Wix vs GoDaddy Webbplatsbyggare

wix vs godaddy


Webbplatsbyggare är utformade för att göra det enkelt för användare att skapa en professionell och tilltalande representation på webben. Både Wix och GoDaddy har en hög nivå av erkännande om de jämförs med andra webbplatsbyggnadsplattformar.

De verkar vara ett bra val varje gång du tänker bygga en webbplats från grunden med minsta ansträngningar och inga tekniska färdigheter.

En snabb stillbild:

WixWix – är en av de mest populära webbplatsbyggnadsplattformarna utformade för att hjälpa nybörjare att gå online med solida projekt. Instrumentet är perfekt för småföretagswebbplatser, bloggar, portföljer, små och medelstora digitala butiker, etc. Det är väldigt lätt att använda tack vare implementerad modern teknik som använder Artificial Intelligence. Användare kan distribuera en redo att använda och helt anpassningsbar webbplats inom flera minuter. Wix.com

Kör pappaGoDaddy – är den plattform som tog sin väg från en typisk webbhotell till en anständig webbplatsbyggnadsprogramvara med en bra funktionsuppsättning. Företaget kan skryta med över två decennier av webb-närvaro med uppdaterade webbprodukter för både Windows och Linux-användare. Plattformen har ett användarvänligt gränssnitt med en uppsättning innovationer och praktiska användarguider för att göra byggprocessen så enkel som möjligt. GoDaddy.com

Så, vad är den bästa programvaran att välja? Vilka möjliga för- och nackdelar skiljer Wix från GoDaddy? Vad webbplatsbyggaren är bättre och varför? Låt oss ta reda på!

1. Användarvänlighet

 • Wix. Wix har en drag-n-drop-funktion som gör det enkelt att arbeta med innehåll, lägga till nya block och sidor, ladda ner mediefiler med ett annat format, ändra färger, teckensnitt och andra element som du behöver för att skapa en unik stil för din framtida webbplats. Wix följer de senaste tekniska trenderna.

  • Wix ADIAI-baserat verktyg genomfördes för att göra byggprocessen så snabb och enkel som möjligt. Instrumentet erbjuder flera sidlayouter beroende på användarens mål. Det fungerar ganska enkelt: en användare uppmanas att svara på flera grundläggande frågor relaterade till hans eller hennes framtida projekt, mål, webbplatstyp osv. Systemet utformar automatiskt en anpassad layout som passar bäst för att tillgodose dina specifika behov. Samtidigt är det fortfarande fritt att välja olika sektionstyper från gallerier och listor till bilder och texter. Den nya tillägget ger en bättre redigeringsupplevelse. Det tar ungefär flera minuter att komma fram till en färdig webbplats med Wix ADI. Systemet har förbättrats, vilket ger åtkomst till plattformens Photo Studio och skapar fantastiska portföljer eller fotografers webbplatser.
  • Wix ADI Editor

  • Wix Editor – ett bra verktyg för dig som vill dyka djupt in i byggprocessen utan teknisk kompetens eller AI-assistenter. Det är en stor chans att uttrycka din kreativitet. Välj bara någon av 500 tillgängliga mallar eller börja med den tomma sidan. Baserat på en dra-och-släpp-funktionalitet låter redaktören dig implementera olika värdefulla element och detaljer som Parallaxeffekt, ändra bakgrunden, lägga till animering osv. Verktyget gör det enkelt att översätta betalningsmetoder till olika språk samt anpassa din webbplats från en mobil enhet. New Media Manager kommer som ett praktiskt instrument för att hålla ordning med dina projekt med alla nödvändiga undermappar, bildhanteringsverktyg, bidragsgivare och taggar på ett ställe.
  • Wix Editor

  • Wix Corvid – den här är för dedikerad webbdesigner som vill efter obegränsad byggnadsfrihet. Det är ett bra verktyg för de som är involverade i kodning och programmering, Corvid låter dig ta Wix-plattformen i full form och skapa en exklusiv webbdesign på egen hand. API-åtkomst gör det enkelt att hantera din webbplats medan Wix CRM backend API kan skicka aviseringar till dina bidragsgivare. Vi bör också nämna så små men ändå viktiga saker som dataformatering, felsökning av webbplatser och övervakning.
 • Kör pappa. GoDaddy kan inte skryta med sådana innovationer, även om plattformen är ganska lätt att använda. Du kommer aldrig att fråga dig själv “vad ska jag göra nu?” när du använder denna webbplats byggare. Det erbjuder en logisk och direkt framåtriktad onboarding-funktion. När du har registrerat dig kommer programvaran noggrant att leda dig från ett byggnadssteg till ett annat till höger tills du behöver trycka på “publicera” -knappen.

  • Webbplatsredaktör – plattformen har ett ganska enkelt och välstrukturerat redigeringsverktyg. Det kan komma åt från både stationära och mobila enheter. Systemet erbjuder olika block och element för sidan som finns i flera varianter. De ser ganska snygg ut även om den styva designen kan resultera i bristen på byggnadsfrihet. Med andra ord kommer du knappast att möta några svårigheter när du lägger till ett nytt avsnitt. Men du kommer säkert att ogillar komplexiteten när du ändrar dess design eller försöker anpassa sidan.
  • GoDaddy Editor

  • HTML-element – verktyget gör det enkelt att lägga till HTML och JavaScript till din webbplats även om det fortfarande kräver minst grundläggande kunskaper om programmering och kodning.
  • Fler redigeringsverktyg – GoDaddy har en kontaktformuleringsredigerare. Det är mer som en rad förinställda block, eftersom det inte finns någon chans att lägga till fler filer som “kommentarer” eller “Ämne”.

Wix vs GoDaddy. Båda plattformarna är extremt enkla att använda. Men Wix ser ut som ett snabbare och enklare alternativ att skapa en webbplats med bara några klick med sin AI-baserade teknik. Samtidigt erbjuder Wix mer frihet för kodare och programmerare medan GoDaddy verkar vara lite mer begränsat när det gäller redigering och anpassningsfunktioner.

2. Funktioner och flexibilitet

 • Wix. Wix är en av de mest flexibla plattformarna när det gäller integration och anpassningsfunktioner. Den har en rik funktionsuppsättning för att hantera byggprocessen trots den tekniska bakgrunden eller de viktigaste målen. De viktigaste funktionerna inkluderar:

  • Utökad e-handel – Wix gör det ganska enkelt att bygga och ställa in din onlinebutik. Bortsett från baslinjen e-handelsfunktioner som produkthantering, integrering av betalningsalternativ och skatteavtal, kommer plattformen med flexibla kupongstrategier, gratis frakterbjudanden, rabatter och försäljningsinställningar, lagra Analytics för att se data och optimera din butik. Mobile Gallery Filters gör det enkelt för kunder att sortera ut produkter efter pris, storlek eller andra egenskaper. Wix erbjuder ultimata e-handelsintegrationsfunktioner med plattformar som Avalar och Fetchy för att hantera realtidsskattesatser samt implementera avancerade leveranslösningar online.
  • Wix eCommerce Editor

  • SEO och marknadsföring – Bortsett från baslinje-SEO-inställningar som metataggar, titelbeskrivningar, fokusnyckelord och förhandsvisningslägen för sociala medier, har systemet sin anpassade Wix SEO Wizard så att du kan dra nytta av högre SEO-ranking som erbjuder en effektiv SEO-plan. Förbättrad e-postmarknadsföringsfunktion gör det enkelt att växa din prenumerationslista med hjälp av nyligen implementerade verktyg som videofunktionalitet, prov och trigga e-post, mallar och mer bra för dina e-postkampanjer.
  • Android- och iOS-appar – ett utmärkt för användare som alltid är på språng men som fortfarande vill ha en chans och arbeta på sina webbplatser från mobilenheter. Du får faktiskt nästan samma funktionalitet som på skrivbordet. Lägg till innehåll, hantera dina produkter eller chatta med live besökare. Alla bilder och videoklipp levereras som medieinnehållsklädda mediainnehåll för enheter med hög upplösning.
  • blogga – Att ha en professionell blogg på din webbplats är avgörande. Wix gör det enkelt att skapa ett bra bloggsnitt och anpassa det genom att lägga till nya kategorier, skapa profilsidor, dela dina inlägg via sociala medieplattformar, etc..
  • Wix Blog Editor

  • Wix App Market – erbjuder ett större utbud av widgetar och tillägg. Det har sin egen App Market där du kan välja vilken widget du behöver och den är gratis. Alla appar och tillägg ingår i ditt månatliga planpris. Du behöver inte betala för mycket för varje förbättring. Wix har ett PRO-galleri, kartor, analysverktyg, forumavsnitt, kalendrar, prenumerationsformulär, evenemangswidgets och massor av andra praktiska element som kommer att förbättra dina användares engagemang och upplevelse.
 • Kör pappa. Tjänsten har inte sin App Store, vilket verkligen är en enorm miss. Å andra sidan kan användare välja några grundläggande funktioner som delning av sociala medier eller bildgalleri. Du kommer också att kunna lägga till din webbplats till Google AdSense. Om du behöver några mer omfattande alternativ som Paypal-knappen eller SEO Wizard, måste du köpa åtminstone affärsplan.

  GoDaddy-funktioner

  På tal om SEO Wizard ser det enkelt ut och guider en användare från ett steg till ett annat och låter redigera titlar och beskrivningar. Problemet är att GoDaddy har en konstig rubrikordning som inte har någon mening. Google kanske inte gillar det. Du kan lägga till en blogg, men du måste vara värd för den någon annanstans.

  GoDaddy har också en grundläggande bloggfunktion. Det är inte lika omfattande som i Wix. Dessutom kommer användare inte att kunna spåra nya inlägg från RSS-flödet, eftersom det inte finns något RSS-stöd. En annan miss är att författare inte kan lägga till posttaggar eller skapa godkända artiklar. Dessutom kommer du inte att kunna arbeta med SEO-inställningar. Sammanfattningsvis är det faktiskt ingen användning av en sådan bloggfunktion även om den fortfarande är tillgänglig.

  Goda nyheter är att plattformen har sin anpassade Contact Form-byggare (vi har redan nämnt den tidigare). Det erbjuder en uppsättning färdiga block. De ser ganska typiska ut utan chanser att anpassa dem eller redigera nya fält. Å andra sidan kan tredjepartsintegration med e-postmarknadsföringsverktyg förbättra din nyhetsbrevkampanj, vilket resulterar i bättre användarförvärv.

Wix vs GoDaddy. Wix ser mer funktionell ut med ett stort urval av appar och tillägg medan GoDaddy främst kommer med förinställda funktioner som är svåra att anpassa. Dessutom har Wix mer förbättrade blogg- och SEO-funktioner utöver utvidgade e-postmarknadsföringsverktyg. Det är här GoDaddy saknar flexibilitet.

3. Design

Designjämförelsediagram

WixKör pappa
Antal teman:55020
Mobilredigerare:&# X2714; JA✘ NEJ
AI Webbplatsdesign:&# X2714; JA✘ NEJ
Drag&Släppa:&# X2714; JA&# X2714; JA
Mobiloptimerad:&# X2714; JA&# X2714; JA
 • Wix. Wix är en mer flexibel och mångsidig plattform. Användare kan välja mellan 70+ olika kategorier av professionellt utformade mobiloptimerade mallar. Det låter dig både granska och redigera dina mallar i en mobilläge.

  Bortsett från en drag-n-drop-funktion för en enkel redigering och lägga till nya element på en nödvändig sida, kan du redigera din meny, ändra färger och bifoga mediefiler i olika format, arbeta med typografi och skapa en exklusiv stil för din webbplats . Den enda nackdelen är när du väljer en mall, måste du hålla fast vid att äta. Det finns ingen exportfunktion.

  Wix Mobile Editor

  Wix Editor låter användare leva upp sina egna idéer om webbdesign. Utan kodningsförmåga. Du kan fritt bygga webbplatser med snygga bilder eller videor i bakgrunden, lägga till nya engagerande element som Parallax-effekt och animationer till menyer och sidavsnitt eller koda en exklusiv webbplats från grunden med Wix Corvid.

 • Kör pappa. GoDaddy erbjuder en begränsad uppsättning mallar. Dessutom har du ingen chans att ändra dem i enlighet med dina behov. Bristen på drag-n-drop-funktion gör det omöjligt att ändra bakgrundsfärger, teckensnitt, typografi osv. Även om du fortfarande kan lägga till nya avsnitt eller radera block har alla mallar redan utformade element som du inte kan anpassa..

  GoDaddy Theme Setup

  Mallarna ser bra ut. Det finns inget lysande med dem, även om de är mobilvänliga. Alla sidor är snygga nog. Tänk dock på att du aldrig får chansen att gå långt utöver de grundläggande designinställningarna. Det är omöjligt att fortsätta med några layoutändringar. Glöm att redigera HTML eller CSS. Allt du kan göra är att välja en färg och den allmänna stilen för ditt tema.

Wix vs GoDaddy. Wix erbjuder ett stort antal mallar medan GoDaddy faktiskt levererar olika temastilar snarare än layouter. Samtidigt gör Wix det enkelt att anpassa varje mall genom att komma åt dess CSS. Du kommer inte att ha en sådan möjlighet när du använder GoDaddy.

4. Kundsupport

 • Wix.  Webbplatsbyggaren har en enorm kunskapsbas och blogg, där du kan hitta lite användbar information. Samtidigt är du fritt att begära ett chattstöd utöver enkla tips om hur du skickar in dina biljetter om något problem skulle uppstå.

 • Kör pappa. Plattformen har ett professionellt supportteam, som är ett måste för alla företag som tillhandahåller webbhotell och domäntjänster. När det gäller mjukvaran för webbplatsbyggnad har GoDaddy en enorm kunskapsbas, ett forum för att ställa alla frågor och ett världsomspännande support per telefon. Användare kan kontakta supportchefer under arbetstiden. Du hittar listan över alla telefonnummer över hela världen i supportavsnittet.

  De anger också arbetstid för ett visst land. Företaget erbjuder olika produkter som inte bara innehåller webbplatsbyggnadsverktyg och domäner, men också SSL-certifieringar, onlineauktioner och mer. Av denna anledning kommer du knappast att möta några svårigheter när du kontaktar supportspecialisten för att lösa problem.

Wix vs GoDaddy. GoDaddy verkar ha fler alternativ för användare att hålla kontakten med supportteamet. Å andra sidan kan lösa en fråga vara skrämmande med tanke på antalet produkter de säljer på GoDaddy. Wix-chefer är mer fokuserade på frågor som främst är relaterade till en webbplatsbyggnadsprocess.

5. Prissättning

 • Wix. Plattformen erbjuder en gratis plan men med bara 500 MB lagring utan domännamn eller värd. För bara $ 8,50 / månad kan du köpa en kombinationsplan och få allt du behöver i ett paket. SSL-datasäkerhet, gratis värd och domän, gratis mallar, widgets och tillägg ingår redan i detta pris.

  Behöver du bygga en mer komplicerad webbplats med massor av funktioner och komplex struktur? Obegränsad Wix-plan börjar från $ 12,50 per månad. Det är perfekt för större projekt. Behöver du en solid webbutik? E-handelsplanen är rätt för dig för endast $ 17 per månad. VIP-plan kostar 24,50 USD per månad med extra funktioner för professionell marknadsföring och e-postkampanjer.

 • WixKör pappa
  Prissättningsalternativ: &# X2714; Anslut domän ($ 4.50 / mo);
  &# X2714; Combo ($ 8,50 / mo);
  &# X2714; Obegränsad ($ 12.50 / mo);
  &# X2714; e-handel (Busines Basic) ($ 17 / mo);
  &# X2714; VIP ($ 24.50 / mo).
  &# X2714; Personlig ($ 5.99 / mo);
  &# X2714; Företag ($ 9.99 / mo);
  &# X2714; Business Plus ($ 14.99 / mo);
  &# X2714; Webbutik ($ 19.99 / mo).
  Funktioner:&# X2714; Fri för användning;
  &# X2714; Mallar och widgetar;
  &# X2714; Webbutik;
  &# X2714; Gratis logotyp och marknadsföringsfunktioner.
  &# X2714; Hosting + SSL;
  &# X2714; Integration av sociala medier;
  &# X2714; SEO;
  &# X2714; Apple Pay, PayPal och kreditkortsintegration.
 • Kör pappa. Om du väljer den här programvaran ska du förbereda dig för att betala för alla nya funktioner och uppdateringar du vill lägga till. Planpriset för en webbplats börjar från $ 5,99 per månad. Ser ut som ett prisvärt erbjudande, eller hur??

  Det innehåller dock inga funktioner och tillägg du kan behöva i framtiden. Du måste betala minst $ 29 per månad för en plan som innehåller tillägg för e-handel. Om du behöver SSL-skydd och länkar till sociala medier måste du betala mer för en Business- eller Business Plus-plan som kostar $ 9,99 respektive $ 14,99..

Wix vs GoDaddy. Wix ser säkert mer attraktivt ut ur finansiella perspektiv. Du behöver inte betala separat för varje widget som du behöver lägga till. En användare får allt i paketet för en enda månatlig betalning.

Slutsats

Att välja en plattform beror huvudsakligen på syften och mål. Kommer det att bli en digital butik eller en webbplats för små företag? Du måste vara 100% säker; en vald programvara har alla nödvändiga funktioner du kan behöva.

WixWix är en mer mångsidig och flexibel plattform som fungerar bra för olika webbplatstyper. Det kommer med fler anpassningsverktyg, utökad lista över widgetar, tillägg och integrationer utöver avancerade ADI- och Corvid-teknologier för både nybörjare och dedikerade webbdesigners. Det erbjuder bredare alternativ när det gäller design såväl som ytterligare marknadsföring av webbplatser med tanke på SEO, blogging och vissa andra funktioner. Wix.com

Kör pappaGoDaddy kan också fungera bra för vissa små och medelstora webbplatser samt online-butiker på startnivå. Samtidigt kan det också vara bra när det gäller värdlösning. Men webbplatsbyggaren saknar verkligen flexibilitet med lite verktyg för att integrera medan förinställda layouter kanske inte är tillräckligt för ett solid online-projekt. GoDaddy.com

Sammanfattningsvis ser det ut som om vi har en uppenbar vinnare med så många nya och fantastiska verktyg att erbjuda.

Översikt Jämförelsetabell

WixKör pappa
Enkel användning:Wix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy Webbplatsbyggare
Funktioner:Wix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy Webbplatsbyggare
Designs:Wix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy Webbplatsbyggare
Kundsupport:Wix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy Webbplatsbyggare
Prissättning:Wix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy Webbplatsbyggare
Totala poängen:Wix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy WebbplatsbyggareWix vs GoDaddy Webbplatsbyggare

Prova Wix nu

 Det är gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map