betalningsbehandling, SEO och många fler.

OpenCart har ett starkt e-handelsfokus och erbjuder flera webbverktygs byggverktyg. De viktigaste av dem omfattar flerspråkig och flerkanals support, e-postmarknadsföring, marknadsföringsfunktioner för webbplatser, e-handelsmallar, CRM, datasäkerhet, mobiloptimering. Systemet ger dessutom tillgång till flera integrerade kundvagnsfunktioner som kreditkortsbehandling, rabatthantering, övergivna kundvagns återhämtning, skattehantering och spårning av varulager för att nämna några.

OpenCart är en bra lösning när det gäller utveckling av e-handel. Men CMS är ganska komplicerat för de användare som inte har en enda uppfattning om att arbeta med sådana plattformar. Således kan det användas som ett Wix-alternativ endast av de användare som har erfarenhet av att arbeta med CMS och syftar till att inrätta stora webbbutiker med avancerad prestanda.

Installera OpenCart gratis

3. Drupal – Det mest skickliga CMS-alternativet till Wix

Drupal

Drupal – är ett funktionsrikt open source Content Management System, som är mer komplicerat att behärska och använda jämfört med WordPress och OpenCart. Plattformen är ett trevligt val för duktiga användare som har en idé att starta ett funktionsbelastat projekt med flera designanpassningsparametrar och avancerad funktionalitet.

CMS levereras med en inbyggd e-handelsmotor och erbjuder därför ett brett utbud av nischspecifika verktyg och moduler för att täcka de mest utbredda behov av webbutiker. Förutom att skapa eCommerce-projekt kan Drupal användas för att starta och anpassa community-webbplatser och portaler samt sociala publiceringsprojekt.

Drupal gör det möjligt att öka din webbplats prestanda via ntegration av kraftfulla plugins, moduler och tillägg. Systemet kan inte skryta med en sådan mångfald av moduler (plugins) som WordPress, till exempel, men de som finns tillgängliga på webben kan bidra mycket till din projektfunktion. Kom ihåg att modulintegrationen slutförs via FTP, vilket är en annan anledning till att behärska kodningsnyanser.

Oavsett om du ska starta en blogg, en webbportal, ett forum eller någon annan communitywebbplats, gå vidare till att välja Drupal för detta ändamål. Tänk dock på att kodningskunskaper är ett måste när du använder plattformen. Om du saknar den här upplevelsen kan du stöta på många problem som kan förstöra dina förväntningar.

Läs också:
Drupal Review.

Installera Drupal gratis

Wix-alternativ – vad som fungerar bäst?

Mångsidigheten med alternativ för webbdesign är imponerande. Om du av någon anledning möter behovet av att leta efter ett värdigt Wix-alternativ, gör dig redo att möta flera utmaningar. Från och med idag kan du välja båda från enkla lösningar som webbsajtbyggare, programvara för offline-webbplatsbyggare och Innehållshanteringssystem och till de svåraste som exportera Wix-webbplats till HTML.

Varje alternativ har sina egna egenskaper, mål, fördelar och nackdelar. Var och en av dem är bra för specifika avsikter om webbdesign och var och en av dem innebär olika grader av kodningsmedvetenhet.

Det slutliga valet bör dock baseras på dina långsiktiga webbdesigns ambitioner och graden av kodningsexpertis. Det betyder mycket om du inte vill möta behovet av att byta till andra system på lång sikt.

 • Om du tänker inrätta en enkel webbplats för vardagligt bruk – då kommer webbplatsbyggare definitivt att fungera bäst för detta ändamål.
 • Om du räknar med att använda mer avancerad funktionalitet från ditt projekt – då kommer CMS att vara en smartare lösning.
 • Måste du arbeta offline ganska ofta? Gå sedan vidare för att använda offline-program.

Väg alltså alla fördelar och nackdelar med alla alternativ och tänk på att din webbdesign behöver för att göra den bästa lösningen du inte kommer ångra efteråt.

Slutsats

Planerar du för närvarande att byta från Wix till en annan plattform, men kan inte bestämma om det bästa ersättandet för det? Var inte förbryllad över ditt val eftersom det finns flera aspekter att tänka på för att hitta alternativ till denna populära webbplatsbyggare. Dessa inkluderar dina nuvarande och långsiktiga webbdesignmål, typ och storlek på ett projekt du kör och dina webbdesignfärdigheter. Oavsett skäl för att ändra den plattform du har kommer valet av den bästa Wix-ersättaren att gå ner till tre typer av program.

Bästa Wix-alternativ:

Webbplatsbyggare – är enkla att använda, bekväma och prisvärda verktyg för webbbyggnad. Systemen kräver för det mesta inte kodningskompetens men vissa av dem tar tid att utforska och behärska. De kommer att fungera bra för lanseringen av enkla webbplatser för personlig och affärsmässig användning. De mest populära och effektiva webbplatsbyggarna som används istället för Wix är uKit, Weebly, Squarespace, IM Creator och Shopify.

uKituKit – är det enklaste Wix-alternativet när det gäller utveckling av affärswebbplatser. Det är det bästa valet för nybörjare, men det kan också användas av experter på webbdesign. uKit.comuKit – är det enklaste Wix-alternativet när det gäller utveckling av affärswebbplatser. Det är det bästa valet för nybörjare, men det kan också användas av experter på webbdesign.

BokmärkeWeebly – är den mest presenterade Wix-konkurrenten, som har ett starkt eComemrce-fokus och ett överflöd av designanpassningsalternativ för att starta webbplatser med olika komplexitet. weebly.comWeebly – är den mest presenterade Wix-konkurrenten, som har ett starkt eComemrce-fokus och ett överflöd av designanpassningsalternativ för att starta webbplatser med olika komplexitet.

SquarespaceSquarespace – är en populär webbplatsbyggare som fungerar bra för att skapa portföljer, digitala webbbutiker, målsidor och affärsprojekt. squarespace.comSquarespace – är en populär webbplatsbyggare som fungerar bra för att skapa portföljer, digitala webbbutiker, målsidor och affärsprojekt.

IM CreatorIM Creator – är en avancerad webbplatsbyggare, som är ett nischval för entreprenörer, annonsmaterial och ideella företag. Systemet är känt för sin White Label-plan som gör det möjligt att använda dess funktioner under ett annat varumärke. IM CreatorIM Creator – är en avancerad webbplatsbyggare, som är ett nischval för entreprenörer, annonsmaterial och ideella företag. Systemet är känt för sin White Label-plan som gör det möjligt att använda dess funktioner under ett annat varumärke.

ShopifyShopify – är den bästa e-handelsersättaren för Wix, vilket gör det möjligt att starta och hantera alla typer av onlinebutiker. Shopify.comShopify – är den bästa e-handelsersättaren för Wix, vilket gör det möjligt att starta och hantera alla typer av onlinebutiker.

Offline Software Builder Software – är webbbyggnadsverktyg som är offline-baserade och därför kräver initial nedladdning och installation. Dessa system fungerar bra för användare som ofta möter behovet av att arbeta offline och inte kan lita på Internet-anslutningen. De är inte svåra att behärska men de har en distinkt funktion. De mest pålitliga och funktionsbelastade webbsajtbyggarna är Mobirise, Adobe Dreamweaver och WebSite X5.

MobiriseMobirise – är en populär offline-mjukvara som är inriktad på nybörjars behov och gör det möjligt att skapa projekt av flera innehållsblock. Mobirise.com

Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver – är ett system som tillhandahålls av Creative Cloud-tjänsten och har avancerad integration med Adobe-produkter. Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver – är ett system som tillhandahålls av Creative Cloud-tjänsten och har avancerad integration med Adobe-produkter.

Webbplats X5Webbplats X5 – är en modern offline-webbutiksprogramvara som används för att designa avancerade webbplatser med utmärkt prestanda. Webbplats X5

Innehållshanteringssystem – är de mest avancerade, kraftfulla och komplicerade webbbyggnadsverktygen, som mest används för att starta stora projekt med hög slutprestanda. Dessa system har omfattande integrationsalternativ och erbjuder kraftfulla verktyg för anpassning av design. De kräver också webbhotell och domänval. De mest trovärdiga och populära systemen av denna typ är WordPress, OpenCart och Drupal.

WordpressWordPress – är världens populära CMS, som har djupa integrationsalternativ och avancerade parametrar för anpassning av webbplatsdesign. WordPress.org

OpencartOpencart – är eCommerce CMS som du kan använda för att utveckla professionella onlinebutiker med massor av digitala och fysiska produkter som erbjuds till salu. Opencart

DrupalDrupal – är en funktionell men komplex CMS som kräver extra investeringar i tid och ansträngning för att skapa funktionsbelastade projekt. Opencart

Professionell webbplatsutveckling är en komplex, tidskrävande och ansvarsfull strävan. Wix är en allt-i-ett webbplatsbyggare, som kan täcka ett fantastiskt utbud av webbdesignbehov och har också enastående användarvänlighet.

Det är inte lätt att hitta ett värdigt ersättare för den här tjänsten, men om du möter ett sådant behov är det vettigt att överväga din grad av medvetenhet om webbdesign, typ av projekt du äger och mål du måste leta efter det bästa Wix-ersättaren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map