Wix vs webbflöde

wix vs webbflöde


Oavsett om du behöver en webbplats för personlig eller affärsmässig användning kommer du inte att gå utan ett webbbyggnadsverktyg som tillhandahåller myriader av webbbyggnadsfunktioner och alternativ.

Wix och Webflow är två webbplatsbyggare, som kan inkluderas i topplistan över de mest populära moderna webbplatsbyggarna. De fungerar bra för nybörjare och proffs för webbdesign och erbjuder omfattande funktionsuppsättningar och mallkollektioner.

En snabb stillbild:

WixWix – är den världskända allt-i-ett-webbplatsbyggare, som inte kräver någon presentation. Tjänsten har fått ett globalt erkännande på grund av dess imponerande användarvänlighet, bekvämlighet, lätt inlärningskurva, överflöd av högkvalitativa mallar och rimlig prissättningspolicy. Wix.com

WebFlowWebflow – är en pålitlig tjänst som omfattar funktionerna i en webbplatsbyggare och CMS. Således fungerar det bättre för professionell webbplatsutveckling, vilket ger freelance webbdesigners och byråer möjlighet att skapa kompletta komplexa webbplatser för kunder. Webflow.com

Det faktum att båda webbplatsbyggarna åtnjuter en sådan enorm popularitet gör valet av det bästa verktyget mycket mer komplicerat. Så vilken tjänst kan vinna ditt förtroende på lång sikt? Vilken av dem fungerar bättre för alla användarkategorier? Vilka är de starka och svaga punkterna hos båda webbplatsbyggarna som gör att var och en av dem sticker ut från mängden?

För att svara på dessa och andra frågor som kan ge dig en antydan om vilken plattform du ska välja för dina nästa projekt, ta dig tid att läsa den här recensionen. Det är här vi samlade in tillgänglig information om webbplatsbyggare för att hjälpa dig att göra rätt val. Låt oss utforska Webflow vs Wix jämförelse direkt!

1. Användarvänlighet

 • Wix. Webbplatsbyggaren är otroligt enkel och intuitiv för varje användare, oavsett tillgängliga färdigheter, tidigare webbdesignupplevelser och mål. Att registrera sig för systemet tar ungefär en minut och kräver inte för mycket ansträngning. Strax efter registreringen kommer du till kontrollpanelen, som är ganska förståelig och logiskt organiserad.

  Wix Editor

  Wix-kontrollpanelen består av två områden, nämligen Dashboard och Editor själv. Detta gör det möjligt att kontrollera varje steg du gör, medan du arbetar med din projektutveckling, fixar felen i tid. Genom att erbjuda WYSIWYG-upplevelsen av webbsajten, låter Wix dig välja önskad mall och anpassa den efter dina behov och standarder.

  Dra-och-släpp-redigeraren möjliggör snabbt och enkelt val av nödvändiga element, widgets och tillägg. Systemet följer modellen “absolut positionering”, vilket bidrar till bättre visning av alla webbplatselement. Detta är dock också orsaken till att du inte kan byta mallar under webbbyggnadsprocessen.

  Dessutom fortsätter Wix-utvecklare att arbeta kontinuerligt med förenklingen av webbbyggnadssättet utan att påverka resultatet. Från och med idag kan webbplatsbyggaren skryta med en uppdaterad omdesignad redaktör som gör det möjligt att skapa samtida webbplatser med avancerade rullningseffekter av parallax, enkel navigering, integreringsalternativ för videobakgrund och andra kraftfulla effekter.

  Wix Standard Editor

 • WebFlow. Webbbyggaren skapas med behov av webbdesignproffs i åtanke och kommer med en mer komplicerad strategi för webbdesign. Systemet omfattar många funktioner och verktyg, vilket kan underskatta vilket kan leda till låg projektkvalitet.

  Registreringsprocessen är också snabb och enkel här, men du kommer definitivt att behöva mycket mer tid för att vänja dig på kontrollpanelen för tjänsten och att utforska alla verktyg, kategorier, element och avsnitt som det innebär. Webbplatsbyggaren erbjuder massor av komplexa verktygsfält, HTML / CSS webbplatsredigerare och avancerade designanpassningsalternativ som kräver djup förståelse och till och med viss webbdesignbakgrund.

  Webflow Editor

  Webflow-gränssnittet är inte enkelt och intuitivt alls – det finns mycket att bläddra, undersöka och lära sig här. Förstanvändare kommer säkert att bli förvirrade av en sådan mängd olika verktyg och inställningar som de kommer över i tjänstens kontrollpanel. Det bör dock nämnas att systemets gränssnitt är logiskt strukturerat, vilket något förenklar utforskningen.

Wix vs webbflöde. Användarvänlighet är definitivt just den faktorn Wix utmärker sig för, särskilt jämfört med Webflow. Systemet är intuitivt, bekvämt och enkelt att behärska för alla kategorier av användare. Det kommer med massor av tutorials, kraftfulla kundsupportalternativ och förståelig kontrollpanel, som ger massor av verktyg och anpassningsalternativ.

2. Funktionsuppsättning och flexibilitet

 • Wix. Webbplatsbyggaren har många funktioner, verktyg och alternativ som säkerställer en snabb, enkel och problemfri webbdesignprocess. Det finns inget behov av att ha eller lära sig grunderna för kodning för att starta webbplatser med det – alla nödvändiga funktioner och verktyg tillhandahålls som standard här. Gå bara till instrumentpanelen för att ta reda på vad tjänsten har att erbjuda. Det är här du kommer att stöta på många funktionella element för att starta och anpassa personliga och affärsprojekt, inklusive företagswebbplatser, bloggar, målsidor, portföljer, kommersiella webbplatser, ideella projekt och till och med små till medelstora webbbutiker..

  Den rådande mängden alternativ finns på kontrollpanelen och du kan använda dem när du behöver för att designa en webbplats. Samtidigt har Wix en omfattande appmarknad som finns i många widgetar, tillägg och tillägg. De är betalda och gratis, så det är bara upp till dig att välja de element du vill integrera i ditt projekt.

  En av de utmärkande höjdpunkterna för webbplatsbyggaren är dess avancerade Wix ADI (Artificial Design Intelligence), som låter dig anpassa och publicera en kvalitetswebbplats utan ansträngning och tidsinvestering alls. Systemet kommer att generera ett par frågor för att ytterligare skapa en webbplats för dig i det automatiserade läget baserat på de svar du kommer att ge. Om du emellertid känner att dina kunskaper i webbdesign är på toppnivå kan du välja ett trevligt alternativ genom att designa en webbplats i standardredigeraren. Detta alternativ kräver inte djup programmeringskunskap också.

  Wix ADI Editor

  Wix är också stolt över sina blogg- och e-handelsmotorer. Systemet låter dig skapa, hantera och regelbundet uppdatera fullständiga bloggar såväl som små eller medelstora onlinebutiker. Om du kommer att starta en blogg med tjänsten kan du välja en mall för den, skriva och lägga till inlägg, justera synlighetsinställningar, aktivera / inaktivera kommenteringsalternativ etc. Om du tänker etablera en webbshop, den integrerade e-handelsmotorn hjälper dig att komma igång enkelt. Du kan hantera din webbutik i ett visuellt gränssnitt, lägga till och organisera en produktlista, skapa samlingar av digitala / fysiska objekt som du planerar att sälja, justera leverans-, moms- och leveransparametrar, ställa in de viktigaste produktparametrarna, lägga till bilder och specifikationer osv.

  Wix har nyligen lagt till en uppsättning nya avancerade funktioner som har en positiv inverkan på webbplatsens prestanda, design såväl som underlättar projektledningen. Således innehåller Wix Turbo en uppsättning verktyg, som möjliggör optimering av webbplatsens återgivningstid utan att påverka dess prestandaindikatorer. Som ett resultat kommer din webbplats att ladda hastigheten öka tillsammans med kundens engagemangsgrad.

  Wix Blog Editor

  En annan funktion som ökar kundnöjdhetsnivån är Wix Ascend-verktyget. Detta är en avancerad modern allt-i-ett-affärsuppsättning som erbjuder över 20 produkter och verktyg, som är ett måste för effektiv hantering och marknadsföring av ditt projekt. Dessa verktyg är bekvämt organiserade i sektioner baserat på deras indikering.

  Trots att Wix kan skryta med användarvänlighet kan det vara en stor källa till funktioner och verktyg som krävs för apputvecklingen. Wix Code-funktionen gör det möjligt att starta olika typer av applikationer utan att lära sig kodningsaspekter. Du behöver inte arbeta i textredigeraren eller välja specialverktyg för att komma igång – bara nå gränssnittet för tjänsten för att skapa dina appar där. Vad du kan göra här är att lägga till nytt innehåll och specialeffekter, lansera databaser och bädda in flera element som systemet erbjuder.

 • WebFlow. Som en utvecklarorienterad tjänst kan Webflow inte annat än erbjuda en omfattande funktionsuppsättning inriktad på att skapa komplexa projekt. Tillgängligheten för avancerade anpassningsverktyg för design, HTML / CSS-redigeringsfunktion, blogg- och integrationsalternativ ger webbplatsbyggaren CMS-specifikt fokus. Utforskning av dessa funktioner gör det möjligt att nå imponerande resultat, förutsatt att dina kunskaper i webbdesign är på önskad nivå.

  Webflow CMS

  Med Webflow kan du integrera anpassade HTML-koder i sidhuvud och sidfot, medan integration med Zapier-system möjliggör ett effektivt och fruktbart teamsamarbete. Detta innebär att du kan tilldela webbplatshanteringsrättigheter till alla teammedlemmar som arbetar med att utveckla ett visst projekt med dig.

  När du arbetar med Webflow kan du anpassa de valda mallarna i ett av två lägen – Designer eller Editor. Designerläge låter dig integrera externa tillägg och widgetar på dina webbplatssidor för att öka deras funktionalitet. Dessa kan vara sociala nätverk, text, form, postfält, div-block, captcha, sektion, behållare, abstrakt, titel, länk, kryssrutevidgets samt bakgrundsvideo, kolumner, lista, knapp, kodintegration, standard och pop- upp fönster etc. När det gäller redigeringsläget kan du effektivt redigera det tillgängliga innehållet på webbsidan, till exempel texter, länkar, mediefiler, grafiska och rörliga designelement med mera.

  Webflow e-handel

  Det som är viktigt, webbflödeswebbplatser är klara för mobilen och du kan uppdatera dem även när du är på språng. Om det finns ett behov av att exportera webbplatskoden som en CSV-fil för att ytterligare importera den till en annan plattform, ger webbplatsbyggaren det här alternativet utan kostnad. Gå bara till samlingens avsnitt i systemet och exportera filerna dit. Det är väldigt bekvämt och praktiskt.

Wix vs webbflöde. När det gäller funktionalitetsaspekten har Wix också ledande positioner här, oavsett webbflödeskomplexitet. Systemet har kraftfulla designanpassningsverktyg, blogg- och e-handelsmotorer, Wix ADI, Turbo Mode, integrerad App Market och många andra funktioner som gör det till det oöverträffade webbbyggnadsverktyget. Webflow-funktionen är mindre omfattande och den är också mycket mer komplicerad för vanliga användare.

3. Design

Designjämförelsediagram

WixWebFlow
Antal teman:550200
Mobilredigerare:&# X2714; JA&# X2714; JA
AI Webbplatsdesign:&# X2714; JA✘ NEJ
Drag&Släppa:&# X2714; JA&# X2714; JA
Mobiloptimerad:&# X2714; JA&# X2714; JA
 • Wix. Wix erbjuder en av de mest imponerande, mångsidiga och omfattande samlingarna av kvalitetsmallar. För närvarande kan användare välja mellan över 550 fantastiska och helt anpassningsbara teman. De ingår i nischkategorier baserat på ämnen de tillhör. Mallens samling uppdateras regelbundet med fantastiska teman som utvecklats av webbdesigners för tjänster. Mallarna svarar som standard, vilket innebär att de perfekt anpassar sig till alla skärmtyper, upplösningar och storlekar.

  Ett bekvämt förhandsgranskningsalternativ gör det möjligt att titta på hur din webbplats visas i mobil- och stationära versioner. Det finns också en möjlighet att redigera din mobil webbplatsversion när du är på språng, vilket är mycket bekvämt och tidsbesparande. Kom ihåg att ändringarna du gör i mobilläget inte visas i skrivbordswebversionen, medan de du gör i skrivbordsläget omedelbart kommer att visas bra i mobilregimen.

  Oavsett webbplatsens byggmats rika mallsamling erbjuds användare en möjlighet att välja ett tomt tema och anpassa det från grunden. Detta är ett säkert sätt att få en unik projektdesign. Som nämnts ovan tillåter Wix inte att byta mallar halvvägs genom anpassningsprocessen för webbplatsen, vilket förklaras av redigeringsläget “absolut positionering” som följer. Detta utlöser behovet av att noggrant välja en mall redan från början.

 • WebFlow. Mallsamlingen för systemet är också ganska rik, även om det ligger något efter Wix när det gäller antalet teman och deras kvalitet. Men utvecklarna av tjänsten fortsätter att utforma nya teman för att växa kollektionen.

  Från idag omfattar Webflow-designuppsättningen över 200 teman, varav 30 är gratis och resten betalas. Kostnaden för teman som du kan få mot extra avgifter varierar mellan $ 24 och $ 79. Användare kan välja mellan flera mallversioner för varje webbsida. Dessa inkluderar hemsida, tjänster, om oss, recensioner, kontakter och mer. Valet av mönster går inte bara till färdiga mallar. Användare kan också välja en tom duk för att ytterligare anpassa den från grunden baserat på deras preferenser och nischkrav.

Wix vs webbflöde. Wix råder över webbflödet när det gäller designvariabilitet och alternativ för mallanpassning. Mallens samling av tjänsten är mer omfattande – precis som antalet gratis teman. Wix kommer också med den integrerade mobilredigeraren som gör det möjligt att skapa och modifiera mobilversionen av projektet när som helst på dygnet.

4. Kundsupport

 • Wix. Kundsupportteamet för webbplatsbyggaren är användarvänligt och alltid redo att ge kunderna all slags hjälp. Tjänsten skiljer sig från mängden på grund av dess intuitiva gränssnitt, enkel navigering och användbara instruktioner, tips samt anvisningar om hur man effektivt kan använda detta eller det webbplatselementet eller verktyget. Oavsett redigerbart element du klickar på kommer det med ett frågetecken för att ge all nödvändig information och praktiska tips om det.

  Om det finns något du inte förstår eller inte kan hitta, låter webbplatsbyggaren dig öppna sitt forum eller supportcenter för att hitta svar där. Dessutom tillhandahåller Wix kunskapsbas flera steg-för-steg handledning, riktlinjer och hur man gör videor för att förenkla processen att arbeta med plattformen. Slutligen finns det en möjlighet att kontakta Wix proffs via support via e-post.

 • WebFlow. Webflows kundsupportalternativ är också mångsidiga och användbara. Ursprungligen inriktade på professionella behov anser webbplatsbyggaren fortfarande att det är viktigt att uppmärksamma utbildningsaspekten. Du kan nå universitetsavsnittet här, där du kommer att stöta på flera videodutorials, rik kunskapsbas och annat kvalitetsmaterial tillgängligt i redigeringsläget.

  Användare kan också komma åt ett forum och en blogg i systemet, där de kan upptäcka viktig information om grunderna i att använda tjänsten – bara gå med och bläddra i sociala nätverksgrupper, nå böcker och riktlinjer, delta i diskussioner för att hitta svar på dina systemrelaterade frågor. På tal om teknisk support är det tillgängligt dygnet runt här. Livechatt och e-postassistans samt ett omfattande system i systemet kommer att täcka huvuddelen av dina webbflödesorienterade förfrågningar.

Webflow vs Wix. Både Wix och Webflow är bra på kundsupportalternativ. Systemen har omfattande kunskapsbaser, forum, bloggar, videofilm, manualer och användbara riktlinjer. Oavsett problem du står inför när du utforskar deras funktionsuppsättningar kommer användbara kundhjälpsteam att ge dig rätt lösningar. Båda systemen är klientorienterade, men Wix kan fortfarande skryta med högre informationsvärde.

5. Prissättningspolicy

 • Wix. Priserpolicyn för webbplatsbyggaren är mer än prisvärd för alla med tanke på variationerna i funktioner som systemet erbjuder. Det finns en helt gratis version av plattformen, som låter dig testa funktionens funktion och utforska dess grunder innan du fortsätter till webbutvecklingsprocessen. Så fort du bestämmer dig för att skapa ett fullständigt projekt går du inte utan att uppgradera till ett av de betalda prenumerationerna. Dessa inkluderar Connect Domain ($ 4,50 / mo), Combo ($ 8,50 / mo), Obegränsat ($ 12,50 / mo), eCommerce ($ 16,50 / mo) och VIP (24,50 / mo), beviljat att du börjar med en årlig plan.

  När du väljer en betald plan, kom dock ihåg att det billigaste Connect Domain-prenumerationen kommer med ett annonsbanner som visas på webbplatsen.

  Wix har en 14-dagars pengarna tillbaka-garanti för alla som inte är nöjda med villkoren i planerna av någon anledning. Det viktiga är att webbplatsbyggaren ofta erbjuder specialerbjudanden, rabatter, lojalitetsprogram och bonusar till befintliga och nyregistrerade användare. Genom att använda dessa erbjudanden kan du särskilt sänka kostnaden för planerna och därmed få det obligatoriska abonnemanget till reducerade kostnader.

 • WixWebFlow
  Prissättningsalternativ: &# X2714; Anslut domän ($ 4.50 / mo);
  &# X2714; Combo ($ 8,50 / mo);
  &# X2714; Obegränsad ($ 12.50 / mo);
  &# X2714; e-handel (Busines Basic) ($ 17 / mo);
  &# X2714; VIP ($ 24.50 / mo).
  &# X2714; Lite ($ 16 / mo);
  &# X2714; Proffs ($ 35 / mo);
  &# X2714; Team ($ 35 / mo per användare).
  Funktioner:&# X2714; Massor av gratisalternativ;
  &# X2714; Nischmallar;
  &# X2714; e-handel;
  &# X2714; Gratis blogg och foum.
  &# X2714; Gratis plan;
  &# X2714; CMS;
  &# X2714; Obegränsad värd;
  &# X2714; Byråns lösning.
 • WebFlow. Systemet erbjuder en gratis “Starter” -plan som aldrig löper ut och låter dig utforska funktionsuppsättningen för webbplatsbyggaren så länge du behöver, men med vissa begränsningar. Webbplatser byggda med den kostnadsfria planen kommer med underdomänen och annonsbanret som visas på tjänstens hemsida. Kodeksportfunktionen är också inte tillgänglig här. För att använda de avancerade funktionerna i webbplatsbyggaren kommer du att erbjudas att välja mellan standard- och teamplaner. Båda prenumerationstyperna kan faktureras månadsvis och årligen. Prisskillnaden mellan prenumerationerna varierar upp till 50%, baserat på de villkor som impliceras av planerna.

  Standard webbflödesplaner omfattar Lite- och Pro-prenumerationer. Deras kostnad utgör $ 16 och $ 35 / mo. När det gäller lagplanen inkluderar de små, medelstora och stora prenumerationer. Kostnaderna för planerna utgör $ 70, $ 140 respektive $ 280 per månad. Webbplatsbyggaren låter dessutom frilansare använda Client Billing-lösningen, vilket gör det möjligt att skapa webbplatser utan kostnad alls. Det kommer att vara dina kunder som kommer att betala för att använda systemet medan du enbart ansvarar för webbutvecklingsprocessen som den är.

Wix vs webbflöde. På tal om kostnadsaspekten har Wix fortfarande de ledande positionerna. Webbplatsbyggaren har en gratis plan och fem betalda prenumerationer för alla användarkategorier. Betalda planer omfattar omfattande uppsättningar funktioner som matchar mångsidiga behov av webbdesign. Priserpolicyn för webbplatsbyggaren är rimlig men den kompromissar inte med det höga slutresultatet.

Slutsats

Valet mellan Wix och Webflow kan vara en utmaning, särskilt för icke-tekniker, som inte kan skryta med rik webbdesignkompetens men ändå behöver välja en tjänst som kommer att uppfylla deras krav. Båda webbplatsbyggarna är värdefulla konkurrenter, även om var och en av dem riktar sig till olika användarkategorier och därmed täcker ett brett spektrum av webbbyggnadsbehov.

WixWix är ett fullständigt system som omfattar de bästa kriterierna för webbdesign. Dessa inkluderar responsiva mallar av hög kvalitet, avancerade anpassningsverktyg för design, Wix ADI-verktyg, e-handel och bloggmotorer, omfattande integrationsalternativ samt Turbo- och Ascend-funktioner. Wix.com

WebFlowWebflow är en webbplatsbyggare som huvudsakligen är inriktad på professionella webbutvecklare och därmed erbjuder ett brett urval av teman, integrationer, redigeringslayoutlägen, export av mallkoder, exklusiva redigeringsverktyg för webbplatser och andra funktioner som gör det till ett bra välja för oberoende webbdesigners och byråer. Webflow.com

Så vilken tjänst är ledaren för jämförelsen? Detta beror på vilka mål du sätter och resultatet du vill utnyttja på lång sikt. Även om Webflow är en värdig lösning för professionella webbdesigners, kan Wix lika täcka behoven hos nybörjare och experter. Webbplatsbyggaren omfattar många avancerade funktioner och erbjuder professionella mallar och verktyg som behövs för att anpassa dem enkelt. Tänk på dina prioriteringar och mål innan du gör det slutliga valet.

Översikt Jämförelsetabell

WixWebFlow
Enkel användning:Wix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflöde
Funktioner:Wix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflöde
Designs:Wix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflöde
Kundsupport:Wix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflöde
Prissättning:Wix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflöde
Totala poängen:Wix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflödeWix vs webbflöde

Prova Wix nu

 Det är gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map