Wix vs webbnod

Wix vs webbnod


Wix och Webnode är två webbplatsbyggare som har avancerade funktioner, kvalitetsmallar och kraftfulla verktyg för anpassning av design.

Samtidigt finns det flera nyanser som skiljer systemen från varandra, särskilt när det gäller deras viktigaste mål och implikationer.

En snabb stillbild:

WixWix – är den världsberömda allt-i-ett-webbplatsbyggare som gör det möjligt att utföra ett brett spektrum av webbbyggnadsuppgifter. Tjänsten åtnjuter popularitet på grund av dess användarvänlighet, bekvämlighet och intuitiva natur. Wix.com

WebnodeWebnode – är en molnwebbplatsbyggare som skapades av det tjeckiska företaget. Det kommer med ett användarvänligt gränssnitt, intressanta men ändå lite komplicerade funktioner, imponerande mallar och olika designanpassningsalternativ. Webbplatsbyggaren används främst för att lansera två typer av webbplatser – personliga / affärsprojekt och onlinebutiker. Webnode.comWebnode – är en molnwebbplatsbyggare som skapades av det tjeckiska företaget. Det kommer med ett användarvänligt gränssnitt, intressanta men ändå lite komplicerade funktioner, imponerande mallar och olika designanpassningsalternativ. Webbplatsbyggaren används främst för att lansera två typer av webbplatser – personliga / affärsprojekt och onlinebutiker.

Båda webbplatsbyggarna verkar professionella och trovärdiga vid första anblicken. Vilken av dem kan dock ge fler fördelar för samtida användare? Finns det en plattform som kan erbjuda mer avancerade funktioner och verktyg? Vilka nyanser ska beaktas när du väljer mellan dessa tjänster? Webnode vs Wix jämförelse hjälper till att rensa det.

1. Användarvänlighet

 • Wix. Webbplatsbyggaren har exceptionell användarvänlighet och bekvämlighet. Detta är resultatet av dra-och-släpp-redigeraren som systemet erbjuder, rik samling av färdiga block och mallar, kraftfull kundsupportservice och kvalitetsmallar du kan använda för att skapa en anständig webbplats.

  Plattformen gör det möjligt att designa en kvalitetswebbplats från grunden, även om du inte är en professionell webbdesigner. Det du behöver är att registrera dig för tjänsten, välja önskad design och anpassa den genom att ladda upp ditt eget innehåll.

  Wix Standard Editor

  Det är möjligt att tillämpa parallaxeffekter, integrera mediefiler (olika format är tillgängliga), ändra bakgrunder och teckensnitt, webbplatsens färgschema och andra element. Dessa steg hjälper dig att få en unik personlig webbplats med nästan inget krångel alls.

 • Webnode. Webbplatsbyggaren har för närvarande mer än 30 miljoner registrerade användare, vilket är en av nischledarna. Tjänsten stöder över 20 språk, vilket utvidgar publiken och gör det enkelt att skapa flerspråkiga webbplatser.

  Webnode Editor

  En bekväm dra-och-släpp-redigerare för tjänsten gör det möjligt att lägga till de nödvändiga webbplatsavsnitten (som en prislista eller till exempel kontakter) och innehåll (inlägg, videor, gallerier, omröstningar etc.). Det enda problemet är att Webnode-redigeraren inte är riktigt intuitiv och det tar lite tid att vänja sig till den.

Wix vs webbnod. När det gäller användarvänligheten är Wix enklare och mer begriplig jämfört med Webnode. Samtidigt är den kraftfull och ger en omfattande uppsättning funktioner du kan använda för att starta en webbplats. Detta är särskilt viktigt för oerfarna användare som söker efter en enkel plattform att starta sina projekt med.

Webnode är i sin tur svårare att behärska. Dess instrumentbräda är mer komplicerad och det finns flera element du måste utforska innan du använder dem under webbdesignprocessen. Således har Wix fler fördelar i detta avseende.

2. Funktionsuppsättning och flexibilitet

 • Wix. Webbplatsbyggaren kan skryta med flera funktioner, vars smarta kombination och integration gör det möjligt att skapa anständiga webbplatser av olika typer. Till att börja med har Wix två webbplatsredigeringsalternativ för att tillgodose användarnas behov och färdigheter.

  Standard Wix-redigeraren är svårare att behärska, vilket innebär att den fungerar bättre för erfarna användare. Det finns många avsnitt och element i standardredigeraren, som var och en har betydande inverkan på din webbplats design och prestanda.

  Det andra redigeringsalternativet för webbplatsen är avancerat Wix ADI-verktyg. Detta är en typ av personlig assistent för webbdesign som ger dig informativa tips om varje steg i designprocessen. Den utformar också automatiskt en webbplats för dig baserad på informationen du kommer att lämna på systemets begäran. Det här alternativet är enklare och tidsbesparande, vilket uppenbarligen fungerar bättre för nybörjare.

  Wix ADI Editor

  Wix App Market är en annan höjdpunkt i systemet och en av dess mest anmärkningsvärda funktioner. Detta är den främsta destinationen för användare, där de kan stöta på flera widgetar och applikationer för att matcha olika nischer.

  Wix är också känt för sin bloggmotor som gör det möjligt att ansluta en blogg till din webbplats. Detta görs med några få klick och ger dig en möjlighet att hantera, redigera och uppdatera din blogg som du vill.

  Wix eCommerce-funktion är också värt uppmärksamheten. Det gör det möjligt att starta och hantera en webbutik med hela tjänstens funktioner.

  Wix ADI e-handel

  Webbplatsbyggaren har också utmärkt sig på grund av sin kraftfulla Turbo-funktion. Detta är en uppsättning avancerade teknologier och verktyg som är avsedda att minska den totala laddningstiden för webbplatsen och därmed öka video- och bildkvaliteten och öka kundernas engagemangsgrad.

  En annan höjdpunkt för webbplatsbyggaren är möjligheten att ansluta ett forum till din webbplats för att skapa en online-community. Systemet erbjuder en bekväm app för detta ändamål som låter dig starta nya konversationer och ämnen, koppla de befintliga teman och forumgrenarna, lägga till nya inlägg och mediefiler, aktivera kommenteringsalternativet osv..

  Wix är en webbplatsbyggare som fungerar lika bra både för nybörjare och för professionella designers. Den senare användarkategorin kan använda sig av Wix Arena funktioner. Det ger tillgång till samhället av designers, där det är möjligt att bygga partnerskaprelationer, hitta nya kunder och till och med utnyttja speciella bonusar / erbjudanden från webbplatsbyggaren.

  Wix sticker också ut från mängden på grund av sin öppna utvecklingsplattform Corvid, som anses vara en kraftfull webb-app-byggare. Inga kodningskunskaper och kunskaper krävs för att använda funktionen, medan alla webbbyggande verktyg finns tillgängliga på ett ställe för större bekvämlighet.

  Wix har nyligen introducerat sin avancerade Stig upp verktyget – affärslösningen allt-i-ett, som innehåller en rik uppsättning webbdesignverktyg, allt på ett ställe. Sammantaget kan användare välja mellan 20 produkter, var och en inriktad på att slutföra en viss uppgift för att effektivt starta, hantera och marknadsföra ditt företag. Ascend by Wix erbjuder flera fördelar för att hjälpa dig utveckla rätt SEO-strategi, spåra kundbeteendetrender, tillämpa marknadsföringsfunktioner osv.

  Wix Ascend

  Webbplatsbyggaren har mobilredigeraren, vilket gör det möjligt att skapa webbplatser som är optimerade för mobilvisning direkt från början. Användare kan hantera versioner av stationära och mobila webbplatser separat. Ändringar som gjorts i skrivbordsversionen visas automatiskt i mobilläget. De ändringar du gör i den mobila webbplatsversionen kommer dock inte att visas i skrivbordsvarianten.

  Wix Mobile Editor

  Slutligen har Wix-utvecklare tagit hand om korrekt marknadsföring av webbplatser byggda med systemet. Ett kraftfullt SEO Wiz-verktyg gör det möjligt att ställa in alla nödvändiga parametrar för god webbplatsoptimering i sökmotorerna. För att förenkla processen erbjuder systemet steg-för-steg-riktlinjer för hur man gör allt rätt. Det är också möjligt att integrera speciella mätvärden och analysverktyg från App Market för att spåra webbplatsens prestanda, kundaktivitet, trafikkällor och fluktuationer samt andra parametrar som betyder mycket för din webbplats. Detta hjälper definitivt Wiz-webbplatser att rankas högt i sökmotorerna och tåla nischkonkurrens.

 • Webnode. Webnode är fullpackad med funktioner, även om du använder en gratis plan. Oavsett vilken typ av webbplats du planerar att lansera har du tillgång till omfattande e-handelsalternativ, HTML-redigerare, möjlighet att bygga det obegränsade antalet sidor, bloggalternativ etc..

  Till skillnad från Wix kan Webnode inte skryta med en så omfattande widget- och appsamling. Det finns vissa block som du kan ansluta till din webbplats, men du kan inte integrera användbara appar och widgets.

  Inställningar för webbnod

  Webnode erbjuder en möjlighet att starta en webbutik, men gör dig redo att det inte blir så kraftfullt och rikt. Webnode e-handelswebbplatser erbjuder ett trevligt sortiment av produkter, men de saknar definitivt några av de måste-ha funktioner som import / exportalternativ, skapande av kupongkoder, möjligheten att skapa produktvarianter etc..

  När det gäller SEO har Webnode tillräckligt med alternativ för att öka din webbplatsrankning. För att göra det kan du anpassa titeltaggar, fylla i metabeskrivningar, webbadresser etc. Det finns inget behov att skapa en webbplatskarta på egen hand – systemet gör det automatiskt för dig. Tänk dock på att det ännu inte är möjligt att skapa 301 omdirigeringar här och vissa mallar saknar SEO-vänlig struktur av rubriker.

Wix vs webbnod. Webnoden ligger definitivt efter Wix när det gäller funktionsuppsättning och flexibilitet. Att bygga och hantera onlinebutiker och bloggar av hög kvalitet med Webnode är möjligt, men det har många begränsningar och saknas måstefunktioner. Funktionsuppsättningen i systemet ser inte imponerande ut, speciellt jämfört med Wix som ger tillgång till flera avancerade verktyg, inklusive Ascend-funktionen, Wix ADI, Wix Turbo, alternativ för att skapa forum och många fler.

3. Design

 • Wix. Systemets designkollektion är en av de mest omfattande och imponerande i nischen. Från idag har webbplatsbyggaren mer än 550 mallar, med nya som utvecklas och läggs till den regelbundet. Alla Wix-design har exceptionell kvalitet och utmärkt utseende. De ingår i över 70 mallgallerier med avseende på ämnen de refererar till. Om du av någon anledning inte lyckas hitta det tema du gillar kan du välja en tom mall och börja skapa din egen design från början.

  Designjämförelsediagram

  WixWebnode
  Antal teman:550200
  Anpassade teman:&# X2714; JA&# X2714; JA
  Teman kostar:FriFri
  Visual Editor:&# X2714; JA&# X2714; JA
  Responsiv design:&# X2714; JA NEJ&# X2714; JA
  Mobilredigerare:&# X2714; JA&# X2714; NEJ

  Anpassning av Wix-mallar tar inte mycket ansträngning och tid. Även en nybörjare kan hantera uppgiften på toppnivån genom att följa de tips som systemet automatiskt genererar.

  För att förbättra designen på din webbplats kan du välja och ändra färgpaletter, bakgrunder, teckensnitt och stilar. Det är också möjligt att ändra typografin så att den kommer till din webbplatsdesign, redigera menyer, integrera olika mediefiler osv. Dessutom kan du lägga till och anpassa remsor och kolumner, ladda upp webbplatsrelaterat innehåll till dem.

  Den enda nyansen du bör tänka på är att Wix inte tillåter att mall ändras under webbdesignprocessen. Om du väljer att välja en annan mall förloras allt det inlämnade innehållet och du måste starta från början. Detta innebär att mallvalet ska vara klokt och grundligt genomtänkt.

 • Webnode. Webbplatsbyggmästarsamlingen omfattar för närvarande över 200 teman, men det beror på vilken typ av projekt du planerar att arbeta med. Systemet är emellertid inte utmärkt med kvaliteten på mallarna och detta framgår tydligt från första början. Även de mallar som initialt ser imponerande ut visar sig vara av medioker kvalitet när du börjar anpassa det.

  Alla webbnodsmallar svarar som standard och det är den uppenbara fördelen. När systemet mest fokuserar på utveckling av personliga, affärsmässiga och e-handelswebbplatser, motsvarar mallarna dessa ämnen. De har en struktur som följer systemspecialiseringen. Mallarna ser dock föråldrade, särskilt jämfört med de som erbjuds av andra moderna webbplatsbyggare. Många teman liknar varandra och skiljer sig bara i bilder och färgscheman.

  Att välja design är bekvämt i Webnode. Du kan förhandsgranska de föredragna mallarna i helskärmsläge innan du bestämmer dig för ditt val. För att anpassa det valda temat måste du redigera varje block som webbplatsen består av. Det finns inställningsknappen (kugghjulet) i det övre högra hörnet av varje block, som ger en möjlighet att redigera text- och teckensnittsfärger, välja lagerbilder eller ladda upp dina egna bilder.

  Precis som Wix tillåter Webnode inte att ändra det valda teman när du är på språng. Du måste vara uppmärksam när du gör valet.

Wix vs webbnod. Du behöver inte vara professionell för att förstå att Wix-mallar är mycket bättre än Webnode. Wix kan med rätta skryta med en mer omfattande samling teman, djupare anpassningsalternativ för design och fler mallkategorier. Kvaliteten på Wix-mallar är högre än för Webnode-teman. Dessa är de verkliga exemplen på hur professionella teman ska se ut. Webbkod säkerställer i sin tur inte samma designflexibilitetsgrad. Mallarna är ganska genomsnittliga och ser ganska lika varandra ut. När det gäller Webnode kan den inte ens tävla med Wix i designaspekten.

4. Kundsupport

 • Wix. Webbplatsbyggaren är känd för sin professionella kundsupporttjänst. Du kan bläddra i ett bibliotek med flera tips, rik kunskapsbas, video- och texthandledning, användbara rekommendationer och instruktionsinstruktioner. Det finns också en tematisk blogg som innehåller många grenar och avsnitt som ger all service-relaterad information.
 • Webnode. Kundtjänst är en av de svaga punkterna i tjänsten. Kvaliteten på supporttjänsterna är på en anständig nivå, medan antalet tillgängliga alternativ lämnar mycket att önska. Den enda lösningen du kan använda dig här är kunskapsbasen. Den innehåller informativa artiklar uppdelade i flera kategorier baserade på potentiella användarförfrågningar.

Webnode vs Wix. Vid jämförelse av kundsupportalternativ rankas Wix också mycket högre än Webnode. Detta beror på mångfalden av supporttjänster, som inkluderar en omfattande kunskapsbas, hur man gör tips, text- och videohandledning, tematisk blogg etc. Webnode begränsar kundsupport till kunskapsbasen. Detta är en märkbar nackdel, särskilt för nybörjare.

5. Prissättning

 • Wix. Priserpolicyn för webbplatsbyggaren är en av dess fördelar. Kostnaderna för planerna kommer definitivt upp till kvaliteten på de tjänster de tillhandahåller. Systemet har en fri oändlig plan, som är bra för att testa systemet, men fungerar inte för att bygga webbplatser med det.

  Kom ihåg att Connect Domain Plan inte är värt dess kostnad eftersom den inte tar bort tjänstens annonsbaner från den färdiga webbplatsen och inte tillåter att du använder din egen favorit. Vad är känslan av att uppgradera till det då? Om du planerar att starta en anständig webbplats för personlig eller affärsmässig användning är det bättre att starta ditt val med Combo Plan. Detta alternativ liksom andra betalade planer har gratis värd, domännamnanslutning, skivutrymme (volymen kan variera med avseende på den valda planen), integrerad Google Analytics och Premium Kundtjänst.

 • WixWebnode
  Prissättningsalternativ:&# 10004; Anslut domän ($ 4.5 / mo);
  &# 10004; Combo ($ 8,50 / mo);
  &# 10004; Obegränsad ($ 12.50 / mo);
  &# 10004; e-handel ($ 16.50 / mo);
  &# 10004; VIP ($ 24.50 / mo).
  &# 10004; Begränsad ($ 3,95 / mo);
  &# 10004; Mini ($ 5,95 / mo);
  &# 10004; Standard ($ 11.95 / mo);
  &# 10004; Profi ($ 19.95 / mo).
  Funktioner:&# 10004; AI-verktyg;
  &# 10004; Bloggmotor;
  &# 10004; Gratis domän;
  &# 10004; Webbutik;
  &# 10004; App-marknaden;
  &# 10004; Stig av Wix;
  &# 10004; Wix Turbo;
  &# 10004; Corvid av Wix;
  &# 10004; Wix Forum.
  &# 10004; HTML-redaktör;
  &# 10004; Responsiva mallar;
  &# 10004; Blockbaserad redaktör.
 • Webnode. Webbplatsbyggaren positionerar sig initialt som en gratis tjänst. När du får insyn i det, inser du dock att det finns flera betalda alternativ att välja mellan utifrån dina behov och förväntningar. Den begränsade planen är en grundläggande plan som gör det möjligt att knyta ditt eget domännamn. Mini-planen omfattar allt du behöver för att köra en enkel men ändå imponerande webbplats. Standardplanen är en balanserad plan för alla webbplatser och det bästa valet för alla användarkategorier, oavsett kompetensnivå. Profi-planen tillåter i sin tur att bygga fullt utrustade webbplatser för proffs.

Wix vs webbnod. Wix har en mer flexibel prissättningspolicy jämfört med Webnode. Det är gratis plan som gör det möjligt att testa de viktigaste funktionerna i systemet utan hastighet och besvär. Webnoden har ingen gratis plan, även om den erbjuder en gratis 14-dagars provperiod. När det gäller de betalda planerna är deras kostnader lika i båda systemen. Wix har emellertid ett mer omfattande val och verkar således vara en bättre lösning för användare som letar efter ett värdigt pris / kvalitetskorrelation.

Slutsats

Wix och Webnode ser mycket annorlunda ut från första ögonblicket. När du börjar utforska plattformarna, inser du dock att de skiljer sig från alla poäng hos dig. Detta gäller funktionalitet, användarvänlighet, designanpassning, mallval, kundsupport och prissättningspolicy. När det gäller designanpassning och kundsupport saknar Webnode något funktionalitet.

WixWix – är den avancerade webbplatsbyggaren, som ger tillgång till flera avancerade funktioner, ett enstaka Wix ADI-verktyg, mångsidiga designanpassningsfunktioner och redigeringslösningar samt prisvärda prispolicy som passar behoven hos alla användarkategorier.. Wix.com

WebnodeWebnode – är en molnwebbplatsbyggare, som också finns i funktioner och designanpassningsalternativ, men dessa parametrar är något mindre intuitiva och kraftfulla jämfört med Wix. Det tar mer tid att behärska systemet, vilket inte är den bästa lösningen för nybörjare. Webnode.comWebnode – är en molnwebbplatsbyggare, som också finns i funktioner och designanpassningsalternativ, men dessa parametrar är något mindre intuitiva och kraftfulla jämfört med Wix. Det tar mer tid att behärska systemet, vilket inte är den bästa lösningen för nybörjare.

När det gäller Wix, utmärker webbplatsbyggaren sig för val av design, mallkvalitet, funktionalitet och supportalternativ. Så snart du bestämmer dig för att starta en webbplats är det vettigt att försöka båda webbplatsbyggarna att välja den, som fungerar bäst för dig. Vår rekommendation är dock Wix. Tjänstens funktionalitet och användarvänlighet utmärker Webnode.

Wix vs webbnod: Jämförelsetabell

WixWebnode
1. Enkelhet10 av 108 av 10
2. Funktioner10 av 107 av 10
3. Design10 av 107 av 10
4. Support10 av 108 av 10
5. Prissättning10 av 107 av 10
Övergripande:10 av 107.4 av 10
Prova det nu Prova det nu
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map